Balaton: Sajkod - kajakkal, bringával

2 napos vízitúra tengerikajakkal

A Balatont senkinek nem kell bemutatni. A kedvenc tavunk, amit szeretünk, amit ismerünk. A tó talán legszebb része a Tihany és környéke ahol a víz találkozik az erdővel. Nádasok, apró kis bújkálásokkal, majd a félsziget kiemelkedő vonulata, a legpazarabb látványt a vízről nyújtja. A két nap alatt kajakozunk, és az első nap délutánján egy izgalmas bringatúrát tervezünk a közeli dombok között, pincék, fröccsök, hangulatok jeligére. Naplemente függők, Balaton szerelmesek, vízitúrázók: köztünk a helyetek.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Tuboly Ádám
Tuboly Ádám hétpórás tengeri kajak túravezető, igazi freerider és hangulatmenedzser. Vele biztonságban lapátolhatsz Thaiföldtől Korzikáig!... Láv end entertéjment. Telemark, slack...

Nehézség:

Könnyű túra, bárki számára teljesíthető.

Részvételi díj tartalmazza

A felszerelés bérlését (tengeri kajak, spricó, mellény, lapát, vízhatlan kabát, vízhatlan zsák), a hajószállítást, és a túravezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza

Az étkezéseket, az utazást egyénileg, vagy 3900 Ft/fő áron a nagyon vidám kisbuszban, a szállásdíjat sátorban - 1500 Ft/fő, kerékpár bérlést - opcionális: 2500 Ft/kerékpár. A részvételi/kölcsönzési díjon felül fizetendőket a helyi szolgáltatóknál kell fizetni!

Hossz: 
2 nap
Létszám: 
8 főtől

Szállás

Kempingben, saját sátorban.

Program: 

Első nap:
Találkozó reggel 9 - órakor Sajkodon, ahol kajakba szállunk és a félszigetet megkerülve lapátolunk a Tihany felé. A hajókikötőben mi is kiszállunk, lángos, hekk, laza fröccs, majd hazalapátolunk a délutáni napsugarakkal. Kikötés után rendezzük sorainkat, felállítjuk sátrainkat a sajkodi  strandon. Ezután szárazba, majd biciklisbe öltözve nyeregbe pattanva irány az út. Az estét és a vacsorát a szabadban kapjuk puskavégre. Elkerekezünk kedvenc pincészetünkbe, a családias, nagyon jó borokat készítő Mészáros pincészetbe. Majd egy hazagurulás a nyári éjszakában. Tücskök, ciripek, és csillagok gurguláznak. Nektek, nekünk.

Második nap:
A reggeli pakolászás után vízreszállunk, és nekivágunk a másik iránynak az Aszófői-öböl felé, ahol kedvenc tavi rózsás kis öblünkbe szeretnénk elkirándulni. Útközben barnulós, fürdőzős, beszélgetős szép órák jönnek...mennek. A délutáni órákban visszacsorgunk Sajkodra, és hazafelé vesszük az irányt.
Két nap - két kerék, csudijó lesz, garantáljuk.

Láthatósági mellény, fejlámpa kötelező. Amennyiben hoznád magaddal a kerékpárodat és van rá lehetőséged akkor saját bicóval is tekerhetsz, de ha bérelnél, azt is megteheted helyben. Nagyon jó minőségű bringákat szoktunk bérelni!
A vidám kisbuszban utazók nem tudnak kerékpárt magukkal hozni, hiszen mi a kajakokat visszük:)

További információ

Hasonló utazások, nyaralások:

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

A felszerelés bérlését (tengeri kajak, spricó, mellény, lapát, vízhatlan kabát, vízhatlan zsák), a hajószállítást, és a túravezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

Az étkezéseket, az utazást egyénileg, vagy 3900 Ft/fő áron a nagyon vidám kisbuszban, a szállásdíjat sátorban - 1500 Ft/fő, kerékpár bérlést - opcionális: 2500 Ft/kerékpár. A részvételi/kölcsönzési díjon felül fizetendőket a helyi szolgáltatóknál kell fizetni!

Helyszíni költségek leírása: 

Szállás: kb. 1.500 Ft/fő/éj
Kisbuszos utazás: 3.900 Ft/fő
Kerékpár bérlés: 2500 Ft/kerékpár

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
egyénileg vagy kisbusszal
Felszerelés ajánló

Kempingezéshez: sátor, ponyva, hálózsák, derékalj, összecsukható szék, kis kefe, rongy, kispárna esetleg útitakaró (utazáshoz).

Nappali öltözet: esőkabát, esőnadrág, vízálló szandál, sportcipő, polárkabát, kényelmes, hosszú ujjú világos ing és nadrág, fürdőruha.

Egyéb: napszemüveg, napvédő krém, ajakír, sapka vagy kendő, ruhaszárító kötél és csipesz, tisztálkodáshoz nedves törlőkendő.

Konyha: műanyag tányér, bögre, evőeszköz, bicska, termosz, kulacs, főző, gázpalack, gyufa, konzerv-, sörnyitó, dugóhúzó, kis nylonzacskó szendvicsnek, mosogatószer, szivacs.

Egyéb részletek
Kiutazás: 

A kisbusz utasai reggel a Római parti bázisunkról (Budapest, III. ker. Nánási út 53.) indulnak. Amennyiben a nagyon vidám kisbuszban szeretnél utazni Budapestről oda-vissza, akkor a korlátozott férőhely miatt igényedet a jelentkezéskor jelezd irodánk felé. A kisbusz ára: 3.900 Ft/fő, ami a helyszínen, induláskor fizetendő.

Egyéni utazás esetén: találkozó reggel 9 - órakor Sajkodon.

Étkezés: 

Egyénileg. Célszerű szendvicset, innivalót és nem romlandó élelmiszereket hozni (müzliszelet, szőlőcukor, keksz, nassolni való).

A területről: 
A települést Németh Magda, Németh László író lánya így mutatta be: „Sajkod kis település a tihanyi félsziget nyakában, a Csúcs-hegy tövében, széles kilátással a Nagy-Balatonra. Nemcsak fekvése kivételes, de flórája is egészen egyedülálló az országban, valamelyest mediterrán. Csúcs-hegyről – amely néhány perces kapaszkodó Sajkodtól – látható a Tihanyi Apátságon túl megcsillanó Füredi-öböl, a falu a Belső-tóval, a híres levendulás a környező erdőkkel, az egész Nagy-Balaton s a hegy tövében meghúzódó, az ötvenes években csupán néhány házikóból álló telep, hátterében pedig Aszófő község. A gyógyfüvekben gazdag növényzet illata, a mélységes csend meghitté tette a hegyoldal hangulatát."
Néha nehéz írni dolgokról, mert néha nem is lehet. Kicsi ország a miénk de a csodákért nem kell mindig messzire utazni. A Balatonon kajakozni más és ez az öböl, valamit még enged megmutatni abból az időből, amikor még nem fentről mondták meg, hogyan nézzen ki a part, vagy az erdő. Ott a helyünk.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára. A szigeten kapcsolatban leszünk egy szárazföldi egységgel, aki bármiféle probléma esetén pár órán belül támogatni tudja a vízen a csapatot. Folyamatosan kapcsolatban vagyunk a szigeten orvossal is.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!