Bakonyi barangolások

Hazánk tájain túrák

Észak-Dunántúl két legszebb látványosságának felfedezésére invitálunk benneteket. A Cseszneki vár égbetörő bástyái, a Bakony legmagasabb csúcsa a Kőris-hegy és az őszi színekbe borult hatalmas erdői csalogatják a vállalkozó kedvű turistákat. Igazi kikapcsolódás kínálva a festői környezetben.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Nehézség:

Ezen a túrán nincsenek nagy szintemelkedések, a napi távok mindenki számára teljesíthetőek, akik szoktak túrázni, kirándulni.

Részvételi díj tartalmazza

az utazást, két éjszaka szállást turistaházban félpanzióval, a túravezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza

a programban nem szereplő étkezéseket, a belépőket, és az utasbiztosítást.

Hossz: 
2 nap
Létszám: 
30-45 fő

Szállás

Az éjszakákat a turistaház 6-10 fős szobáiban töltjük. Hálózsák nem szükséges. A női-férfi fürdő/wc a folyosón található.

Hasonló utazások, nyaralások:

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Részletes program
1. nap: Cseszneki vár, Ördög-árok, Gézaháza, Vinye

Korán reggel indulunk Budapestről és az utazást követően érkezünk a Cseszneki várhegy lábához. Bejárjuk a szépen felújított középkori vár maradványát, ahonnan bámulatos kilátás nyílik a Bakony vonulataira. Egy erdei úton közelítjük meg a Bakony egyik talán legszebb szurdokát a vadregényes Ördög-árkot. A sziklás, izgalmas terepen létrák, vasláncok segítik haladásunkat. Gézaházát érintve, a Cuha-patak völgyében túrázunk szállásunk felé. A Bakonyt átszelő vasútvonalat (ipari műemlék) és a patakot többször keresztezve érkezünk  Vinyére, ahol szállásunk és  vacsoránk vár bennünket.
Akik hosszúnak éreznék a napi távot, az út kétharmadánál lehetőség van "kiszállni". Onnan buszunkkal a szállásra utazni.
Táv: 18 km, szint: 200 méter, menetidő: 7,5 óra

2. nap: Vinye, Kőris-hegy (709 méter), Bakonybél, Budapest

Második napunkra is tartogatunk érdekességeket. Pár perces buszozás után érkezünk Fenyőfőre, ahonnan mesés erdei utakon, ösvényeken kapaszkodunk fel a Bakony legmagasabb pontjához. A hegytetőn álló kilátóból fantasztikus kilátás körbe a környező dimbes-dombos vidéktől egészen a Sokorói vonulatokig. Rövid pihenő után a Gerence-patak völgyébe ereszkedünk, s közben bekukkantunk az Odvaskő-barlangba is. A parkolóban várakozó buszunkkal térünk vissza Budapestre. Az esti órákban érkezünk a Hősök terére.
Táv: 17 km, szint: 450 méter, menetidő: 7,5 óra

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

az utazást, két éjszaka szállást turistaházban félpanzióval, a túravezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

a programban nem szereplő étkezéseket, a belépőket, és az utasbiztosítást.

Helyszíni költségek leírása: 

Pannonhalmi borpince-látogatás 5 bor kóstolásával 2.500 Ft/fő
Apátsági belépő tárlatvezetéssel felnőtt 1.800, diák, nyugdíjas, pedagógus 850 Ft/fő
Várbelépő: Diák, nyugdíjas 200.-Ft (az igazolványokat kéretik bemutatni!) Felnőtt: 400.-Ft

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
nincs kötelező költség
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

Felszerelés: Javasoljuk egy, kb. 20-25 literes hátizsák használatát a napi felszerelés szállítására.
Öltözék: túrabakancs, esőkabát, esőnadrág, fejfedő a nap ellen, kulacs, túrabot, napszemüveg. A jó minőségű túracipő, esőkabát fontosságát külön hangsúlyozzuk, kérjük, ezekre mindenképpen figyelj oda. Olyan bakancsban gyere, amit már régóta használsz. Ha új bakancsod van, a túra előtt járasd be, nehogy az utazás alatt törje fel a lábad.
 

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Autóbusszal utazunk, amelyet gyakorlott gépkocsivezető irányít. A helyfoglalás a befizetés sorrendjében történik. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson.

Étkezés: 

A turistaházban reggelit és vacsorát kapunk. Javasoljuk, hogy csomagolj néhány szendvicset, amit napközben elmajszolsz. Aszalt gyümölcsök, magvak, szőlőcukor, kekszek, müzli,- és energiaszeletek gyorsan pótolják az elvesztett energiát a túra során. A túrák során csak szállásunkon van vízvételi lehetőség, ezért minimum 1,5 liter vizet kell magunkkal vinni.

A területről: 
A Bakony (Bakonyerdő) mintegy 4000 négyzetkilométer kiterjedésű karsztos röghegység, a Dunántúli-középhegység legnyugatibb és legnagyobb tagja. Itt találhatók a hegység legmagasabb csúcsai a Kőris-hegy 709 méter, és a Kék-hegy 661 méteres csúcsa. A Bakonyt keresztülszelő vasútvonal mára már ipari műemlék, alagútjaival, viaduktjaival különleges élményt biztosít a vele utazóknak.
Csomagolás: 
A túrák során a kis hátizsákod lesz nálad, amibe a személyes irataidat, a pénztárcát, esőkabátot, tartalék ruhát, élelmet, ivóvizet fogod pakolni. Javasoljuk, hogy egy nagyobb táskába pakold a holmid többi részét.
Korhatár: 
10 éves kortól ajánlott a túra.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!