Bach, Liszt és Wagner emlékek nyomában

5 napos buszos utazás Bajorországba

A közép-európai romantika két legnagyobb hatású zeneszerzőjének és a barokk „királyának” életét és munkásságát kutatjuk gyönyörű német kisvárosokban, sokszor olyan történelmi emlékhelyeket járva, hogy jogosan érezzük úgy, mintha megállt volna az idő. Regensburgtól Eisenachig, Weimartól Wartburg várán át Nürnbergig…

Fontos információ!

A felszállás és transzfer lehetőségekről kérem, tájékozódjon lentebb görgetve az "Egyéb részletek; 
Kiutazás" címszó alatti szövegdobozban. 

Foglaláskor kérjük a megjegyzés rovatban jelezze, hogy hol csatlakozna a programhoz a felkínált lehetőségeket figyelembe véve!

Alapár tartalmazza

Egyéb leírás szerint, Ellátás megadott szerint, Idegenvezető, Közlekedés, Szállás, Utazás busszal

Alapár nem tartalmazza

Fakultatív programokat, Utasbiztosítást, Belépőket, Egyéb személyes kiadásokat, Repülőtéri illetéket (Csak repülős utak esetében!)

Hossz: 
5 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum létszám: 35 fő
Program: 

1. nap
Szeged–Budapest–Regensburg–Nürnberg (755km)

A Szeged-Bp.–Hegyeshalom-Ausztria-Németország útvonalon érünk Regensburgba, ahol a műemlékek közül 984 Világörökség. Római Kő-hídja, a dóm, a Szt. János templom, a „Heuport” és a Sas gyógyszertár a legfontosabbak. Sétálunk a Roland-kúthoz, Johannes Kepler emlékházához, megnézzük a Szt. Ulrich templomot, az egykori prépostság épületét, a régi szén- és gabonapiacot, a Városházát, a „Porta Praetoriát” és a „Nemzedék Tornyokat” is. Szállásunkra érkezünk.

2. nap
Bamberg, Coburg, Eisenach. Dallamok útján… (220 km) 

Délelőtt Bamberg misztikus hangulata vár, a székesegyházban láthatjuk II. Henrik sírját a rejtélyes "bambergi lovassal". Meglátogatjuk az "Öreghídi Városházát", a várat és a hírhedt „boszorkánybörtönöket”… Busszal Coburg várához utazunk, a város a brit királyi család örökségét az Ehrenburg-palotában őrzi, melyet kosztümös vezetéssel tekintünk meg. Délután Eisenachban „visszarepülünk” a 15-16. sz.-ba, amikor Luther Márton a Cotta család házi tanítója volt. A ház ma múzeum, multimédiás kiállításon ismerhetjük meg Luther diákéveit. Eisenach másik híres szülötte Bach: megtekintjük a Bach-ház felbecsülhetetlen értékű gyűjteményét. (A zeneszerzőt a Szt. György templomban keresztelték, ahol Árpád-házi Szt. Erzsébet és IV. Lajos gróf esküvőjét is tartották.) Eisenach környéki szálláshelyünkre érkezünk.

3. nap
Wartburg Vára – Weimar - Vierzehnheiligen Zarándok Templom – Bayreuth (250 km) 

Wartburg vára a 12. sz.-ban, a német költészet fellegváraként élte fénykorát, falfestményei a „Tannhauser” c. Wagner-operát jelenítik meg. Árpádházi Szt. Erzsébet 1221-1227-ig élt a várban, de a 16. sz.-ban itt lelt menedéket Luther Márton is. Weimarba érkezünk, Anna Amália Hercegnő Könyvtárához. Ő hozta el a városba azon gondolkodókat, kiknek hírneve összeforrt Weimaréval; erről tanúskodik Goethe és Schiller otthona; a Belvedere; az Ettersburg- és Tiefurt-kastélyok; a Wittums-palota és a történelmi temető… Nem véletlen, hogy Weimar Világörökség. A Vierzehnheiligen zarándoktemplomhoz igyekszünk, megtekintése után szálláshelyünkre térünk vissza.

4. nap
Bayreuth zenei emlékei és Nürnberg (190 km) 

Bayreuth-ot négy személyiség határozza meg: Wilhelmine őrgrófnő, a barokk építmények építtetője, Jean Paul regényíró, Richard Wagner és Liszt Ferenc, a zenetörténet első popsztárja… Megtekintjük az Operaházat, a Richard Wagner és a Liszt Ferenc Múzeumot is. Később Nürnberget és erődítményét látogatjuk, melyet a 12-17.sz.-ig folyamatosan bővítettek. A város mindig is a finommechanika központja volt: a tehetősebbek még a híres „Nürnbergi tojásokat” is megengedhették maguknak… Ebből az időből származik az Albrecht Dürer ház és a kettő csodaszép városháza is; majd megkóstolhatjuk a hagyományos nürnbergi kolbászt is. Nürnberg egyéb történelmi helyszínei (a Birodalmi Pártgyűlések Dokumentációs Központja és az igazságügyi palota 600-as ülésterme) a 20. sz. tragikus eseményeiről számolnak be.  

5. nap
Hajózás a Dunán, a Weltenburgi kolostor–Budapest–Szeged (790 km)

A korai reggeli után a Duna-szoroson át Weltenburgig hajózunk (hajójegy), megérkezve a kolostort és templomát láthatjuk kívülről. A kolostor helyben készült sörével és finomságaival búcsúzunk Németországtól, majd az Ausztria-Hegyeshalom-Bp. útvonalon hazaindulunk.

Kapcsolódó cikkek

» Luther Márton nyomában II. - Eisenach és Wartburg vára - Etédi Alexa, 2013. július. 04
» Berlin a kultúra fővárosa - utazom.com, 2018. augusztus. 27
» Családi utazás Berlinbe - utazom.com, 2018. augusztus. 27
» Berlin Welcome Card a hivatalos berlini városnéző bérlet - utazom.com, 2018. augusztus. 27
» Berlin paddling - városnézés a vízről a német fővárosban - Kovács Attila, 2018. április. 12
» Képek Szász-Svájcból - Kovács Attila, 2017. augusztus. 07
» A gyönyörű Bajor-Alpok, Németország - Kovács Attila, 2017. február. 21
» Németország TOP 15-ös látnivaló-listája - Etédi Alexa, 2014. április. 18

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Fakultatív programok

Fakultatív programok (15 főtől)
Hajózás a Dunán (helyszínen fiz) 6,50 Euro.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Egyéb leírás szerint, Ellátás megadott szerint, Idegenvezető, Közlekedés, Szállás, Utazás busszal

Alapár nem tartalmazza: 

Fakultatív programokat, Utasbiztosítást, Belépőket, Egyéb személyes kiadásokat, Repülőtéri illetéket (Csak repülős utak esetében!)

Kötelező költségek: 

Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők és jegyek, további étkezések személyes kiadások:
Belépők és jegyek tájékoztató árai: 70 Euro
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 16 Euro

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Utazás: autóbusszal.

Autóbuszaink komfortja minden igényt kielégítenek és az alábbi szolgáltatásokat biztosítják az Ön kényelmes és kellemes utazásához:
- automata klímaberendezés
- kényelmes karfás, dönthető és kihúzható ülések
- az ülések felett pakolási lehetőség
- Büfé: hűtött italok, meleg kávé és leves  (egyes típusoknál ezen szolgáltatások részben nem biztosítottak)
- CD/DVD video és hanganyag lejátszási lehetőség
Szakképzett gépkocsivezető kollegáink segítik Önt a le- és felszállásban és természetesen a csomagok ki- és bepakolásában.

Csatlakozási lehetőség: Szeged-Kecskemét-Budapest-Tatabánya (pálya)-Győr-Hegyeshalom (határ) útvonalon.

Fontos! Az konkrét felszállóhellyel kapcsolatban még a foglalás megkezdése előtt egyeztessen kollégáinkkal

Transzfercsatlakozási lehetőségek:

Program indulásához számított 10 napon belüli megrendelés esetén az INGYENES TRANSZFER megrendelése minimum (egyeztetés alapján) 10.000 Ft/fő (retur) felár ellenében lehetséges (ezen ár egységesen vonatkozik minden lista szerint felkínált csatlakozási lehetőségre).

1. Gyula-Békéscsaba-Orosháza-Hódmezővásárhely-Szeged útvonalon

2. Debrecen-Nyíregyháza-Miskolc-Tiszaújváros-Eger-Mezőkövesd-Füzesabony-Gyöngyös-Hatvan-Gödöllő útvonalon

3. Pécs-Szekszárd-Paks-Dunaföldvár-Dunaújváros útvonalon

4. Veszprém-Várpalota-Székesfehérvár-Budaörs útvonalon

5. Győr-Tata-Tatabánya útvonalon

Füzesabony, Hatvan, Paks, Dunaföldvár és Dunaújváros tekintetében létszám függvényében tudunk a belvárosban fel- és leszállítani (kis létszám esetén a gyűjtő transzfer a város mellett elhaladó autópálya közeli helyszínen (benzinkút, parkoló) veszi fel és rakja le utasainkat.)

Az egyes vidéki városokban történő csatlakozás - oda és visszaúton egyaránt - városonként csak egy az irodánk által előre meghatározott helyszínen történik.

Az egyes városokból az INGYENES TRANSZFER-t a budapesti fel- és leszállási hely viszonylaton vállaljuk, azonban előfordulhat egyéni esetekben más autóbusz csatlakozási helyszínekre vagy helyszínekről történő szállítás is.

Az INGYENES TRANSZFER-ek indulás napján történő indulási időpontjai a kora reggeli (hajnali) órákban, míg az esti hazaérkezések időpontjai a késő esti/éjszakai órákban történnek. Az INGYENES TRANSZFER igénybe vétele esetén kérjük kedves utasainkat, vegyék figyelembe, hogy a PROGRAMOK budapesti indulási időpontja a reggeli órákban általában 7 órakor történik (egyes programoknál 5-6 órakor), mely időpont előtt szükséges utasaink szállítása az indulási helyszínre a távolság függvényében. A PROGRAMOK hazaérkezése általában este 20-23 óra között történik programtól és a közlekedési viszonyoktól függően Budapestre. E tekintetben várakozás maximális időtartama 3 óra lehetséges. (Amennyiben Ön nem szeret várakozni, ajánljuk figyelmébe a szintén ingyenes budapesti zárt és őrzött parkolási lehetőségünket! Részletek honlapunkon: ingyenes parkolási lehetőség Budapesten menüpont alatt)

Az autóbuszos PROGRAMOK esetén az indulás napja szerinti odautazás útvonala egyes programoknál eltér a hazautazás / utolsó nap magyarországi útvonalától

Vidéki Utasaink részére a budapesti csatlakozáshoz:
– 1 ágyas elhelyezés reggelivel: 13.000 Ft / 1 fő / éjszaka
– 2 ágyas elhelyezés reggelivel: 8.000 Ft / 1 fő / éjszaka
– 3. fő felára egy szobában pótágyon reggelivel: 6.000 Ft / 1 fő / éjszaka
Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni!

Szállás: 

Elhelyezés 4 éjszakára *** szállodában kétágyas zuhanyzós szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Felár ellenében félpanzió igényelhető.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Ausztriába és Németországba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!