Vietnam és Sapa hegyi törzsei

17 napos körutazás Mekong deltájától Vietnámig - Phu Quoc-sziget hosszabbítási lehetőséggel

Tapasztalatom szerint a 20. század viharai sem tépázták meg az ország derűjét. 16 napos kalandozás a Mekong deltájától a Ha Long-öböl karsztkúpjain át a törzsi Vietnamig

Alapár tartalmazza

14 éjszaka szállást, a részletes ismertetőben felsorolt programokat, minden szükséges transzfert (busz, csónak, dzsunka), a magyar csoportvezető díját, az idegenvezetést, a csoportos vízumügyintézés díját, a Budapest – Saigon – Budapest; a Saigon-Danang és a Hué- Hanoi repülőjegyeket.

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetékeket, belépők, engedélyek, egyéb kinti költségek (250 USD/fő), a vízum díját (35 USD/fő), a kötelező biztosításokat, az egyéni kiadásokat (hordár, fotóengedélyek, stb.) ​BBP utasbiztosítás megléte utazási feltétel!

Hossz: 
17 nap
Szállás: 
szálloda
****
Létszám: 
minimum létszám: 15 fő
Program: 

1-2. nap: Budapest – Saigon
Indulás Budapestről európai átszállással Saigonba (Ho Chi Minh város). Éjszaka repülőn. Érkezés a reggeli órákban. Szállás elfoglalása, majd ismerkedés a zsúfolt délkelet-ázsiai miliővel. Kismotorok, riksák, gyarmati épületek Vietnam sodró lendületű városóriásában. Szállás: Saigon.

3. nap: Saigon – Cu Chi járatrendszere
Délelőtt a vietnami háború megdöbbentő és szomorú emlékhelyeit keressük fel a város közelében. Cu Chi földalatti járatrendszere. Ebéd után Saigoni városnézés. Megtekintjük a Miasszonyunk katedrálist, a Gustave Eiffel tervei alapján épült Központi Postahivatalt és a volt elnöki palotát. Utcai piac a Cholon negyedben, kávézók, éttermek, hatalmas nyüzsgés mindenütt. Vinh Ngiem pagoda, Cholon mecset, Thien Hau pagoda. Szállás: Saigon.

4. nap: Mekong-delta
Egész napos kirándulás a Mekong roppant deltavidékére. My Tho városából kiindulva kóstolunk bele a hatalmas folyó mentén élő népek mindennapjaiba. Halászfalvak, rizsföldek. Lehetőség szerint látogatást teszünk egy, a Cao Dai szektához tartozó templomban is. Szállás: Saigon.

5-6. nap: Da Nang – My Son – Hoi An
Felrepülünk Da Nang városába, a háborús idők „északi Saigonjába”, melynek környékén találhatók a Champa birodalom (2-15. sz.) legnagyszerűbb emlékei. Kilátogatunk a világörökséghez tartozó My Son ősi romjaihoz, „Vietnam Angkorjához”. A Macskafog Hegység bérceitől ölelt területen találhatók a Champa birodalom legszebb emlékei, majd Hoi An ősi kikötővárosát keressük fel. Kínai templomok és közösségi házak, régi kalmár-rezidenciák, a portugál negyed maradványai, négyszáz esztendős fedett, japán híd. Szállás: Hoi An.

7. nap: Hoi An – Hué
Reggel a Márvány Hegyekbe teszünk rövid kirándulást, majd a Cham múzeum egyedülálló gyűjteményével ismerkedünk Da Nangban. Délután buszra szálunk, és Huéba utazunk a Hai Van (Tengeri felhő) szoroson keresztül. Az út a tengerparton, bámulatos szépségű szirtek között kanyarog. Nem csupán a régi Vietnam és Champa határvidékét jelölték ezek a sziklák egykoron, de egyfajta időjárási választóvonalként is szolgálnak: megakadályozzák, hogy a Dél-Kínai tenger hidegebb szelei délre jussanak. Fotóstop Lang Co halászfalunál. Szállás: Hué.

8. nap: Hué
Reggel megtekintjük Hué királyi városát, az utolsó dinasztia, a Nguyen egykori székhelyét, amely szintén a világörökség része. Az Illatos folyó partján található a Thien Mu pagoda után csodálatos környezetben, elegáns kert és tó ölelésében fekvő Khai Dinh és Tu Duc királyok sírjait látogatjuk meg. Ezután a királyi városrész következik: Citadella, Tiltott Bíbor Város. Szállás: Hué.

9. nap: Hué – Hanoi
Északra, Hanoiba repülünk, és elfoglaljuk a szállást. Érkezéstől függően körül nézünk a tavak városában. Megnézzük kívülről Ho Shi Minh mauzóleumát és a mellette lévő Egyoszlopos pagodát, majd Quan Thanh templomot. Huc híd, Hoan-Kiem-tó. Este megtekintünk egy észak-vietnámi különlegességet, a vízi bábszínházat, ahol is a művészek különleges módokon mozgatják a felszínen táncoló figurákat. Szállás: Hanoi.

10. nap: Hanoi
Reggeli után vadregényes kirándulásra indulunk Vietnam legfontosabb zarándokhelyére, a Thien Tru, vagy más néven a Parfüm Pagodához. Hajóval és gyalogosan közelítjük meg a lenyűgöző környezetben fekvő spirituális komplexumot. A gyógyulni vágyok sokasága jár ide az egész év folyamán. Visszaúton meglátogatjuk Van Phuc falu kézműveseit is. S zállás: Hanoi.

11. nap: Ha Long-öböl
Reggel elhagyjuk a fővárost, és Észak-Vietnam legnagyobb természeti látványosságához, a Ha Longöbölbe utazunk. Itt hajóra szállunk, és felejthetetlen utazáson járjuk be a festői szépségű vizeket. Barlangok és változatos méretű, formájú szigetek között visz majd az utunk. Az éjszakát itt, kényelmes dzsunkánkon töltjük.

12. nap: Hanoi
Reggel tai chi gyakorlási lehetőség a fedélzeten. Délelőtt visszatérünk a fővárosba, majd folytatjuk a városnéző programot. Ellátogatunk Vietnám legrégebben alapított egyetemére, az Irodalom Templomába, a Tran Quoc pagodához és a vietnámi háború során „Hanoi Hilton” gúnynéven emlegetett Hoa Lo börtönbe. Szállás: Hanoi.

13. nap: Hanoi – Sapa
Korai reggeli után a vadonatúj északi autóúton utazunk el Vietnam legszebb és legkülönlegesebb törzsi vidékére, a Sapa régióba Lao Chai falu után érkezünk meg szállásunkra. Rövid sétára indulunk Cat Cat faluba, ahol közelebbről is megismerkedünk a fekete h’mongokkal. Sapa- völgy falvai között a vörös daók településéig vezet utunk. Szállás: Sapa.

14. nap: Sapa
A festői Muong Hoa -völgy mesés falvait látogatjuk meg. Lao Chai, és Ta Van. Ta Van, az egyetlen giay-törzs lakta kis falu. Délután a közeli Ban Ho faluból hosszabb sétára indulunk, hogy a közeli vízesésben megmártózhassunk. Szállás: Sapa.

15. nap: Sapa – Hanoi
Utolsó napunk következik ezen az izgalmas vidéken. Elmerülünk a Can Cau piac forgatagában, a kínai határ közelében. Délután kis pihenő után visszaindulunk Hanoiba. Szállás: Hanoi.

16-17. nap: Hanoi – Budapest
Szabadprogram, pihenés, vásárlás, készülődés a hazaútra. A délutáni járattal indulunk vissza Európába. Viszlát Ázsia! Érkezés előreláthatólag a déli órákban Budapestre.

Kapcsolódó cikkek

» Vietnam ízei - Kovács Attila, 2017. december. 07
» A Maldív-szigetek - Kovács Attila, 2018. május. 13
» Aktív utazások, izgalmas túrák az utazom.com szervezésében - Kovács Attila, 2018. május. 02
» A világ legnagyobb épülete - Etédi Alexa, 2018. április. 06
» Kalandozás Ázsiában - Kovács Attila, 2018. március. 17
» A Holi-ünnep Indiában- a színek fesztiválja - Kovács Attila, 2018. január. 30
» Thaiföld - Kovács Attila, 2018. január. 20
» A szamarkandi Gur Emir mauzóleum - Etédi Alexa, 2017. június. 20
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Fakultatív programok

Vízi bábszínház: kb. 20 USD/fő

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

14 éjszaka szállást, a részletes ismertetőben felsorolt programokat, minden szükséges transzfert (busz, csónak, dzsunka), a magyar csoportvezető díját, az idegenvezetést, a csoportos vízumügyintézés díját, a Budapest – Saigon – Budapest; a Saigon-Danang és a Hué- Hanoi repülőjegyeket.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetékeket, belépők, engedélyek, egyéb kinti költségek (250 USD/fő), a vízum díját (35 USD/fő), a kötelező biztosításokat, az egyéni kiadásokat (hordár, fotóengedélyek, stb.) ​BBP utasbiztosítás megléte utazási feltétel!

Kötelező költségek: 

Reptéri illeték,
Belépők, engedélyek, egyéb kinti költségek kb. 250 USD/fő
Vízum díját kb. 35 USD/fő
Kötelező biztosítások: útlemondási és BBP biztosítás..
BBP utasbiztosítás megléte utazási feltétel!

Helyszíni költségek leírása: 

Egyéb étkezések, személyes kiadások, fakultatív programok.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő. 30 nappal indulás előtt foglalva a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a fizetendő 30 nappal indulás előtt.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti járatokkal Budapestről európai átszállással Saigonba.

Szállás: 

4* szállodákban és 1 éjszaka luxus dzsunkán a Ha Long-öbölben. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.
Csomagolás: 
Vízum: 
Magyar állampolgárok általában egyszeri beutazást lehetővé tévő, 30 nap tartózkodást biztosító turista vagy üzleti vízummal léphetnek be az országba. Az úti okmány érvényessége legalább 6 hónappal haladja meg a tervezett elutazás időpontját. A vízum ügyintézését irodánk végzi.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Kötelezően beadandó védőoltás nincs. Ajánlott a Hepatitis A+B kombinált védőoltás. További információk: www.oltokozpont.hu. Az állandóan szedett gyógyszereinket ne hagyjuk itthon, valamint ajánlott egy kis egészségügyi csomagot összeállítani: hasmenés ellen ajánljuk a Smecta-t, Imodiumot, továbbá jó ha van nálunk fájdalom-, láz- és hányinger- csillapító, ragtapasz, némi kötszer, valamint vitaminok.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!