Vietnám - Kambodzsa körutazás

12 napos körutazás Vietnámban és Kambodzsában

12 napos körutazásra hívjuk erre az Európai ember számára különleges világba. Angkor Thom, Angkor Wat, Hanoi, Nha Trang, Hoi An és Halong Bay azok a városok látnivalók, amit az ide utazónak feltétlenül látnia kell!

Alapár tartalmazza

A megadott szállást félpanziós ellátással, a hajón teljes panziót,
a megadott programokat,
a helyszíni közlekedést,
a belépődíjakat
a magyar nyelvű idegenvezetést

Alapár nem tartalmazza

A belföldi és nemzetközi repülőjegyek és illetékek,
vízumok, kilépési illetékek: kb. 80 USD/fő (helyszínen fizetendő),
útlemondási biztosítás: 1,5%,
betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás,
borravalók: kb. 3 USD/fő/nap

Hossz: 
12 nap
Szállás: 
szálloda
***
Program: 

1. nap: Indulás a délutáni órákban Budapestről menetrendszerinti repülőjárattal.

2. nap: Érkezés Hanoiba a késő délutáni órákban, szállás elfoglalása után szabad program.

3. nap: Délelőtt városnézés Hanoiban, amely érinti Ho Chi Minh – a modern Vietnám megalapítójának mauzóleumát, a koloniális stílusú Kormányzói Palotát, az „Egylábú” Pagodát, majd az Irodalom Templomaként ismert 1070-ben alapított első vietnámi egyetemet, ahol megismerkedhetnek a vietnámi kézírás művészetével is. Ezután látogatás a Szépművészeti Múzeumba, mely Vietnám legszebb kerámia-, szobor- és festménygyűjteményeit őrzi, majd riksába ülve a „36 utca” néven emlegetett Hanoi óvárosának felfedezése. Este az egyedülálló és különleges vízi bábszínház előadásának megtekintése. Szállás Hanoiban.

4. nap: Elutazás a Világörökség részévé nyilvánított Halong-öbölbe, Vietnám egyik legszebb természeti látványosságához. Kihajózás a „Leszálló sárkány” öblébe, melyet kis szigetek, különleges formájú mészkő sziklaképződmények, barlangok tarkítanak. Ebéd, vacsora és szállás a hajón.

5. nap: Délelőtt visszahajózás, közben az Öböl szépségeinek további felfedezése, majd transzfer Noi Bai repülőterére. Belföldi járattal elutazás Hue városába, érkezés után transzfer a szállodába, ahol szállás.

6. nap: Délelőtt meglátogatjuk a Császári Fellegvárat, ahol a Nguyen dinasztia uralkodott 1802-1945 között. Utunk során meglátogatjuk a Flag Towert (Zászlós tornyot), a Dél Kaput, a Kilenc Dinasztikus Urnát, a Kilenc Szent Ágyút, a Thai Hoa Palotát, és a Tiltott Lila Várost. Látogatást teszünk a császárok sírjánál, itt többek között megnézhetjük Tu Duc császár sírját. Lehetőségünk nyílik egy élvezetes hajókirándulásra a Huong Giang folyón (Parfüm Folyón). Hajókázás közben megtekintjük az ikonikus Thien mu pagoda elegáns, hét rétegű nyolcszögletű tornyát, amely Hue széles körben felismerhető monumentjévé vált. Aztán vásárolgathatunk a Dong Ba Piacon. Délután elhagyjuk Hue Ősi Városát. Félúton Hue és Danang között fekszik Hai Van hágó, amelyik egy határvonalat húz Észak és Dél Vietnam éghajlati övezete között. Utunkat Észak felé folytatjuk a Hai Van Hágónál, ahol csodálatos kilátás nyílik a My Khe- tengerre. Megállunk a Lang Co strandon, ahol megpihenünk. Este érkezünk Hoi An-be.

7. nap: Délelőtt egy élvezetes gyalogtúra alkalmával meglátogatjuk a Family Chapel (Családi Kápolnát), amiket magas rangú tisztviselők és kereskedő családok építettek, mint ősi kultusz központot, ami egy kínai stílusú pagoda. Továbbá az Assembly Hall (díszterem), a Japanese Covered Bridge Pagoda (Japán Fedett Híd Pagoda), amely az első híd ezen a helyen, amit 1953-ban építettek, Hoi An japán közössége, ami összeköti a várost a kínai negyeddel, keresztül a folyamon. Innen láthatjuk a Fukien Association (Fukien Egyesület) templomát, a Kerámia Múzeumot és a Chua Ong Templomot.
Délután teszünk egy hajókirándulást, melynek alkalmával meglátogatjuk a Than Ha fazekas falut, ahol elsajátíthatjuk és élvezhetjük a helyi lakosok mindennapi életét. Ezt követően meglátogatjuk, Kim Bong asztalos faluját, ahol hallhatunk a falu történetéről, betekintést kapunk a hajóépítés menetébe, illetve láthatunk kézműveseket és szobrokat. A túra végeztével transzfer visz minket Danang repülőterére, elutazás Ho Chi Minh Citybe, az egykori Saigonba. Szállás Saigonban.

8. nap: Délelőtt látogatás a híres Cu Chi alagutakhoz. Az eredeti alagútrendszer hossza 200 km volt, de ebből mára már csak 120 km maradt meg. A vietnámi háború alatt a vietkongok kórházakat, lakásokat, fegyvertárolókat, iskolákat rendeztek itt be, gyakorlatilag a föld alatt éltek és innen indították támadásaikat is. Délután városnézés Saigonban, látogatás az Újraegyesítési Palotához, majd a Notre Dame Katedrálishoz és a gyarmati időkből megmaradt jellegzetes épületek megtekintése: Dong Khoi utca, Continental Hotel, Operaház, Városháza, Régi Postahivatal. Vásárlási lehetőség a híres Ben Thanh piacon. Szállás Saigonban.

9. nap: Kirándulás a Mekong-deltához, melyet a smaragdszínű rizsföldek, a gazdag élővilág és a holtágak jellemeznek. Először látogatás egy téglaégető műhelybe, ahol a téglákat a mai napig kézzel készítik. Ezután motorcsónakos kirándulás a Chet Say folyón, ismerkedés az itt élő emberek mindennapjaival: látogatás egy kókuszdió farmra, ahol bemutatják a különböző felhasználási módokat, majd séta egy kis faluban, ahol egy helyi szövőműhelyben utasaink is kipróbálhatják kézügyességüket a kézi szövőszékkel. Az utat kerékpáron vagy kis motoros riksákon folytatják a festői rizsföldek között, ebéd egy családnál helyi specialitásokkal. Ebéd után pihentető csónakázás a csatornákon, majd transzfer a repülőtérre, elutazás Kambodzsába, Siem Reapbe. Transzfer a szállodába, ahol szállás.

10. nap: Angkor – a khmer építészet és szobrászat különleges „templomvárosa” – ma Délkelet-Ázsia egyik legnagyobb turistalátványossága. Délelőtt az UNESCO világörökség részévé nyilvánított varázslatos Angkor Wat felfedezése, melyet egykoron a földi mennyországként tiszteltek. A palota Angkor legnagyobb és legjobb állapotban fennmaradt épülete, amely közel 210 hektáros területen fekszik. Délután látogatás Banteay Srei templomába, mely Angkor egyik legkisebb, ugyanakkor legdíszesebb hindu temploma, a khmer művészet „ékszerdoboza”. Ezután a 12-13. század fordulóján épült Ta Prohm mahájána buddhista templom-kolostor megtekintése, melynek különlegessége, hogy ma is úgy látható, ahogy a régészek az őserdő mélyén rátaláltak, hatalmas fák fogságában, indákkal benőve. A program gyönyörű naplementével ér véget. Szállás Siem Reapben.

11. nap: Délelőtt látogatás a 12. században épült Preah Khan buddhista templom-kolostorba, mely Ta Prohmhoz hasonló stílusú „lapos” templom, fénykorában a város oktatási központja, buddhista egyetem volt. Ezután Neak Pean szentélyének megtekintése, mely a Himalája gyógyerejű hegyi tavát, az Anavatapta tavat szimbolizálja. A szentély egy mesterséges szigeten áll, ahol a két egymásba fonódó kígyó őrzi a szent forrást. A négy kisebb medence a négy őselemet: a vizet, a földet, a tüzet és a szelet jelképezi. Látogatás két további gyönyörű ikertemplomhoz – Thommanon és Chau Say Tevoda – ahol Shivát és Visnut ábrázoló csodálatos szobrokkal, domborművekkel találkozhatnak. Délután Angkor Thom ősi városának meglátogatása. Elsőként Bayon templomának felkeresése, amely több száz faragott kőarccal díszített gigantikus oszlopaival, és falait borító domborműveivel a 12. századi Angkor mindennapjaiba enged bepillantást. Ismerkedés a Mennyei Palota romjaival, az Elefántos terasz és a „leprás” király teraszának lenyűgöző szobraival. Délután indulás Budapestre Bangkoki és Dubai átszállással.

12. nap: Érkezés Budapestre.

Kapcsolódó cikkek

» Vietnam ízei - Kovács Attila, 2016. május. 28
» Visszatértek „szülőhazájukba” a khmer szobrok - Etédi Alexa, 2013. június. 14
» Indokína arcai - Hudanik Zsolt, 2012. február. 24
» Csodás képek Ladakh-ból - Kovács Attila, 2016. október. 25
» Aktív utazások, izgalmas túrák az utazom.com szervezésében - Kovács Attila, 2016. október. 22
» A Maldív-szigetek - Kovács Attila, 2016. július. 03
» A csodák szigete: Reunion - Kovács Attila, 2016. május. 23
» Ázsiában, terepjáróval - Kovács Attila, 2016. május. 14
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

A megadott szállást félpanziós ellátással, a hajón teljes panziót,
a megadott programokat,
a helyszíni közlekedést,
a belépődíjakat
a magyar nyelvű idegenvezetést

Alapár nem tartalmazza: 

A belföldi és nemzetközi repülőjegyek és illetékek,
vízumok, kilépési illetékek: kb. 80 USD/fő (helyszínen fizetendő),
útlemondási biztosítás: 1,5%,
betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás,
borravalók: kb. 3 USD/fő/nap

Kötelező költségek: 

Repülőjegy és repülőtéri illeték.
Útlemondási biztosítás.
Vízum, és kilépési illeték (a helyszínen fizetendő).

Helyszíni költségek leírása: 

Vízum, és kilépési illeték, borravalók, további étkezések, személyes kiadások.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított egy hónapon belül már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással. Helyszínen légkondicionált autóbusszal és hajóval.

Szállás: 

3-4* szállodákban, kétágyas szobában, 1 éjszaka hajón.

Étkezés: 
A részvételi díj félpanziós, a hajón teljes ellátást tartalmaz.
A területről: 
Kambodzsa egy Magyarországnál csaknem kétszer nagyobb ország a Thai-öböl partján. Az ország neve egy mimózaféle fa indonéz nevéből keletkezett. A volt francia gyarmat 1953-ban nyerte el függetlenségét. A trópusi monszun övezetben fekszik, a hőmérséklet 10 és 38 °C között ingadozik. Vietnám: Az ország körülbelül 331 688 km²-en terül el, vagyis alig kisebb, mint Németország. Domborzatát 40-40%-ban dombok és hegyek alkotják. Sűrű erdői az ország 75%-át borítják. Az északi országrészt döntően fennsíkok és a Vörös-folyó deltája, a középsőt hegységek, míg a délit part menti alföldek, a Dai Truong Son (központi hegyek) magasan fekvő sík vidékei, és a Mekong-delta jellemzik.
Időjárás: 
Vietnam: Az áprilistól/májustól októberig tartó időszakban a délnyugati monszun uralkodik az országon, melyet esőkkel tarkított, párás, meleg hónapok jellemeznek, főként délen. Északabbra is csak a hegyvidékek védelmében lévő vidékek mentesül valamelyest a sok csapadéktól. Az év másik szakaszában jóval kellemesebb az időjárás, januárban mindazonáltal még egy széldzsekire is szükségünk lehet a kora reggeli órákban. Kambodzsa: Kambodzsa a trópusi éghajlati övben fekszik, s az időjárást itt is három évszak jellemzi: a júniustól októberig tartó esős, a novembertől februárig húzódó száraz, illetve a márciustól májusig dúló forró évszak. Az október végétől márciusig tartó hűvös évszak Kambodzsában is a főszezont jelenti, a március-május közötti forró időszakot ellenben meglehetősen magas, 40 Celsius-fok fölé szökő hőmérsékleti maximumok jellemzik.
Vízum: 
Vietnam: Magyar állampolgárok csak valamelyik vietnami külképviseleten előzetesen beszerzett vízummal léphetnek be az országba. A vietnami külképviseletek általában egyszeri beutazást lehetővé tévő 30 napra szóló turista vagy üzleti vízumot állítanak ki. A vízum érvényességi idejére különösen figyelni kell. A belépéskor kitöltendő idegenrendészeti formanyomtatvány egyben vámáru nyilatkozat is, a kitöltött és lepecsételt másodpéldányt (sárga lap) az ország elhagyásáig az útlevélben meg kell őrizni. A vízum iránti kérelem benyújtásakor az alábbi okmányokat kell csatolni: - 2 db kitöltött vízumkérő lap - 2 db fénykép Vietnami vízumot csak az kaphat, aki un. előzetes vízummal rendelkezik, amit a vietnami Emigrációs Hivataltól kell kérni. Ezt valamely vietnami idegenforgalmi cég, vietnami meghívó, partner vagy a VSZK budapesti nagykövetsége kérheti az illetékes vietnami szervtől. Kambodzsa: magyar állampolgárok részére vízumköteles, a vízum beszerezhető érkezéskor, a siem reap-i repülőtéren. A vízum kiállításához két db igazolvány és a vízumkérő lap kitöltése szükséges. A résztvevőknek az utazás megkezdésének pillanatától számított,minimum hat hónapig érvényes útlevéllel kell rendelkezniük.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Vietnam-Kambodzsa: kötelező védőoltás nincs. Amennyiben tájékozódni szeretne a térségben előforduló megbetegedésekről, kérjük, forduljon orvosához, vagy a nemzetközi oltóközpontokhoz. Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.

Pénz
Vietnam hivatalos pénzneme a dong (VND). 1 USD = kb. 21.107 VND. A külföldi fizetőeszközök közül az amerikai dollár a legelfogadottabb és a legelterjedtebb. A bankkártya használat is terjed, de Hanoi és Saigon városon kívül csak elvétve találhatók ATM készülékek.
Kambodzsa hivatalos pénzneme a riel (KHR). 1 USD = 4,11 KHR

Nyelv
Vietnam: vietnámi, de még használatos a francia, kínai, khmer
Kambodzsa: khmer, francia, kínai

Időzónák
Vietnam: GMT + 7 óra
Kambodzsa: GMT+7 óra

Elektromos hálózat
Vietnam: 220 V /50 Hz (amerikai szabvány)
Kambodzsa: 230 V/50Hz

Telekommunikáció

A mobiltelefonok mindkét országban működnek, az internet szolgáltatás a nagyobb városokban kielégítő, de általában fizetni kell 2-3 USD-t óránként a használatáért.

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!