Indokína útvesztőiben - Vietnam - Laosz - Kambodzsa

19 napos körutazás Indokína csodálatos világában

19 nap Indokína legszebb vidékein Saigon lüktetésétől Laosz spirituális fővárosán át Angkor dzsungeléig; Dzsunkatúra a Ha Long-öbölben. sokak szerint Luang Prabang a világ egyik legizgalmasabb helye. Nehéz cáfolni

Alapár tartalmazza

16 éjszaka szállást, a részletes ismertetőben felsorolt programokat, minden szükséges transzfert (busz, kisbusz, csónak, dzsunka), a magyar csoportvezető díját, a csoportos vízumügyintézés díját, az idegenvezetést, a Budapest – Saigon- Siem Reap- Budapest, a Saigon- Danang, a Hué- Hanoi, a Hanoi-Luang Prabang és a Luang Prabang- Siem Reap repülőjegyeket.

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetéket, belépők, engedélyek, egyéb kinti költségeket (250 USD), a vízumok díját (105 USD), az egyéni kiadásokat (hordár, fotóengedélyek, stb.), a kötelező biztosításokat. BBP utasbiztosítás megléte utazási feltétel!

Hossz: 
19 nap
Szállás: 
szálloda
****
Létszám: 
minimum létszám: 15 fő
Program: 

1-2. nap: Budapest - Saigon
Indulás Budapestről dubai átszállással Saigonba (Ho Chi Minh-város). A hosszú átszállási idő miatt az első éjszakát Dubaiban töltjük. Érkezés másnap az esti órákban. Szállás elfoglalása, majd ismerkedés a zsúfolt Délkelet-ázsiai miliővel. Kismotorok, riksák, gyarmati épületek Vietnam sodró lendületű városóriásában. Szállás: Saigon.

3. nap: Saigon
Délelőtt a vietnami háború megdöbbentő és szomorú emlékhelyeit keressük fel a város közelében. Cu Chi földalatti járatrendszere. Délután saigoni városnézés. Megtekintjük a Miasszonyunk Katedrálist, a Gustave Eiffel tervei alapján épült Központi Postahivatalt és a volt elnöki palotát. Utcai piac a Cholon negyedben, kávézók, éttermek, hatalmas nyüzsgés mindenütt. Szállás: Saigon.

4. nap: Mekong-delta
Egész napos kirándulás a Mekong folyó deltavidékére, busszal, csónakkal. Fülledt ázsiai hangulat, ismerkedés a Cao Dai szekta szokásaival. Szállás: Saigon.

5-6. nap: Saigon – Hoi An
Reggeli után felrepülünk Da Nang városába, a háborús idők „északi Saigonjába”. Innen átutazunk Hoi An ősi kikötővárosához. Kínai templomok és közösségi házak, régi kalmárrezidenciák, a portugál negyed maradványai, négyszáz esztendős fedett, japán híd; utánozhatatlan hangulat. Másnap kilátogatunk a Világörökséghez tartozó My Son ősi romjaihoz, „Vietnam Angkorjához”. A Macskafog Hegység bérceitől ölelt területen találhatók a Champa birodalom legszebb emlékei. Szállás: Hoi An.

7. nap: Hoi An – Hué
Reggel a Márvány Hegyekbe teszünk rövid kirándulást, majd ismét Da Nang következik. A helyi múzeumban található egészen remek csam gyűjteményt vesszük szemügyre. Ezután Huéba utazunk a Hai Van (Tengeri felhő) szoroson keresztül. Az út a tengerparton, bámulatos szépségű szirtek között kanyarog. Nem csupán a régi Vietnam és Champa határvidékét jelölték ezek a sziklák egykoron, de egyfajta időjárási választóvonalként is szolgálnak: megakadályozzák, hogy a Dél-kínai-tenger hidegebb szelei délre jussanak. Fotóstop Lang Co halászfalunál. Szállás: Hué.

8. nap: Hué
Egész napos program Hué királyi városában, az utolsó dinasztia, a Nguyen egykori székhelyén, amely szintén a Világörökség része. Hajóval indulunk az Illatos folyón, egészen a Thien Mu pagodáig. Ezután a királyi városrész következik: Citadella, Tiltott Bíbor Város. Délután a Nguyen dinasztia fantasztikus kialakítású királysírjait keressük fel: Ming Mang sír, Tu Duc sír. Szállás: Hué.

9. nap: Hué - Hanoi
Északra, Hanoiba, a tavak városába repülünk, és elfoglaljuk a szállást. Séták a pezsgő óvárosban. Huc híd, Hoan Kiem tó. Meglátogatjuk a Quan Thanh templomot és a Tran Quoc pagodát, Ho apó mauzóleumát és a mellette lévő Egyoszlopos pagodát. Nem hagyjuk ki a kiváló gyűjteménnyel rendelkező Néprajzi Múzeumot sem. Este vízi bábszínház látogatás. Szállás: Hanoi.

10. nap: Ha Long-öböl
Reggel elhagyjuk a fővárost és Észak-Vietnam legnagyobb természeti látványosságához, a Ha Long-öbölbe utazunk. Itt hajóra szállunk és felejthetetlen utazáson veszünk részt a festői szépségű vizeken. Barlangok és változatos méretű, formájú szigetek között visz az utunk. Az éjszakát itt, kényelmes dzsunkánkon töltjük.

11. nap: Hanoi
Visszautazás Hanoiba. Délután ellátogatunk Vietnam legrégebben alapított egyetemére, az Irodalom Templomába és a vietnami háború során „Hanoi Hilton” gúnynéven emlegetett Hoa Lo börtönbe. Szabadprogram. Szállás: Hanoi.

12. nap: Hanoi – Luang Prabang
A délelőtt folyamán átrepülünk Laoszba, azon belül is az északi spirituális fő városba, számos kolostoráról, gyarmati építészetéről és lenyűgöző hangulatáról ismert Luang Prabangba, a Mekong partjára. Délután ismerkedés a világörökségi várossal. Szállás: Luang Prabang.

13. nap: Luang Prabang
Reggeli után hajótúrára indulunk a Mekongon. Felkeressük Pak Ou buddhista barlangjait, ahol közelebbről ismerkedhetünk a Délkelet-ázsiai buddhista művészettel, továbbá útközben beszerezhetünk némi kígyó- és skorpiópálinkát is. Szállás: Luang Prabang.

14. nap: Luang Prabang környéke
Reggel kiautózunk a Kuang Si vízeséscsoporthoz, ahol együtt piknikezhetünk a laókkal, fürdésre is alkalmunk nyílik és megismerkedhetünk az ázsiai medvék megmentésére létrehozott központtal. Szállás: Luang Prabang.

15. nap: Luang Prabang – Siem Reap
Reggeli után elbúcsúzunk Laosztól és a kambodzsai turizmus fellegvárába, Siem Reapbe repülünk. Szállás: Siem Reap.

16-17. nap: Angkor
Két napos barangolás az egyedülálló angkori romterületen. Felkeressük mindazon helyeket, melyek megtekintése nélkül nem érdemes hazaindulni. Roluos-csoport (Bakong, Preah Ko, Lolei), ahol a birodalom megszületett, Banteay Srei, a vörös homokkő csoda, Ta Prohm, templomváros az őserdőben, Mebon, Pre Rup. Az érett birodalom fővárosa, Angkor Thom (déli kapu, Bayon, a világ közepe, Baphuon, királyi palota, Phimeanakas, a Leprás király és az Elefántok teraszai), és a templomhegyek apoteózisa – Angkor Wat. Naplementék a romoknál. Szállás: Siem Reap.

18-19. nap: Siem Reap - Budapest
Pihenés, szabadprogram, majd búcsút intünk Délkelet-Ázsiának és átszállásokkal hazaindulunk. Éjszaka a repülőn. Érkezés előreláthatólag a déli órákban Budapestre.

Kapcsolódó cikkek

» Indokína arcai - Hudanik Zsolt, 2012. február. 24
» Vietnam ízei - Kovács Attila, 2017. december. 07
» Visszatértek „szülőhazájukba” a khmer szobrok - Etédi Alexa, 2013. június. 14
» A Maldív-szigetek - Kovács Attila, 2018. május. 13
» Aktív utazások, izgalmas túrák az utazom.com szervezésében - Kovács Attila, 2018. május. 02
» A világ legnagyobb épülete - Etédi Alexa, 2018. április. 06
» Kalandozás Ázsiában - Kovács Attila, 2018. március. 17
» A Holi-ünnep Indiában- a színek fesztiválja - Kovács Attila, 2018. január. 30
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

16 éjszaka szállást, a részletes ismertetőben felsorolt programokat, minden szükséges transzfert (busz, kisbusz, csónak, dzsunka), a magyar csoportvezető díját, a csoportos vízumügyintézés díját, az idegenvezetést, a Budapest – Saigon- Siem Reap- Budapest, a Saigon- Danang, a Hué- Hanoi, a Hanoi-Luang Prabang és a Luang Prabang- Siem Reap repülőjegyeket.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetéket, belépők, engedélyek, egyéb kinti költségeket (250 USD), a vízumok díját (105 USD), az egyéni kiadásokat (hordár, fotóengedélyek, stb.), a kötelező biztosításokat. BBP utasbiztosítás megléte utazási feltétel!

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték, belépők, engedélyek, egyéb kinti költségek, kötelező biztosítások, vízum díj, melynek aktuális összege az árkalkulációnál látható.
Belépők, engedélyek, egyéb kinti költségek kb. 250 USD/fő, a vízumok díja kb.105 USD/fő
BBP utasbiztosítás megléte utazási feltétel!

Helyszíni költségek leírása: 

További étkezések, személyes kiadások, fakultatív programok.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulás előtt 30 napon belül történő foglalás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerint közlekedő repülőjárattal Budapest – Saigon útvonalon.

Szállás: 

16 éjszaka szállás 4* szállodákban. Egyágyas elhelyezés, valamint 5* szállodai elhelyezés felár ellenében lehetséges.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis illetve, a Ha Long-öbölben teljes ellátást tartalmaz.
Vízum: 
Magyar állampolgárok általában egyszeri beutazást lehetővé tévő, 30 nap tartózkodást biztosító turista vagy üzleti vízummal léphetnek be az országba. Az úti okmány érvényessége legalább 6 hónappal haladja meg a tervezett elutazás időpontját. A vízum ügyintézését irodánk végzi.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Kötelezően beadandó védőoltás nincs. Ajánlott a Hepatitis A+B kombinált védőoltás. További információk: www.oltokozpont.hu. Az állandóan szedett gyógyszereinket ne hagyjuk itthon, valamint ajánlott egy kis egészségügyi csomagot összeállítani: hasmenés ellen ajánljuk a Smecta-t, Imodiumot, továbbá jó ha van nálunk fájdalom-, láz- és hányinger- csillapító, ragtapasz, némi kötszer, valamint vitaminok.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!