A Halong-öböltől Angkorig

12 napos Vietnam, Laosz és Kambodzsa Körutazás

Vietnam első számú látnivalója a Halong-öböl, Kambodzsáé pedig Angkor romvárosa. Sokak szerint mindkettő akár a világ 7 csodája közé is tartozhatna. Laosznak nem jutott ilyen szintű nevezetesség, mégis sok utas az itt töltött napokra emlékszik vissza a legszívesebben, köszönhetően az itt élő egyszerű, békés, rendkívül barátságos, örökké mosolygó, mindenért hálás embereknek.

Alapár tartalmazza

A repülőjegyeket (beleértve az Indokínai-félszigeten belüli 4 re­pü­lő­járatot is), a 9 éjszakai szállást, 9 büfé­reg­ge­lit, 11 főétkezést (ebéd vagy vacsora), az út­le­mon­dá­si biztosítást, az utazási iroda ide­gen­ve­ze­tő­jét a budapesti indulástól a buda­pesti ér­ke­zésig, a helyi idegenvezetéseket, a transz­fe­re­ket, a helyi autóbuszos közlekedést, a Halong-öbölbeli kétnapos hajózást a felsorolt programokat a ­leírás szerint, valamint a felsorolt programokhoz tartozó a belépődíjakat.

Alapár nem tartalmazza

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, fakultatív programokat, a repülőtéri illetéket, vízumokat.

Hossz: 
12 nap
Szállás: 
szálloda
****
Program: 

1. nap: Doha
Elutazás Bu­da­pest­ről a Qatar Airways menetrend szerinti járatával dohai át­szál­lás­sal Vietnamba. A hosszú csatlakozási idő miatt Katar főváro­sában, Dohában lehe­tő­ség lesz néhány órás esti vá­ros­né­zésre. A várossal való is­mer­ke­dés során meg­te­kint­jük a csodálatos ten­ger­par­ti sétányt, a régi kikötőt, a Katara Kulturális Falut, a régi bazársort, majd rövid szabad program után transzfer a repü­lő­térre, és helyi idő szerint az éj­sza­kai órákban to­vább­uta­zás Viet­namba.

2. nap: Ho Chi Minh City (Saigon)
Érkezés Ho Chi Minh City repülőterére helyi idő szerint a déli órákban. Az ország déli részén található Ho Chi Minh City (régi nevén Saigon) Vietnam legnagyobb városa, az ország legjelentősebb gazdasági központja. A megérkezés után félnapos városnézés következik az egykori francia gyarmati fővárosban, ahol még mindig sok szép épület emlékeztet a gyarmati időszakra, például a Notre-Dame katedrális és a Főposta pompás épülete, melyet Gustav Eiffel (a párizsi Eiffel-torony megálmodója) tervezett. A városnézés során látogatást teszünk a vietnami háború múzeumában és az egészen különleges Ben Thanh piacon is. Szállás Ho Chi Minh Cityben (1 éj).

3. nap: Hanoi
Délelőtt transzfer a repülőtérre, elutazás Észak-Vietnamba, Hanoiba. Vietnam fővárosa a Vörös-folyó partján fekszik, Ázsia egyik „legzöldebb” fővárosának tartják, számos park és tó található a város területén. A délutáni városnézés során először a Ho Si Minh Komplexumba látogatunk. Itt található a parlament, az elnöki palota, Ho Si Minh házai és a híres egyoszlopos pagoda. Ezt követően a város leg­érté­ke­sebb történelmi emlékét nézzük meg, az Irodalom Templomát. Az épületegyüttesben volt valaha Vietnam első egyeteme. Látványos része még a városnézésnek a Francia Negyedben tett kör­uta­zás, a szép épületek közül kiemelkedik az Operaház, mely a híres párizsi operaház mintájára épült a XX. század elején. Szállás Hanoiban (1 éj).

4. nap: Halong-öböl (közel 24 órás hajózás)
Elutazás Hanoiból Vietnam (és talán egész Délkelet-Ázsia) első számú természeti csodájához, a Halong-öbölbe (közel 4 órás buszozás). Itt egy két és fél Balatonnyi területen közel 2000 sziget található, különleges sziklaalakzatokkal és többnyire dús vegetációval. A hajózás a szigetek között egy életre szóló élmény. Mi majdnem egy egész napot töltünk egy 4 csillagos hajón. A déli órákban szállunk hajóra és másnap késő délelőtt érünk vissza a kikötőbe. Az éjszakát is a fedélzeten töltjük (szép kétágyas, fürdőszobás kabinokban – 1 éj). A hullámzás a Ha­long-öbölben kevésbé jellemző a rengeteg szigetnek köszönhetően, ráadásul éjszaka egy kimondottan védett helyen horgonyoz le a hajó. A hajóút során teljes ellátásban részesül a csoport, és a gyönyörű táj élvezetén kívül lehetőség lesz egyéb érdekes tevékenységekre is (pl. bepillantást nyerhetünk egy „úszó” halászfalu életébe, megtekintünk egy látványos barlangot az egyik szigeten, sötétedés után főzőshow stb.).

5. nap: Halong-öböl, Trang An (Száraz Halong-öböl)
Egy könnyű reggeli után még tovább gyö­nyör­köd­het­nek utasaink ebben az egyedülálló tájban, majd egy bőséges étkezéssel zárul hajó­ki­rán­du­lásunk. A késő délelőtti órákban indulunk tovább autóbusszal Viet­nam egy másik csodás tájegységéhez, Trang An-ba, amit szoktak Száraz Halong-öbölnek is nevezni. Az elnevezés találó, hiszen hasonló a táj, csak itt a különleges formájú hegyek erdejében nem tengervíz van, hanem rizsföldek. 
A mai nap délutánján egy kis buszos körutazást teszünk ezen a titokzatos tájon (fotószünettel), majd elfoglaljuk a szállodai szobákat a szomszédos nagyvárosban, Ninh Binh-ben (1 éj).

6. nap: Tam Coc csónaktúra, Hanoi
Kora délelőtt egy másfél órás csónaktúrán veszünk részt a Száraz Halong-öbölben. A kellemes csó­na­ká­zás során a turisták nem győznek ál­mél­kod­ni a hely szépségén. Ez a keskeny vízi út 3 alkalommal is egy-egy barlangon megy keresztül, ami még izgalmasabbá teszi a kirándulást. (A Trang An – a Száraz Halong-öböl – is része az UNESCO világ­örök­ség­nek.)
Késő délelőtt Hanoiba utazunk, ahol még marad idő a rendkívül egzotikus, nyüzsgő óváros felfedezésére. 
Délután transzfer a repülőtérre, elutazás Laosz első számú turistavárosába, a régi királyi városba, Luang Prabangba, szállás (2 éj).

7. nap: Luang Prabang, Pak Ou
Laosz kulturális fővárosa, Luang Prabang nagy hegyek között található, a Mekong és a Nam Khan folyók találkozásánál, sokak szerint Kelet-Ázsia egyik legvonzóbb városa (UNESCO világörökség). Számos szép, a francia gyarmati korból származó épület található itt és több mint 30 buddhista kolostor, az utazók úgy érzik, hogy Luang Prabangban megállt az idő.
Reggeli előtt az érdeklődőknek lehetőség lesz részt venni azon az egyedülálló szertartáson, mely során több száz buddhista szerzetes végigvonul a városon, és adományokat, elemózsiát gyűjtenek a helyi lakosságtól.
A délelőtti városnézésen megtekintjük az egykori királyi palotában lévő Nemzeti Múzeumot, valamint a legszebbnek tartott kolostort, a Wat Xieng Thong-ot (magyarul: Arany Város Kolostor). Fotószünetet tartunk majd a Mekong és a Nam Khan folyók találkozásánál, és lehetőség lesz felmenni a városközpontban található Phou Si hegyre (gyönyörű panoráma).
Délután szabad program, lehetőség a hangulatos városközpont egyéni felfedezésére (kolostorok, kávézók, boltok stb.), vagy:
Fakultatív program: hajózás a Mekong folyón, Pak Ou barlang, laoszi falvak
Utazás kisbuszokkal a Mekong folyó mentén, eg­zo­ti­kus falvakon keresztül Pak Ou faluba. Látogatás a folyó mellett lévő Pak Ou barlangban (számtalan Buddha-szobor), majd hajóval térünk vissza Luang Prabangba. A Mekong Délkelet-Ázsia legnagyobb folyója, a kb. 70 perces sétahajózás során szép tájakban gyönyörködhetünk, szerencsés esetben elefántok is felbukkanhatnak. A fakultatív program ára: 18 USD (a helyszínen fizetendő).
A kora esti órákban még látogatást teszünk a város hagyományos „esti piacán”.

8. nap: Kuangsi vízesések, hmong falu, Siem Reap
Luang Prabang kör­nyé­kének leg­szebb természeti látvá­nyosságát jelentik a dzsungelben lévő Kuangsi vízesések. A könnyű séta során még ázsiai medvéket is tanulmányozhatunk egy kis állatkertben. Vissza­út­ban Luang Prabang felé is­mer­ke­dés egy hmong faluval. (A hmong egy hegyi törzs, Laosz északi részén élnek rend­kívül egyszerű kö­rül­mé­nyek között.) 
A déli órákban transzfer a repülőtérre, elutazás Kam­bod­zsába, Siem Reap városba, mely Angkor ősi romjai közelében talál­ható.
Siem Reap az utóbbi időben szinte a semmiből nőtt ki, s vált nagyon fontos turistaközponttá, ma már több száz szálloda, szám­ta­lan étterem, bár, kávézó, üzlet talál­ható a városban. A megérkezés után transzfer a szállodába (3 éj), majd a kora esti órákban lehe­tő­ség vásárlásra, nézelődésre a város kiváló piacán, ahol főleg a turisták számára kínálnak viszonylag jó minőségben termékeket (óriási árubőség, kedvező árak).

9. nap: Angkor Thom, Ta Prohm, Angkor Wat
Angkor, a hatalmas Khmer Birodalom fővárosa a középkorban nagyobb volt bármelyik európai város­nál. Aztán az 1400-as években a thai seregek feldúlták, Angkor elnéptelenedett, az egykor virágzó várost benőtte a dzsungel. A franciák fedezték fel ezt a csodát a XIX. század második felében, amely még romjaiban is le­nyű­gö­ző, a világon nagyon kevés tör­té­nel­mi emlék tesz ilyen benyomást a turistákra. Igazából egy kb. 200 négyzetkilométeres területen több tucat romterület van, ezek közül a leg­fon­to­sabbakat tudjuk megmutatni utasainknak.
Délelőtt az első programunk Angkor Thom (ma­gya­rul: a Nagy Város) meg­te­kin­té­se. Az Angkor Thom-ot körbevevő városfal kerülete 12 kilométer, a fal magas­sága 8 méter. A leg­ér­de­ke­sebb látnivalók a kö­vet­ke­zők: a Leprás Király Terasza (végig szép dom­bor­művekkel), az Elefántok Terasza, a királyi palota komplexum a Phimeanakas temp­lommal, a pira­mis­szerű Baphuon temp­lom és a fő látvá­nyosság, a Bayon szentély. Ez utóbbi kü­lön­le­ges­sége a szám­ta­lan torony, mindegyiknek a tetején 4-4 ti­tok­za­tosan mosolygó arc (óriási kövekből kifa­ragva). 
Angkor Thom után a sokak által legjobban kedvelt Ta Prohm romterület következik. Valaha ez egy budd­hista temp­lomegyüttes volt, kü­lön­le­gessége abban áll, hogy az Angkort feltáró francia régészek itt a romokat meghagyták olyan állapotban, ahogy meg­ta­lálták. A dzsungel fái, a fák gyökerei átszövik az egész épü­let­együt­test. 
A délutáni programunk Angkor Wat meg­te­kin­té­se, mely a leg­is­mer­tebb az itteni építmények közül. Ez a XII. században épült szentély állítólag a világ leg­na­gyobb vallásos építménye.

10. nap: úszó falu a Tonle Sap tavon, Angkor Nemzeti Múzeum, Kambodzsai Kulturális Falu
Siem Reap közelében található a Tonle Sap tó, Dél­kelet-Ázsia legnagyobb tava. A tó mentén ren­ge­teg ember él csónakokra épített faházakban, viskókban. Egy ilyen úszó faluval ismerkedünk délelőtt egy kis hajókirándulás keretében.
Ezt követően Siem Reapban megnézzük az Angkor Nemzeti Múzeumot. A 2007-ben átadott kiváló múzeum jó kiegészítést ad az Angkorban látottakhoz.
Délután látogatást teszünk a „Kambodzsai Kulturális Falu” nevű tematikus parkban, ahol tulajdonképpen az egész országot megismerhetjük néhány óra leforgása alatt: híres emberek viaszfigurái; jelenetek a történelemből; fontos építmények makettjei; törzsek, népcsoportok falvai életnagyságban; showműsorok, táncbemutatók – és mindez egy szép trópusi kertben.

11. nap: Banteay Srei, Banteay Samre
Délelőtt szabadidő, pihenés a szállodában, illetve annak úszómedencéjénél. 
Délután további Angkorhoz kapcsolódó látnivalókkal ismerkedünk. Szép tájakon keresztül utazunk a Banteay Srei (magyarul: a Szépség Citadellája) nevű komplexumhoz. Különlegessége a rengeteg szép domborműben, kőfaragásban rejlik, szokták nevezni a khmer művészet ékszerdobozának is. Ezt követően a Banteay Samre templomot nézzük meg Angkorban, majd transzfer a repülőtérre, elutazás a közeli Bangkokba, onnan egyszeri átszállással Budapestre.

12. nap:
Érkezés Ferihegyre a déli órákban.

Kapcsolódó cikkek

» Indokína arcai - Hudanik Zsolt, 2012. február. 24
» Vietnam ízei - Kovács Attila, 2017. december. 07
» Visszatértek „szülőhazájukba” a khmer szobrok - Etédi Alexa, 2013. június. 14
» Aktív utazások, izgalmas túrák az utazom.com szervezésében - Kovács Attila, 2017. november. 30
» Kalandozás Ázsiában - Kovács Attila, 2017. október. 25
» A Holi-ünnep Indiában- a színek fesztiválja - Kovács Attila, 2017. szeptember. 17
» A Maldív-szigetek - Kovács Attila, 2017. augusztus. 25
» A szamarkandi Gur Emir mauzóleum - Etédi Alexa, 2017. június. 20
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Fakultatív programok

Fakultatív program: hajózás a Mekong folyón, Pak Ou barlang, laoszi falvak
Utazás kisbuszokkal a Mekong folyó mentén, eg­zo­ti­kus falvakon keresztül Pak Ou faluba. Látogatás a folyó mellett lévő Pak Ou barlangban (számtalan Buddha-szobor), majd hajóval térünk vissza Luang Prabangba. A Mekong Délkelet-Ázsia legnagyobb folyója, a kb. 70 perces sétahajózás során szép tájakban gyönyörködhetünk, szerencsés esetben elefántok is felbukkanhatnak. 
A fakultatív program ára: 18 USD (a helyszínen fizetendő).

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

A repülőjegyeket (beleértve az Indokínai-félszigeten belüli 4 re­pü­lő­járatot is), a 9 éjszakai szállást, 9 büfé­reg­ge­lit, 11 főétkezést (ebéd vagy vacsora), az út­le­mon­dá­si biztosítást, az utazási iroda ide­gen­ve­ze­tő­jét a budapesti indulástól a buda­pesti ér­ke­zésig, a helyi idegenvezetéseket, a transz­fe­re­ket, a helyi autóbuszos közlekedést, a Halong-öbölbeli kétnapos hajózást a felsorolt programokat a ­leírás szerint, valamint a felsorolt programokhoz tartozó a belépődíjakat.

Alapár nem tartalmazza: 

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, fakultatív programokat, a repülőtéri illetéket, vízumokat.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték.
BBP utasbiztosítás megléte utazási feltétel!
Vízumdíj (tájékoztató árak):

Katar: ingynes vagy kb.: 28 USD/fő
(Az előzetesen kiállított katari tranzitvízum díja ingyenes, érkezéskor a reptéren kiállított vízum díja kb. 28 USD. A katari vízum díja bank­kártyával, a vietnami és a laoszi vízumok díjai pedig készpénzben a helyszínen fizetendők)
Vietnam: 25 USD/fő
Laosz: 31 USD/fő
Kambodzsa: kb. 8.900 Ft/fő

Helyszíni költségek leírása: 

A helyszínen fizetendő vízumdíjak, fakultatív program.
Borravalók, leírásban nem szereplő étkezések költségei, személyes kiadások.
A helyszínen borravalót illik adni a gép­ko­csi­ve­zetők­nek és a helyi ide­gen­ve­ze­tők­nek (ter­mé­sze­te­sen csak akkor, ha elégedettek a munkájukkal). Utasonként összesen kb. 35 dollárra kell számítani.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.

Indulás előtt 30 napon belül történő befizetés esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti repülőjáratokkal az Indo­kí­nai-félszigetre és vissza egyszeri át­szál­lás­sal, további leszállások nélkül (érkezés Ho Chi Minh Citybe, elutazás Bangkokból). Az Indokínai-félszigeten belül Ho Chi Minh Cityből Hanoiba, Hanoiból Luang Prabangba, Luang Prabangból Siem Reapba és Siem Reapból Bangkokba repülőgéppel utazunk (közvetlen járatokkal), a helyszíneken légkondicionált autóbuszokkal történik az utazás. (Megjegyzés: Laoszban a csoportot mikrobuszokkal szállítják, mert Luang Prabang környékén a keskeny utakon nagy buszok nem tudnak közlekedni.)

Szállás: 

9 éjszaka 4 csillagos szállodákban (illetve a Halong-öbölben 4 csillagos hajón), kétágyas, fürdőszobás szobákban. A szállodákhoz több­nyire úszómedence is tartozik. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
9 büféreggeli és 11 főétkezés (ebéd vagy va­cso­ra). A 2. naptól a 11. napig minden nap van legalább egy főétkezés, a 4. napon ebédet és vacsorát is biztosítunk.
A területről: 
Időzóna: Magyarországhoz képest plusz 6 óra. Repülési idő: Közép-Európából a repülőút hossza kb. 12 óra, a belső járatok 1-2 órásak.
Vízum: 
Magyar állampolgárok esetében az út­le­vélnek még legalább a visszaérkezés nap­ját követően 6 hónapig érvényesnek kell len­nie. Vízum: Magyar állampolgároknak mindhárom országba (Vietnam, Laosz, Kambodzsa) való belépéshez vízum szükséges. A vízumdíj 2015 májusában Vietnamba 45 USD, Laoszba 30 USD és Kambodzsába is 30 USD (kb. 8.500 Ft), melyek közül a vietnami és laoszi a helyszínen megérkezéskor USD-ben fizetendő. A kambodzsai vízumdíj irodánknak forintban fizetendő, melynek pontos összegéről kb. 35-40 nappal indulás előtt a reptéri illetékkel együtt küldünk tájékoztatást. A vízumügyintézéshez 4 db igazolványkép, valamint egy útlevélmásolat szükséges. Kérjük, az útlevélmásolatot jelentkezéskor irodánknak küldjék el, a fényképekre viszont a helyszíni ügyintézés során lesz szükség, ezért azokat feltétlenül vigyék magukkal.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. Kötelező védőoltást nem írnak elő a hatóságok, esetleg a Hepatitis A elleni védőoltás javasolt. A biztonság kedvéért azt tanácsoljuk, hogy az utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!