Szingapúr - Malajzia - Langkawi-sziget

13 napos körutazás Délkelet-Ásziában

13 napos kulináris kalandozás Délkelet-Ázsia nagyvárosainak színes kulturális forgatagában, esőerdők mélyén és trópusi szigeteken. A jövő ikonikus városaiba kalauzol minket ez a sokszínű program, esőerdei kalandozással és trópusi nyaralással.

Alapár tartalmazza

10 éjszaka szállást (4* szállodákban, 2 éjszaka őserdei bungalóban (3*)) reggelis és Taman Negarában 3 nap teljes ellátást, a részletes ismertetőben felsorolt programokat, minden szükséges transzfert (busz, csónak), a magyar csoportvezetők díját, az idegenvezetést, a Budapest - Szingapúr, Penang - Langkawi, Langkawi - Kuala Lumpur, és Kuala Lumpur - Budapest repülőjegyeket.

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetéket, belépők, engedélyek, egyéb kinti költségek, az egyéni kiadásokat (hordár, fotóengedélyek, stb.), a kötelező biztosításokat. BBP utasbiztosítás megléte utazási feltétel!

Hossz: 
13 nap
Szállás: 
szálloda
****
Létszám: 
minimum létszám: 20 fő
Program: 

1-2. nap: Budapest - Szingapúr
Elutazás Budapestről, éjszaka a repülőn, majd megérkezés a trópusi Szingapúrba a délutáni órákban. Este már Boat Quay mólóparti hal- és rák ínyencségeit kóstolgatjuk jéghideg Tiger sörök hűsítő kíséretében. Szállás: Szingapúr.

3. nap: Szingapúr
Szingapúri barangolásainkat Little India színes forgatagának felfedezésével kezdjük, majd történelmi időutazásra indulunk a Szingapúr-folyón, a város gyarmati időszakából fennmaradt brit emlékek között. Az egykori kikötő, ma a város üzleti és kulturális központjának negyedében tett látogatásunk után a Botanikus Parkban, orchideák és más virágcsodák sűrűjében zárjuk a hivatalos programot. Délután Szingapúrban élő csoportvezetőnk bennfentes kalauzolásában előbb a Nemzeti Múzeumba látogatunk, majd a város történelmi szállójában, a koloniális Raffles Hotel híres Long Bar-jában Rudyard Kipling, Somerset Maugham és Charlie Chaplin nyomdokait követve megismerkedünk Szingapúr nemzeti koktéljával: a Singapore Sling-gel. Az Orchard Road-on, a pezsgő ázsiai metropolisz exkluzív bevásárló utcáján folytatjuk utunkat, hogy az este már Chinatown, a kínai városrész illatai, ízei és dallamai közé „merülve” találjon minket. Szállás: Szingapúr.

4. nap: Szingapúr - Melaka
Délelőtt Szingapúr legújabb ökoturisztikai látványosságához: a Gardens by the Bay parkba látogatunk, megcsodáljuk az 50 méter magas, napkollektorokkal felszerelt szuperfákat és egyéb futurisztikus üvegházi növényeket. Kora délután Malajzia felé vesszük az irányt és este már Melaka romantikus kikötőjében, kalózok társaságában a Baba-Nonya kultúra, kínai-maláj konyhájának halétel különlegességeivel ismerkedünk. Szállás: Melaka.

5. nap: Melaka - Kuala Lumpur
Melaka arab és kínai tengerész- és kereskedő-kolóniák központja volt már a 15. századtól kezdődően. Később portugál, majd holland és brit gyarmati kikötőként működött. Jellegzetesen vörös, bájos épületei minden kor hangulatából őriznek emlékeket. Meglátogatjuk a kínai Cheng Hoon templomot (1646), a régiségeiről híres Jonker Streetet és a kisváros főterét, a Kelet legrégebbi holland gyarmati épületeivel (1641–1660). Felmászunk a portugál Szent Pál templom romjaihoz (1521), majd egy hagyományos rizsgombóc kifőzde füstjében-gőzében ebédelünk. Kuala Lumpur felé menet megcsodáljuk a posztmodern építészeti megoldásairól híres Purtajaya kormányzati negyedet tucatnyi hídjával és merész épületeivel. A fővárosba való megérkezésünk után elfoglaljuk szállásunkat, majd sétara indulunk, hogy először esti pompájukban csodálhassuk meg a Petronas ikertornyokat. Bukit Bintang hangulatos szórakozónegyedének nyüzsgésében vacsorázunk. Szállás: Kuala Lumpur.

6. nap: Kuala Lumpur
Malajzia legendás fővárosában tett barangolásainkat a Menara KL tévétorony (421 m) kilátójában kezdjük, majd a város modern Nagymecsetébe zarándokolunk. Következő megállónk az Iszlám Művészetek Múzeuma lesz, majd fotóstop a Királyi Palotánál. Városnéző programunkat Kuala Lumpur bájos főterén zárjuk, ahol megtekintjük a mór stílusú Sultan Abdul Samad Building épületét és a gótikus St Mary's anglikán székesegyházat. Késő délután szabadprogram a kézművespiacon (Central Market), majd vacsora Chinatown egyik teraszos éttermében. A híres egysínű magasvasúttal, a Monorail-lel utazunk vissza a hotelünkhöz. Szállás: Kuala Lumpur.

7. nap: Kuala Gandah Elefántnevelde - Taman Negara Nemzeti Park
Reggeli után irány az esőerdő! Első megállónk a Kuala Gandah Elephant Sanctuary lesz, ahol megismerkedünk a Malaysian Wildlife Society árván maradt elefántok gondozásában végzett munkájával. Ha szerencsénk van, részt vehetünk az kölyökelefántok fürdetésén is! Ebéd után Kuala Tahan-ba, a Taman Negara Nemzeti Parkba utazunk. Elfoglaljuk a szállást, majd éjszakai vadlesre indulunk az esőerdőben. Szállás: Taman Negara

8. nap: Taman Negara Nemzeti Park
Egész napos kalandozás a Taman Negara Nemzeti Park esőerdei mélyén és folyóin! A napot a Gunung Tahan kilátó megmászásával kezdjük, majd 40 méter magasból, a világ leghosszabb (530 m) függőhídján egyensúlyozva tekintünk alá a dzsungelre. Ebéd után csónakjainkkal behajózunk a Sungai Tahan folyóra, majd megmártózunk a Lata Berkoh vízesés frissítő, kristálytiszta vizében. Szállás: Taman Negara

9. nap: Taman Negara Nemzeti Park - Ipoh - Penang
Reggeli után csónakokba szállunk és esőerdei folyókon Kuala Tembeling-be evezünk. Kikötés után ismerkedés Ipoh brit gyarmati épületeivel és kínai kereskedőházaival, majd utazás Penangba. Este már Penang kikötőjének mólópartján sétálgatunk a híres Eastern & Oriental Hotel szomszédságában. Szállás: Penang

10. nap: Penang - Langkawi-sziget
Penangban betekintünk a 19. század kínai kereskedő- (Khoo Kongsi klánház) és a brit gyarmati világ mindennapjaiba (Cornwallis erőd, a Főtér koloniális épületei), majd megcsodáljuk a világ harmadik legnagyobb fekvő Buddha szobrát a thai stílusú Wat Chayamangkalaram templomban. A Dhammikarama burmai buddhista templomban tett látogatásunk után Langkawi szigetének trópusi paradicsomába repülünk. Este már az Andamán-tenger homokjában sétalgatunk, grillezett halvacsora valamelyik hangulatos tengerparti étterem teraszán. Szállás: Langkawi-sziget.

11. nap: Langkawi-sziget
Délelőtt behajózunk a mangróve erdők hatalmas gyökerekkel és legendákkal átszőtt világába, jégmadarakkal, sasokkal és ősi történetekkel ismerkedünk, barlangokon vágunk keresztül és kievezünk a türkizkék tengerre is. Egy halfarmon ebédelünk, majd délután felfedezzük a sziget belsejének vízeséseit és hegycsúcsait. Gyertyafényes búcsúvacsora a tengerparton a meleg trópusi éjszakában. Szállás: Langkawi-sziget.

12-13. nap: Langkawi-sziget - Kuala Lumpur - Budapest
Délelőtti tengerparti strandolás után elindulunk Budapest felé, éjszaka a repülőn. Reggel érkezünk haza.

Kapcsolódó cikkek

» Kelet-Malajzia tájai - Kovács Attila, 2017. június. 07
» Szokatlan szmogfehőben Szingapúr - Etédi Alexa, 2013. június. 21
» A Maldív-szigetek - Kovács Attila, 2018. május. 13
» Aktív utazások, izgalmas túrák az utazom.com szervezésében - Kovács Attila, 2018. május. 02
» A világ legnagyobb épülete - Etédi Alexa, 2018. április. 06
» Kalandozás Ázsiában - Kovács Attila, 2018. március. 17
» A Holi-ünnep Indiában- a színek fesztiválja - Kovács Attila, 2018. január. 30
» Thaiföld - Kovács Attila, 2018. január. 20
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

10 éjszaka szállást (4* szállodákban, 2 éjszaka őserdei bungalóban (3*)) reggelis és Taman Negarában 3 nap teljes ellátást, a részletes ismertetőben felsorolt programokat, minden szükséges transzfert (busz, csónak), a magyar csoportvezetők díját, az idegenvezetést, a Budapest - Szingapúr, Penang - Langkawi, Langkawi - Kuala Lumpur, és Kuala Lumpur - Budapest repülőjegyeket.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetéket, belépők, engedélyek, egyéb kinti költségek, az egyéni kiadásokat (hordár, fotóengedélyek, stb.), a kötelező biztosításokat. BBP utasbiztosítás megléte utazási feltétel!

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték, belépők, engedélyek, egyéb kiadások, kötelező biztosítások, melynek aktuális összege az árkalkulációnál látható.

BBP utasbiztosítás megléte utazási feltétel!

Helyszíni költségek leírása: 

További étkezések, személyes kiadások, fakultatív programok.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulás előtt 30 napon belül történő foglalás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerint közlekedő repülőjárattal Budapest - Szingapúr útvonalon.

Szállás: 

10 éjszaka szállást 4* szállodákban, 2 éjszaka őserdei bungalóban (3*). Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis és Taman Negarában 3 nap teljes ellátást tartalmaz.
Vízum: 
Az EU tagországok állampolgárai 90 napig vízummentesen tartózkodhatnak az országban. Megfelelő anyagi fedezet, vissza- illetve továbbutazásra érvényes repülőjegy bemutatásával utazhatnak be. Az útlevélnek a határátlépéstől számított legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Kötelező védőoltást nem írnak elő a hatóságok, esetleg a Hepatitis A elleni védőoltás javasolt. A biztonság kedvéért azt tanácsoljuk, hogy az utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot. Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!