A Kaukázus legszebb vidékein: Örményország - Grúzia

8 napos körutazás a Kaukázusban

8 nap ókori erődöktől, a Grúz Hadiúton át ötezres csúcsok árnyékában dióval, borral és kereszteskövekkel. Vallások, népek, öltözetek szédítő kavalkádja az elmúlt évezredek egyik legsokrétűbb kulturális olvasztótégelyében - ide invitáljuk örömmel régi és új utasainkat.

Alapár tartalmazza

6 éjszaka szállást 4* szállodákban, reggelis ellátást, minden szükséges kiegészítő transzfert (busz), a részletes ismertetőben felsorolt programokat, a magyar csoportvezető díját, az idegenvezetést, a Budapest – Jereván, Tbiliszi – Budapest repülőjegyet.

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetékeket, belépők, engedélyek, egyéb költségeket, az egyéni kiadásokat (hordár, fotóengedélyek, kilépési illetékek, stb.), a kötelező biztosításokat és a fakultatív program díját. BBP utasbiztosítás megléte utazási feltétel!

Hossz: 
8 nap
Szállás: 
szálloda
****
Létszám: 
minimum 15 fő
Program: 

1. nap: Budapest – Jereván
Indulás Budapestről átszállással Jerevánba. Éjszaka a repülőn.

2. nap: Jereván
A hajnali órákban érkezünk Örményország fővárosába. Rövid pihenés után lerójuk kegyeletünket az Örmény Holokauszt áldozatainak emlékművénél, majd a Matenadaran Múzeumba, az ősi örmény keresztény kéziratok világhírű otthonába látogatunk. Délután buszos kirándulásra indulunk Ecsmiadzinba, a nemzeti egyház központjába, az örmény kereszténység szívébe. A székesegyház, és a Szent Hripszime templom megtekintése után Zvartnoc templomának romjainál fejezzük be a napot. Szállás: Jereván.

3. nap: Khor Virap – Jereván
Reggel korán kelünk, és a Garni-szoros híres bazaltoszlopaival kezdjük a napot, majd megtekintjük Garni antik templomát, mely a leghíresebb kereszténység előtti hellenisztikus stílusú templom Örményországban. Ezután Gegard híres kolostora következik, majd Khor Virap zarándok-kolostorába látogatunk. Készítünk néhány csodás panorámafotót az Ararátról, mielőtt visszatérnénk a fővárosba. A napot Jereván panorámával zárjuk a főváros jelképének számító Mayr Hayastan szobor lábainál. Szállás: Jereván.

4. nap: Jereván – Haghpat – Tbiliszi
Reggel hosszabb buszútra indulunk észak felé: először a Szevan-tó mélykék víztükre fölé magasodó ősi monostort látogatjuk meg, majd Örményország Lori régiójának egyre dúsabb erdői között a világörökség részének elismert Haghpat és Szanahin épületegyütteseket, ahol a méltán híres középkori örmény kereszteskövek (khacskar) közül is szemrevételezhetünk egynéhányat. Az örmény-grúz határon járművet váltunk és már ezzel érkezünk meg az este Grúzia fővárosba, Tbiliszibe. Szállás: Tbiliszi.

5. nap: Tbiliszi
Egész napos ismerkedés az ősi grúz fővárossal. A fontos kereskedelmi útvonal, a Selyemút mentén álló, Kr.u. 5. században alapított grúz város kultúrák, vallások metszés- és találkozási pontja is egyben. Grúz, örmény, zsidó, perzsa, oszmán, orosz hatások érdekes egyvelege. Egész napos városnézés Tbilisziben: Óváros, Ancsiszkati templom, Sioni katedrális, Metekhi templom, Abanotubani, Narikala erőd, Művészeti Múzeum, Történeti Múzeum. Szállás: Tbiliszi.

6. nap: Mckheta – Gori – Tbiliszi
A Dzsvari kolostoregyüttes megtekintése után úti célunk Mckheta, az ókori kaukázusi Ibéria fővá- rosa, Grúzia legősibb városa, a grúz kereszténység bölcsője. A Szvetickhoveli katedrálisnál újfent el- ámulhatunk a hit minden nehézséget lebírni képes erején. Továbbhaladunk Uplisztsztikhe középkori barlangvárosának érintésével Goriba, Sztalin szülővárosába, ahol a diktátor háza köré épített múzeumot tekintjük meg. Visszafelé, ha az időnk engedi, még a Sio Mgvime kolostort is útba tudjuk ejteni, mielőtt ismét Tbiliszibe gördül buszunk. Szállás: Tbiliszi.

7. nap: Kakheti tartomány – Tbiliszi
Egész napos kirándulás a nemrég újjászületett grúz bortermelés szívébe, Kakheti tartományba. 4-16. századi templomok és borászatok váltják egymást, bármerre indul az utazó. Meglátogatjuk a Tsinandali Múzeumot, Alexander Csavcsavadzének, a modern grúz borászat atyjának egykori lakhelyét, egy gyönyörű XIX. századi kastélyt. Fakultatív borpince látogatás után megtekintjük a Suamta kolostort, az Alaverdi katedrálist, és Kakheti koraújkori székhelyét, a Gremi épületegyüttest. Szállás: Tbiliszi.

8. nap: Tbiliszi – Budapest
Kora hajnali órákban hazaindulás átszállással, majd érkezés Budapestre.

A programot 10-14 fő jelentkezése esetén is tudjuk indítani felár ellenében.

Kapcsolódó cikkek

» Örményország tájain - Kovács Attila, 2013. november. 01
» Nincs nyoma Noénak az Araráton - Etédi Alexa, 2013. június. 10
» Örmény kolostorok - Etédi Alexa, 2013. április. 30
» A Maldív-szigetek - Kovács Attila, 2018. május. 13
» Aktív utazások, izgalmas túrák az utazom.com szervezésében - Kovács Attila, 2018. május. 02
» A világ legnagyobb épülete - Etédi Alexa, 2018. április. 06
» Kalandozás Ázsiában - Kovács Attila, 2018. március. 17
» A Holi-ünnep Indiában- a színek fesztiválja - Kovács Attila, 2018. január. 30
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Fakultatív programok

“Fácán könnye” borkóstoló: kb. 7.000.-Ft/fő

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

6 éjszaka szállást 4* szállodákban, reggelis ellátást, minden szükséges kiegészítő transzfert (busz), a részletes ismertetőben felsorolt programokat, a magyar csoportvezető díját, az idegenvezetést, a Budapest – Jereván, Tbiliszi – Budapest repülőjegyet.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetékeket, belépők, engedélyek, egyéb költségeket, az egyéni kiadásokat (hordár, fotóengedélyek, kilépési illetékek, stb.), a kötelező biztosításokat és a fakultatív program díját. BBP utasbiztosítás megléte utazási feltétel!

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték, belépők, engedélyek, egyéb költségek, melynek aktuális összege az árkalkulációnál látható.
Kötelező biztosítások: útlemondási és BBP biztosítás.

Helyszíni költségek leírása: 

Személyes kiadások, fakultatív programok.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő. 30 nappal indulás előtt foglalva a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a fizetendő 30 nappal indulás előtt.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti járattal Budapest – Jereván útvonalon.

Szállás: 

4* szállodákban, 2 ágyas fürdőszobás szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Félpanziós ellátás felár ellenében igényelhető.
A területről: 
A Grúz Köztársaság a Fekete-tenger keleti partján, a Kaukázus hegységben, Európa és Ázsia határán fekszik. Egyesek európai, mások ázsiai országnak tartják. Lakóinak túlnyomó többsége ortodox keresztény. Fővárosa Tbiliszi, ahol a IV. századból fennmaradt emlék is fellelhető, a Narikala-erőd. További különlegességei közé tartozik a VI.-VII. századi Szioni katedrális, a hasonlóan régi Ancsiszhati-bazilika, valamint a XII. századból maradt Metekhi templom. A fővárostól távolabb történelmi falvak és fenséges hegyvonulatok nyújtanak szemet gyönyörködtető látványt.Az időeltolódás Magyarországhoz képest +3 óra. Örményország a Kaukázus egyik Ázsiában fekvő országa, amely azonban kulturálisan Európához kötődik. Északról Grúzia, keletről Azerbajdzsán, délről Irán és az azerbajdzsáni exklávé Nahicseván, nyugatról pedig Törökország határolja.Örményország egy hegyvidéki ország. 90%-a 1000 méternél magasabban van. Átlagmagassága 1800 méter. A legmagasabb pontja az Aragac vulkán, amely 4090 méter magas
Csomagolás: 
Vízum: 
Az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 6 hónapig még érvényesnek kell lennie. 2005. június 15. óta az Európai Unió tagállamainak állampolgárai 90 napot meg nem haladó tartózkodásra vízummentesen utazhatnak be. Nyomatékosan felhívjuk az utazók figyelmét, hogy az útlevélben tartott készpénzüket az útlevél-ellenőrzés előtt vegyék ki, mert a korrupció visszaszorítása érdekében meghirdetett kampány keretében az útlevél-rendészeti szervek az útlevélben talált pénzt állampolgárságtól függetlenül és mérlegelés nélkül kötelesek korrumpálásra irányuló cselekménynek tekinteni. Hivatalos fizetőeszközként csak a georgiai larit (GEL) fogadják el, de az USA dollár és az euró átváltása a kijelölt váltóhelyeken problémamentes. A hitelkártyákat a legtöbb helyen elfogadják.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Kötelező védőoltás nincs. További információért forduljon a budapesti Oltóközponthoz. Gyáli út, Tel.: (1) 476-1100 Váci út, Tel.: (1) 465-3800
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!