Körutazás Észak- és Dél-Koreában

14 napos körutazás Észak- és Dél-Koreában

14 napos felejthetetlen körutazásra hívjuk a Koreai-félszigetre! Kim Ir Szen múltja, Keszong és Phenjan városa, Szöül, Seoraksan Nemzeti Park és a kétarcú Korea múltja és jelene, egy út alatt.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

A megadott szállásokat reggelis ellátással, a szükséges transzfereket légkondicionált autóbusszal és a magyar nyelvű idegenvezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza

A repülőjegyet és a repülőtéri illetéket, a vízumdíjakat, a kötelezően fizetendő teljes panziós felárat Észak-Koreában, belépőket, az útlemondási biztosítást (1,5%) és a betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást.

Hossz: 
14 nap

Szállás

3-4* szállodákban, 2 ágyas szobákban, egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Program: 

1. nap: Budapest - Peking
Utazás Budapestről átszállással, menetrend szerinti járattal Kína fővárosába, Pekingbe.

2. nap: Peking - Phenjan
Érkezés Pekingbe. A menetrend függvényében fél napos városnézés Pekingben. Kína második legnépesebb, ősi városa rengeteg látnivalót kínál az ide utazóknak, legfontosabb műemlékei a Tiltott Város, a Tienanmen tér, ahol Mao Ce-tung híres mauzóleuma is található, az Ég temploma és a Nyári Palota. Továbbutazás repülővel Észak-Koreába, annak fővárosába, Phenjanba, mely a Koreai-félsziget legősibb városa. Területe már Kr. e. 8000-ben is lakott volt, amelyet az itt feltárt ősi települések maradványai is bizonyítanak. Phenjant a koreai háború után teljesen átépítették, széles sugárutak, hatalmas emlékművek és monumentális épületek jellemzik. A várost a Tedong folyó szeli ketté. Érkezés után elsőként a Diadalívet keressük fel, amely az 1945. évi japán megszállás végét szimbolizálja, és amely a világ legnagyobb diadalíve. Transzfer a szállodába. Szállás Phenjanban (5 éj).

3. nap: Phenjan
A mai napon elsőként a szökőkutakkal tarkított Manszuden parkba látogatunk el, ahol Kim Ir Szen hatalmas szobrát tekintjük meg. Kim Ir Szen Észak-Korea államalapítója, illetve elnöke 1948-tól haláláig. Országában bevezette a saját maga által megalkotott dzsucse ideológiát. Élete során személyi kultusz alakult ki körülötte, az észak-koreaiak Nagy Vezér-ként emlegetik. Halála után fia, később pedig unokája került hatalomra. Ezt követően felkeressük az Idegen Nyelvű Könyvesboltot, ahol ajándéktárgyak vásárlására nyílik lehetőség. Majd az ünnepségek és katonai felvonulások helyszínére, a Kim Ir Szen térre látogatunk. Következő állomásunk az ország nemzeti kincseinek egyike, a Taedong Kapu, mely a fallal körülvett városrész északi kapuja. Ugyanitt a Taedong folyó partján fekvő Ryongwang pavilont is megtekintjük, ahonnan szép kilátás nyílik a folyóra. Ebéd után az 1982-ben, a Nagy Vezér 70. születésnapja alkalmából épített, 170 méter magas Dzsucse tornyot, majd a Pártalapítás emlékművét keressük fel. Ellátogatunk a metróba, mely stílusában a szovjet metrók világát idézi, teljes hosszúságát tekintve 22,5 kilométer, az alagutak 120 méterrel a földfelszín alatt futnak, emiatt ez a világ legmélyebb metrója. Majd megtekintjük Kim Ir Szen szülőházát, később egy ajándéküzletet keresünk fel.

4. nap: Nampo
Utazás a korábbi halászfaluból kereskedelmi központtá vált Nampoba, a Taedong folyó partján fekvő városba. Ellátogatunk a folyón átívelő gáthoz, mely a Sárga-tenger felé folyó vizet fogja meg. Majd a Chongsan-ri farmot keressük fel, ahol a dzsucse idea szerinti mezőgazdálkodás folyik. Az ebédet követően a következő látnivalóink a Koreai Filmstúdió és az Iskolások Palotája. Ez utóbbiban a gyermekek zenét, idegen nyelveket tanulhatnak, sportolhatnak és számítógépes ismereteket sajátíthatnak el.

5. nap: Keszong
Kirándulás Keszongba. A városnézést követően az észak- és dél-koreai határon fekvő, elhagyatott Panmunjom faluba látogatunk. A település arról nevezetes, hogy a koreai háborút lezáró fegyverszünetet itt írták alá. A falu az északi katonai demarkációs vonal övezetében fekszik. Majd a Koryo Múzeumot keressük fel. A létesítmény a Koryo dinasztia oktatási központja volt, ahol a konfucianizmus elvei szerint tanított gyermekek a későbbiekben a kormány hivatalnokai lettek. Ebéd után a Koryo dinasztia egyik királyának, Kongminnak a síremlékét tekintjük meg. A 14. századi mauzóleum két sírhalomból áll. Visszautazunk Phenjanba, ahol az Újraegyesítés emlékművét tekintjük meg.

6. nap: Myohyang-hegy - Pohyon templom
Utazás a szent Myohyang-hegyre, a koreai népek legendás ősapjának, Tangun királynak az otthonába. A hegy nevének jelentése: titokzatos illatú, ugyanis a helyiek a hegyen misztikus formákat és illatokat véltek felfedezni. Meglátogatjuk a Nemzetközi Barátság Kiállítási Központot, ahol a világ legnagyobb kincsestára található. A kiállítás a sok év alatt összegyűjtött, az észak-koreai államfőknek küldött ajándékokat mutatja be. Majd a 11. században, a Koryo dinasztia által alapított Pohyon buddhista templomot keressük fel, mely a buddhizmus egyik legnagyobb központja, híres zarándokhely. A koreai háború alatt, mint a legtöbb észak-koreai templom, a Pohyon templom is súlyos bombasérüléseket szenvedett. A létesítmény az észak-koreai nemzeti kincs része.

7. nap: Vonszan
A mai napon a Japán-tenger partján fekvő Vonszan városába látogatunk el, ahol elsőként az Ulim vízesést tekintjük meg. A 19. században alapított Vonszan Port Lazarev néven fontos kereskedelmi kikötővé vált. A városnézést követően a kikötőt keressük fel. Ebéd után a Songdowon Nemzetközi Gyermektáborban teszünk látogatást, ahová a világ több pontjáról is érkeznek gyerekek. A tábor 1993-ban épült, hangulatos 3*-os szálloda, mely maximum 1200 főt tud elszállásolni. Majd a buddhista Sokgwang templomot keressük fel. Szállás Vonszanban (1 éj).

8. nap: Hamhung - Phenjan
Utazás Észak-Korea második legnagyobb városába, a Koreát alapító Ri dinasztia szülővárosába, Hamhungba. Felkeressük Ri Song Gye házát és a Tongbong mezőgazdasági szövetkezetet. Ebéd után visszautazás Phenjanba, ahol meglátogatjuk a Felszabadító Háború Emlékmúzeumot, mely a koreai háború alatt szolgált veteránoknak állít emléket. A múzeumban amerikai és brit tankok, repülők maradványai kerülnek bemutatásra, illetve az ASS Pueblo amerikai hajó, melyet az észak-koreaiak 1968-ban hadizsákmányként szereztek meg. Szállás Phenjanban (1 éj).

9. nap: Phenjan – Szöul
A menetrend függvényében utazás repülővel Pekingbe, majd onnan tovább Dél-Korea fővárosába, Szöulba. A Han-folyó két partján fekvő, erdős hegyekkel körülvett város történelme i. e. 18-ra nyúlik vissza, ekkor alapította meg a fővárosát a három koreai királyság egyike. Szöul 1394-től 1948-ig a történelmi Korea fővárosa volt. 2012-ben a világvárosok listáján a nyolcadik helyet foglalta el, a világ egyik pénzügyi és kereskedelmi központja, itt található például a Samsung, az LG és a Hyundai székhelye. Transzfer a szállodába. Szállás Szöulban (5 éj).

10. nap: Szöul
A városnézés során elsőként a Kék házat keressük fel. Majd a Kjongbokkung palotát, Szöul öt királyi palotájának egyikét tekintjük meg, mely 1395-re készült el. Nevének jelentése: a mennyek által megáldott. A japán invázió idején, a 16. században elpusztult, 1897-ben építették újjá, és jelentősen, mintegy 500 épülettel bővítették. A többi palotához viszonyított elhelyezkedése miatt „északi palotának” is nevezték. Itt megtekintjük az őrségváltás ceremóniáját. Ezt követően ellátogatunk a néprajzi múzeumba, majd az Insa-dong negyedbe, melyben régiség piacok, galériák és teaházak váltják egymást. A negyeden belül érdemes egy koreai étterembe betérni, megkóstolni a helyi ízeket, illetve olcsó ajándékokat lehet vásárolni. A következő állomás a Namsangol Hanok falu, melynek területén a hagyományos koreai kerteken kívül 5 tradicionális koreai ház található. A házakat a város több pontjáról szállították ide, és építették fel újra. Napunk végén a fantasztikus panorámát kínáló Szöul tornyot tekintjük meg. A tornyot 1975-ben építették, eredetileg rádióállomásként működött, majd 1981-ben megnyitották a nagyközönség számára, jelenleg csillagvizsgáló, éttermek, múzeum és üzletek találhatók benne.

11. nap: Imjingak - Szöul
Kirándulás az Imjin folyó partján fekvő Imjingakba, ahol elsőként felkeressük az úgynevezett Harmadik Alagutat, melyet 1978-ban az észak-koreaiak építettek, 1,6 km hosszú, 2 méter széles és 2 méter magas. A látogatók sétálhatnak az alagútban, sőt akár az alagútban lévő vasúton is utazhatnak. Ezt követően a Dora csillagvizsgálóba látogatunk el. Visszatérünk Szöulba. Az első állomásunk a város fő bevásárló negyede, Myeong-dong lesz, ahol a legnagyobb világmárkák üzletei is megtalálhatók. Majd a Nanta show előadását tekintjük meg. Az előadás során négy szakács „dobol”, viszont ez esetben kések az ütők, és serpenyők és lábasok a dobok.

12. nap: Seoraksan Nemzeti Park
Ezen a napon a Seoraksan Nemzeti Parkba látogatunk el. A park a nevét a hegyről kapta, melynek jelentése: nagy havas hegy. A névből is kitűnik, hogy a park területén számtalan hegy, völgy és folyó található, melyek csodálatos tájképet alkotnak. A természetvédelmi területen több mint 2000 állatfaj él, többek között hosszúfarkú gorál és pézsmaszarvas.

13. nap: Szöul
7j
Utunk végső állomása a szöuli Namdaeemun piac, ahol utolsó alkalom nyílik az ajándékok megvásárlására. A piac területén rendkívül színes a választék: ruhák, ékszerek, szőnyegek, konyhai eszközök, játékok, horgászfelszerelések, virágok, fűszerek. Ajánljuk, hogy a körutazásról a helyiek legismertebb és legkedveltebb gyógynövénye, a ginzeng nélkül ne térjenek haza, mely sokoldalú hatásainak köszönhetően többek között növeli a szellemi, fizikai teljesítőképességet, valamint betegség utáni lábadozásban is segít.

14. nap: Szöul - Budapest
Menetrend függvényében hazautazás Budapestre átszállással.

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

Kapcsolódó cikkek

» Ledobták a nagy melegtől a fejüket a Nyári Palota Buddhái - Etédi Alexa, 2013. július. 30
» A világ legnagyobb épülete - Etédi Alexa, 2021. szeptember. 25
» A világ legmagasabb felhőkarcolójának építése kezdődött meg - Etédi Alexa, 2013. július. 23
» A világ 10 leglátogatottabb látványossága - Etédi Alexa, 2013. július. 05
» Ezt kapjuk ingyen, ha Tajvanra utazunk - Etédi Alexa, 2013. június. 12
» Az Avatar a valóságban - lebegő hegyek Kínában - Világutazó.net, 2013. június. 03
» 10 hely, ahová soha nem juthatsz el - Etédi Alexa, 2013. május. 16
» Arany és jáde a kínai császár sírjában - Etédi Alexa, 2013. május. 14

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

A megadott szállásokat reggelis ellátással, a szükséges transzfereket légkondicionált autóbusszal és a magyar nyelvű idegenvezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

A repülőjegyet és a repülőtéri illetéket, a vízumdíjakat, a kötelezően fizetendő teljes panziós felárat Észak-Koreában, belépőket, az útlemondási biztosítást (1,5%) és a betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást.

Kötelező költségek: 

Repülőjegy és repülőtéri illeték.
Útlemondási biztosítás.
Vízum díja.
Kötelező teljes panziós felár Észak-Koreában.
Kötelezően fizetendő belépődíjak.

Helyszíni költségek leírása: 

További étkezések, belépők, személyes kiadások.

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással, helyben légkondicionált busszal.

Étkezés: 

A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Kötelezően fizetendő a teljes panziós felár az Észak-Koreai tartózkodásra! Dél-Koreai tartózkodásra félpanziós ellátás felár ellenében választható.

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére. Választható 4%-os mértékű Z1 útlemondási biztosítás is, amely esetében a Covid-19 fertőzés kapcsán hatósági karanténba kerülés biztosítási eseménynek számít. Vagyis, ha valaki az utazását megelőző 10 napban hatósági karanténba kerülne Covid-pozitivitása miatt, az számíthat a biztosító segítségére. Amennyiben a 4% mértékű COVID-19 fedezettel rendelkező útlemondási biztosításra tart igényt kérjük, azt a megjegyzés rovatba tüntesse fel!
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!