Dél-Kína - Vietnám - Kambodzsa körutazás Guilin - Siem Reap - Phnom Penh - Ho Chi Minh-város (Saigon)

14 napos körutazás Ázsiában

A három országot érintő körutazás varázslatos látnivalókkal, egy teljesen más kultúrával várja az évről-évre egyre nagyobb számban érkező turistákat. Természetesen nem lehet 14 alatt megismerni, de rövid idő alatt is rengeteg élménnyel gazdagodhat az utazó.

Alapár tartalmazza

BBP biztosítást, közlekedést külön busszal, hajóval, gyorsvonattal, elhelyezést középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel, magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezetőt indulástól érkezésig. A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az árak 1 EUR = 315 HUF, 1 USD = 285 HUF árfolyamig érvényesek.

Alapár nem tartalmazza

Nemzetközi és belső repülőjegyeket, repülőtéri illetékeket, útlemondási biztosítást, fakultatív programok árát, belépőket, további étkezések, vízum díját, valamint a helyszínen fizetendő kilépési illetéket.

Hossz: 
14 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum 15 fő
Program: 

1. nap: Budapest …
Elindulás Budapestről átszállással Kantonba. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.
 
2. nap: … Kanton (Kína)
Megérkezés Kantonba. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Kantonban.
 
3. nap: Kanton - Guilin
Reggeli, majd városnézésünk keretében megtekintjük a Chen Clan Akadémiát, a Liurong szentélyt, a Qingping piacot. Napközben ebéd. Délután transzfer a vasútállomásra és elutazás gyorsvonattal Guilinba. Szállás Guilinban.
 
4. nap: Guilin – Nádfuvola-cseppkőbarlang – Fubo-hegy
Reggeli után városnézés: látogatás a Nádfuvola-cseppkőbarlangban, amelyben a különböző színű megvilágításnak köszönhetően még lenyűgözőbbek a hatalmas nádsípra emlékeztető mészkőalakzatok. Ezt követően séta a Fubo-hegyre, amely félig a szárazföldön, félig vízben áll, és ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a városra és a Li folyóra. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Guilinban.
 
5. nap: Guilin – Li folyó – Tű-hegyek – Yangshuo – Guilin
Reggeli, majd szabad program, vagy fakultatív programlehetőség: utazás a Li folyóhoz, 5 órás hajókirándulás a varázslatos Tű-hegyek mentén. A lélegzetelállító karszt sziklaformációk, a teraszos rizsföldek övezte Li folyó egy életre szóló élmény. Érkezés Yangshuoba, majd rövid szabad program, séta a kisvárosban, vásárlási lehetőség. Visszautazás Guilinba. (A program ára: 24.500 Ft.) Vacsora egy városi étteremben. Szállás Guilinban.
 
6. nap: Guilin – Siem Reap (Kambodzsa)
Reggelit követően transzfer a repülőtérre és elrepülés kantoni átszállással Siem Reapbe, Kambodzsába. Érkezés után transzfer a szállodába. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Siem Reapben.
 
7. nap: Siem Reap – Angkor
Reggeli után megkezdjük az ősi királyi városok, Angkor felfedezését. Angkor Thomba a Déli Kapun keresztül lépünk be, ahol olyan lenyűgöző szentélyek és paloták találhatók, mint: Bayon, Baphoun, a Királyi Palota romjai, az Elefántos Terasz, a Leprás Király Terasza. Megtekintjük a dzsungel által benőtt Ta Prohm templomot. A délutánt Angkor Wat templomainak felfedezésével töltjük. Vacsora. Szállás Siem Reapben.
 
8. nap: Siem Reap – Angkor
Reggeli, majd először Shiva Isten XI. századi templomát Banteay Srei-t, majd Banteay Samre-t látogatjuk meg. A napot a Preah Khan, a Neak Pean és az East Mebon templomok látogatásával fejezzük be. Vacsora egy helyi étteremben klasszikus táncelőadás kíséretében. Szállás Siem Reapben.
 
9. nap: Siem Reap – Phnom Penh
Reggeli, majd délelőtt utazás a Tonle Sap tóhoz, ahol csónakba szállunk és megismerjük az úszó halászfaluban a halászati módszereket, valamint az ott élők mindennapjait. Folytatjuk utunkat a folyón, hogy megnézhessük a madarak sodródó cserjékre és fákra rakott fészkeit. Visszatérés Siem Reapbe, majd továbbutazás Phnom Penhbe. Érkezés után transzfer a szállodába. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Phnom Penhben.
 
10. nap: Phnom Penh
Reggeli után városnézés Phnom Penhben. Többek között a Királyi Palota, az Ezüst Pagoda, a Nemzeti Múzeum, valamint az ősi szentély, Wat Phnom megtekintése. Meglátogatjuk a központi piacot, majd a Toul Sleng Emlékmúzeumot. Este csónakokba szállunk és a naplementét a Chaktomouk (Négy arc) folyóról csodálhatjuk meg. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Phnom Penhben.
 
11. nap: Phnom Penh – Cu Chi alagutak – Ho Chi Minh-város (Saigon – Vietnám)
Reggeli, majd utazás a vietnámi határhoz. Határátlépést követően továbbutazás Ho Chi Minh-városba, ismertebb nevén Saigonba. Megtekintjük a város mellett található Cu Chi labirintusrendszert, amelyet a gerillák az amerikai katonai bázis alá építettek több emelet mélységben, innen intézve meglepetésszerű támadásaikat. Vacsora. Szállás Ho Chi Minh-városban.
 
12. nap: Ho Chi Minh-város – Mekong-delta – csónakkirándulás
Reggeli, majd utazás a Mekong deltájához. Csónakokba szállunk és a Mekong folyó felső részén csónakázunk. Felkeresünk néhány helyi családot, majd sampanon hajózunk a trópusi fák övezte keskeny csatornákon. Visszautazás Ho Chi Minh-városba, vásárlás a „Phuong Nam” lakkműhelyben. Vacsora. Szállás Ho Chi Minh-városban.
 
13. nap: Ho Chi Minh-város …
Reggeli után rövid városnézés Ho Chi Minh-városban. Transzfer a repülőtérre és elrepülés átszállással Budapestre. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.
 
14. nap: … Budapest

Hazaérkezés Budapestre.

Kapcsolódó cikkek

» Indokína arcai - Hudanik Zsolt, 2012. február. 24
» Vietnam ízei - Kovács Attila, 2017. december. 07
» A világ legnagyobb épülete - Etédi Alexa, 2015. január. 23
» Ledobták a nagy melegtől a fejüket a Nyári Palota Buddhái - Etédi Alexa, 2013. július. 30
» A világ legmagasabb felhőkarcolójának építése kezdődött meg - Etédi Alexa, 2013. július. 23
» A világ 10 leglátogatottabb látványossága - Etédi Alexa, 2013. július. 05
» Visszatértek „szülőhazájukba” a khmer szobrok - Etédi Alexa, 2013. június. 14
» Ezt kapjuk ingyen, ha Tajvanra utazunk - Etédi Alexa, 2013. június. 12
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Fakultatív programok

Az 5. napi fakultatív program: 24.500 Ft/fő (Li folyó)

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

BBP biztosítást, közlekedést külön busszal, hajóval, gyorsvonattal, elhelyezést középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel, magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezetőt indulástól érkezésig. A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az árak 1 EUR = 315 HUF, 1 USD = 285 HUF árfolyamig érvényesek.

Alapár nem tartalmazza: 

Nemzetközi és belső repülőjegyeket, repülőtéri illetékeket, útlemondási biztosítást, fakultatív programok árát, belépőket, további étkezések, vízum díját, valamint a helyszínen fizetendő kilépési illetéket.

Kötelező költségek: 

Nemzetközi és belső repülőjegyek
Repülőtéri illeték
Vízum díjak
Helyszíni kilépési illeték
 

Helyszíni költségek leírása: 

Helyszíni kilépési illeték kb.: 25 USD/fő (Kambodzsa)
Belépők és a programban feltüntetett étkezések: 180 USD /fő (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatónak) +/-5% 
Borravaló: ajánlott 4 USD/fő/nap

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.Indulás előtt 30 napon belül történő foglalás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a fizetendő 30 nappal indulás előtt.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

 Budapestről átszállással Kantonba. Étkezések és éjszakázás a gép fedélzetén, majd transzfer a szállodába.

Szállás: 

Elhelyezés középkategóriájú szállodákban (kb.3-4*-os), 2 ágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.
A területről: 
Kína a világ legősibb folyamatos civilizációja, amely már az ókorban önálló kulturális egységet alkotott, és igen fejlettnek számított. Számos, Európában csak jóval később megismert találmány (iránytű, papír, nyomtatás, puskapor, porcelán, selyem) már az ókorban ismert volt Kínában. Laosz tengerektől elzárt, szocialista köztársaság Délkelet-Ázsiában. Északnyugatról Mianmar és Kína, keletről Vietnam, délről Kambodzsa, nyugatról pedig Thaiföld határolja.Az ország hosszú függetlenséggel és megszállásokkal egyaránt tarkított történelme után 1949-ben vált teljesen függetlenné. Húszévnyi polgárháború után a kommunisták vették át a hatalmat. Vietnám: Az ország körülbelül 331 688 km²-en terül el, vagyis alig kisebb, mint Németország. Domborzatát 40-40%-ban dombok és hegyek alkotják. Sűrű erdői az ország 75%-át borítják. Az északi országrészt döntően fennsíkok és a Vörös-folyó deltája, a középsőt hegységek, míg a délit part menti alföldek, a Dai Truong Son (központi hegyek) magasan fekvő sík vidékei, és a Mekong-delta jellemzik.
Csomagolás: 
Vízum: 
Fontos! A kínai vízumot Budapesten csak magyar útlevéllel rendelkezőknek készítik el! Az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie, és minimum 2-2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lennie. A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják.
Biztosítás: 
A BBP biztosítást az alapár tartalmazza.
Egészségügyi tudnivalók: 
Csak palackozott víz fogyasztását javasoljuk, ami egyébként mindenütt kapható. Figyelj oda minden alkalommal, hogy a vásárolt zöldséget, gyümölcsöt alaposan megmosd, valamint érdemes éttermi étkezések előtt és után alkohollal fertőtleníteni a gyomrod. Ha odafigyelsz, jó eséllyel tudod elkerülni az emésztési jellegű kellemetlen szituációkat. Kötelezően előírt védőoltás nincs, de javasoljuk a Hepatitis A és esetleg a B védőoltást. Az oltásokról háziorvosodnál tudsz érdeklődni. Természetesen egy-két alapvető orvosságot érdemes magaddal hoznod: lázcsillapítót, fájdalomcsillapítót, hasfogót, hashajtót, görcsoldót valamint fertőtlenítőszert és ragtapaszt.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!