Ázsia szíve - Angkor és a khmerek öröksége

13 napos körutazás a khmer kultúra központjában

Vegyen részt ezen a páratlan körutazáson, ahol Kambodzsába kalauzoljuk Önt! Garantáltan felejthetetlen élményben lesz része! Látványosságok: Dél-Kelet Ázsia legnagyobb birodalmának emlékei – bolyongás a semmihez nem hasonlítható Angkor romjai között, Elképesztõ szentélyegyüttes a szirtfal peremén – Prasat Preah Vihear, Fehér homok a Sziámi-öböl partjainál: pihenés Sihanoukville-ben. Az utazás szakértői idegenvezetéssel indul.

Alapár tartalmazza

10 éjszaka szállást, a részletes ismertetőben felsorolt programokat, minden szükséges transzfert (busz, csónak), a magyar csoportvezető díját, a csoportos vízum ügyintézést, vizet és törülközőt a programok alatt, az idegenvezetést, a Budapest – Siem Reap, Phnom Penh – Budapest repülőjegyeket.

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetéket, útlemondási biztosítást, a vízum díját (40 USD), belépők, engedélyek, egyéb kinti költségek (260 USD), az egyéni kiadásokat (hordár, fotóengedélyek, stb.), a kötelező biztosításokat. A BBP biztosítás megléte utazási feltétel!

Hossz: 
13 nap
Szállás: 
szálloda
Létszám: 
Minimum létszám: 15 fő
Program: » Részletes program

1-2. nap: Budapest – Siem Reap
Elutazás Budapestről bangkoki átszállással Siem Reapbe, ismerkedés a kambodzsai milliővel.

3-4. nap: Angkor
Kétnapos barangolás Angkorban, az egykori khmer birodalom fővárosának legfontosabb emlékei közt. Zsúfolt programunkból nem hiányozhatnak az olyan korai emlékek, mint Preah Ko, Bakong és Lolei, a gyönyörű Banteay Srei, vagy Pre Rup. Elegendő időt szánunk Angkor Thom roppant városának megismerésére, s persze a kihagyhatatlan Angkor Watra is.

5. nap: Phnom Kulen
Egész napos kirándulás a Phnom Kulen nemzeti parkba, az angkori birodalom valódi szülőhelyéhez.

6. nap: Kampong Phluk – Anlong Veng – Preah Vihear
Magunk mögött hagyjuk Angkort, hogy megismerkedhessünk olyan egyéb khmer helyszínekkel is, melyek kívül esnek a hagyományos útvonalakon. Kampong Phluk úszó falu, majd Anlong Veng s végül Prasat Preah Vihear következik.

7. nap: Preah Vihear – Beng Mealea
Preah Vihear. A IX-XII. század között épült, Sívának szentelt templomegyüttes az egyetlen, amely valódi hegyen áll. Délután Koh Ker meglátogatása következik. A X. században Angkor riválisa volt, ma az egyik legújabb szenzáció, ez a dzsungelmélyi város, melynek feltárásában mi magyarok is részt vettünk. Siem Reap felé még megállunk Beng Mealeában is.

8. nap: Battambang
Battambang felé megállunk Banteay Chhmar templománál, majd vidám kaland vár ránk, rövid utazás a bambusz vonaton.

9-10. nap: Siem Reap
A főváros felé vesszük az irányt. Felkeressük a Királyi Palotát és a Nemzeti Múzeumot és a város központi szentélyét, a Wat Phnomot. A programok befejezése után a fővárosból déli irányba haladunk tovább az ország trópusi tengerpartjai felé. Célunk a déli part egyik legpihentetőbb szakasza.

11. nap: Sihanoukville
Másfél nap pihenés a parton. Opcionális program lehetőség: 3 sziget túra grill ebéddel, snorkeling, és horgászati lehetőséggel.

12-13. nap: Phnom Penh – Budapest
Visszatérünk Phnom Penhbe, majd hazaindulunk.

További információ

Kapcsolódó cikkek

» Visszatértek „szülőhazájukba” a khmer szobrok - Etédi Alexa, 2013. június. 14
» Indokína arcai - Hudanik Zsolt, 2012. február. 24
» A Maldív-szigetek - Kovács Attila, 2018. május. 13
» Aktív utazások, izgalmas túrák az utazom.com szervezésében - Kovács Attila, 2018. május. 02
» A világ legnagyobb épülete - Etédi Alexa, 2018. április. 06
» Kalandozás Ázsiában - Kovács Attila, 2018. március. 17
» A Holi-ünnep Indiában- a színek fesztiválja - Kovács Attila, 2018. január. 30
» Thaiföld - Kovács Attila, 2018. január. 20
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Részletes program

1. nap: Budapest – Siem Reap
Elutazás Budapestről bangkoki átszállással Siem Reapbe. Éjszaka a repülőn.
2. nap: Siem Reap
A szállás elfoglalása, majd ismerkedés a kambodzsai milliővel. Szállás: Siem Reap.
3–4. nap: Angkor
Kétnapos barangolás Angkorban, az egykori khmer birodalom fővárosának legfontosabb emlékei közt. Zsúfolt programunkból nem hiányozhatnak az olyan korai emlékek, mint Preah Ko, Bakong és Lolei, a gyönyörű Banteay Srei, vagy Prasat Kravan, a keleti Mebon és Pre Rup. Elegendő időt szánunk Angkor Thom roppant városának megismerésére: Baphuon, Phimeanakas, Elefántos terasz, a Leprás király terasza, Bayon, és persze nem marad el a kihagyhatatlan Angkor Wat vagy Ta Prohm sem. Naplementék a romoknál. Szállás: Siem Reap.
5. nap: Phnom Kulen Nemzeti Park – Siem Reap
Egész napos kirándulás a Phnom Kulen nemzeti parkba, az angkori birodalom valódi szülőhelyéhez. Kulen-hegy, ahol a birodalomalapító II. Jayavarman elnyerte az „égi megbizatást”, a lingamok folyója, vízesés az őserdőben. Szállás: Siem Reap.
6. nap: Siem Reap – Koh Ker – Preah Vihear
Magunk mögött hagyjuk Angkort, hogy megismerkedhessünk olyan egyéb khmer helyszínekkel is, melyek kívül esnek a hagyományos útvonalakon. Az útviszonyok akár szörnyűek is lehetnek, de ez nem rettent el bennünket Koh Ker meglátogatásától. A 10. században Angkor riválisa volt, ma az egyik legújabb szenzáció ez a dzsungelmélyi város, melynek feltárásában mi magyarok is részt vettünk. Ha a helyi viszonyok engedik, innen Prasat Preah Vihear irányába távozunk. Szállás: Preah Vihear – vendégház.
7. nap: Preah Vihear – Beng Mealea – Siem Reap
A gyakori khmer–thai határvillongások egyik főszereplője Prasat Preah Vihear. A 9–12. századok között épült, Sivának szentelt templomegyüttes az egyetlen, amely valódi hegyen áll. Valaha igazi zarándokhely volt, ma többszintes elrendezésével, építészeti megoldásaival és faragásaival késztet csodálkozásra. Délután egy kevéssé ismert, ám szenzációs templomot, Beng Mealeát keressük fel. Az őserdő-rejtette romok igazi különlegességnek számítanak. Ha minden sikerrel megy, estére visszaérünk Siem Reapbe. Szállás: Siem Reap.
8. nap: Siem Reap – Phnom Penh
Kora reggeli indulással a főváros felé vesszük az irányt. Délután városnézés. Ennek keretében felkeressük a Királyi Palotát és a Nemzeti Múzeumot, a vörös khmerek embertelen börtönét, a néhai gimnáziumot, a Tuol Slenget és a város központi szentélyét, a Wat Phnomot. Szállás: Phnom Penh.
9. nap: Phnom Penh - Shanoukville
A fővárosból déli irányba haladunk tovább. Kambodzsa hallatán jobbára természetesen az istenkirályok városa, Angkor jut eszünkbe, de az ország trópusi tengerpartok tekintetében sem vall szégyent. Célunk az ország nyaralóközpontja, Sihanoukville. Pihenés a parton. Szállás: Sihanoukville.
10. nap: Sihanoukville – Bokor Hill Station – Kampot - Sihanoukville
Pihenés a parton vagy egész napos fakultatív kirándulás a környéken. Felkeressük Bokor Hill Station kísértetvárosát, és ha az útviszonyok engedik, Kampot folyóparton fekvő, álmos kisvárosát is. Szállás: Sihanoukville.
11. nap: Sihanoukville – Phnom Penh
Reggeli után visszatérünk Phnom Penhbe. Szabadprogram a gép indulásáig. Az esti járattal hazaindulunk. Éjszaka a repülőn.
12. nap: Phnom Penh - Budapest
Érkezés a délelőtti órákban Budapestre.

Fakultatív programok

3 sziget túra 20 000 Ft/fő

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

10 éjszaka szállást, a részletes ismertetőben felsorolt programokat, minden szükséges transzfert (busz, csónak), a magyar csoportvezető díját, a csoportos vízum ügyintézést, vizet és törülközőt a programok alatt, az idegenvezetést, a Budapest – Siem Reap, Phnom Penh – Budapest repülőjegyeket.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetéket, útlemondási biztosítást, a vízum díját (40 USD), belépők, engedélyek, egyéb kinti költségek (260 USD), az egyéni kiadásokat (hordár, fotóengedélyek, stb.), a kötelező biztosításokat. A BBP biztosítás megléte utazási feltétel!

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték
Vízumdíj
Belépők, engedélyek
BBP utasbiztosítás megléte utazási feltétel!

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők, további étkezések, személyes kiadások.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulás előtt 30 napon belül történő foglalás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Felszerelés ajánló

A monszun a térségben szeptember táján véget ér, kellemes nyári időjárásra számíthatunk kb. 30˚C-os átlag hőmérséklettel. A bőröndbe is ennek megfelelően kell csomagolni, kényelmes, könnyű nyári ruhákkal készüljünk. Különösebb kikötés az öltözködésre vonatkozóan nincs. Lábbelinek egy kényelmes, könnyen levehető szandál, cipő a legalkalmasabb, ami a működő templomok látogatásakor kötelezően lehúzandó. Esetleg egy zártabb, strapabíróbb cipőt is csomagolhatunk, illetve a fürdőruha se maradjon otthon, hátha a tengerparton hasznát látjuk majd.

A mosatás az országban néhány dollárért a szállodákban megoldható, sok helyet megspórolhatunk így a csomagunkban. Érdemes olyan helyen mosatni, ahol több éjszakát töltünk, hogy ruháink kényelmesen és biztosan megszáradjanak.

Magas faktorú napkrém, a napszúrás elkerülése végett egy kalap v. kendő, frissítő kendő, WC papír, frissítőkendő, övtáska vagy szütyő, melyet a ruhánk alatt hordhatunk. Szükség lehet zseblámpára is. Kérjük és ajánljuk, hogy csak egy nagyobb csomagot, ill. egy kézipoggyászt (kisebb hátizsákot) hozzanak magukkal.

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerint közlekedő repülőjárattal Budapestről bangkoki átszállással Siem Reapbe

Szállás: 

Elhelyezés középkategóriájú (3-4*) hotelekben, 2 ágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.
Időjárás: 
A monszun a térségben szeptember táján véget ér, kellemes nyári időjárásra számíthatunk kb. 30˚C-os átlag hőmérséklettel.
Vízum: 
A magyar állampolgároknak a hazaérkezéstől számított legalább fél évig érvényes útlevéllel kell rendelkezniük. A kambodzsai vízumot a határon vesszük fel, ennek díja 25 USD. A kambodzsai vízumot a határon vesszük fel érkezéskor, szükséges: fénymásolat az útlevél fényképes oldaláról, min. 6 hónapig érvényes útlevél, 1 db igazolványkép.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Kötelező védőoltás nincs, ajánlani a maláriatablettát és a Hepatitis A-t szokták, bővebb, szakszerű tanácsadásért kérjük, forduljon a Nemzetközi Oltóközponthoz (1097 Bp., Gyáli út 2-6. Tel.:476-13-64). A higiénés körülmények elfogadhatóak. A csapvíz nem iható, de palackozott formában bárhol könnyedén hozzáférhető. Arra is érdemes odafigyelni, hogy italunkba ne kerüljön jégkocka, bár az utóbbi időben egyre gyakrabban készítik géppel a jeget, és a modernebb készülékekben már beépített víztisztító is van.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!