Japán nagykörút - Kiotó kolostoraitól Tokió metropoliszáig

13 napos körutazás Japánban

13 nap kalandozás Kiotó kolostoraitól Tokió metropoliszáig. Részvétel Japán egyik leghíresebb harci fesztiválján! A 70.emeleten vacsorázni és közben gyönyörködni Tokió fényeiben óriási élmény.

Alapár tartalmazza

11 éjszaka szállást 3-4* szállodákban reggelis ellátással, Budapest-Oszaka és a Tokió-Bp repülőjegyeket, részletes ismertetőben felsorolt programokat, 12 napos JR vonatbérletet (a szuper expressz használatával), minden szükséges kiegészítő transzfert (busz, vonat, komp, metró), magyar csoportvezetők díját.

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetéket, belépőket, engedélyeket, az egyéni kiadásokat (hordár, fotóengedélyek, kilépési illetékek, stb.), a kötelező biztosításokat, valamint a fakultatív programok árát.

Hossz: 
13 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum létszám: 20 fő
Program: 

1. nap: Budapest–Oszaka
Elutazás Budapestről európai átszállással Oszakába. Érkezés másnap a reggeli órákban.

2. nap: Kiotó
A megérkezést követően rövid vonatozás Kiotóba. Kiotó (Heian) fővárossá tételének 1200. évfordulójára épített Kiotói főpályaudvar szöges ellentétben áll azzal, amit a legtöbb turista Kiotótól vár. Közös vacsora ebben a pazar kortárs építészeti remekműben. Szállás: Kiotó.

3. nap: Kiotó
Első ismerkedés Kiotóval, a lenyűgöző néhai fővárossal: kertek, paloták, fürdők, 17 világörökség, több mint 2000 templom. A Sanju Sangendo templom kannon szobrai, a Kiotói Nemzeti Múzeum, majd Kiotó első templomainak egyike, a Kiyomizu és az Ezüst pavilon templomának meglátogatása következik. Délután Japán szimbóluma, az Ashikaga sógunok által épített Arany-pavilon temploma következik, majd Nijo-vára, a Tokugawa sógunok egykori rezidenciája. Este abban a reményben indulunk a Gion kerület (gésa-negyed) felkutatására, hogy megpillanthatunk egy gésa-tanoncot, azaz maikot a régi teaházak között. Szállás: Kiotó.

4. nap: Nara-Kiotó
Egész napos kirándulás Narába, Japán első fővárosába. Todai-ji, a világ legnagyobb fatemplomának megtekintése a Nagy Buddhával. Visszaúton séta Uji történelmi zöldtea-műhelyekkel szegélyezett utcáján, majd a sokak által Japán legszebbjének tartott Byodo-In buddhista templom és a hozzá tartozó múzeum megtekintése következik. A templomon frissen fejezték be a másfél éves zárt restaurálást, azaz évszázadok óta nem látott pompájában fog ragyogni. A nap utolsó látnivalója a méltán híres Fushimi Inari szentély a maga tízezer cinóbervörös sintó kapujával. Aki felmászik a hegyre a vörös kapusort követve, az elé Kiotó panorámája tárul. Este fakultatív japán városi fürdő látogatás. Szállás: Kiotó.

5. nap: Hiroshima - Kiotó
Egész napos kirándulás Hiroshimába és környékére. A városnézés során felkeressük az emberiség egyik legsötétebb napjának emlékművét. Az atombomba által elpusztított Dóm mementóként fennmaradt romjait, az örök életet szimbolizáló Béke-parkot, majd az Atom-bomba Múzeumot látogatjuk meg. Délután komppal átkelünk Miyajimára, az Itsukushima, sintó szentélyhez. Japán egyik leghíresebb látványosságának cinóbervörös kapuja dagály idején vízben áll, apály idején azonban gyalogosan is megközelíthető. Szállás: Kiotó.

6. nap: Himeji–Engyoji–Kiotó
Délelőtt rövid vonatozás után meglátogatjuk a Himeji kastélyt, amit négy éven át takart restaurálás miatt védőháló. Japán legjobb állapotban fennmaradt kastélya újra látogatható. Utána a közeli hegyekben rejtőzködő Engyoji zarándokhelyét látogatjuk meg, ahol az „Utolsó szamuráj” című nagysikerű filmet is forgatták. Hazafelé opcionális séta Oszaka új felhőkarcoló negyedében. Szállás: Kiotó.

7. nap: Kanazawa - Takayama
A csomagjainkat feladjuk Tokióba és kézipoggyásszal kétnapos kirándulásra indulunk Kanazawába a hegyek közé: Kenrokuen, Japán három legfontosabb díszkertjének egyike; Myoryuji, avagy a nevezetes nindzsa-templom, Nomura szamuráj ház vagy opcionálisan egy gésa ház. Késő délután érkezés Takayamába, ahol a Japán hagyományos vendégfogadót, a Ryokan-t próbáljuk ki. Szállás: Takayama.

8. nap: Takayama - Nagoja
Reggel szabadprogram Takayama Edo-kori negyedében, ahol kézműves- és kereskedőházakban hagyományos japán ajándékok között lehet válogatni. Utána folytatva a történelmi időutazást, meglátogatjuk a környék világörökségi építészetét képező jellegzetes nádfedeles házakat, majd kora délután továbbindulunk Nagojába, a világ legértékesebb autómárkájának a Toyotának az otthonába. Látogatás a Toyota múzeumban, amit az eredeti Toyota gyár egykori épületeiben alakítottak ki. Szállás: Nagoja.

9. nap: Tokió - Odaiba
Reggel rövid shinkansenes utazás után megérkezünk Japán legnagyobb metropoliszába, Tokióba. Útközben, ha szép az idő, lehetőség van rövid időre megszakítani az utat a Fuji, Japán szent vulkánjának a közelében. Délután érkezés Tokióba, ismerkedés a fővárossal: Látogatás Asakusa vérvörösben pompázó buddhista templománál, majd kávézás a frissen átadott Asakusa Kulturális Információs Központban. Rövid látogatás a szintén új Skytree toronyban, amelyik a világ legmagasabb szabadonálló telekom állomása (634m), a mérnökök szerint földrengésállóra tervezve. Délután hajóval átszeljük a lenyűgöző Tokiói-öblöt. Séta Odaibán, Tokió modern mesterséges szigetén, a huszadik századi megalomán, optimista városfejlesztés élő példáján. Hazautazás a vezető nélküli magasvasúttal az öblöt átívelő, kétszintes Rainbow Bridge-en. Este a kikötői panoráma megcsodálása egy elegáns felhőkarcolóból. Szállás: Tokió.

10. nap: Kamakura - Yokohama - Tokió
Délelőtt kirándulás Kamakurába, Japán XII-XIV. századi fővárosába. A Hasedera szentély megtekintése, majd látogatás a Nagy Buddhához. Délután ellátogatunk Yokohamába: körpanoráma a Landmark toronyból, Japán leggyorsabb liftjével, majd pihenés a Nemzetközi kikötő terminálján, ami egy tengerbe ívelő mérnöki csoda. Szállás: Tokió.

11. nap: Nikkó - Tokió
Hajnalban a világ legnagyobb halpiacát, Tsukiji-t járjuk végig (nem kötelező, a korai időpont miatt), majd reggeli után indulás Nikkóba, a Tokugawa sógunok temetkezési helyére. A pazar temlomegyüttes meglátogatása következik, majd visszatérés a fővárosba. Délután szabadprogram, séta Ginzán (Tokió luxus bevásárló-negyedében), vagy a Császári Palotakertben, majd közös búcsúvacsora. Szállás: Tokió.

12. nap: Tokió
Szabadprogram Tokióban és környékén. Igény esetén kirándulás a Fujihoz, akár mászással és/vagy hagyományos Japán fürdővel egybekötve, vagy helikopteres repülés Tokió fölött, ajándékvásárlás, stb. A különprogramok ára önköltséges. A Fuji áprilisban hivatalosan nem mászható, mert hó fedi a tetejét, de a japánok is gyakran próbálkoznak vele, ennek ellenére. A kijutásra áprilisban egyetlen mód kínálkozik. Vonattal a hegy lábához, majd onnan busszal az ötödik állomáshoz, ami már 2300 méteren található. 8 órai indulással 12:15-re érünk az állomásra, amit lehet, hogy még hó borít. Innen el lehet indulni a mászó ösvényen, kicsit belekóstolni a mászásba, és szerencsés időjárás esetén megpillantani a szabályos vulkáni kúpot közelről. Innen jó időben 5-7 óra mászás a csúcs, és 3-5 óra az ereszkedés, ami a közlekedési lehetőségek miatt biztosan nem fér bele az egy napos programba. De a hegy mászásána élményét még rossz idő esetén is ki lehet próbálni. Teljes napot igénylő program. Alternatíva a Fuji helyett szép idő esetére egy különleges fotózási lehetőséget biztosító virág-fesztivál (Fuji Shibazakura) meglátogatása. Itt egy rószaszínben és vörösben pompázó virágtenger nyújt ideális témát a Fuji szabályos kúpjának a fotózásához. További alternatíva esős iső esetén a Fuji környékének aktív vulkáni kigőzölgéseit és melegvizű folyójának forrásvidékét meglátogatni. Szállás: Tokió

13. nap: Tokió - Budapest
A reggeli órákban európai átszállással hazaindulunk, érkezés még aznap Budapestre.

Kapcsolódó cikkek

» Megnyílt a nagyközönség számára is az „Égig érő fa” - Etédi Alexa, 2013. június. 12
» 7 hely, ahol tilos meghalni - Etédi Alexa, 2013. szeptember. 10
» Beégett a japán tárlatvezető robot...de nem szégyelli - Etédi Alexa, 2013. július. 05
» Elhagyatott helyek: "Csatahajó-sziget" - Világutazó.net, 2013. június. 05
» 10 hely, ahová soha nem juthatsz el - Etédi Alexa, 2013. május. 16
» Mélyponton a gyerekek száma Japánban - Etédi Alexa, 2013. május. 09
» Palawan, Fülöp-szigetek - Kovács Attila, 2018. május. 25
» Aktív utazások, izgalmas túrák az utazom.com szervezésében - Kovács Attila, 2018. május. 24
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

11 éjszaka szállást 3-4* szállodákban reggelis ellátással, Budapest-Oszaka és a Tokió-Bp repülőjegyeket, részletes ismertetőben felsorolt programokat, 12 napos JR vonatbérletet (a szuper expressz használatával), minden szükséges kiegészítő transzfert (busz, vonat, komp, metró), magyar csoportvezetők díját.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetéket, belépőket, engedélyeket, az egyéni kiadásokat (hordár, fotóengedélyek, kilépési illetékek, stb.), a kötelező biztosításokat, valamint a fakultatív programok árát.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték.
Belépők, engedélyek, egyéb (helyszínen fizetendő).
Kötelező biztosítások.

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők, engedélyek, egyéb kb. 250 USD, további étkezések, személyes kiadások, fakultatív programok.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulás előtt 30 napon belül történő foglalás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerint közlekedő repülőjárattal Budapest–Oszaka és a Tokió–Budapest útvonalon.

Szállás: 

11 éjszaka szállás 3-4* szállodákban 2 ágyas szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Elsősorban a japán konyha érdekes ízvilágát kívánjuk kedves utasainkkal megismertetni, természetesen Japán szigetország lévén a hal és a más tengeri „herkentyűk” dominálnak. Mindemellett Japánban a világ minden konyhája megtalálható. Szintén jelen van a világ összes vezető gyorsétterem hálózata (végszükség esetére). Az egyszerű mindennapi étkezés japán mértékkel nézve nem nagyon drága (30-40 USD körül van egy elégséges mennyiségű éttermi vacsora), az exkluzívabb ételek és a gyümölcsök ára elég borsos.
A területről: 
Japán a világ egyik legbiztonságosabb országa. A komolyabb bűncselekmény fogalma szinte ismeretlen, apróbb lopás előfordulhat, de rendkívül ritka. Időeltolódás: +7 óra Tekintettel, hogy egy a miénktől gyökeresen eltérő kultúrával fogunk megismerkedni, ezért az alábbiakat szeretnénk nyomatékosan kérni utasainktól: A nyelvi korlátok miatt teljes egészében rá lesznek utalva a csoportvezetőre. Alapvetően japánul beszél mindenki, így a kommunikáció rendkívül nehéz. Kérjük, az egyéni tájékozódásról mindig egyeztessenek a csoportvezetőkkel! A hely idegensége, az időnkénti zsúfoltság nagyfokú toleranciát és összetartást igényel a csoporttól. Kérjük, minden esetben hallgassanak a vezetőre, és nagyon figyeljenek oda egymásra is! Ez lesz a kulcsa egy jó hangulatú, tartalmas kikapcsolódásnak! Japánban nagy hagyománya van az ajándékozásnak, érdemes készülni némi hazánkra jellemző aprósággal, jól jöhet a helyiekkel való ismerkedésnél. Kulcstartó, kis csomag paprika, tenyérnyi hímzett terítő stb. A repülőjáratokon kívül a Japanese Railways vasúti és városokon belüli egyéb (metro, busz) közlekedési szolgáltatásait vesszük igénybe. Sokat fogunk sétálni (!), részben a látnivalók közt, részben a városokon belül. Az átlagos állóképesség elégséges. Az esti étkezéseket a csoportvezető segítségével közösen oldjuk meg.
Csomagolás: 
Könnyű kabát és esernyő ajánlott, amit olcsón lehet kint is beszerezni, csak akkor érdemes hozni, ha valakinek van kedvenc összecsukhatósa. Lábbelinek egy kényelmes szandál, könnyű cipő a legalkalmasabb, ami a templomlátogatások alkalmával könnyen levehető. A mosatás megoldható, bár az európai áraknál magasabbért. Fürdőruhát érdemes hozni. Jó ha a felszerelés része: frissítő kendő, övtáska, fejfedő, esetleg napszemüveg.
Vízum: 
A hazaérkezéstől számítva min. 6 hónapig érvényes útlevél (minimum 3-4 félig üres oldal a pecséteknek) + 1-2 fénymásolat az útlevél fényképes oldaláról. Az utazáshoz magyar állampolgároknak vízumra nincs szükségük.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Kötelező védőoltás nincs és nincs is szükség semmire a megszokott házi patikán kívül. Az állandóan szedett gyógyszereinket ne hagyjuk itthon, valamint ajánlott egy kis egészségügyi csomagot összeállítani: hasmenés ellen ajánljuk a Smecta-t, Imodiumot, továbbá jó ha van nálunk fájdalom-, láz- és hányinger- csillapító, ragtapasz, némi kötszer, valamint vitaminok.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!