Azori-szigetek: körutazás tengerparti pihenéssel (Sao Miguel, Terceira)

9 napos körutazás az Azori-szigeteken

Az Azori-szigetek Portugália autonóm régiója az Atlanti-óceán közepén, kb. 1500 km-re Lisszabontól. A kilenc szigetből álló szigetcsoport több mint 600 km hosszan terül el északnyugat-délkeleti irányban. Minden sziget vulkáni eredetű, azonban teljesen más földrajzi sajátosságokkal és élővilággal rendelkezik, ez teszi mindegyiket egyedülállóvá.

Alapár tartalmazza

A repülőjegyet (nemzetközi és belső), BBP biztosítást, közlekedést a program szerint busszal, belső repülőjárattal, elhelyezést: Ponta Delgada – Hotel Royal Garden és Terceira – Hotel Angra szállodákban vagy hasonlókban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel, magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezetőt. A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az árak 1 EUR = 315 HUF, 1 USD = 260 HUF árfolyamig érvényesek.

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetéket sztornó biztosítást, fakultatív programok árát, valamint a további étkezéseket, borravalókat.

Hossz: 
9 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum létszám: 15 fő
Program: 

1. nap: Budapest – Ponta Delgada (Sao Miguel sziget)
Elrepülés Budapestről egy átszállással menetrend szerinti járattal Sao Miguel szigetére, Ponta Delgadaba. Késő esti érkezést követően transzfer a szállodába. Szállás Ponta Delgadaban. (Az októberi csoport a pár órás alvást Lisszabonban szállodában fogja tölteni, majd másnap reggel 9 óra körül érkezik meg.)
 
2. nap: Ponta Delgada – Sete Cidades – Capelas – Ponta Delgada
Reggeli, majd félnapos kirándulásra indulunk: először megcsodáljuk a panorámát a Vista do Rei (Királyi kilátó) magaslatról a lenyűgözően szép Sete Cidades kék és zöld krátertóra. Utazás a Sete Cidades völgybe, mely egy háromezer méteres vulkáni csúcs beszakadása következtében jött létre. A kráter türkizes színű vízzel töltődött fel, így kialakítva a kék és zöld ikertavakat. A Sete Cidades – jelentése hét város – az egyik leglátogatottabb természeti látványosság az Azori-szigeteken. Bretanha felé utazunk tovább. A nap során meglátogatunk egy ananászültetvényt is Capelas mellett. Délután szabad program. Szállás az előző napi szálláshelyen.
 
3. nap: Ponta Delgada
Reggeli, majd egész nap szabad program, fürdés, pihenés, vásárlási lehetőség. Szállás az előző napi szálláshelyen.
 
4. nap: Ponta Delgada – Lagoa – Caloura – Furnas – Ponta Delgada
Reggeli, majd szabad program, vagy fakultatív programlehetőség: egésznapos kirándulás: utazás Lagoa falun keresztül a Caloura kilátóhoz, ahonnan gyönyörű látványként tárul elénk a szomszédos kis öböl és a partján meghúzódó kolostor. Következő megállónk a sziget első fővárosa, Vila Franca do Campo városka, amely több régi, történelmi épülettel is rendelkezik: erődítmény, templomok, helyi múzeum. Innen hamarosan elérjük a Furnas völgyét, mely gejzírjeiről, hőforrásairól nevezetes. Több mint 20 hőforrásával a világ egyik legnagyobb ,,vizes" városa. Lesétálunk a tóhoz, a forrásokhoz és megnézzük azokat a helyeket, ahol a források réseiben ételeket főznek. A vidék egyedülálló ételkülönlegessége a cozidó, mely hét órán keresztül a földben fő. Délután megtekintjük a botanikus kerteket, és lehetőségünk nyílik megmártózni egy természetes melegvizű forrásban is. Meglátogatunk egy Európában egyedülálló teaültetvényt, ahol megkóstolhatjuk a helyi teakülönlegességeket. Visszautazás Ponta Delgadaba, útközben megálló a Santa Iria kilátónál. (A program ára: 29.500 Ft.) Szállás az előző napi szálláshelyen.
 
5. nap: Ponta Delgada – Angra do Heroismo (Terceira sziget)

Reggeli transzfer a repülőtérre és elrepülés Terceira szigetére. Terceira portugálul hármat jelent, mivel harmadikként fedezték fel a portugálok, de Lila Szigetnek is nevezik (gyönyörű naplementéiről kapta ezt az elnevezést). XVI. századi vaserkélyes házikói, katedrálisa és a Sao Joao erőd miatt a szigetek egyik legszebb városa. Terceirát nevezik a véget nem érő fesztiválok szigetének is. A sziget központja, Angra do Heroismo, az UNESCO világörökség része. Transzfer Angra do Heroismoba a hotelbe, a szálláshely elfoglalása. Szállás Angra do Heroismoban.
 
6. nap: Praia da Vitória – Algar do Carvao - Angra do Heroismo
Reggeli után egész nap szabad program vagy fakultatív programlehetőség: egésznapos szigettúra Terceirán. Autóbusszal felkapaszkodunk a Monte Brasil hegyre, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a kikötőre és az óceánra. Látogatás a régi fővárosban, Praia da Vitóriában. A nap során érintjük a sziget híres borvidékét, Biscoitost, mely a helyi bortermelés központja, specialitás a Verdelho, egy nagyon kellemes, fűszeres fehérbor. Továbbutazás Algar do Carvaohoz. Ez a különleges természeti képződmény egy már kialudt vulkán mohákkal borított vulkáni kürtője, aminek a belsejébe mi is lesétálhatunk. Visszautazás Angra do Heroismoba. Útköben áthaladunk több tipikus helyi falun, köztük Sao Mateus halászfalun, ahol képet kaphatunk a helyi halászok életmódjáról. (A program ára: 19.800 Ft.) Szállás az előző napi szálláshelyen.
 
7. nap: Angra do Heroismo
Reggeli a szállodában, majd félnapos gyalogos városnézés Angra do Heroismoban: meglátogatjuk a piacot, ahol számtalan egzotikus gyümölcs kapható. Megnézzük a reneszánsz stílusban épült katedrálist, majd a Városi Múzeumot. Séta a gyönyörű városi kertben, ahol a szigetek különleges, páradús klímájának köszönhetően olyan trópusi növényfajok is megtalálhatók, melyek Európa más részein nem fordulnak elő. Délután szabad program. Szállás az előző napi szálláshelyen.
 
8. nap: Angra do Heroismo …
Reggelit követően transzfer a repülőtérre és elrepülés menetrendszerinti járattal átszállással Budapestre. Éjszakázás a repülőgép fedélzetén.
 
9. nap: … Budapest
Hazaérkezés Budapestre.

Kapcsolódó cikkek

» Ericeira: a portugál szörfparadicsom - Kovács Attila, 2014. október. 31
» Madeira legszebb helyei: Jardim do Mar - Kovács Attila, 2013. december. 15
» Egy nap Lisszabonban - Kovács Attila, 2013. május. 31
» Európa legveszélyeztetettebb műemlékei - Etédi Alexa, 2013. május. 10
» Lisszaboni történetek - , 2013. március. 20
» A nyár Barcelonában - Kovács Attila, 2016. október. 26
» Last Great Climb egy egy antarktiszi nagyfal első megmászása - Kovács Attila, 2016. október. 24
» Kilátó a Mátrára - Galyatető - Kovács Attila, 2016. október. 23
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Fakultatív programok

A 4. napi fakultatív program: 
Egésznapos kirándulás: utazás Lagoa falun keresztül a Caloura kilátóhoz, ahonnan gyönyörű látványként tárul elénk a szomszédos kis öböl és a partján meghúzódó kolostor. Következő megállónk a sziget első fővárosa, Vila Franca do Campo városka, amely több régi, történelmi épülettel is rendelkezik: erődítmény, templomok, helyi múzeum. Innen hamarosan elérjük a Furnas völgyét, mely gejzírjeiről, hőforrásairól nevezetes. Több mint 20 hőforrásával a világ egyik legnagyobb ,,vizes" városa. Lesétálunk a tóhoz, a forrásokhoz és megnézzük azokat a helyeket, ahol a források réseiben ételeket főznek. A vidék egyedülálló ételkülönlegessége a cozidó, mely hét órán keresztül a földben fő. Délután megtekintjük a botanikus kerteket, és lehetőségünk nyílik megmártózni egy természetes melegvizű forrásban is. Meglátogatunk egy Európában egyedülálló teaültetvényt, ahol megkóstolhatjuk a helyi teakülönlegességeket. Visszautazás Ponta Delgadaba, útközben megálló a Santa Iria kilátónál. A program ára: 29.500 Ft/fő

A 6. napi fakultatív program: 
Egésznapos szigettúra Terceirán. Autóbusszal felkapaszkodunk a Monte Brasil hegyre, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a kikötőre és az óceánra. Látogatás a régi fővárosban, Praia da Vitóriában. A nap során érintjük a sziget híres borvidékét, Biscoitost, mely a helyi bortermelés központja, specialitás a Verdelho, egy nagyon kellemes, fűszeres fehérbor. Továbbutazás Algar do Carvaohoz. Ez a különleges természeti képződmény egy már kialudt vulkán mohákkal borított vulkáni kürtője, aminek a belsejébe mi is lesétálhatunk. Visszautazás Angra do Heroismoba. Útköben áthaladunk több tipikus helyi falun, köztük Sao Mateus halászfalun, ahol képet kaphatunk a helyi halászok életmódjáról. A program ára: 19.800 Ft.

A fakultatív programok minimum 10 főtől indulnak.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

A repülőjegyet (nemzetközi és belső), BBP biztosítást, közlekedést a program szerint busszal, belső repülőjárattal, elhelyezést: Ponta Delgada – Hotel Royal Garden és Terceira – Hotel Angra szállodákban vagy hasonlókban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel, magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezetőt. A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az árak 1 EUR = 315 HUF, 1 USD = 260 HUF árfolyamig érvényesek.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetéket sztornó biztosítást, fakultatív programok árát, valamint a további étkezéseket, borravalókat.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték.
Útlemondási biztosítás.

Helyszíni költségek leírása: 

A vacsorázás egyénileg történik, ebben a csoportkísérő idegenvezető segítséget nyújt (vacsoránként 20-25 EUR-al lehet számolni).

Borravaló: ajánlott 3 EUR/nap/fő

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a fizetendő 30 nappal indulás előtt.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Budapestről egy átszállással menetrend szerinti járattal Sao Miguel szigetére, Ponta Delgadaba.

Szállás: 

Elhelyezés: Ponta Delgada – Hotel Royal Garden és Terceira – Hotel Angra szállodákban vagy hasonlókban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. A vacsorázás egyénileg történik, ebben a csoportkísérő idegenvezető segítséget nyújt (vacsoránként 20-25 EUR-asl lehet számolni).
A területről: 
Az Azori-szigetek Portugália autonóm régiója az Atlanti-óceán közepén, kb. 1500 km-re Lisszabontól. A kilenc szigetből álló szigetcsoport több mint 600 km hosszan terül el északnyuga-délkeleti irányban. Minden sziget vulkáni eredetű, azonban teljesen más földrajzi sajátosságokkal és élővilággal bírnak, ez teszi mindegyiket egyedülállóvá.
Csomagolás: 
Vízum: 
Az útlevélnek, vagy a plasztik személyi igazolványnak legalább a visszaérkezésig még érvényesnek kell lennie.
Biztosítás: 
Az alapár tartalmazza a BBP biztosítást.
Egészségügyi tudnivalók: 
Kötelező védőoltás nincs. További információért forduljon a budapesti Oltóközponthoz. Gyáli út, Tel.: (1) 476-1100 Váci út, Tel.: (1) 465-3800
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!