Az ősvilág nyomában: családi kirándulás az ipolytarnóci őslábnyomokhoz

Időutazás a vulkánok földjére

Ipolytarnóc Európa Diplomával is kitüntetett, különlegesen fontos geológiai érték. Több tízmilló éve, egy vulkánkitörés hamuja megőrizte az itt élő állatok és növények mindennapjainak pillanatképét, ahogy a forró anyag kiégette a folyópart agyagfelszínét: megőrizve a lábnyomokat. Ezt a csodálatos világot fedezzük fel egynapos túránk során.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

a túravezetést és az utazás költségét autóbusszal.

Részvételi díj nem tartalmazza

az étkezést és a belépőket.

Hossz: 
1 nap
Létszám: 
20-46 fő
Program: 

Kora reggel indulunk busszal az M3 autópályán és a 21 es főúton érünk el Ipolytarnócra. Találkozás 6.45-kor a Hősök terén az Időkeréknél, indulás 7 órakor.

Megnézzük a geológiai tanösvényt, a miocén kori, tehát 18 millió éves őslábnyomokat, amik pillanatképszerűen megőrizték a terület egykori élővilágának nyomait: hatalmas ősragadozó, viziló, orrszarvú, őslovak, szarvasok, vizimadarak lábnyomait. Egy, Kubinyi Ferenc által feltárt hatalmas ősfenyő maradványai mellett növénylenyomatokat, és a Pannon Beltengerből származó cápafog-maradványokat és más érdekes ősi élőlényre utaló nyomot tekinthetünk meg, sőt, az momentum is megőrződött a vulkánkitörésből származó forró hamu által kiégetett folyóparti agyagban, ahogy a robajra felriadó rinocérosz megcsúszott a sárban.

A tanösvény hossza 3 kilométer.

A bemutatóhelyen egy 4D mozi is bemutatja az ősvilág életét. A gyerekek kipróbálhatják a lombkorona-sétát és megtekinthetünk egy miocén erdőt is a szénbányából megmentett ősfenyőkön kívül. Igazi élmény az egész családnak! 

Kis kitérőt teszünk az Ipoly folyócskához, majd megnézzük a Palóc Grand Canyonnak is nevezett Páris-patak völgyét, ahol homokkő üledékbe vájt szurdokot a víz romboló ereje. Hazafelé megnézzük az Unesco Világörökség részét képező Hollókőt, és meglátogatunk egy fafaragó bácsit, kalácskészítő nénit, lekvárt és mézet valamint gomolyát kóstolunk.

Az esti órákban érünk vissza Budapestre.

További információ

Hasonló utazások, nyaralások:

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

a túravezetést és az utazás költségét autóbusszal.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

az étkezést és a belépőket.

Helyszíni költségek leírása: 

Sétálójegy: 300 Ft/fő
4D mozi( fogadóépületi) jegy: 1 250 Ft/fő.
Geológiai túrajegyek:
- Egész árú jegy: 1 250 Ft/fő
- Kedvezményes jegy* 800 Ft/fő
- 3 éves kor alatt a geológiai tanösvény megtekintése ingyenes
* nyugdíjas és 3-18 év közötti korú látogatóknak
A mozi - és túrajegyekhez 100 Ft-os ajándék kupon jár, mely aznap beváltható az Ősfenyő Belépő látogatóközpont ajándékboltjában vagy a Lombkorona kávézóban.

 

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
1000-2000 forint
Előleg: 

4.990 Ft/fő, ami jelentkezéskor fizetendő (az utazás ára egy összegben fizetendő).

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

Kényelmes túracipő, és egy kis hátizsák, amibe esőkabát és némi élelem, folyadék és tartalék ruha kelül. Célszerű rétegesen öltözködni, és váltócipőt hozni a buszra. Mivel a túra inkább séta, nem kell túl sok felszerelést magunkkal cipelnünk.

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Autóbusszal utazunk, amelyet egy gyakorlott gépkocsivezető irányít. A helyfoglalás a befizetés sorrendjében történik. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson.

Korhatár: 
6 éves kortól ajánlott a túra.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!