Az Olasz Riviéra és a Cote d Azur

8 napos buszos körutazás

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

Az autóbuszos utazást, idegenvezetést, szállást reggelivel.

Részvételi díj nem tartalmazza

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást, idegenforgalmi adót, a helyszíni belépők, fakultatív programok árát, az Audio-guide-ot.

Hossz: 
8 nap
Program: 

1. nap: Budapest-Ligúr tengerpart-Imperia
Kora reggeli találkozó Budapesten a Déli Pályaudvarnál, majd megkezdjük utazásunkat Itáliába. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel, Szlovénián keresztül, az olasz riviérára. Vár ránk Olaszország harmadik legkisebb tartománya, a mesés Ligúria. Észak-Olaszország festői tartománya a francia határ mentén fekszik, ahol bájos kisvárosok, leanderek, színesen virágzó bokrok, dombok és a mélykék tenger fogadja az utazókat. Színes virágültetvények, mandula- és gesztenyefák sorai teszik ellenállhatatlanul vonzóvá a tájat, ahol fantasztikus látnivalók várnak majd ránk. Esti érkezés a szálláshelyre, mely a Virág Riviéráján, a francia határtól 50 km-re fekvő, Imperia hangulatos üdülővárosában lesz. (6 éjszaka egyszerű ***-os központi elhelyezkedésű szállodában. A szobák nem felújítottak, csak egy része erkélyes. A mai napon nincs vacsora a szállodában!) 

2. nap: Ligúr tengerpart-Imperia
Reggeli után egész napos szabadprogram, pihenés a tengerparton.

3. nap: Francia riviéra-Monaco-Nizza-Antibes-Cannes
Hosszú, de igazán tartalmas nap veszi ma kezdetét. Miután elfogyasztjuk korai reggelinket, elindulunk a francia határ felé. Az Azúrt part legszebb látnivalóit ismerhetik meg fakultatív kirándulásunk alkalmával. (Ár: 45EUR/fő) Első megállónkat a Francia Riviéra egyik legszebb városában, Monaco-ban tartjuk. Csodálatos sziklás tengerszakaszok mellett érkezünk a Cote d’Azur világhírű miniállamába, melynek különleges fekvése, örökké emlékezetes marad a látogató számára. Rövid séta Monte-Carloban (Óváros, Hercegi Palota, Kaszinó), majd következik a páratlan szépségű régió fővárosa Nizza, a fények, a színek és az ízek városa. Séta a városban, ahol megnézzük az Angol sétányt, és a hangulatos óvárost, majd elutazás Cannes-ba, a filmfesztiválok híres városába (tengerparti sétány, kikötő, Fesztivál Palota ) Mai utolsó megállónk a festői Antibes, az Azúr part legromantikusabb kisvárosa lesz, majd visszautazás az olaszországi szállodába. Érkezés a szálláshelyre a késő esti órákban. (A késői visszaérkezés miatt nincs vacsora a szállodában!)

4. nap: Imperia-Cervo
Szabadprogram, vagy félnapos fakultatív kirándulás. (Ár: 15EUR/fő) Reggeli után Imperia városában, felkeressük az olíva múzeumot, majd Cervo festői kisvárosába utazunk. A gyönyörű fekvéssel büszkélkedő, középkori hangulatú város látképét a Clavesana kastély uralja. Közös sétánkat követően, visszautazás a szálláshelyre. Szabadidő, pihenési lehetőség a tengerparton.

5. nap: Menton-Dolceacqua-San Remo
Szabadprogram, pihenés a tengerparton vagy fakultatív kirándulási lehetőség a francia riviéra hangulatos kisvárosába Menton-ba, melyet a kertek és parkok városaként is emlegetnek. “La Perle de la France”, vagyis Franciaország gyöngyszeme , köszönti a látogatót a város határában lévő tábla. A zöldellő parkok, az óváros csodás épületei, öreg házai és a lenyűgöző tengerpart valóban igazi gyöngyszemmé varázsolja a várost. Visszautazunk Olaszországba, és Ligúria tartomány legelbűvölőbb városába látogatunk. A Nervia folyó völgyében fekvő Dolceacqua jellegzetes középkori városába utazunk. Ligúria nem csak tengerpart, így ahhoz hogy ezt a festői várost felfedezzük, mindenképpen el kell távolodnunk a tengerparttól.  A ligúr dombvidék tele van bájos falvakkal és városokkal, de az egyik legszebb Dolceacqua , 2000 lakosú települése, melyet a szamárhátíves híd és a Doria kastély képe ural. Monet többször is járt a városban és elvarázsolta  a híd és  a kastély összképe. A középkori hangulatú, zegzúgos utcákkal, sikátorokkal tagolt belváros egyedülálló. Rövid szabadidő, majd utazás San Remo városába. Gyalogos városnézés a Virágok városában, a Capo Nero és Capo Verde öblök partján fekvő hangulatos, és dalfesztiváljáról is híres San Remo-ban. A Sanremói Dalfesztivál (Festival della canzone italiana) Olaszország leghíresebb fesztiválja, minden évben, februárban kerül megrendezésre az impozáns Ariston színházban. Sétát teszünk az óvárosban (La Pigna), ahol keskeny és meredek utcácskák, fedett sétányok és apró terek váltogatják egymást. Megtekintjük a híres Casino épületét is, majd visszautazás a szállodába. (Ár: 25EUR/fő)

6. nap: Hajókirándulás: Recco-Camogli-Portofino 
Szabadprogram, pihenés a tengerparton vagy fakultatív hajókirándulás. Ma a Genovától keletre található, Riveria del Levante festői városait ismerhetik meg. Utazás Recco városába, ahol egy igazi focaccia-t is megkóstolhatunk, majd hajóra szállunk és Camogli városába látogatunk. A kis halászfalu színes házai, a tengerbe nyúló Chiesa del Mare, a Sárkány vár, a tengerparti sétány és a türkizkék tenger garantáltan mindenkit elvarázsol. Rövid szabadidő, majd ismét hajóra szállunk és az olasz riviéra keleti részének egyik gyöngyszeméhez látogatunk. Mai kirándulásunk egyik fénypontja következik. Színes házaival, hangulatos városközpontjával és halászcsónakokkal, luxus hajókkal teli kikötőjével vár ránk Portofino elbűvölő városa. Kristálytiszta tenger, gazdag növényzet, luxus villák pompás képe fogad itt. Láthatjuk a világ egyik leghíresebb és legszebb kikötőjét, melyet az európai elit kedvenc találkozóhelyének, és az egyik legtöbbet fotózott településnek tartanak. Szabadidő a festői városközpontban, ahol a vízen ringatózó csónakok és a színes házak tökéletes harmóniát alkotnak, luxusüzletekkel, és kiváló éttermekkel. Délután visszautazás a szálláshelyre. (Ár: 55 EUR/fő) 

7. nap: Laigueglia-Genova
Reggeli után búcsú San Remo városától, majd a Pálmák riviérájának egyik legszebb városába látogatunk. A Riviera delle Palme, a Ligúr part Ponente részéhez tartozik, Varazze és Andora között helyezkedik el. A Pálmák riviérájának szívében találjuk Laigueglia festői kisvárosát, melyet Itália legszebb települései, “Borghi più Belli d’Italia”  között tartanak számon. Az egykori kis halászfalu, igazi kis ékszerdoboz. Az óváros, “budello” városnegyede a halászok és tengerészek múltját idézik. Átadhatjuk magunkat a város varázslatos hangulatának, ahol a sikátorok, templomok, történelmi épületek, pasztellszínű házak szépsége mellett gyönyörű homokos tengerpart vár. Megkóstolhatjuk a város specialitását gobeletti-t vagy a„baci”-t , azt a rózsa formájú édességet, melyet mandulából és mogyoróból készítenek csokoládé krémmel. Továbbutazás Kolombusz szülővárosába, a tenger és a helyek között fekvő Genova városába. Olaszország hatodik legnagyobb városában, Itália egyik legfontosabb kikötője fogad, valamint a hangulatos belváros, mely szerepel az UNESCO Világörökség-listáján is. Városnézés Ligúria tartomány fővárosában a legfontosabb nevezetességekkel, majd folytatjuk utunkat a Garda tó közeli szállásra.

8. nap: Verona-Budapest
Utazás Veneto tartomány egyik legszebb városába. Belvárosi séta keretében ismerkedünk Rómeó és Júlia romantikus városával, az Adige partján fekvő Veronával. A Piazza Bra hangulatos kávézói és Verona legismertebb nevezetessége az ókori amfiteátrum, a híres Aréna fogad városnézésünk első állomásaként. A Via Mazzini csábító kirakatai mentén végigsétálunk a Piazza delle Erbe terére, ahol freskókkal díszített épületek és a Torre dei Lamberti impozáns látványa köszönti a látogatókat. A Piazza dei Signori terére átsétálva megtekintjük a Scaligeri család gótikus síremlékét is, majd Júlia híres erkélyével zárjuk programunkat. Búcsú a „szerelmesek városától”, majd hazautazás. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

Az autóbuszos utazást, idegenvezetést, szállást reggelivel.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást, idegenforgalmi adót, a helyszíni belépők, fakultatív programok árát, az Audio-guide-ot.

Kötelező költségek: 

Idegenforgalmi adó
Kötelezően fizetendő audio-guide: 4.400,- Ft

Helyszíni költségek leírása: 

Francia Riviéra fakultatív  kirándulás 45 EUR
Imperia-Cervo fakultatív kirándulás 15 EUR
Menton-Dolceacqua-San Remo fakultatív kirándulás 25 EUR
Hajókirándulás 55 EUR
Monte-Carlo / Hercegi Palota 10 EUR
Olívamúzeum 2,5 EUR (10 főtől)

Strandszervíz a helyszínen fizetendő / 1 napernyő és 2 szék kb. 20 EUR/nap
(Foglalás a szabad helyek függvényében a szállodában lehetséges!)
Légkondicionáló a helyszínen fizetendő /kb. 2 EUR/fő/nap 

Idegenforgalmi adó a helyszínen fizetendő!

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

 A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Utazás: Az utazás emelt szintű autóbusszal történik - videó vagy DVD, büfé.
Indulás: Budapest, Déli pályaudvar Koronaőr köz 

Felszállási lehetőségek:
Budapest-Déli pu., Koronaőr köz Találkozó: 04:30 Indulás: 05:00 
Székesfehérvár-Shell kút-M7 59 km  05:40
Siófok – Kiliti TABOL benzinkút (Vak Bottyán u. 34.)  06:10
Balatonlelle-Marche  06:30
Nagykanizsa-TESCO parkoló 07:30

Fontos! A vidéki fel- és leszállóhelyek nem minden esetben azonosak, ezért kérjük, feltétlenül érdeklődjön irodánkban az autóbusz pontos útvonalával kapcsolatban!

Étkezés: 

A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.
Félpanzió (5 vacsora a program szerint) felár ellenében kérhető.

A területről: 
Provence-Alpes-Côte d’Azur Franciaország egyik régiója. Franciaország egyik legfontosabb turisztikai régiója. Nagyobb városai: Marseille, Nizza, Toulon, Aix-en-Provence.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!