Az olasz csizma sarka és a Nápolyi-öböl

7 napos utazás repülővel Olaszországba

Nápoly: pulzáló dél-olasz város, ennek minden romantikájával és hátulütőjével együtt. Ha egy kis nyugalomra vágyunk, vagy menekülnénk a hangosan élő taljánok és a városi forgalom sűrűjéből, akkor szálljunk hajóra és látogassuk meg a Nápolyi öbölt szigeteit.

Alapár tartalmazza

Utazást menetrend szerint közlekedő repülőjárattal turista osztályon, szállást reggelis ellátással, repülőtéri transzfereket.

Alapár nem tartalmazza

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást és a belépőjegyeket, fakultatív programokat, foglalási díjat.

Hossz: 
7 nap
Szállás: 
szálloda
****
Létszám: 
Minimum 20 fő.
Program: 

1. nap: Budapest- Bari

Menetrend függvényében, várhatóan a délelőtti órákban, repülővel utazás Budapestről Puglia fővárosába, Bariba. Az érkezést követően csomagjainkat a buszba helyezzük, majd városnézésre indulunk. Bari legjelentősebb látnivalója 1087-1197 között, román stílusban épült. Itt nyugszik Szent Miklós, azaz a Mikulás, akinek ereklyéit 1087-ben hozták a városba, miután Törökországban olasz halászok ellopták azokat egy szentélyből. Emiatt építették fel a bazilikát, hogy a szent ereklyéknek méltó helyül szolgáljon. A város másik jelentős temploma a székesegyház, melyet 1292-ben szentelték fel, egy 1156-ban lerombolt bizánci katedrális helyére építették. A katedrálishoz közel található a Castello Normanno-Svevo vár, 1132-ben épült 1233-ban bővítették. Azóta többször restaurálták, ma szinte új állapotában látható. Szabadprogram a belvárosban, séta a tengerparti sétányon, majd a szállásunkra utazunk.

2. nap: Altamura- Matera (70 km)

Reggeli után egy csodás nap vár ránk. Két olyan helyet keresünk fel, melyek a vidék kiemelkedő látnivalói. Elsőként Altamura városkát láthatjuk.A legendák szerint a mai város elődjét Aeneas egyik barátja alapította. Altamura hírnevét a világszerte híres kenyere alapozta meg, amelyet a XVI. század óta hagyományos eljárással készítenek és oltalom alatt álló eredetmegjelöléssel forgalmaznak. A város területén található Lamalunga-barlangban találták meg a 250 ezer éves altamurai ember maradványait, míg a De Lucia kőfejtőben rengeteg dinoszaurusz lábnyomra bukkantak. Altamura további nevezetessége a Santa Maria Assunta-katedrális, egyike Puglia egykoron királyi fennhatóság alá tartozó székesegyházainak. Altamura után egy csoda városka vár bennünket. Matera ugyan már nem Pugliához tartozik, de nem lehet kihagyni! A város nevezetessége a Sassi di Matera, a történelmi központot alkotó barlanglakásokból álló negyedek komplexuma, amely 1993 óta az UNESCO Világörökségének részét képezi. Az őskorban lakott barlanglabirintusokban még a XX. században is éltek emberek áram és víz nélkül, rettenetes higiéniai körülmények között. Ez mára teljesen megváltozott, oly mértékben, hogy ezeket a helyeket éttermeknek, szállodáknak alakították át, sőt a város 2019-ben Európa kulturális fővárosa lesz. Sétánk végén szállásunkra utazunk.

3. nap: Alberobello - Martina Franca (85 km)

Ma ismét szép helyek várnak bennünket. Elsőként Alberobelloba megyünk. A kisváros hírnevét a trullóinak köszönheti, amelyek hengeres vagy négyszögletes alaprajzú épületek, süveges tetővel. Kiépülésében II. Giangirolamo di Acquaviva grófnak volt nagy szerepe, aki segítséget nyújtott az itt letelepedő parasztoknak, illetve Apulia más részeiről érkező menekülteknek. Annak érdekében, hogy elkerülje a területén álló házak utáni adó megfizetését, megparancsolta alattvalóinak, hogy csakis olyan épületeket húzzanak fel, amelyeket az adószedők érkezésekor könnyen el lehet bontani, majd távozásuk után gyorsan visszaépíteni. A habarcs nélkül épült trullók tökéletesen megfeleltek elképzeléseinek. A trullók a kis város egyértelmű nevezetességei, amelyeknek az UNESCO Világörökség helyszínné való nyilvánítását is köszönheti. Nagyrészük ma egy műemléki zónában található, itt fogunk sétálni, majd megtekintjük a modern belvárost is. Rövid szabadidő, majd továbbutazunk Martina Francaba. Óvárosát középkori paloták és barokk templomok alkotják. A város peremén pedig szintén számos trullo található. Séta a városkában, majd szálláshelyünkre utazunk.

4. nap: Lecce (100 km)

Reggeli után a barokk templomai után „Dél-Firenzéjeként” emlegetett Lecce városát fedezzük fel. A leccei barokk rendkívül formagazdag, túltelített, melyhez hozzájárul a leccei mészkő formálhatósága. Trapéz alakú óvárosának főbb látnivalói: Bástya-tér, San Marco templom, római amfiteátrum, Santa Croce Bazilika, Dóm tér és a XVI. századi Vár. A városnézés után szabadidő, majd egy kellemes borkóstolóra megyünk, ahol többféle helyi bort ízlelhetünk meg ez a kék törlendő. Este érünk a szállodánkba.

5. nap: Lecce- Vezúv túra- Nápoly (450 km)

Reggeli után autóbusszal elutazunk Nápoly irányába. Elhagyva Pugliát változatos tájakon keresztül haladunk a Vezúvhoz. Először a Vezúv kitörésekor elpusztult Herculenaumba megyünk, majd meghódítjuk a pusztító hegyet, a Vezúvot. Herculenaum Herkulesről kapta nevét. Kr. után 79. augusztus 24-e éjszakáján, a Vezúv kevéssel éjfél után érte el a várost, amelynek lakóit pillanatok alatt megölte. Látható itt több lakóépület, gazdasági intézmény, középület, thermék és szentélyek. Ezután buszra szállva megyünk fel a hegyre. 1000 méteres magasságig busszal tudunk felmenni, innen már gyalogtúra vár ránk, a kráter pereméig, 1200 méterre. Egyik oldalon a tátongó kráter, másikon mesés panoráma tárul elénk. Tiszta időben szép fotókat tudunk készíteni. Továbbutazva az esti órákban érkezünk nápolyi melletti szállásunkra.

6. nap: Nápoly

Reggeli után Nápoly felfedezésére indulunk, autóbusszal és gyalogosan. Nápoly óvárosi részével kezdünk, megnézzük a Dómot, ahol San Gennaro ereklyéit is őrzik, hangulatos sikátorokban sétálunk, melyeknek több magyar vonatkozása is van. Találkozunk az igazi nápolyi élettel, sétát teszünk a mai központban a San Carlo Operaház és környékén, ezt követi a Királyi Palota, majd betekintünk a spanyol negyedbe a Piazza del Plebisticora, a Castel Nuovohoz, a kikötőbe. Ezután egy buszos panorámakörútra megyünk a Posillipon hegygerincén, ez Nápoly elegáns negyede, ahonnan páratlan panoráma nyílik az öbölre, a Vezúvra, Caprira és Sorrentora. Délután rövid program, vásárlási lehetőség. Megkóstolhatják a híres nápolyi pizzát, melyről 2017-ben döntenek majd, hogy felkerüljön-e a szellemi kulturális örökség listájára. Sokak szerint a világ legjobb, de mindenképpen az egyik legrégebbi és leghíresebb pizzériája a Pizzeria Antica Da Michele. A hely különösen azóta híres, hogy Julia Roberts is itt evett pizzát az Ízek, imák, szerelmek című filmben, de hasonlóan híres, Sorbillo is. Élményekkel és remélhetőleg ízekkel tele, térünk vissza a szállásra, ahol a nap hátralévő részében fürdési, pihenési lehetőség mivel a **** szállodánk a tengerpartnál van.

7. nap: Nápoly – Budapest

Reggeli után a menetrendhez igazítva rövid szabadidő, majd transzfer a repülőtérre és hazautazás Budapestre.

Kapcsolódó cikkek

» A Nápolyi-öböl szigetei - Kovács Attila, 2017. december. 06
» Nápoly és nevezetességei - Etédi Alexa, 2013. október. 01
» Vacsora a Dávid-szoborral húszezer euróért - Etédi Alexa, 2013. július. 22
» Acqua alta Velencében - Kovács Attila, 2017. november. 20
» Képek Velencéből... - Kovács Attila, 2017. november. 09
» A Garda-tó a magasból - Kovács Attila, 2017. október. 22
» A Marmolada felülről - Kovács Attila, 2017. július. 05
» Velencében, gondolával - Kovács Attila, 2017. június. 08
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:
Fakultatív programok

Capri kirándulás (Sorr – Capri – Sorr. hajó- és felvonójeggyel): 75,00 Euro

Időtartam: kb. 8 óra (utazással, a sziget megtekintésével, szabadprogrammal)

Nehézség: 6 (10-es skálán)

Leírás: A reggelit követően autóbusszal a város központjáig megyünk, ahonnan gyalogosan közelítjük meg a kikötőt. Már út közben gyönyörködhetünk a dél-olasz kisvárosok hamisítatlan hangulatában. A kikötőből félórányi hajókázás után érkezünk meg Capri szigetére, ahol vár bennünket a helyi idegenvezető. Fogaskerekű segítségével kapaszkodunk fel a sziget tetejére, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a Nápolyi-öbölre és környékére. Mintegy másfél, két órás narancs - és citrusligetek között vezető, ámulatba ejtő "városnézés" után visszajutunk a kikötő környékére, ahol szabad program keretében lehetőségünk nyílik a helyi jellegzetes itallal, a limoncellóval megismerkedni , az üzletekben ajándékokat vásárolni és a környező bárokban kávét, pizzát, fagylaltot fogyasztani. A fürdőzés szerelmesei nem hagyhatják ki a közeli szabad strand nyújtotta fürdőzési lehetőséget sem. A szabad program során az érdeklődők számára önköltségen lehetőség nyílik a természet káprázatos alkotásának, a kék barlangnak a megtekintésére és a sziget körülhajózására is. A délutáni órákban újra hajóra szállunk és visszamegyünk a sorrentói kikötőbe, onnan pedig esti sétára indulunk Sorrento városába. A programra az út során lehet jelentkezni, fizetés a helyszínen történik.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Utazást menetrend szerint közlekedő repülőjárattal turista osztályon, szállást reggelis ellátással, repülőtéri transzfereket.

Alapár nem tartalmazza: 

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást és a belépőjegyeket, fakultatív programokat, foglalási díjat.

Kötelező költségek: 

Reptéri illeték

Repülőtéri transzfer

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők ára: kb. 21 € + fakultatív

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő. Indulástól számított egy hónapon belül foglaláskor már a teljes ár fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Egyéb részletek
Kiutazás: 

 Utazás Budapestről Nápolyba menetrend szerinti repülővel, helyben autóbusszal. 

Szállás: 

Belvárosi 4*-os szállodában.

Étkezés: 
Részvételi díj reggelis ellátás tartalmaz.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!