Az ókori Hellász szépségei

5 napos körutazás Görögországban

Utunk során szinte tapintható a több ezer éves múlt, mely nyomott hagyott Európa kultúráján. Ez az a régió, amely oly sok hatalmi harcnak, óriásbirodalmak születésének és bukásának volt szemtanúja. Jöjjenek velünk egy igazi időutazásra.

Alapár tartalmazza

Utazást repülővel és helyben busszal, szállást reggelis ellátással, a felsorolt programokat és idegenvezetést, valamint az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetéket, baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, belépőket, fakultatív programok és a további étkezések díját.

Hossz: 
5 nap
Szállás: 
szálloda
***
Program: 

1. nap: Budapest – Athén
Menetrend függvényében, várhatóan a kora esti órákban repülés Athénba. Érkezés után transzfer a szállodába. Szállás Athénban. A késői érkezés miatt ezen a napon nincs vacsora.

2. nap: Athén – Epidaurosz – Nafplion (160 km)
Reggeli után a görög főváros felfedezésére indulunk. Autóbuszos és gyalogos városnézés keretében ismerkedünk Athénnal: Újkori Olimpiai Stadion, Akadémia, Dionüszosz-színház, Zeusz templom… Természetesen bebarangoljuk az ikonikus Akropoliszt és környékét is. Az épület fő funkciója a valláshoz kötődött, ezért is épült a város legmagasabb pontjára. Ezt követően megtekintjük az Új Akropolisz Múzeumot. A délután folyamán továbbutazunk a Peloponészoszi-félszigetre. Útközben megállunk a Korinthoszi-csatornánál, melynek építésében magyar szakemberek is segédkeztek. Ezt követően Epidauroszba látogatunk el, ahol az ókori Görögország legjobb állapotban fennmaradt színházát keressük fel. A színház akusztikája a mai napig elképesztő. A terület az ókorban nagyon fontos gyógyhely is volt. Ezután a félsziget talán leghangulatosabb kisvárosába, Nafplionba utazunk, ahol egy kellemes sétát teszünk a belvárosban. Láthatjuk a város fölé magasodó Palamidi erődöt, és kávézhatunk a Szüntagmatosz téren kialakított kávézók egyikében, majd elfoglaljuk szálláshelyünket.

3. nap: Tolo – Mükéné - Korinthosz – Olümpia (290 km)
A reggelit követően a közelben lévő kedvelt üdülővárosba, Toloba buszozunk, ahol lesz alkalmunk egy rövid strandolásra, napozhatunk és megmártózhatunk a tengerben. A homokos tengerparti kikapcsolódás után van lehetőség édesvízi tusolásra és átöltözésre. A déli órákban továbbutazunk Mükénébe és a város gazdag történelmi emlékeivel ismerkedünk. Ez az első olyan város, amelynek volt fellegvára, ennek romjait is természetesen meg fogjuk nézni. Láthatjuk majd többek között a világhíres oroszlános kaput is. Az ókor ősi útjain sétálni és közel 2000 éves épületek maradványait megtekinteni maradandó élmény. Ezután Korinthoszba buszozunk, mely az ókori világ egyik leggazdagabb kereskedővárosa volt. A nap végén elfoglaljuk szállásunkat.

4. nap: Olümpia – Delphoi (240 km)
Reggeli után Olümpia romvárosába látogatunk el, mely az ókor legfontosabb sporteseményének, az olimpiai játékok helyszíne volt. Megtekintjük az ókori arénát, a futópályákat, sőt idegenvezetőnk megmutatja, hol gyújtják meg 4 évente az olimpiai lángot. Ezt követően megnézzük a város népszerű múzeumát, amelynek legértékesebb darabja a híres Hermész-szobor. Olümpiai nézelődésünk után továbbutazunk és Pátranál átmegyünk a tengerszoroson. Este érkezünk szálláshelyünkre. Szállás.

5. nap: Delphoi – Athén – Budapest (190 km)
A reggelit követően Apollón híres jóshelyére, Delphoiba látogatunk el. Az archaikus időkben a települést a világ közepének tartották, itt volt a „Föld köldöke”. Az Apollón-templom szívében égett az az örökmécses, amelynek lángját Prométheusz az Olümposzról lopta el az embereknek. Többek között eme templom és az ókori színház romjai között is fogunk sétálni. A hangulat magával ragadó lesz. Mitológiai és vallási emlékek tucatjával ismerkedünk meg abban a városban, amely több mint ezer évig volt a hellén világ vallási központja. Delphoi programunk után az athéni repülőtérre indulunk. Várhatóan a kora esti órákban hazautazás Budapestre.

Kapcsolódó cikkek

» A világ 10 legcsodálatosabb helyszíne - Etédi Alexa, 2013. május. 15
» 7 hely, ahol tilos meghalni - Etédi Alexa, 2013. szeptember. 10
» Saját múzeuma lesz Trójának - Etédi Alexa, 2013. június. 13
» A Google Translate Android alkalmazása már magyarul is tud - Etédi Alexa, 2013. május. 09
» Aktív utazások, izgalmas túrák az utazom.com szervezésében - Kovács Attila, 2018. május. 24
» Nyaralás és tengeri kajak - irány a Sporádok! - Kovács Attila, 2018. május. 16
» Hihetetlen Isztambul... - Kovács Attila, 2016. november. 15
» Törökországi kalandok - Kovács Attila, 2015. április. 07
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Utazást repülővel és helyben busszal, szállást reggelis ellátással, a felsorolt programokat és idegenvezetést, valamint az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetéket, baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, belépőket, fakultatív programok és a további étkezések díját.

Kötelező költségek: 

repülőtéri illeték

Helyszíni költségek leírása: 

Akropolisz: 20 €
Epidaurosz: 6 €
Korinthosz: 6 €
Delphoi: 12 €
Olympia: 8 €
Mükéné: 8 €
Össz.: kb. 60 €

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Utazás repülővel, helyben kényelmes, légkondicionált autóbusszal.

Szállás: 

***/**** szállodákban 2 ágyas szobákban, egyágyas elhelyezés felár ellenében igényelhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Vacsora felár ellenében kérhető (3 alkalomra).
Vízum: 
Vízum nem szükséges, magyar állampolgárok érvényes (új típusú) személyigazolvánnyal utazhatnak.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!