Az ókori Hellász szépségei

9 napos körutazás Görögországban

"Utazásunkon olyan híres helyeket keresünk fel, amelyek átfogó képet nyújtanak az ókor történelméből. Mindezt változatos környezetben, a nagyvárosoktól a hegyeken át a tengerpartokig."

Alapár tartalmazza

A teljes alapprogramot
Szállást 3 és 4 csillagos szállodákban
Reggelis ellátást
Klímás, turistautakra tervezett autóbusszal utazást
Magyar nyelvű idegenvezetést végig a programok során
Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Alapár nem tartalmazza

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, idegenforgalmi adót, fakultatív programok árát, helyszíni belépők összegét, egyéb személyes kiadásokat.

Hossz: 
9 nap
Szállás: 
szálloda
***

Szállás

3 és 4 csillagos szállodák.

Program: 

1.NAP: BUDAPEST – BELGRÁD – PREDEJANE
Reggel indulás Budapestről, Határátlépés és néhány órás buszozás után megérkezünk Belgrádba. Rövid séta keretében megtekintjük Nándorfehérvár várát, mely 1829-ig jelentős erő­dítmény volt. Itt aratott világraszóló győzelmet Hunyadi János a török csapatok felett 1456‑ban. Belgrád után még 300 km-t haladunk déli irányba és akkor érjük el szállásunkat. Vacsora.

2. NAP: PREDEJANE – THESSZALONIKI – PARALIA
A reggeli után buszra szállunk, majd két határátlépés és kicsit hosszabb utazás után Thesszalonikibe érkezünk, a központban buszos és gyalogos városnézést tartunk. Megismerhetjük milyen sűrű, zsongó, de mégis szép város Thesszaloniki. Megnézhetjük a város nevezetességeit, a Fellegvárat, Dimitriosz Bazilikát, Galeriusz Diadalívet és a Fehér-tornyot, mely a történelem során számos különböző nevet viselt. Leginkább börtönként funkcio­nált, de a XX. században ez a funkciója megszűnt, és továbbá a város politikai és kulturális központja lett. Ezt követően szállás­helyünkre utazunk, ez egy tengerparti város, Paralia közelében lesz. Aki szeretne este még megmártózhat a tengerben, sétálhat a tengerparton, vagy kipróbálhat valamilyen helyi specialitást.

3. NAP: PARALIA – METEORÁK – PÁTRA
Reggeli indulás után első megállóhelyünk a méltán híres Meteora kolostorok lesznek. Itt huszonnégy bizánci kolostor található, ebből mi csak kettőt tekintünk meg. Érdekesség, hogy 1920-ig a kolostorokat csak létrákon lehetett megközelíteni, azonban a második világháború után már lépcsőket is építet­tek, így a látványosságok könnyebben megközelíthetővé váltak. Programunk befejeztével buszra szállunk és a szálláshelyünkre megyünk, ami Pátra közelében lesz.

4. NAP: PATRAS – OLÜMPIA
Reggel átkelünk a monumentális hídon a Korinthoszi-öböl felett, így érkezünk a Peloponnészoszi-félszigetre, ahol első megállónk Patras városa lesz. A város már az ókori időkben is jelentős volt, és manapság is pezsgő idegenforgalommal bír. Számos szálloda és szórakozóhely épült az idők során, ami a turisták igényeit szolgálja. A város egyik legnagyobb neveze­tessége a török időkből ottmaradt erőd, amit átalakítottak, és ma kulturális színházi előadás helyszínéül szolgál. A város védőszentje Szent András, akinek tiszteletére hatalmas bazili­kát emeltek. Ez Görögország legnagyobb görög ortodox temp­loma. Belsőjét csodásan megfestett ikonok és megművelt csillárok díszítik. Következő megállónk Olümpia lesz. Ez a város volt az ókor egyik legfontosabb eseményének, az olimpiai játé­koknak a színhelye. Megtekintjük az ókori arénát, futópályákat, sőt idegenvezetőnk megmutatja azt a helyet is, ahol négy­évente meggyújtják az olimpiai lángot. Ezután megnézzük a város múzeumát, aminek legjelentősebb darabja Hermésznek, az istenek hírnökének szobra. Programunk végeztével a szállá­sunkra megyünk, ami Olümpia közelében lesz.

5. NAP: KORINTOSZ – MÜKÉNE – NAPFLION – EPIDAVROSZ
A reggelit követően a festői Rio-Antirio híd mellett elhaladva, a Korinthoszi-öböl déli partján, egy panorámaúton haladunk az ókori Korinthosz városáig. A városban Pál apostol is megfor­dult, sőt az itt élőkhöz írta híres levelét. Az ókor egyik kereske­delmi központja után a 3.500 éves város, Mükéne megtekintése következik, amely fellegvárával uralta a környéket. Az újkori Görögország első fővárosának, Napflionnak az érintésével hala­dunk a legépebben megmaradt ókor színház, és szanatóriu, Epidavrosz felé. A színházban a remek akusztikát is ki lehet pró­bálni. Argoliszi körutunk végét a Korinthoszi-csatorna zárja, amely után szállásunkra utazunk.

6. NAP: ATHÉN
Reggel a görög fővárosba, Athénba indulunk. Autóbuszos és gyalogos városnézés keretében ismerkedünk meg a város­sal. Megtekintjük többek között az Újkori Olimpiai Stadiont, az Akadémiát, a Dionüszosz színházat és Zeusz templomát. A látni­valók visszavezetnek minket Archimédesz korába. Természetesen bebarangoljuk az ikonikus Akropoliszt és annak környékét is. Az akropolisz szó jelentése felső város, ami valójában a létesítmény városban elhelyezkedő helyzetére utal. Görögországban számos Akropolisz épült, de ez az athéni a legnagyobb és legjelentősebb. Meglátogatjuk az Új Akropolisz Múzeumot is, ami számos ókori görög emléket rejt magában. Szabadidőnk során lesz lehetőség a vásárlásra is, és megkóstolhatjuk a görögök egyik legismertebb ételét a gyrost is. Szállásunk Athénban lesz.

7. NAP: DELPHOI – OLÜMPOSZ – THESSALONIKI
A reggelit követően Apollón híres jóshelyére, Delphoiba látoga­tunk el. A jóshely helyszínét azért választották ki éppen itt, mivel egy kábító gázokat árasztó nyílás fölé épült, így a jósoknak kön­nyebb volt elérniük a megfelelő elmeállapotot. Ezek a gázok a hiedelem szerint a Föld méhéből áradtak. Az archaikus időkben a települést a „Föld köldökének” tartották, ez volt a világ közepe. Az Apollón templom szívében égett az örökmécses, melynek lángját Prométeusz lopta el az Olümposzról az embereknek. Többek között eme templom és az ókori színház romjai között fogunk sétálni. A hangulat magával ragadó lesz. Mitológiai és vallási emlékek tucatjával ismerkedhetünk meg. Folytatjuk utun­kat, és Paralia közelében elfoglaljuk szállásunkat.

8. NAP: SZKOPJE
Reggeli után már Magyarország felé haladva megállunk a macedón fővárosban, Szkopjéban. A város, nem túlságosan ismert, pedig valódi kis gyöngyszem. Sétát teszünk a Vardar folyó partján, mely egy nem túl széles folyó, mégis számta­lan hidat építettek fölé. A legrégebbi híd a Kőhíd, ami az ezer­négyszázas évek végén épült, és máig használatban van, és a Macedónia teret köti össze a Bazárral. Itt lesz lehetőség még ajándékok vásárlására. A bazárban meglátogatjuk a Musztafa Pasa mecsetet is. Az épület egyike azon kevés mecseteknek, amikhez az építésük óta gyakorlatilag hozzá sem nyúltak. Kevesen tudják, de Teréz anya Szkopjéban született. Számára emlékhelyet állítottak a városban. Este lesz lehetőség még a városban sétálni. Szállás Szkopjéban.

9. NAP: SZKOPJE – SZERBIA – BUDAPEST
Reggeli indulás után átlépjük a macedón- szerb határt, majd rövid megállókkal az esti órákban, Szeged érintésével érkezünk Budapestre. Ezt követően mindenkit a felszállási városába szállítjuk.

Kapcsolódó cikkek

» Görögország nyugalma- az Égei-tenger színei - Kovács Attila, 2020. szeptember. 24
» Lefkada legjobb strandjai - képekben - Kovács Attila, 2020. szeptember. 18
» Heronissos hagyományai, Kréta, Görögország - Kovács Attila, 2020. szeptember. 12
» Nyaralás Zakynthoson - Kovács Attila, 2020. szeptember. 11
» Nyaralás és tengeri kajak - irány a Sporádok! - Kovács Attila, 2020. szeptember. 09
» Sithonia hangulata, Görögország - Kovács Attila, 2020. szeptember. 03
» Karpathos, Görögország - Kovács Attila, 2020. szeptember. 01
» Skiathos, a Mamma Mia - szigete képekben - Kovács Attila, 2020. augusztus. 26

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

A teljes alapprogramot
Szállást 3 és 4 csillagos szállodákban
Reggelis ellátást
Klímás, turistautakra tervezett autóbusszal utazást
Magyar nyelvű idegenvezetést végig a programok során
Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Alapár nem tartalmazza: 

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, idegenforgalmi adót, fakultatív programok árát, helyszíni belépők összegét, egyéb személyes kiadásokat.

Kötelező költségek: 

Idegenforgalmi adó.

Helyszíni költségek leírása: 

Nándorfehérvár 200 RSD
Athén - Akropolis 20 €
Akropolis múzeum 10 €
Meteórák ( 3 monostor) 9 €
Korinthos 8 €
Olümpia 12 €
Delphoi 12 €

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Az utazás légkondicionált autóbuszokkal történik.

Felszállási lehetőségek:
Budapest, OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Debrecen Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Dechatlon parkoló
Füzesabony Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Nyíregyháza Vasútállomás, PROFI parkoló
Miskolc Búza tér, McDonald's parkoló
Pécs Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Kiskunfélegyháza M5 melletti OMV benzinkút
Szeged Rókusi körúti Tesco parkoló
Kecskemét Auchan parkoló
Szekszárd Újvárosi temető melletti Shell-kút

Szállás: 

3 és 4 csillagos szállodák.

Étkezés: 
A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!