Az istenek földje - Kerala és Srí Lanka

14 napos körutazás Sri Lankán

Két gyönyörű ország, egykoron együtt a történelemben ma külön, de mégis egymás mellett, olyan életre szóló élményt adnak, melyért megéri odalátogatni. Hasonlóak, de mégsem azonosak, ízek tájak, természet és a végtelen óceán köti őket össze. Jöjjön velünk, legyen része ennek a csodának.

Alapár tartalmazza

Szállást 3-4*-os szállodák kétágyas szobáiban,
félpanziós ellátást, a 3. napon teljes ellátást a hajón,
a megadott programokat belépőkkel a meghirdetett látnivalókhoz,
magyar nyelvű idegenvezetést és tolmácsolást,
helyszíni közlekedést.

Alapár nem tartalmazza

Nemzetközi és belföldi repülőjegyeket illetékkel,
további étkezéseket, italok díját,
vízumokat,
borravalókat,
a baleset, betegség és poggyászbiztosítást,
útlemondási biztosítást,
helyszínen fizetendő belépőket.

Hossz: 
14 nap
Szállás: 
szálloda
***
Program: 

1. nap:
Indulás Budapestről a délutáni órákban.

2. nap: Cochin
Érkezés Cochin (Kochi) nemzetközi repülőterére, érkezéstől függően transzfer a szállodába. A szálláshely elfoglalása. Rövid pihenő után indul városnéző programunk. A gyarmati múlt emlékei, és a sokszínűség, amely először feltűnik a városnézésünk során. Először a Mattancherry Holland Palotát nézzük meg, majd a Zsinagógát és ezt követően India legrégebbi keresztény templomát a Szent Ferenc templomot. A programunk zárásaként elmegyünk és megnézzük a régi kínai halászhálókat, a vállalkozóbb kedvűek akár segíthetnek is a halászoknak. Esti programunk Kathali tradicionális tánc show. Éjszaka Cochinban.

3. nap: Kumarakom
Reggeli után utazunk tovább Kumarakomba, Keralába. Tradicionális lakóhajóra szállunk, amelyek régi rizsszállító hajók modern változatai és ma a pihenést a kikapcsolódást szolgálják. A hajókkal bejárjuk a belső csatornák vidékét, ebéd a hajón. Egy képeskönyv megelevenedő lapjain érezhetjük magunkat a trópusi táj, a régi kikötők, pálmafák, a vízpartról látható helyiek nyüzsgő élete, a folyó nyugalma, jáde zöld vize, béke, pihenés, ez Kerala. Éjszaka Kumarakomban.

4. nap: Kumarakom – Periyar
Reggelit követően utazunk tovább Periyar – ba. Délután 1 órás elefánt programon veszünk részt, fürdetés, etetés és azt is megnézzük, miként dolgoznak, segítenek a legnehezebb munkákban is ezek a hatalmas, nagyon szerethető állatok, természetesen fotózás is része a programnak.  Éjszaka Periyarban.

5. nap: Periyar – Madurai
Reggeli után utazunk Madurai-ba érkezés után a szálláshely elfoglalása, rövid pihenés után kezdődik a programunk.   Megnézzük a Sri Meenakshi-Sundarewar templomot valamint a thirumalai Nayak Mahal Palotát, ezt követően riksával utazunk a Maiamman Teppakula-ig, és megnézzük a Gandhi Múzeumot is. Este részt veszünk egy különleges árati ceremónián, amely garantáltan sokakat megérint majd. Éjszaka Madurai-ban.

6. nap: Madurai – Chennai
Reggel vonatra szállunk és kipróbálva India jellegzetes közlekedési eszközét jutunk el Chennai-ba régi, Madrasba. Érkezés után utazás a szállodába. Később rövid városnéző túrára indulunk, megnézzük a Szent György Erőd Múzeumát, a Szent Tamás templomot és a Marina partot.   Éjszaka Chennai-ban.

7. nap: Chennai – Colombo
Reggelit követően transzfer a repülőtérre és elutazunk Sri Lankába, Colombo-ba. majd a tengerparti szállásunkra, indulunk. A nap folyamán pihenési lehetőség az óceánparton, egyénileg barangolhatunk a halászfaluban. A délután folyamán egy séta keretében fedezzük fel Negombo-t, a hollandok által épített csatorna partjára települt halászfalut. A séta során megismerhetjük a negombói halászok életét és megcsodálhatjuk az óceánból frissen kihalászott halak ezerféle fajtáit. Szállás Negombo-ban.

8. nap: Hendala - Pinnawala - Dambulla - Sigiriya
Korai reggeli után látogatást teszünk a 25 hektáron elterülő Pinnawala-i elefántárvaházban, ahol a dzsungelben árván maradt, vagy sebesült állatokat gondozzák. Majd a programot követően továbbindulunk Dambulla-ba, a sziget legnagyobb és legszebb állapotban fennmaradt buddhista barlangszentély-együtteséhez. Az út mentén rizsföldek, kókuszligetek, ananászkertek és falvak váltják egymást Az UNESCO világörökségi védettséget élvező szentélyek csarnokait díszítő freskók és szobrok a buddhista művészet páratlan darabjai. Szállás Sigiriyaban

9. nap: Dambulla - Sigiriya - Matale – Kandy
Reggeli után a világ egyik számon tartott csodájaként is emlegetett Sigiriya erőd romjait keressük fel. Sigiriya Srí Lanka szigetének közepén, egy természetes sziklatömb köré épült ősi település. A szikla tetején romjaiban is lenyűgöző titokzatos fellegvár áll az 5. század óta. A fellegvár megtekintése után folytatjuk utunkat Matele irányába, útközben megállunk egy fűszerkertben, ahol egy frissítő tea után megismerkedünk a különböző egzotikus főszerekkel, növényekkel és az azokból készíthető számtalan készítménnyel. A napi programot a Kandy piacon zárjuk. Esti programunk, Ázsia csodájának, Sri Lankának zenei, és tánc kultúráját bemutató show megtekintése. Éjszaka Kandy-ben.

10. nap: Kandy - Peredeniya - Nuwara Eliya
Délelőtt utazunk tovább Peradeniyaba, útközben megállunk a Királyi Botanikus Kertben, amelyet Ázsia botanikai csodája. Minden, ami Ázsiában növény virág, fa itt megtalálható. Továbbutazás Nuwara Eliya-ba, útközben felkeresünk egy helyi teatermesztő manufaktúrát is. Srí Lanka középső hegyvidékén, 1.868 méteres tengerszint fölötti magasságban, festői környezetben, zöldellő hegyek és völgyek, kanyargó teaültetvények között fekszik Nuwara Eliya (a Fény városa), mely egyben a sziget legfontosabb teatermelő vidékének központja is. Éjszaka Nuwara Eliyaban.

11. nap: Nuwara Eliya - Kitulgala – Bentota
Reggeli után utazás Kitulgulába. Kitulgula arról is híres, hogy itt forgatták a Híd a Kwai folyón című filmet, és itt van Sri lanka egyik legjobb rajting és túra lehetősége. A bátrabbak vállalkozóbb kedvűek raftingolhatnak (falkultatív program) a kevésbé bátrak túrázhatnak a trópusi őserdő ösvényein. A program végeztével utazás az óceán partra Bentotaba. Éjszaka Bentotaban.

12. nap: Bentota - Galle - Bentota
Reggelit követően továbbutazunk Galle–ba, az ókori kikötő- és kereskedővárosba, ahol megtekintjük az erődöt. A gyarmatosítás korából szinte teljesen épen maradt a Holland Erőd, falain belül az óvárossal, mely az UNESCO Világörökség része. Délután pihenés az óceánparton. Szállás Bentota–ban.

13-14. nap: Bentota - Colombo - Elutazás
Reggeli után szabadprogram, fürdőzési lehetőség. Majd elhagyjuk a szállásunkat, és városnézésre indulunk Colombo–ba. A városnézést követően szabadprogram és vacsora. A nap végeztével transzfer a repülőtérre. Másnap kora hajnalban indulunk haza Budapestre, hazaérkezés a kora délutáni órákban.

Kapcsolódó cikkek

» A Holi-ünnep Indiában- a színek fesztiválja - Kovács Attila, 2018. január. 30
» India valódi arca... - Kovács Attila, 2017. szeptember. 04
» Irány Srí Lanka! - Kovács Attila, 2016. november. 12
» Srí Lanka ízei - Kovács Attila, 2016. február. 02
» Őszintén az ezerarcú Indiáról - Szalai Krisztina, 2015. március. 05
» India: Varanaszi, India spirituális fővárosa - Etédi Alexa, 2014. március. 19
» India: Goa, India portugál szeglete - Etédi Alexa, 2014. március. 14
» A mogul India: A kertépítészet - Etédi Alexa, 2014. február. 27
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Szállást 3-4*-os szállodák kétágyas szobáiban,
félpanziós ellátást, a 3. napon teljes ellátást a hajón,
a megadott programokat belépőkkel a meghirdetett látnivalókhoz,
magyar nyelvű idegenvezetést és tolmácsolást,
helyszíni közlekedést.

Alapár nem tartalmazza: 

Nemzetközi és belföldi repülőjegyeket illetékkel,
további étkezéseket, italok díját,
vízumokat,
borravalókat,
a baleset, betegség és poggyászbiztosítást,
útlemondási biztosítást,
helyszínen fizetendő belépőket.

Kötelező költségek: 

Nemzetközi és belföldi repülőjegyek illetékkel,
vízumok,
borravalók,
a baleset, betegség és poggyászbiztosítás,
útlemondási biztosítás,
helyszínen fizetendő belépők.

Helyszíni költségek leírása: 

Borravalók (kb. 3 USD/fő/nap a helyszínen fizetendő)

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
30-40 USD/fő
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulás előtt 30 napon belül történő foglalás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással.

Étkezés: 
A részvételi díj félpanziós ellátást, a 3. napon teljes ellátást tartalmaz.
A területről: 
Srí Lanka, mely sokak által Ceylon néven ismert, egy könnycsepp alakú ország az Indiai-óceánban. Területe hazánkénak csak egyharmada, de ezen a kis helyen változatos szépségű tájak gyönyörködtetnek.Az ország középső részén magas hegyek emelkednek, kisebb vízesésekkel és az esőerdő megmaradt darabjával.A környező sík vidéken megművelt földek és trópusi növénytakaró váltja egymást. A pálmákkal szegélyezett tengerpart finomhomokos, helyenként sziklás.
Időjárás: 
Srí Lanka az Egyenlítőtől valamivel északra, az Indiai-óceánban terül el, klímája trópusi. Átlaghőmérséklete és a levegő páratartalma magas, de a sziget domborzati viszonyai miatt tájegységenként különböző. A tengerparton a levegő jóval melegebb - esetenként kifejezetten forró -, míg a hegyek között jóval kellemesebb a hőmérséklet. Tengerparton átlag 27 °C, "a hegyi fővárosban", Kandyben 20 °C, mig a közel 2000 méter magasan fekvő Nuwara Eliyaban 16 - 18 °C. A csapadék eloszlása sem egyenletes. A sziget délnyugati részén fekvő esős zóna átlagosan évi 2500 mm csapadékot kap. A legtöbb vidéken az évi csapadékmennyiség 1200–1900 mm. Itt az esős időszak októbertől januárig tart, az év többi részében nagyon kevés a csapadék. Az északnyugati és a délkeleti partok kifejezetten szárazak, az évi csapadékmennyiség 600–1200 mm.
Vízum: 
Magyar állampolgároknak 2012. január 1-től szükséges. Az ügyintézést irodánk vállalja. Az útlevélnek még legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie a hazautazás dátumától számítva.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott! Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Kötelező védőoltás nincs. A Nemzetközi Oltóközpontban (Budapest IX., Gyáli út 2-6. Tel.: 06 1 215 0756) érdeklődni lehet a javasolt oltásokkal kapcsolatban. Az emésztőrendszeri megbetegedéseket a higiéniás szabályok betartásával lehet megelőzni. Csapvíz fogyasztása nem ajánlott, csak palackozott italokat fogyasszanak!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!