Az arany ösvény Kínában

Garantált indulású programunk, angol nyelvű idegenvezetéssel

10 napos körutazásunk kedvező betekintést ad Kína legfontosabb látnivalóiba. Helyi, angol nyelvű idegenvezetők kalauzolják a kis létszámú csoportokat a látnivalók során. Rengeteg indulási időpontból lehet választani és a repülőjegy egyéni megvásárlásának lehetőségével nagy szabadságot nyújt ez az utazási ajánlat.

Garantált indulások, egészen 2020 novemberig!

Alapár tartalmazza

5 éjszaka szállást helyi 3 csillagos szállodákban, 2 éjszakát hálókocsis vonaton, félpanziós ellátást (7 alkalommal reggeli a szállodákban, 6 alkalommal ebéd), hálókocsis vonatjegyeket, transzfereket a kirándulásokhoz, a városnézéseket angol nyelvű idegenvezetéssel és a programban szereplő látványosságok belépőjegyeit.

Alapár nem tartalmazza

Nemzetközi repülőjegyet és a repülőtéri illetéket, helyi szervízdíjakat, vízumdíjat, útlemondási biztosítást, valamint a betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást és a fakultatív repülőtéri transzfereket.

Hossz: 
10 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Minimum 2 fő

Szállás

2 éjszaka szállás Pekingben: KING PARKVIEW BEIJING HOTEL

1 éjszaka szállás Xi’an-ban: FOREST CITY HOTEL 

2 éjszaka szállás Sanghajban: HOLIDAY INN EXPRESS PU TUO 

Helyi besorolás szerinti 3 csillagos szállodák.

A fenti hotelek nevét tájékoztató jelleggel adjuk meg, a végleges szállás listát indulás előtt küldjük meg!

Program: 

1. nap:
Elutazás Budapestről, a Qatar, vagy az Emirates légitársaság járatával Dohába, vagy Dubaiba.

2. nap:
Dohából, vagy Dubaiból a menetrend szerint tovább utazás Pekingbe. A délutáni megérkezés a szállás elfoglalása. Igény szerint, kedvező áron repülőtéri transzfer szolgáltatás rendelhető irodánknál. Szállás Pekingben.

3. nap:
Reggeli a szállodában, majd egész napos program: a Kínai Nagy Fal felkeresése a Yu-Yong hágónál, ahol a fal restaurált részeit lehet megmászni. Ebéd, majd egy édesvízi gyöngyfarm meglátogatása. Később látogatás a Nyári palotában, ahol a híres hosszú folyosó és a márványhajó látható. Szállás Pekingben.

4. nap:
Reggeli a szállodában, majd egész napos program Pekingben: ismerkedés a Tienanmen térrel és látnivalóival, majd a Tiltott Város felfedezése. Ebéd, majd a délután során az Ég templomának felkeresése. Séta az impozáns parkban, amely fő látványosságai a körkörös oltár, a visszhang fal és a Tian Tan különleges szépségű épülete, amely Peking szimbóluma. A program végeztével transzfer a vasútállomásra, beszállás a hálókocsis vonatba. Éjszakai vonatozás Xi'anba.

5. nap:
A megérkezés után transzfer a szállodába, ahol reggeli. Egész napos látogatás a Világörökség részét képező Agyag hadsereghez, ahol a lélegzetelállító ásatások több csarnokban láthatók. Szállás Xi'anban.

6. nap:
Reggeli a szállodában. Egész napos program Xi'anban: séta a ritka épségben fennmaradt városfalon, majd látogatás a messze földön híres Nagymecsetben, valamint séta a különleges hangulatú bazárban. Ebéd, majd délután a Nagy Vadlúd pagoda felkeresése, utána a tartományi múzeum felkeresése. A program végeztével transzfer a vasútállomásra, beszállás a hálókocsis vonatba. Éjszakai vonatozás Sanghajba.

7. nap:
A megérkezés után transzfer a szállodába, ahol reggeli. Egész napos program Sanghajban: a világhírű Shanghai múzeum felkeresése, majd séta a restaurált óvárosban, ahol a cikk-cakk híd és az Öreg Teaház mellett, számtalan kis boltban folytatódhat a végeláthatatlan vásárlás. Az óváros fénypontja, csodás Yu-Yuan kert megtekintése. Ebéd, majd séta a folyóparti Bund-on, ahonnan a város felhőkarcolói a legjobban látszanak. Végül a város legforgalmasabb bevásárló utcája, a Nanjing road következik. Szállás Sanghajban.

8. nap:
Reggeli a szállodában, majd egész napos kirándulás a különleges hangulatú városkába, Zhujiajiao-ba. A Kelet Velencéjének is nevezett kisváros számtalan csatornájával, apró hídjaival és csónakjaival valóban sok hasonlatosságot mutat az olasz névadóhoz. A kisváros konyhájáról is híres, ez a programban szereplő ebéd során is megtapasztalható. Szállás Sanghajban.

9. nap:
Reggeli a szállodában, majd kijelentkezés a szobákból (a csomagok a szállodában maradhatnak). Szabadnap, lehetőség vásárlásra (a szálloda melletti metrómegállóból könnyen elérhető a hatalmas piac a Tudomány és Technológia múzeum mellett). Igény szerint, kedvező áron repülőtéri transzfer szolgáltatás rendelhető irodánknál. Az éjfél körül induló járattal elutazás Dohába, vagy Dubaiba.

10. nap:
Dohából, vagy Dubaiból repülőút Budapestre, érkezés a menetrend szerint.

Kapcsolódó cikkek

» Ledobták a nagy melegtől a fejüket a Nyári Palota Buddhái - Etédi Alexa, 2013. július. 30
» A világ legnagyobb épülete - Etédi Alexa, 2019. október. 19
» Sanghaji biciklik - Fóti Lázár, 2019. február. 11
» Kína 10+1 legnépszerűbb látnivalója - Kovács Attila, 2017. március. 16
» A világ legmagasabb felhőkarcolójának építése kezdődött meg - Etédi Alexa, 2013. július. 23
» A világ 10 leglátogatottabb látványossága - Etédi Alexa, 2013. július. 05
» Ezt kapjuk ingyen, ha Tajvanra utazunk - Etédi Alexa, 2013. június. 12
» A kilenc legszennyezettebb hely a Földön - Etédi Alexa, 2013. június. 05

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

5 éjszaka szállást helyi 3 csillagos szállodákban, 2 éjszakát hálókocsis vonaton, félpanziós ellátást (7 alkalommal reggeli a szállodákban, 6 alkalommal ebéd), hálókocsis vonatjegyeket, transzfereket a kirándulásokhoz, a városnézéseket angol nyelvű idegenvezetéssel és a programban szereplő látványosságok belépőjegyeit.

Alapár nem tartalmazza: 

Nemzetközi repülőjegyet és a repülőtéri illetéket, helyi szervízdíjakat, vízumdíjat, útlemondási biztosítást, valamint a betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást és a fakultatív repülőtéri transzfereket.

Kötelező költségek: 

Nemzetközi repülőjegy és a repülőtéri illeték, helyi szervízdíjak, vízumdíj, útlemondási biztosítás.

 

Helyszíni költségek leírása: 

A programban nem említett további étkezések, italok, borravalók, személyes kiadások.
A helyi idegenvezető, a sofőr, valamint a szállodai személyzet elvárja a borravalót a turistáktól. Ennek irodánk által javasolt összege utasonként 7 USD / nap. 

 

Előleg: 

Foglaláskor a teljes részvételi díj 40%-a fizetendő. Amennyiben a jelentkezés az indulás dátumához képest 30 napon belüli, már a teljes részvételi díj fizetendő.

Hátralék: 

Az indulás előtt 30 nappal történő jelentkezés esetén, a teljes részvételi díjakat és költségeket kell kiegyenlíteni.

Kiutazási forma: 
egyénileg
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Irodánk a Qatar és Emirates járatait javasolja. Ugyanis mindkét légitársaság napi járatokat üzemeltet, szolgáltatásaik igen magas színvonalúak. Az alábbi kedvező menetrendű járatokra kb. 180 - 200 000 Ft / fő áron lehet jegyeket venni. Természetesen ettől az ártól az adott járatok aktuális telítettsége függvényében eltérés mutatkozhat, akciós időszakokban, ettől jelentősen kedvezőbb jegyárak is előfordulhatnak!

QATAR MENETREND
Odaút:
Budapest BUD – Doha DOH    QR 200    17:30 – 23:55
Doha DOH – Peking PEK         QR 892    02:10 – 14:55
Visszaút:
Sanghaj PVG – Doha DOH      QR 871    23:50 – 03:50
Doha DOH – Budapest BUD    QR 199    08:00 – 12:55
 
EMIRATES MENETREND
Odaút:
Budapest BUD – Dubai DXB    EK 112    16:00 – 23:20
Dubai DXB – Peking PEK         EK 306    03:55 – 15:25
Visszaút:
Sanghaj PVG – Dubai DXB      EK 303    00:05 – 04:55
Dubai DXB – Budapest BUD    EK 111     08:50 – 12:45

Szállás: 

2 éjszaka szállás Pekingben: KING PARKVIEW BEIJING HOTEL

1 éjszaka szállás Xi’an-ban: FOREST CITY HOTEL 

2 éjszaka szállás Sanghajban: HOLIDAY INN EXPRESS PU TUO 

Helyi besorolás szerinti 3 csillagos szállodák.

A fenti hotelek nevét tájékoztató jelleggel adjuk meg, a végleges szállás listát indulás előtt küldjük meg!

Étkezés: 
Bőséges büféreggeli a szállodában, valamint a napi programhoz kapcsolódva, többfogásos, tradicionális kínai ebéd (kivétel ez alól az érkezés és a hazautazás napja, amikor nincs ebéd programozva).
Időjárás: 
Peking és Xian időjárása nagyon hasonló a Magyarországon megszokotthoz. A kontinentális éghajlat ezekben a városokban is érvényesül, ezért a téli hónapokban hideg, viszont nem túl csapadékos időre, míg nyáron magas hőmérsékletre és száraz hónapokra kell számítani. A tavasz és az ősz kellemesen napos, novembertől az idő hűvösebb és lehetséges a csapadék. Sanghaj átlaghőmérséklete nagyon kedvező, egész évben kellemes az idő a városlátogatásra. A nyári hónapok a legmelegebbek, de akkor is csak 25-30 C fok körüli a levegő, míg a leghidegebb téli hónapokban is kb. 10 C fokos nappalokra lehet számítani. Viszont a hőérzet magasabb lehet az egész évben, a folyamatosan magas páratartalom miatt (egész évben 70-80%-os). Esős napok tavasszal és nyáron gyakoribbak, de igazán nagy szárazság nem várható. A lehullott csapadék mennyisége júniustól augusztusig jelentősebb (150-200 mm). Fontos tudni, hogy a város légszennyezettsége a téli hónapokban magasabb lehet, ami sajnos rontja a városképet is.
Vízum: 
Magyar állampolgárok kizárólag érvényes vízum birtokában kezdhetik meg utazásukat Kína felé, ezért mindenképp az utazást megelőzően turista vízumot kell beszerezni. Ennek ügyintézését irodánk vállalja. A hátralék befizetésekor (indulás előtt 30 nappal) a következő dokumentumokra van szükségünk: útlevél, amely a hazautazás dátumától számítva még 6 hónapig érvényes, az útlevélben kell legyen két egymással szemben elhelyezkedő üres oldal, 1 db színes igazolványkép és egy másolat az utazás teljes idejére vonatkozó utazási biztosításról.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő BBP biztosítás megkötése kötelező. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére. Amennyiben a foglalással egyidőben, a kötelező útlemondási biztosítás megkötése mellett teljes körű baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megkötésére is sor kerül, akkor az útlemondási biztosítás önrészmentes; ellenkező esetben 20% önrészt tartalmaz.
Egészségügyi tudnivalók: 
A program által érintett területre utazók számára nincs javasolt védőoltás, a meglátogatott városoknak nincs nagyobb egészségügyi kockázata, mint bármely zsúfolt Európai nagyvárosnak. Ami fontos, hogy az csapvizet nem szabad fogyasztani, még fogmosáshoz is palackozott ásványvizet javaslunk használni. A félpanziós ellátás során, az éttermekben és a szállodában felszolgált ételek minősége garantált, ezekkel nem volt még soha gond. Ez már nem mondható el a különböző utcai árus által készített ételre, ezeket nem javasoljuk fogyasztásra.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!