Az Andok kincsei-Peru, Bolívia, Ecuador Chile körút

Az Andok kincsei-Peru, Bolívia, Ecuador Chile körút

13 napos körutazás az Andokban

A világ legszebb és legmisztikusabb történelmi helyei közé tartoznak az Andok óriási hegyvonulatai között megbúvó, misztikus, több ezer éves ősi inka emlékhelye a Machu Picchu, az Inka Birodalom központja Cusco. Természeti szépségei az Andok égbe nyúló vonulatai, a vulkánok hófödte csúcsai, a trópusi őserdők, tavak, fennsíkok látványához párosul egyedülállóan gazdag állat és növényvilága.. A legtermészetesebb, hogy csak barátságos emberekkel találkozhatsz, akik nagyon szívesen tárják elénk autentikus életüket.

Alapár tartalmazza

Repülőjegyeket, szállást 2 ágyas szobákban, reggelis ellátással autóbuszost közlekedést a helyszínen, magyar nyelvű idegenvezetőt, belépőjegyeket.

Alapár nem tartalmazza

Foglalási díjat, repülőtéri illetéket, a Lima- Cusco/La Paz-Lima, illetve hosszabbítás esetén a La Paz / Uyuni- Santiago de Chile belső repülőjegyeket, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, útelmondási biztosítást.

Hossz: 
13 nap
Szállás: 
szálloda
****
Létszám: 
minimum 15 fő
Program: 

1. nap: BUDAPEST – QUITO
Elutazás Budapestről Quito-ba a reggeli órákban. Érkezés a délutáni órákban, majd rövidebb városnéző túra. Az óvárosban sétálgatva eljutunk a város főterére, ahol az elnöki palota és a San Francisco templom, majd a El Sagrario templom történetével ismerkedünk meg. Szállás: H. Casona de la Ronda 4*.

2. nap: COTOPAXI NEMZETI PARK
Cotopaxi kecsuául „Hold-hegyet” jelent és számukra szent hely volt. A vulkán körül található a Cotopaxi Nemzeti Park botanikailag lenyűgöző lápvidéke, ahol kivételes növények élnek a sziklák védett oldalaiban, lakói közé tartoznak a pumák, szarvasok, andoki farkasok. Estére érkezünk vissza Quitoba, szállásunkra, a Casona de la Ronda 4* szállodába.

3. nap: OTAVALO PIAC – EGYENLÍTŐ – LIMA 
Reggeli után ellátogatunk Ecuador leghíresebb, legautentikusabb piacára, ahol főként kézzel készített termékek cserélnek gazdát. Megtapasztaljuk, milyen felemelő érzés egyik lábunkkal a Föld déli, másik lábunkkal az északi felén állni. Programunk után átrepülünk Limába. Érkezés után transzfer a szállodába, H. Jose Antonio 4*.

4. nap: LIMA – PACHACAMAC – PARACAS
Délelőtt Lima nevezetességeivel ismerkedünk. Először gyalogosan sétálunk a koloniális negyedben, a főtéren (Plaza Major). Láthatjuk többek között a kormányzói palotát, a katedrálist és a San Francisco szerzetesrendet. Ezután ellátogatunk a Larco Múzeumba, ahol felbecsülhetetlen régészeti leletek vannak kiállítva. Ebéd után ellátogatunk a Pachacamac templom körüli régészeti lelőhelyre, ahol eddig 17 piramist azonosítottak. A program végén Paracasba buszozunk, ahol elfoglaljuk szálláshelyünket a La Hacienda 4* szállodában. 

5. nap: BALLESTAS SZIGETEK – NAZCA VONALAK – LIMA
Reggeli után indulás a kikötőbe, ahonnan motorcsónakokkal száguldunk Ballestas sziklás partjáig. A mini Galapagosként számon tartott szigetvilág a Ballestas-szigetek, ahol a Humbold-áramlat hideg és táplálékban gazdag vize több ezer kormorán, pelikán, pingvin és fóka élőhelye. Ebéd után fakultatív program keretében lehetőség lesz a szélsőségesen forró és víztelen Atacama-sivatagban található Nazca-vonalak fölé repülni, és megismerni ennek a misztikus helynek a történetét. Programunk végén visszatérünk Limába, és elfoglaljuk szállásunkat a Jose Antonio 4* szállodában.

6. nap: CUSCO KÖRNYÉKE – OLLANTAYTAMBO
Kora reggeli után elrepülünk Cusco városába, majd ellátogatunk a környéken található híres inka romokhoz. Kenko amfiteátrumát, a Puca Puca katonai létesítményt, Tambomachay-t és az “Inka Fürdőt” is meg fogjuk látogatni. Ebéd után Ollantaytambo felé folytatjuk utunkat, ahol monumentális építkezések voltak a pre-inka időkben. Programunk végén elfoglaljuk szállásunkat a szépséges Szent Völgyben található Yucay városka szélén, a koloniális stílusban épült a H. Sonesta Yucay 4* szállodában.

7. nap: MACHU PICHU 
Körutazásunk igazi fénypontja következik ma, hiszen a világ egyik legnagyobb régészeti csodájához, a Machu Picchu-hoz kirándulunk. Ősi városa egy mitikus, elveszett világ jelképe az egész világ számára. Vistadome vonattal robogunk egyik völgyből a másikba, trópusi tájakon haladva. Aguas Calientes-be érve kisbuszokkal megyünk fel a fellegvárba. Végigjárhatjuk a kilátópontokat, sétálhatunk a korabeli utcákon és épületek között. Késő délután visszavonatozunk Ollantaytambo városkáig, majd buszozunk egy keveset Yucay-ba. Szállás: H. Sonesta Yucay 4*.

8. nap: PISAC–SALINERAS DE MARAS–MORAY 
Reggeli után Cusco-tól távolodva az inkák szent völgyében (Valle Sagrado) jutunk el Pisac városába, amelynek híres piacán alkudjuk le a láma vagy alpakka gyapjából készült színpompás poncsót és egyéb kézműves termékeket. Következő állomásunk Salineras de Maras, ahol az inkák a sólepárlókat évszázadok óta használják. Ezután Moray-ba megyünk, ahol az inka földművesek teraszos földművelést folytattak. Szállásunk Cusco-ban lesz, a H. Costa del Sol Ramada 4* szállodában. 

9. nap: CUSCO
Reggelit követően a történelmi belvárosban, a Plaza De Armas környékén sétálva megismerkedünk a spanyol koloniális és az andoki stílusjegyekkel. Megnézzük a Napisten templomát, a Coricancha-t és a katedrálist. Ezután következik Peru legnagyobb archeológiai, antropológiai és történelmi tárlatának megtekintése a Nemzeti Múzeumban. Ebéd után fakultatív kirándulás keretében ellátogatunk Tipon ősi városába, ahol többek között a mérnöki bravúrral kiépített csatornarendszert is láthatjuk, majd Andahuaylillas barokk templomához érkezünk. Szállás: H. Costa del Sol Ramada Cusco 4*.

10. nap: UMAYO-TÓ – PUNO
Cusco városát elhagyva egy hosszabb buszozás vár ránk az Andok 5-6000 méteres vonulatai között. A Bolíviai fennsíkon haladva az Umayo-tónál megnézzük a 15. századból származó Sillustani tornyokat, amelyeket az inkák egyik leigázott törzse, a Collas épített, és temetkezési rituáléikban játszottak fontos szerepet. Estére érkezünk meg a Titicaca-tó partján fekvő Puno-ba, ahol elfoglaljuk szállásunkat a H. Casa Andina Private Collection 4* szállodában.

11. nap: TITICACA-TÓ – TIAHUANACO, LA PAZ
Puno kikötőjéből kihajózunk a Titicaca-tóra, amely a világ legmagasabban (3856 m) fekvő, hajózható tava, és itt húzódik Peru és Bolívia határa. A mélykék színű tó hátterében fehér, havas csúcsok, partján és az „úszó szigeteken” Peru legősibb népeihez tartozó kecsua és aymara indiánok nádból épített kunyhóit láthatjuk. A bolíviai határon áthaladva Tiahuanaco (Tiwanaku) felé vesszük az irányt, amely Bolívia legmisztikusabb régészeti lelőhelye. Az ajmara indiánok nyelvén a hely ,,kő a középpontban” vagyis arra utal, hogy a város a világ középpontjában áll. Estére elérkezünk Bolívia fővárosába, majd elfoglaljuk szállásunkat a H. Europa 4*-ban. 

12. nap: LA PAZ – LIMA VAGY LA PAZ – UYUNI
Reggeli után nyakunkba vesszük a várost. A hegyoldalakon egymásra épült házacskák, koloniális építmények állnak kontrasztban a hatalmas futballstadionnal és a magas, modern épületekkel. Városnézésünk alatt bejárjuk az óvárosi részt, San Francisco templom, Plaza Murillo/katedrális, elnöki palota. A nagyvárosi élethez képest a helybeliek évszázadokkal ezelőtti divat szerint öltöznek. Kirándulást teszünk a Valle de la Luna völgybe, majd a nemrégiben épült felvonóról csodálhatjuk a város ezer arcát. Programunk után transzfer La Paz repülőterére, innen Limába, majd Budapestre repülnek azon utasaink, akik nem jelentkeztek a hosszabbításra. A jelentkezők tovább repülnek Uyuniba. Érkezés után transzfer a szállodába, H. Girasoles 4*. 

HOSSZABBÍTÁSI LEHETŐSÉGRŐL KÉRJÜK ÉRDEKLŐDJÖN IRODÁNKBAN

Kapcsolódó cikkek

» Vonatozás a Machu Picchu-hoz - Kovács Attila, 2017. október. 20
» Kolumbusz "hibájába" esett a Machu Picchu-t felfedező kalandor - Etédi Alexa, 2013. július. 24
» A világ 10 legcsodálatosabb helyszíne - Etédi Alexa, 2013. május. 15
» Képek és élmények Peruból - Kovács Attila, 2016. december. 19
» A kilenc legszennyezettebb hely a Földön - Etédi Alexa, 2013. június. 05
» Patagónia hegyei között - Kovács Attila, 2018. január. 13
» Az Iguazú-vízesés - Kovács Attila, 2018. január. 06
» Chile hihetetlen tájain... - Kovács Attila, 2017. október. 02
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Fakultatív programok

Nazca repülés 89 000 Ft/fő
Tipon kirándulás: 9 000 F/fő

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Repülőjegyeket, szállást 2 ágyas szobákban, reggelis ellátással autóbuszost közlekedést a helyszínen, magyar nyelvű idegenvezetőt, belépőjegyeket.

Alapár nem tartalmazza: 

Foglalási díjat, repülőtéri illetéket, a Lima- Cusco/La Paz-Lima, illetve hosszabbítás esetén a La Paz / Uyuni- Santiago de Chile belső repülőjegyeket, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, útelmondási biztosítást.

Kötelező költségek: 

Foglalási díj
Repülőtéri illeték
Útlemondási biztosítás

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Air France menetrend szerinti repülőjárattal átszállással.

Étkezés: 
Az alapár reggelis ellátást tartalmaz, felár ellenében vacsora igényelhető.
A területről: 
Peru olyan pontja a világnak, melyet titkok, és megválaszolatlan kérdések sokasága övez. Ez a csodálatos, misztikus ország több ezer éves, ősi inka emlékhelyekkel már önmagában is elképzelhetetlen értékeket és érdekességeket ígér, de ez még kiegészül a hatalmas esőerdők, varázslatos tavak és a gazdag élővilág látványával.
Időjárás: 
Peruban az évszakok pont fordítva vannak, mint Európában. Fontos, hogy a napsütés ereje az itthoninál erősebb, hiszen Peru sokkal közelebb van az Egyenlítőhöz, mint Magyarország. A meglátogatott helyek jó része a Csendes-óceán közelében, az Andok nyugati peremén fekszik (Lima, Nazca, Arequipa, Chiclayo, Trujillo). Ezeken a helyeken sivatagi éghajlat van, csapadékra nem kell számítani. A legmagasabb nappali csúcs­hő­mérsék­letek Lima környékén 20-25° C körül mozognak. Azért nem több, mert a Déli-sark felől jövő Humboldt-áramlás hűti a partvidék levegőjét. Limában április közepétől november közepéig jellemző, hogy vastag felhőzet van a város felett, ez gyakran enyhe köddel párosul. Az észak-perui Chiclayóban és Trujillóban ez a felhőtakaró már nem jellemző és az Egyenlítő Peruban az évszakok pont fordítva vannak, mint Európában. Fontos, hogy a napsütés ereje az itthoninál erősebb, hiszen Peru sokkal közelebb van az Egyenlítőhöz, mint Magyarország. A meglátogatott helyek jó része a Csendes-óceán közelében, az Andok nyugati peremén fekszik (Lima, Nazca, Arequipa, Chiclayo, Trujillo). Ezeken a helyeken sivatagi éghajlat van, csapadékra nem kell számítani. A legmagasabb nappali csúcshőmérsékletek Lima környékén 20-25 °C körül mozognak. Azért nem több, mert a Déli-sark felől jövő Humboldt-áramlás hűti a partvidék levegőjét. Limában április közepétől november közepéig jellemző, hogy vastag felhőzet van a város felett, ez gyakran enyhe köddel párosul. Az észak-perui Chiclayóban és Trujillóban ez a felhőtakaró már nem jellemző és az Egyenlítő közelsége miatt a hőmérséklet általában magasabb pár fokkal, mint Limában. A dél-perui Arequipát nevezik az örök tavasz városának is, egész évben 20 °C körüli nappali csúcshőmérsékletek és napsütés a jellemző. Az Andok fennsíkon (Puno, Cuzco, La Paz és környékük) a 3000 méter feletti magasság miatt a nappali csúcshőmérsékletek egész évben 17-20 °C körül alakulnak, de késő estére a hőmérséklet akár 10 °C alá is csökkenhet. Az esős évszak az ottani nyár, tehát kb. a november végétől április elejéig terjedő időszak. A legtöbb csapadék januárban és februárban hullik, ezért akkor nem szervezünk perui utazást.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes útlevéllel utazhatnak. Vízumkötelezettség nincsen. Az útlevélnek a Bolíviából történő kilépés időpontjától számítva még legalább fél évig érvényesnek kell lennie.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Peruban védőoltásra nincs szükség. A meglátogatott helyek egy része 3000 méter feletti magasságban található (Puno, Cuzco, La Paz és környékük). Ebben a magasságban a levegő kisebb oxigéntartalma ún. magassági betegséget idézhet elő. Javasoljuk, hogy az első napokban kerüljék az erőkifejtést. A nagy magasságra érzékenyek, a szívbetegek konzultáljanak orvosukkal. A tapasztalatok szerint az oda látogató turisták kb. felénél valamilyen mértékben jelentkeznek a magassági betegség tünetei (fáradékonyság, fejfájás stb.), de a helyiek erre fel vannak készülve, és tudnak helyi gyógykészítményt biztosítani, valamint szükség esetén – az oxigénhiány enyhítésére – rendelkezésre áll palackozott oxigén. Az akklimatizációt segíti, hogy a 3000 méter feletti területekre megérkezés előtt 18-20 órát Arequipában töltünk, mely 2300 méteres magasságon fekszik. A Bolíviába történő belépéshez a sárgaláz elleni védőoltás a helyi partneriroda szerint jelenleg nem kötelező, de ez bármikor változhat. Ezért javasoljuk utasainknak, hogy az erről szóló igazolást vigyék magukkal. Az egészségügyi előírásokról helyi partnereink megkérdezése alapján adtunk tájékoztatást. Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot (Budapest, IX. Gyáli u. 3/a).Telefon: (0036) (1) 476-1364, honlap: www.oek.hu
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!