Az Amalfi-part és Capri legszebb részei - prémium utazás a Sorrentoi-félszigetre

7 napos körutazás Olaszországban

Olaszország egyik legszebb vidéke a Nápolytól délre található Amalfi-part. A gyönyörű települések, mint Positano, Praiano, Ravello és Amalfi-városa lenyűgöző szépségükkel elvarázsolják az ide érkezőket. Utazásunk során kellemes és rövid, fakultatív gyalogtúrákat teszünk az Amalfi-part legszebb ösvényein.

Alapár tartalmazza

Kiutazást repülővel, helyben az utazást autóbusszal, 4 éjszaka szállást *** szálloda 2 ágyas szobáiban reggelis ellátással, és az idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetéket, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást és a belépőjegyeket, belépőket, fakultatív költségeket, leírásban nem szereplő étkezéseket valamint a kötelező útlemondási biztosítást.

Hossz: 
7 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Minimum létszám: 35 fő

Nehézség:

Utazásunk során kellemes és rövid, fakultatív gyalogtúrákat teszünk az Amalfi-part legszebb ösvényein. A túrák nem megerőltetőek, és olyan elképesztő kilátás tárul a szemünk elé, hogy mindenképpen megérik a fáradtságot. A túrákon egy edzőcipőben vagy egy könnyebb bakancsban is rész lehet venni. 

Program: » Részletes program
Olaszország egyik legszebb vidéke a Nápolytól délre található Amalfi-part. A gyönyörű települések, mint Positano, Praiano, Ravello és Amalfi városa lenyűgöző szépségükkel elvarázsolják az ide érkezőket. A meredek hegyoldalra tapadt falvak között kanyargó, látványos út szebbnél szebb helyekre vezet. A tengerparton kiváló strandokat találunk, a városokban pedig nagyon kellemes gasztronómiai élményekben lehet részünk. Valódi álomutazás felfedezni ezeket a szépséges tájakat.

Utazásunk során kellemes és rövid, fakultatív gyalogtúrákat teszünk az Amalfi-part legszebb ösvényein. A túrák nem megerőltetőek, és olyan elképesztő kilátás tárul a szemünk elé, hogy mindenképpen megérik a fáradtságot. A túrákon egy edzőcipőben vagy egy könnyebb bakancsban is rész lehet venni - aki szívesebben maradna a strandon vagy a városok szépségeiben gyönyörködne, annak természetesen nem kötelező gyalogolni. .

 

További információ

Kapcsolódó cikkek

» A Nápolyi-öböl szigetei - Kovács Attila, 2016. október. 19
» Az Amalfi-part látnivalói - a csodálatos Positano - Kovács Attila, 2014. május. 26
» Álomutazás képekben - az Amalfi-part és Capri szigete - Kovács Attila, 2016. január. 12
» A meseszép Capri képekben - Kovács Attila, 2015. november. 16
» Az Amalfi-part látnivalói - robogóval felfedezve - Kovács Attila, 2015. június. 22
» Kilátás a Vezúvra - Sorrento, Olaszország - Kovács Attila, 2014. augusztus. 19
» A csodálatos Positano, Amalfi-part - Kovács Attila, 2014. augusztus. 19
» Az Amalfi-part látnivalói - a csodálatos Positano - Kovács Attila, 2014. augusztus. 19
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Részletes program
1. nap: Elutazás Budapest - Nápoly - Sorrento

Elutazás Budapest-Napoly útvonalon menetrend szerinti járattal a délutáni órákban. A reptérről Nápolyba, majd onnan Sorrento-ba utazunk. A gyönyörű tájon fekvő város lesz a főhadiszállásunk néhány napra. A szállás elfoglalása után, nyugovóra térünk, mert másnap már az Amalfi-part és Sorrento felfedezése következik.

2. nap. Sorrento - Ravello - Amalfi - Sorrento

Utazásunkat az Amalfi-parton azzal kezdjük, hogy busszal Amalfiba érkezünk, majd innen tovább a hegyoldalban épült, festői Ravelloba utazunk. Az első program a Villa Cimbrone és a Villa Rufolo palotájának és gyönyörű kertjének felfedezése, elképesztő kilátás nyílik a kertekből a tengerre és Amalfi városára. A hangulatos főtér és a kanyargós kis utcák felfedezése után egy könnyű gyalogtúra következik a Valle Ferreire völgyén keresztül(középkori papírmalmok, vízesésék) keresztül Amalfiba - az ösvény végig lejt a vadregényes völgyben egészen a tengerig. Amalfi a terület névadó városkája varázslatos település -  felfedezése rengetgeg élménnyel jár, a gyönyörű város és a dóm meglátogatása után megvacsorázunk itt, majd visszautazunk Sorrentoba.
Táv: 8 km.
 

3. nap: Sorrento - Praiano - Istenek Ösvénye - Nocelle - Positano - Sorrento

-Ma reggel Praianoba utazunk, majd könnyű túrát teszünk egy gyönyörű helyen lévő a domkos rendi kolostorhoz. Miután megcsodáltuk a innen elénk táruló kilátást elindulunk a felfelé és pedig becsatlakozunk az Istenek Ösvénye túraútvonalba. Ez a hegyoldalban kanyargó gyalogösvény az egyik legszebb kilátást nyújtja egész Európában: alattunk az Amalfi partonal, a távolban feltűnik Capri szigete, mi pedig úgy érezzük magunkat, hogy az egész világ a lábunk alatt hever. A következő település a sziklafalra tapadt, Nocelle, ahol sorrentoi paradicsom és bivalymozzarellát fogyasztuk ebédre, amit frissen facsart citruslével kísérünk le, egy feledhetetlen panorámát kínáló, családi éttermeből, majd leereszkedünk Positanoba. Positano az egész Amalfi-part legszebb települése, a meredek hegyek oldlalába épült csodás kisváros, amelynek a Földközi-tenger mossa homokos partját. A városban apró kis utcák kanyarognak meredeken a főtérig, a tengerparton ki tudjuk pihenni a túra fáradamait. A városnézés és a strandolás után visszautazunk Sorrentoba.

A túra 10 km hosszú, szintemlekedés 350 méter

4. nap: Sorrento - Capri - Anacapri - Sorrento

A mai napon hajókirándulásra indulunk Capri szigetére. Körbehajzzuk a szigetet, megcsodáljuk a sziklás partvonalat és a híres Kék Barlangot is. Kiszállunk Caprin, a város felfedezése majd túrázunk vagy felvonózunk a a Monte Solarora, és megnézzük a szigeten épült, lebilincselen szép villákat. Anacapri felfedezése után visszautazunk a sorrentoi kikötőbe.

5. nap: Nápoly - Procida - Ischia - Sorrento

Reggel a nápolyi kikötőbe utazunk, ahol hajóra szállunk és a Nápolyi-öböl két legszebb szigetét Procida és Ischia szigeteit fedezzük fel. A gyönyörű épületek, a varázslatos kikötő a képeslapokról, és utazási magazinokból ismerős lehet - de számos nagy sikerű filmet is itt forgattak. A két sziget meglátogatása és egy kellemes ebéd után visszatérünk Nápolyba, majd Sorrento legjobb helyeinek megkeresésével töltjük a csodálatos mediterrán estét. 

6. nap Pompeii Herculaneum Nápoly

A mai napon korán indulunk, hogy még a nappali hőség órái előtt bejárhassunk a Vezúv 79-ben történt katasztrofális kitörésének következtében elpusztult Pompeii és Heculaneum romvárosát. A vastag vulkáni hamu befedte a városokat, így nagyon jó állapotban konzerválta az ókori épületeket, falfestményeket, utakat. Megismerhetjük, hogy éltek itt kétezer évvel ezelőtt, megrázó élményben lesz részünk a romok között sétálva. Egy könnyű nápolyi sétával pihenjük ki a délelőttöt megkóstolva Nápoly legjobb és legeredetibb pizzériáinak ízeit. Délután térünk vissza Sorrentoba.

7. nap Sorrento és hazautazás

Ma elbúcsúzunk az Amalfi-parttól és Sorrento városától. Utoljára végigsétálunk a magas, vulkáni sziklák peremére épült várpos utcáin, élvezzük a Nápolyi-öbölre nyíló kilátást és a szépséges teraszokat. Felkeresünk egy két kiváló éttermet és kávézót és élvezzük még kicsit a hamisítatlan olasz hangulatot. Majd a repülőtérre utazunk és visszatérünk Budapestre.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Kiutazást repülővel, helyben az utazást autóbusszal, 4 éjszaka szállást *** szálloda 2 ágyas szobáiban reggelis ellátással, és az idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetéket, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást és a belépőjegyeket, belépőket, fakultatív költségeket, leírásban nem szereplő étkezéseket valamint a kötelező útlemondási biztosítást.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők
helyi idegenforgalmi adó

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
üdülőhelyi díj: kb. 2 EUR/fő/nap
Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított egy hónapon belül foglaláskor már a teljes ár fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Felszerelés ajánló

 A túrákon egy edzőcipőben vagy egy könnyebb bakancsban is rész lehet venni. 

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Kiutazás menetrend szerint közlekedő repülőjárattal. Az utazások helyben biztonságos és kényelmes, légkondicionált autóbuszokkal történnek.

Szállás: 

4 éjszaka, 2 ágyas tusolós/WC-s *** szállodai szobákban. Társítás vagy egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Olaszországba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott! Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!