Tirol, Bajor kastélyok és a Dolomitok I.

6 napos buszos körutazás Bajorországban

Tirol egy közép-Európai terület, mely ma Ausztria és Olaszország része. Nevét Tirol grófjairól kapta, akik a Meran közeli Tirol településről származtak. Kirándulás a Bajor-Alpokba, a II. Lajos bajor király által épít­tetett alpesi álom­kas­télyok meg­te­kin­té­se. Köru­tazás fotó­szü­ne­tekkel a Dolo­mi­tokban a Karer-tó – Ka­rer-há­gó – Pordoi-hágó – Grödner-völgy út­vo­na­lon. Az útvonal magában foglalja a Nagy Dolomitok Országút jó részét.

Alapár tartalmazza

Az autó­bu­szos uta­zást, az 5 éj­sza­kai szállást reggelivel, az út­le­mon­dá­si biz­to­sí­tást, a felsorolt progra­mo­kat és az ide­gen­ve­ze­tést.

Alapár nem tartalmazza

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, belépőjegyeket.

Hossz: 
6 nap
Szállás: 
szálloda
***

Szállás

5 éj­sza­ka egy han­gu­la­tos alpesi szál­lo­dá­ban, 2-3 ágyas, fürdő­szo­bás szobákban (műholdas tv, telefon). A szobák többsége erkélyes. A szál­loda egy Innsbruck környéki faluban található, 2000 méter feletti hegyek között, nagy­szerű kilátással az Inn völgyére. A szállo­dához egy kis szabadtéri úszómedence is tartozik. Felár ellenében egyágyas elhelyezés kérhető.

Program: 

1. nap: Berchtesgaden – Sasfészek
Elutazás Székesfe­hér­várról a Piac téri parkolóból reggel 4.45-kor. Bu­da­pest­ről az autó­busz 6 órakor indul a Déli pá­lya­ud­vartól. Utazás a Tata­bánya – Győr – Hegyes­halom – Bécs – Salzburg – Berchtesgaden út­vo­na­lon. Láto­gatás a Sasfé­szekben, Hitler egykori vendég­há­zában. Az épület egy olyan hegy­csú­cson talál­ható, melyet csak a hegy belse­jében közle­kedő liften lehet meg­kö­ze­lí­te­ni. Csodá­latos a körpa­no­ráma a környező alpesi hegy­vi­lágra. (Ha esetleg az időjá­rási viszo­nyok miatt a vendégház nem láto­gat­ható, akkor a Berchtesgaden melletti Königssee-n (Király-tó) lesz lehe­tő­ség sétaha­jó­zásra.) Délután to­vább­uta­zás az Inns­bruck környéki szállodába (5 éj).

2. nap: Innsbruck, Farkas-szurdok, Alpbach
Délelőtt vá­ros­né­zés a hatalmas hegyek között fekvő tiroli fő­vá­ros­ban, Innsbruckban (Mária Terézia utca, diadalív, Arany­tető, város­torony, Hofkirche, Hofburg). A vá­ros­né­zés után szabad program, majd lehe­tő­ség egy-két órás túrá­zásra a vad­re­gé­nyes Farkas-szurdokban. A késő délutáni órákban séta Alp­bach-ban. Ezt a tiroli tele­pülést Ausztria leg­szebb falu­jának választották.

3. nap: Bajor kastélyok (Neuschwanstein, Linderhof)
Egész napos kirándulás a Bajor-Alpokba, a II. Lajos bajor király által építtetett alpesi álomkastélyok megtekintése.
Első megállónk Neuschwanstein kastélya. A kastélyok kastélyának (vagy az építészet és álom keverékének) nevezett csupa torony és bástya épületegyüttes egy magányos szirtfokon áll, egy alpesi tó közelében. A pompásan berendezett belső termek meglátogatása, majd továbbutazás II. Lajos egyetlen befejezett kastélyához, a versailles-i Kis-Trianon palota mintájára épített neorokokó Linderhofi kastélyhoz. A kastély és a szép park megtekintése után visszautazás Garmisch-Partenkirchenen keresztül a tiroli szállodába.

4. nap: Dél-Tirol, Brixen, Dolomitok
Utazás az Európa hídon és a Brenner-hágón ke­resz­tül az Olasz­or­szághoz tartozó Dél-Tirolba. Is­mer­ke­dés Brixennel (olaszul Bressanone), a tarto­mány ősi püspöki székvá­ro­sával, majd köru­tazás fotó­szü­ne­tekkel a Dolo­mitokban a Karer-tó – Karer-hágó – Pordoi-hágó – Grödner-völgy út­vo­na­lon. Az útvonal magában foglalja a Nagy Dolomitok Országút jó részét, mely a világ egyik leg­szebb hegyi útja.

5. nap: München, Kufstein
Pihenés az Alpokban.
Fakultatív program: Kirándulás Münchenbe, a bajor fő­vá­ros­ba. Vá­ros­né­zés (Isar-kapu, Városháza, Szt. Mihály-temp­lom, Dóm, Residenz, Udvari serfőzde stb.). Kora délután szabad program, majd vissza­útban a szállo­dához lehe­tő­ség Kufstein várának meg­te­kin­té­sé­re, mely vár komor falai között valaha sok magyar szabad­sághős is rabos­kodott. Az egykori börtön celláin kívül a vár látvá­nyos­sága egy érdekes néprajzi múzeum is.
A fakultatív program ára: 6 500 Ft (garantált indulás).

6. nap: Krimmli-vízesés
Búcsú Tiroltól. Elutazás a szállodából a Ger­los-hágón keresztül Salzburg tarto­mányba. Euró­pa egyik leg­ma­ga­sabb vízesé­sének, a Krimmli-vízesésnek a meg­te­kin­té­se. A víz 3 lépcsőben, 380 méter magasból zúdul le hatalmas robajjal. Külön­leges élményt jelent, hogy a vízesés mentén kiala­kí­tott turista­út­vo­na­lon fel lehet menni a vízesés felsőbb szint­jeihez. 
To­vább­uta­zás a Salzach folyó gyönyörű völgyében, majd haza­uta­zás a Keleti-Alpokon keresztül a Schlad­ming – Liezen – Semmering – Wiener Neu­stadt – Hegyes­halom – Győr – Tatabánya – Buda­pest – Székesfe­hér­vár út­vo­na­lon. Hazaérkezés a késő esti órákban.

Figyelem: A programok sorrendje az időjárás függ­vé­nyé­ben felcserélődhet.

Kapcsolódó cikkek

» Schlögener Schlinge - Hegedüs Anett, 2019. augusztus. 26
» Felhőszakadás után sárlavina öntötte el az UNESCO világörökségi várost, Hallstattot - Etédi Alexa, 2013. június. 26
» Ősz a Wilder Kaiserben - Négyesi Miklós, 2012. október. 05
» Síelés Heiligenblutban - Hunguest Hotel Heiligenblut téli ajánlat! - Kovács Attila, 2019. november. 03
» Kiváló síszállás Ausztriában - Dorfhotel Seeleitn - Kovács Attila, 2019. október. 24
» Képek Szász-Svájcból - Kovács Attila, 2017. augusztus. 07
» Az első hó Karintiában - Kovács Attila, 2016. november. 19
» Túra a Dürre Wandon - Ürögi Beáta, 2014. január. 17

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fakultatív programok

Kirándulás Münchenbe, a bajor fővárosba. Vá­ros­né­zés (Isar-kapu, Város­háza, Szt. Mihály-templom, Dóm, Residenz, Udvari serfőzde stb.). Kora délután szabad program, majd vissza­útban a szállo­dához le­he­tő­ség Kufstein várának meg­te­kin­té­sé­re, mely vár komor falai között valaha sok magyar szabad­sághős is rabos­kodott. Az egykori börtön celláin kívül a vár látvá­nyos­sága egy érdekes néprajzi múzeum is. A fakultatív program ára: 6 500 Ft (garantált indulás).

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Az autó­bu­szos uta­zást, az 5 éj­sza­kai szállást reggelivel, az út­le­mon­dá­si biz­to­sí­tást, a felsorolt progra­mo­kat és az ide­gen­ve­ze­tést.

Alapár nem tartalmazza: 

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, belépőjegyeket.

Kötelező költségek: 

A BBP utasbiztosítás megléte utazási feltétel!

Helyszíni költségek leírása: 

Az árak tájékoztató jellegűek!

Az itt felsorolt múzeumlátogatásokon, sétahajózásokon stb. a részvétel nem kötelező, a helyszínen mindenki maga döntheti el, hogy részt kíván-e venni az adott programon.

Berchtesgaden  Hitler-vendégház EUR 15,60
Innsbruck Hofkirche EUR 5,-
Farkas szurdok EUR 3,-
Neuschwanstein kastélya EUR 13,50
Linderhofi kastély EUR 7,50
Kufstein vára EUR 11,50
Krimmli-vízesés EUR 4,-

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Légkondicionált autóbusszal (WC, DVD, ital­automata). Nincs éjszakai buszozás.

Szállás: 

5 éj­sza­ka egy han­gu­la­tos alpesi szál­lo­dá­ban, 2-3 ágyas, fürdő­szo­bás szobákban (műholdas tv, telefon). A szobák többsége erkélyes. A szál­loda egy Innsbruck környéki faluban található, 2000 méter feletti hegyek között, nagy­szerű kilátással az Inn völgyére. A szállo­dához egy kis szabadtéri úszómedence is tartozik. Felár ellenében egyágyas elhelyezés kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelit tartalmaz a szállásokon. Félpanziós ellátás felár ellenében igényelhető.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.6
5 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.6
Program értékelése
4.2
Szállás értékelése
4.6
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
4.6
Siófok
5.0
Nagyon jól sikerült kirándulás volt! Nagyon sok gyönyörű helyen fordultunk meg üresjáratok nélkül, mégsem erőltetett menetben. Megnyerő volt az idegenvezetőnk szakmai tudása, előzékenysége, segítőkészsége.
Köszönjük a professzionális szervezést!
Kenderes
4.6
Szervezett, kiemelte a felejthetetlen látnivalókat. Az idegenvezető embersége tájékozottsága amit átadott az utasoknak példaértékű.Nagyon jól éreztem magam.
Debrecen
4.4
Érdekes volt a program, kitűnő volt az idegenvezető.
Budapest, II. kerület
4.4
<szöveg nélkül>
Székesfehérvár
4.6
<szöveg nélkül>
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!