Salzburgi karácsony Salzkammerguti-túrával (Steyr, Bad Ischl, Gmunden)

Salzburgi Karácsony - csillagtúrákkal

4 napos karácsonyozás csillagtúrákkal Ausztriában

Karácsony fenséges környezetben, világhíres emlékhelyeken: melki apátság könyvtára - Umberto Eco ihletője; oberndorfi kápolna - a „Stille Nacht” szülőhelye,Salzburg - Mozart szülővárosa, Hallstatt, Bad Ischl - a Habsburgok kedvelt városai mind egy-egy varázslattal ajándékozzák meg az Utazókat karácsonykor. Adja át magát ennek a varázslatnak, élvezze az Utazás meghitt perceit ünnepi hangulatban, Ausztriában.

Alapár tartalmazza

Az utazást autóbusszal, 3 éjszaka szállást vendégházban reggelivel, idegenvezetést és az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza

Fakultatív programokat, Utasbiztosítást, Belépőket, Egyéb személyes kiadásokat, Repülőtéri illetéket (Csak repülős utak esetében!)

Hossz: 
4 nap
Szállás: 
vendégház
Létszám: 
minimum létszám: 35 fő

Szállás

3 éjszaka szállás vendégfogadóban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében választható.

Program: 

1. nap
Szeged – Budapest, a Melki Apátság és Steyr (550 km)

Elutazás Szegedről a kora reggeli órákban, a Budapest-Hegyeshalom útvonalon a salzkammerguti tavak vidékére. Útközben pihenő Melknél, a bencés rendi apátságnál.

Megtekintjük a belső udvart, a kolostor termeit és az apátsági templomot (UNESCO világörökség). Utunkat folytatva kis kitérőt teszünk Steyrbe, Ausztria több mint ezer esztendős városába, ahol a világon egyedülálló – több ezer karácsonyfadíszt felvonultató – karácsonyi múzeum, valamint a gyönyörű díszkivilágítású főtéren adventi hangulat és kedves kis vásár vár bennünket. Estére Salzburg környékére érkezünk, ahol 3 éjszakán át szálláshelyünk lesz.

2. nap
Oberndorf és Salzburg (40 km)

Reggelinket elfogyasztva az ismert karácsonyi ének, a ”Stille Nacht” születésének helyszínére kalauzoljuk el Önöket. A Salzach folyó partján álló romantikus oberndorfi kápolnába látogatunk, ahol 190 évvel ezelőtt született meg a remekmű: a ”Csendes Éj”. Visszatérünk a világörökség részét képező Salzburgba, ahol kedvére sétálhat a karácsonyi vásárban, szabadidő. Helyi idegenvezető kíséretében ismerkedünk Mozart városával. Sétálunk a belvárosban: fellegvár, piactér, Mozart szülőháza, Dóm tér, Residenzplatz, Rathaus, Festivalhaus és Mirabell-kastély. Szabadidő a városban, majd szálláshelyünkre térünk vissza ahol a karácsonyi vacsoránkat elfogyasztva megpihenünk. Este a harangszótól meghitt Salzburgba igyekszünk! Jöjjön velünk karácsonyi misére Salzburgba (késő esti program: „zenés éjszakai/éjféli mise a román-gótikus stílusú, különleges szépségű ferencesrendi templomban. Műsoron a Csendes éj megzenésítőjének D-Dur miséje és a világhíres Stille Nacht eredeti előadásmódban.”)!

3. nap
Salzkammerguti túra: St. Wolfgang, Hallstatt és Bad Ischl (160 km)

Reggeli után egész napos fakultatív kiránduláson vehet részt! Hallstattba, a fecskefészekszerűen hegyoldalba simuló városkába utazunk (UNESCO világörökség), ahova eljegyzése napján Sisi és Ferenc József is ellátogatott. Nagyszerű élmény végigsétálni a Hallstatti-tó partján és meglátogatni a városka páranyi hegyi temetőjét és különleges csontkápolnáját. A hatalmas hegyek ölelésében a salzkammerguti tavak gyöngyszeméhez, St. Wolfgangba érkezünk, ebbe a különös hangulatú, bájos városkába, ahol megtekintjük a gyönyörű kegytemplomot és a 15. századi gótikus szárnyas oltárát. Adventi lovaskocsira pattanva teszünk egy kis kirándulást a környező hegyek árnyékában snapsz kóstolóval (11 Euro). Utunkat Bad Ischlbe, a császárvárosban folytatjuk. A Habsburg család szívesen töltötte itt pihenőnapjait. Lehár Ferenc is nagyon szeretett Bad Ischl-ben, azt mondta, hogy „itt jutnak eszembe a legszebb dallamok”. 24 lehár operett született Bad Ischl-ben köztük a Víg özvegy is. A Lehár Villa előtt elhaladva felkeressük a Bad Ischl múzeumot, ahol megtekintjük a karácsonyi jászol kiállítást. Szabadidőben kipróbálhatjuk a világhírű Zauner cukrászda finomságait. Vacsorára visszautazunk szálláshelyünkre. (Aki nem vesz részt a fakultatív kiránduláson, szabadidőben ismerkedhet Salzburggal.)

4. nap
Gmunden és Traunkirchen, Budapest – Szeged (590 km)

Reggelinket kényelmesen elfogyasztjuk, majd a salzkammerguti tóvidéken a Traunsee felé utazunk. Megállunk a tó partján fekvő, kerámiájáról is híres Gmundenben (az „osztrák Luzernben”). Meglátogatjuk a Kastélyszálló c. filmsorozatból is ismert, XIX. századi, tóra épült Orth kastélyt, melyet fahídon közelíthetünk meg. Sétálunk Gmunden belvárosában, majd Traunkirchenben könnyű sétával felmegyünk a Johannisbergre, a tó fölé emelkedő sziklaoromra épült Szent János hegyi kápolnához, ahonnan szép idő esetén gyönyörű kilátás nyílik a Traunstenre és a Traun See-re. Meglátogatjuk az alatta épült jezsuita templomot a halász szószékkel. Elbúcsúzunk a salzkammerguti tavaktól és hazafelé indulunk. Hegyeshalmon keresztül az esti órákban érkezünk, majd továbbutazunk Szegedre.

Kapcsolódó cikkek

» Felhőszakadás után sárlavina öntötte el az UNESCO világörökségi várost, Hallstattot - Etédi Alexa, 2013. június. 26
» Schlögener Schlinge - Hegedüs Anett, 2019. augusztus. 26
» Medve-szurdok túra: egynapos kirándulás Ausztriában - Kovács Attila, 2012. szeptember. 09
» Síelés Heiligenblutban - Hunguest Hotel Heiligenblut téli ajánlat! - Kovács Attila, 2020. augusztus. 11
» Kiváló síszállás Ausztriában - Dorfhotel Seeleitn - Kovács Attila, 2020. augusztus. 08
» Az első hó Karintiában - Kovács Attila, 2016. november. 19
» Túra a Dürre Wandon - Ürögi Beáta, 2014. január. 17
» Wasserloch szurdok, Ausztria - Kovács Attila, 2013. október. 24

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Fakultatív programok

Fakultatív programok (15 főtől) 
Salzkammerguti-túra: 6.200 Ft 
St. Wolfgang lovaskocsizás snapsz kóstolóval (jelentkezéskor foglalni): 20 Euro

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Az utazást autóbusszal, 3 éjszaka szállást vendégházban reggelivel, idegenvezetést és az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza: 

Fakultatív programokat, Utasbiztosítást, Belépőket, Egyéb személyes kiadásokat, Repülőtéri illetéket (Csak repülős utak esetében!)

Kötelező költségek: 

Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők és jegyek tájékoztató árai: 50 Euro 
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 11 Euro

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Utazás: autóbusszal.

Autóbuszaink komfortja minden igényt kielégítenek és az alábbi szolgáltatásokat biztosítják az Ön kényelmes és kellemes utazásához:
- automata klímaberendezés
- kényelmes karfás, dönthető és kihúzható ülések
- az ülések felett pakolási lehetőség
- Büfé: hűtött italok, meleg kávé és leves  (egyes típusoknál ezen szolgáltatások részben nem biztosítottak)
- CD/DVD video és hanganyag lejátszási lehetőség
Szakképzett gépkocsivezető kollegáink segítik Önt a le- és felszállásban és természetesen a csomagok ki- és bepakolásában.

Csatlakozási lehetőség: Szeged - Kecskemét - Budapest - Tatabánya - Győr - Hegyeshalom útvonalon. 

Szállás: 

3 éjszaka szállás vendégfogadóban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében választható.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást foglal magában. Felár ellenében vacsora és karácsonyi vacsora igényelhető.
A területről: 
A várost gyakran Mozartstadtnak is nevezik, hiszen itt született és rövid életének több mint a felét itt is töltötte Wolfgang Amadeus Mozart. Egy hercegérseki városbíró név szerinti említésével (eredetileg először 1120/30 táján) Salzburg tekinthető a mai Ausztria legrégibb városának. Salzburgban mindenekelőtt a legkorábban benépesült Óváros és a Hellbrunni kastély rendelkezik különösen nagy múltra visszatekintő kulturális hagyományokkal. Itt találhatók többek között: Ausztria legöregebb alagútja (Sigmundstor) Közép-Európa legnagyobb épen maradt katonai építménye (Festung Hohensalzburg) A világ legrégebbi fennmaradt kötélvasútja. (Reißbahn) Híres barokk építészetéről, jelentős történelméről és mint az Alpok kapuja.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset-, beteg- és poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!