Karácsonyi vásár Salzburgban

Karácsonyi vásár Salzburgban - Advent

3 napos buszos városlátogatás

Mozart szülővárosa karácsonyi köntösében az év e csendes szakaszában teljesen új, káprázatos ar­cát mutatja. Salzburg tartomány legrégebbi ka­rá­csonyi vására a tartomány legnagyobb ren­dez­vé­nye is egyben, mely nemzetközi jelentőséggel, hírnévvel bír. Az adventi vásár meghitt bája, boldog forgataga melegséggel tölti el a szívet és feleleveníti a régen elfeledett gyermekkori emlékeket. Miközben az árusok között bolyongunk karácsonyi ajándékok után kutatva, beszippanthatjuk a pirított mandula, forró sült gesztenye, friss sült alma illatát.

Alapár tartalmazza

Az autóbuszos utazást, a 2 éjszakai szállást reggelivel, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat és az idegenvezetést

Alapár nem tartalmazza

Baleset, betegség, poggyász biztosítást, belépőket

Hossz: 
3 nap
Szállás: 
szálloda
***
Program: 

1. nap: Melk, Linz

Elutazás Szé­kes­fe­hér­vár­ról a Piac téri parkolóból reggel 5.15-kor. Bu­da­pest­ről az autóbusz 6.30-kor indul a Déli pálya­ud­var­tól. Utazás a Tatabánya – Győr – Hegyes­halom – Bécs – Melk út­vo­na­lon. Már messziről feltűnik a Melki apátság tekintélyt pa­ran­cso­ló, fenséges épülete, az osztrák barokk mes­ter­mű­ve. A Duna fölötti dombra épült épü­let­együt­tes év­szá­zadok óta jelentős kulturális központ. Több mint 900 éve élnek itt bencés szerzetesek. Az apát­sá­gi temp­lom és a gyönyörű dísz­termek meg­te­kin­té­se után to­vább­uta­zás Linzbe. 
Linz 2009-ben Európa kulturális fővárosa volt. Auszt­ria harmadik leg­na­gyobb városa a Duna két part­ján terül el. A történelmi óváros han­gu­la­tos utcái, a pom­pás épületek sétára csábítanak minden lá­to­ga­tót. A Főtér egyike Ausztria legszebb tereinek, le­nyű­gö­ző össz­hatást alkot szép épületeivel. Sétánk során lát­juk a városi plé­bá­nia­templomot, a tar­to­má­nyi szék­há­zat és Ausztria leg­na­gyobb temp­lomát, a mo­nu­men­tá­lis új kated­rálist is.
Az esti órákban érkezés a Salzburg környéki szál­lo­dába (2 éj).

2. nap: Salzburg

Egész napos program Salzburgban. A város neve fo­ga­lom a turisták számára, egy igazi gyöngyszem az Al­pok északi oldalán. Sokan Európa egyik legszebb vá­ro­sá­nak tart­ják, nem érdem­telenül. Nagy hegyek között fek­szik a sebes sodrású Salzach folyó part­ján, mű­em­lékei pedig párat­lanok (pompás barokk bel­vá­ros, Dóm, Herceg­érseki Palota, Ferences temp­lom, Mozart szülő­háza, Mirabell kastély és park­ja, a város felett emel­kedő felleg­vár stb.). A vá­ros­né­zés után elég sza­bad­idő lesz múze­um­láto­ga­tásra, illetve az adventi vásár felfe­dezé­sére. Sétál­gatás a szépen feldí­szített bódék között, a külön­böző finom­ságok illata minden­kiben feléb­reszti a kará­csonyi han­gu­latot.

3. nap: Gmunden, Steyr, Christkindl (Jézuska)

Az első megállónk Gmunden, a Traun-tó északi csücs­ké­ben fekvő kisváros. Séta a bájos főtéren, gyö­nyör­ködés Ausztria egyik legszebb alpesi tavá­ban, majd to­vább­uta­zás. 
Adventi programunk méltó befejezése Steyr. A tör­té­nel­mi lát­ni­va­lók­ban gazdag város az Enns és a Steyr folyók talá­lkozá­sánál fekszik. Séta az ép­ségben meg­maradt kö­zép­ko­ri ere­detű óvá­rosban. A kará­csony­nak nagy hagyo­mánya van Steyrben. Itt talál­ható a híres Kará­csony­fadísz Múzeum. 
A város szélén lévő Christkindl zarán­dok­temp­lom tör­té­nete régi múltra tekint vissza. Megalapítása és híré­nek elter­jedése egy csodá­latos gyógyu­láshoz kap­cso­ló­dik. Az egész vilá­gon ismert Christ­kindl (Jé­zus­ka) ka­rá­cso­nyi posta­hivatal 1950 óta működik. A templom egyik mellék­épüle­tében gyönyörű betle­he­me­ket is megcso­dálhatunk. A mecha­nikus bet­le­hem a­rról neve­zetes, hogy a figurák mo­zognak ben­ne, a Pött­messer bet­lehem pedig óriási mé­re­té­vel vált hí­ressé. 
Hazautazás a Bécs – Hegyes­halom – Győr – Tata­bánya út­vo­na­lon. Érkezés Buda­pest­re, majd Szé­kes­fe­hér­vár­ra az esti órákban.

Kapcsolódó cikkek

» Kiváló síszállás Ausztriában - Dorfhotel Seeleitn - Kovács Attila, 2016. október. 16
» Síelés Heiligenblutban - Hunguest Hotel Heiligenblut - Kovács Attila, 2016. október. 15
» Schlögener Schlinge - Hegedüs Anett, 2016. október. 14
» Az első hó Karintiában - Kovács Attila, 2016. január. 14
» Túra a Dürre Wandon - Ürögi Beáta, 2014. január. 17
» Ékszerdoboz Ausztriában - a festői Hallstatt - Kovács Attila, 2014. január. 09
» Wasserloch szurdok, Ausztria - Kovács Attila, 2013. október. 24
» Bécs este - Kovács Attila, 2013. október. 14
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Az autóbuszos utazást, a 2 éjszakai szállást reggelivel, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat és az idegenvezetést

Alapár nem tartalmazza: 

Baleset, betegség, poggyász biztosítást, belépőket

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők, további étkezések, személyes kiadások.

Belépődíjak - az árak tájékoztató jellegűek!
Melk apátság EUR 9,-
Salzburg fellegvár (felvonóval) EUR 10,40
Mozart szülőháza EUR 8,50
Steyr Karácsonyfadísz Múzeum EUR 2,50
Christkindl betlehemek EUR 2,50

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.

Az indulástól számított egy hónapon belül már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Légkondicionált luxusautó­busszal.

Szállás: 

2 éj­sza­ka egy Salzburg környéki szép 3 csil­la­gos szál­lo­dá­ban, 2-3 ágyas, fürdő­szo­bás szo­bák­ban. A szálloda egy kis wellness-rész­leg­gel is rendelkezik, melynek egy részét a ven­dé­gek in­gyen vehetik igénybe (szauna, gőz­für­dő, aro­ma­ka­bin). Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!