Szilveszter a Salzkammerguti Tavaknál

Szilveszter a Salzkammerguti Tavaknál

5 napos buszos városlátogatás

Utunk során ellátogatunk Salzkammergutba, mely Ausztria egyik leggyönyörűbb vidéke. Háborítatlan hegyormok, szelíd tengerszemek, kristálytiszta folyók és tavak jellemzik. Továbbutazva Salzburg városába érkezünk, ahol egy fergeteges szilveszteri mulatságban vehetünk részt, egyedi módon köszöntve így az új esztendőt. A programnak itt nincs vége, további felejthetetlen élmények várnak még ránk.

Alapár tartalmazza

Az utazást autóbusszal, négy éjszaka szállást, reggelis ellátást, idegenvezetést és az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, belépőjegyeket. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!

Hossz: 
5 nap
Szállás: 
vendégház
Létszám: 
minimum létszám: 35 fő
Program: 

1. nap: Szeged – Budapest – Hegyeshalom – Seeland (540 km)
Elutazás Szegedről a kora reggeli órákban. Utazás Budapest–Hegyeshalom határátkelőn át a Keleti-Alpok hegyvonulatai mentén. A bencés rendi Melki Apátsággal ismerkedünk idegenvezetéssel. Az esti órákban érkezünk meg Ausztria egyik legszebb vidékére, Salzkammergutba, ahol vacsoránk és szállásunk lesz (4 éjsz.).

2. nap: Salzkammerguti túra (80 km)
Egész napos fakultatív kiránduláson vehet részt, mely során a télen-nyáron csodálatos Salzkammergut gyöngyszemeihez, a világörökség Hallstatt – Dachstein vidékére vezet az utunk. Ellátogatunk Hallstatti-tó partjára, a meredek hegyoldalra fecskefészekként épült, sóbányájáról is híres Hallstattba, mely különleges temetője csontkápolnát rejt. Jó idő esetén hajóról élvezhetjük a kisváros felejthetetlen panorámáját. Bad Ischlben a hatvan nyarat ott töltő Ferenc József vadászkastélyát nézzük meg a császári parkkal, belvárosi sétánk keretében érkezünk a Lehar villához, megízleljük a K.U.K. cukrászda finomságait. Ezt követően St. Wolfgangban megtekintjük Salzkammergut leghíresebb oltárát a kegytemplomban. Szabadidő, majd visszautazunk szálláshelyünkre, vacsora.

3. nap: Salzburg– Pezsgős újévi köszöntés Salzburg utcai forgatagában (30 km)
Kulináris élvezetek, harangzúgás, álomszép tűzijáték a salzburgi várban, tánc elő zenére
a történelmi épületek árnyékában az újévet nevetéssel köszöntő utcákon – ez vár minket szilveszter este. Ám az ismerkedést nem ekkor kezdjük a Mozart-várossal: délelőtt Salzburg legkiválóbb helyi idegenvezetője avat be minket anekdotákkal fűszerezve a világörökségi belváros és izgalmas történelme rejtelmeibe. Sorra felkeressük a sóból meggazdagodott város nevezetességeit: Mozart szülő- és lakóházat, az ötorgonás dómot, a Residenzet, a Rathausot, a Festivalhausot, a Kapuziner hegyet stb. Szabadidőben felhőtlenül élvezhetjük a város ünnepi hangulatát átadva magunkat az újévvárás izgalmainak. Pihenni szálláshelyünkre utazunk vissza, ahol fel tudunk készülni az ünnepi szilveszteri kulináris élvezetekre. A szilveszteri vacsorát követően autóbusszal Salzburg belvárosába érkezve elmerülünk a fergeteges hangulatban, búcsúztatjuk az óévet, és köszöntjük az újévet pezsgővel a kezünkben a soha nem látott gyönyörű tűzijáték után. Majd eggyé válunk néhány percre a salzburgiakkal, hisz bekapcsolódunk a hagyományt követve a Duna keringő valcerébe.

4. nap: Lovaskocsikázás, újévi koncert a Fuschl-tónál
A nagyszerű élmények után kipihenve szilveszteri programunkat utazunk kora délután a Fuschl-tó közelében megbúvó Faistenauba, ahol lovas kocsin ismerkedünk a varázslatos hegyi környezettel, majd egy egyedülálló műsoron veszünk részt forralt borral a kezünkben (19 Euro). A jó hangulatot garantáló forralt boros előadás után Fuschlba látogatunk, ahol a szabadtérben hallhatjuk a település központjában szervezett zenés, újévi köszöntőt a helyi népi fúvósok előadásában. A jó hangulat, forralt bor, virsli garantált. Fakultatív ajánlatunk: Vacsora után fáklyás sétára invitáljuk Önöket: kicsit felmelegedve fáklyával a kezünkben kutakodunk szálláshelyünk erdős környékének titkai után.

5. nap: Traunkirchen – Gmunden– Budapest – Szeged (550 km)
A szálláshelyen elfogyasztjuk reggelinket, majd elutazunk a romantikus útvonalon, a Traun folyó völgyébe, Traunkirchenbe. Felsétálunk a tóba nyúló sziklaoromra épült kápolnához, ahonnan szép kilátás nyílik a környékre, majd az alatta épült templomba a nevezetes halász-szószékkel és az egykori bencés apácakolostorba kukkantunk be. Továbbutazva Gmundenben a Traunsee újabb ékszerére bukkanunk – a tavon épült Orth kastélyra, melyet fahídon közelíthetünk meg. Sétálunk az „osztrák Luzern”, azaz Gmunden belvárosában. Érkezés Budapestre az esti órákban, majd továbbutazás Szegedre

Amennyiben programunk tetszik, de nem tudsz rajta részt venni, mert az időpont nem megfelelő, esetleg barátaiddal, munkatársaiddal szeretnél utazni egyedi szervezésben, saját igényeid szerint, akkor kérjük, hagyj üzenetet, munkatársunk hamarosan elkészíti az ajánlatot számodra.  (» Itt hagyhatsz üzenet.)

Kapcsolódó cikkek

» Felhőszakadás után sárlavina öntötte el az UNESCO világörökségi várost, Hallstattot - Etédi Alexa, 2013. június. 26
» Schlögener Schlinge - Hegedüs Anett, 2016. október. 14
» Ékszerdoboz Ausztriában - a festői Hallstatt - Kovács Attila, 2014. január. 09
» Kiváló síszállás Ausztriában - Dorfhotel Seeleitn - Kovács Attila, 2016. október. 16
» Síelés Heiligenblutban - Hunguest Hotel Heiligenblut - Kovács Attila, 2016. október. 15
» Az első hó Karintiában - Kovács Attila, 2016. január. 14
» Túra a Dürre Wandon - Ürögi Beáta, 2014. január. 17
» Wasserloch szurdok, Ausztria - Kovács Attila, 2013. október. 24
Fakultatív programok

Fakultatív programok 20 főtől indulnak!
- Salzkammerguti túra
- Lovaskocsizás forralt borral, műsorral
- Fáklyás erdei séta
 

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Az utazást autóbusszal, négy éjszaka szállást, reggelis ellátást, idegenvezetést és az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza: 

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, belépőjegyeket. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!

Kötelező költségek: 

Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők tájékoztató árai: 75 Euro/fő
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 8 Euro/fő

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Modern, légkondicionált autóbusszal utazunk. Oda- és visszaúton kb. 3 óránként negyedórás pihenők beiktatásával, benzinkutaknál, nagyobb parkolókban, autós pihenőhelyeknél áll meg a csoport. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van nálunk aprópénz. Az autóbuszra a helyfoglalás a foglaláskor még szabad helyek függvényében, előzetes egyeztetés alapján történik.

Szállás: 

4 éjszaka 3*-os vendégfogadóban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz, felár ellenében vacsora igényelhető.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Ausztriába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset-, beteg- és poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!