Dunai hajóút - Ausztria és Szlovákia

5 napos dunai hajózás

Vegyél részt a csodás látványt és megannyi szépséget nyújtó Dunai hajózással egybekötött utazáson Szlovákia és Ausztria vidékein.

Alapár tartalmazza

Az utazást légkondicionált autóbusszal,  a szállást reggelivel, kísérő idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

Az útlemondási  biztosítást, a BBP biztosítást, csoportos helyi idegenvezetőt, illetve a belépődíjakat és fakultatív programokat.

Hossz: 
5 nap
Szállás: 
szálloda
Program: 

1. nap:
Indulás a kora reggeli órákban Budapestre, majd onnan Passauba. Érkezés után városnézés: felkeressük a dómot, mely a világ egyik legnagyobb orgonájának is helyet ad, Gizella királynénk sírját, majd az óváros bájos utcácskáiban sétálva eljutunk az Inn, az Ilz és a Duna összefolyásához. Vacsora és szállás a városban.

2. nap:
Behajózás után elindulunk hajóval völgymenetben a 2225-ös folyamkilométertől. A német-osztrák határszakaszon zsilipelünk Jochensteinnél, majd osztrák területre érünk. Áthaladunk a Duna legfestőibb, s egyben a hajózható részt tekintve legkisebb sugarú kanyarán a Donauschlinge (Dunahurok) vidékén. Újabb két zsilipelés után késő délután Linzbe, Felső-Ausztria fővárosába érünk. Itt kiszállunk a hajóról, belvárosi sétát teszünk: a dóm, a városháza, Mozart ház, főtér. A napot szállásunk elfoglalásával és vacsorával zárjuk.

3. nap:
Reggeli után autóbusszal Wallsee-be utazunk, itt szállunk fel hajónkra. Hamarosan elérjük a Felső-Duna egyik legszebb szakaszát, a Struden-t, az egykor hírhedten veszélyes víziutat, a Duna erdőkkel, hegyekkel körbevett szűkületét. A vízről pompás rálátás nyílik Werfenstein várára, Greinburg kastélyára. Mire kitágul előttünk a környék, elérjük az ybbs-i zsilipet, áthaladás után Ybbsnél kiszállunk a hajóról és autóbusszal elmegyünk Melkbe: megtekintjük a híres, bencés apátságot és kertjét. Itt, Melkben, visszaszállunk hajónkra, hogy áthaladjunk a Duna – a Vaskapu mellett – leghíresebb szakaszán a Wachau-n. Ahogy az apátság lenyűgöző épülete távolodik, úgy tűnik fel Schönbühel szervita kolostora, a Duna-mente egyik legjellemzőbb épületegyüttese, majd a hegycsúcson magasló Aggstein vára. A híres bortermő vidék szőlő hegyoldalai között megcsodáljuk Dürnstein várát, majd Kremsben kikötve sétát teszünk a városban. Autóbuszra szállva a szálláshelyünkre utazunk.

4. nap:
Reggeli után autóbusszal Bécsbe megyünk városnézésre: a Ring, a Hofburg, a Graben, a Stephansdóm, séta a Duna-csatornához. Rövid szabadprogram után ismét hajónkra szállunk, a freudenaui zsilipelés után a gyorsfolyású „bécsi Dunán” hamar elérjük Hainburgot, ahol kikötünk, majd autóbusszal a közeli Scloshofba, Ausztria legnagyobb és bámulatosan felújított kastélyegyütteséhez utazunk. Visszatérve Hainburgba visszaszállunk hajónkra és a Porta Hungarica-n áthajózva elérjük Dévényt, majd Pozsonyt. Szállásunk és vacsoránk úszó hotelekben lesz.

5 nap:
Reggeli után sétát teszünk Pozsony Óvárosában, majd hajóra szállva nekivágunk az utolsó 220 kmnek. Pozsony alatt hamar elérjük a Bősi duzzasztó felvizét, a tóvá szélesedő folyón, majd az erőmű üzemvízcsatornájában hajózunk a zsilipig. Utolsó zsilipelésünk után elérjük a sebes szigetközi Dunát. Budapestig tartó utunkon láthatjuk a komáromi erődöt, Esztergomot, majd a Duna-kanyaron áthajózva Visegrádot. Érkezés a késő esti órákban.

Egyágyas felár: 21.000,- Ft
Félpanziós felár: 15.500,- Ft/fő

Kapcsolódó cikkek

» Schlögener Schlinge - Hegedüs Anett, 2016. október. 14
» Bécs este - Kovács Attila, 2013. október. 14
» Felhőszakadás után sárlavina öntötte el az UNESCO világörökségi várost, Hallstattot - Etédi Alexa, 2013. június. 26
» Hótalpas túrák: a havasok csendjének mélyén - Kovács Attila, 2012. október. 12
» Parlagfűtől tüsszögés helyett irány a hegyekbe! - Kovács Attila, 2012. szeptember. 12
» Kiváló síszállás Ausztriában - Dorfhotel Seeleitn - Kovács Attila, 2017. szeptember. 16
» Síelés Heiligenblutban - Hunguest Hotel Heiligenblut téli ajánlat! - Kovács Attila, 2017. szeptember. 14
» Képek Szász-Svájcból - Kovács Attila, 2017. augusztus. 07
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Az utazást légkondicionált autóbusszal,  a szállást reggelivel, kísérő idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

Az útlemondási  biztosítást, a BBP biztosítást, csoportos helyi idegenvezetőt, illetve a belépődíjakat és fakultatív programokat.

Kötelező költségek: 

Csoportos, helyi idegenvezetés díja.

Várható költőpénz szükséglet: 
kb. 80-100 EUR/fő
Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított egy hónapon belül foglaláskor már a teljes ár fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

légkondicionált autóbusszal, hajóval

Ehhez a programunkhoz lehetőség van Budapesten csatlakozni vagy megfelelő létszám esetén (kb. 30 fő) Nyíregyháza, Debrecen, M3-as autópálya pihenőinél csatlakozni a transzfer buszhoz, melynek ára oda-vissza 11. 500 Ft/fő.

Szállás: 

elhelyezés 4 éjszakára szállodában
Egyágyas felár: 21.000,- Ft

Étkezés: 
a részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz, felár ellenében vacsora igényelhető.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!