Több mint Bécs - Krems és Melk dunai hajózással

4 napos városlátogatás az Osztrák fővárosban

Kirándulásunk során megtekintjük Bécs fő nevezetességeit, fókuszálva a magyar emlékekre, és sok egyéb érdekes, de kevésbé ismert látnivalóra. Ezt kiegészítjük egy hangulatos dunai hajózással (Krems és Melk közt), másnap pedig burgenlandi nézelődéssel.

Alapár tartalmazza

Utazást autóbusszal, 3 éjszaka szállást reggelivel és az idegenvezetést, valamint az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, belépőjegyeket.

Hossz: 
4 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum létszám: 35 fő
Program: 

1. nap: Szeged (Debrecen – Pécs) - Budapest – Schönnbrunn – Bécs (250 km)
Reggel indulás Bécsbe. A délelőtti órákban érkezünk a fővárosba. Programunkat Schönbrunnban, a Habsburgok világhírű kastélyánál kezdjük. Megtekintjük a császári család életének színhelyét, a kastély termeit és kertjét. Ez a kastély és a park a barokk építészet egyik gyöngyszeme. Magyar nyelvű audioguide is segíti a termek még jobb megismerését. Ezt követően autóbuszos városnézés Bécs belvárosában. Sok a hasonlóság a magyar és az osztrák főváros építészeti megoldásai, palotái között. Itt is van körút, ez a Ring, melyet egységes szép eklektikus paloták szegélyezik. A bécsi Operaház stílusában nagyon hasonlít a budapesti operához. Láthatjuk a Parlament és a városháza épületét is. A buszos városnézés után kezdjük gyalogos sétánkat: Hősök tere, Kancellária, Minorita templom, Am Hof, Kohlmarkt, majd a 200 éves Demel cukrászda. Aki akarja, itt megkóstolhatja a jellegzetes bécsi kávét a melanget vagy a Sacher tortát. Folytatjuk programunkat: Széchenyi szülőháza, Hofburg (Császári palota) és a kincstár. Aki gondolja, az megtekintheti a kincstár gazdag gyűjteményét. Itt található többek közt Bocskai koronája és Nagy Lajos keresztje is. Este szállásfoglalás Bécsben (2 éj).

2. nap: Bécs
Reggeli után először felkeressük a Hundertwasser házakat. A világhírű művész különleges épületei a Duna-part közelében találhatóak. Hundertwasser tervei szerint épült házak különleges formái, színei miatt tartanak komoly érdeklődésre. Továbbhaladva, a délelőtt további részében a Művészettörténeti Múzeum kiállítását tekintjük meg, a magyar emlékekre koncentrálva: Nagyszentmiklósi Aranykincs, Munkácsy freskója. A múzeumlátogatás után a városnézés folytatása: Burgpark, Kapucinusok altemploma. Itt találhatóak a Habsburgok kriptái. Tovább haladunk a város szívében lévő Szt. István székesegyházhoz, mely építésében Mátyás királyuk is szerepet vállalt. A Kärtner Str-n sétálunk a Szt. Mihály templomhoz a Lipicai lovarda épületének érintésével. A nap során lesz szabadprogram, ekkor lehet gyönyörködni, esetleg vásárolni a belváros elegáns üzleteiben. Októberben (nyáron zárva) aki szeretne, az eljöhet velünk este az Újévi koncert helyszínére a Muzikverein nagytermébe egy koncertre. Fantasztikus érzés ebben a mesés koncertteremben meghallgatni a Bécsi Mozart Filharmonikusok előadását. Erre a jegyeket előre meg kell rendelnünk és meg kell vásárolnunk. Ha valaki úgy dönt, hogy szeretne jönni a koncertre annak előre írásban nyilatkoznia kell, hogy milyen kategóriájú jegyet szeretne. A megrendelt jegyeket visszamondani nem lehet. Sajnos ez nyári csoportjainknál nem lehetséges a koncert, de ellenben ők ezen az estén buszunkkal a Grinzingből felmennek a 484 m magas Kahlenbergre, melyet Bécs házi hegyeként is szoktak emlegetni. Innen elbűvölő látvány nyílik a városra és a Dunára. Szállás, mint előző nap.

3. nap: Wachau vidéke - Krems - hajózás a Dunán - Melk (140 km)
Reggeli után a Duna mentén, páratlan műemlékek között utazunk Kremsbe. E bájos kisvárosban tartunk rövid sétát. Ezt követően - még Kremsben - hajóra szállunk. Hajóutunk kastélyok, várak, kisvárosok mentén halad. Ausztriában ez a Duna leghangulatosabb szakasza. Közel 3 órás hajóutunk Melkig tart. Itt szállunk partra és megtekintjük a mesés melki apátság múzeumszobáit, templomát, végül belső udvarát. Az apátság szobáit, főtemplomát néhány éve szépen felújították. Az apátság megtekintése után folytatjuk utunkat a Duna fölé magasodó, híres artstetteni kastélyhoz, mely korábban királyi rezidencia volt. Itt nyugszik a Szarajevóban tragikusan elhunyt Ferenc Ferdinánd trónörökös is. Este vacsora, szállás.

4. nap: Lorettó – Eisenstadt – Ruszt - Léka - Budapest (470 km)
Délelőtt a lorettói kegytemplomot nézzük meg, mely híres zarándokhely is. A templomot Nádasdy Ferenc megbízásából építették 1651-ben. A déli órákban érkezünk a tartomány fővárosába, Eisenstadtba, Kismartonba. Séta a központban, mely során le tudjuk fényképezni az Eszterházy kastélyt is. Délután továbbutazva a szintén világörökségi látványosságok közé tartozó Fertő-tó vidékét látogatjuk meg. Rusztban, a gólyák városában rövid megállás. Továbbhaladva Lékán a végvárat keressük fel. Burgenland talán legszebb várában múzeumot rendeztek be. Ezt tekintjük meg. A késő délutáni órákban hazaindulás. Kőszegnél határátlépés. Budapestre az est órákban érkezünk. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Kapcsolódó cikkek

» Bécs este - Kovács Attila, 2013. október. 14
» Kiváló síszállás Ausztriában - Dorfhotel Seeleitn - Kovács Attila, 2016. október. 16
» Síelés Heiligenblutban - Hunguest Hotel Heiligenblut - Kovács Attila, 2016. október. 15
» Schlögener Schlinge - Hegedüs Anett, 2016. október. 14
» Az első hó Karintiában - Kovács Attila, 2016. január. 14
» Túra a Dürre Wandon - Ürögi Beáta, 2014. január. 17
» Ékszerdoboz Ausztriában - a festői Hallstatt - Kovács Attila, 2014. január. 09
» Wasserloch szurdok, Ausztria - Kovács Attila, 2013. október. 24
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Utazást autóbusszal, 3 éjszaka szállást reggelivel és az idegenvezetést, valamint az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza: 

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, belépőjegyeket.

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők ára: kb. 91 EUR/fő + koncert

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított egy hónapon belül foglaláskor már a teljes ár fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Az utazások modern, biztonságos és kényelmes, légkondicionált autóbuszokkal történnek, amelyek büfével, Wc-vel és DVD lejátszóval felszereltek.

Szállás: 

3 éjszaka ***-os szállodában 2 ágyas fürdőszobás, WC-s szobáiban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

 

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz, felár ellenében félpanziós ellátás igényelhető (3 vacsora).
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!