Barangolás Tirolban

4 napos buszos körutazás Ausztriában

Természeti értékeit tekintve Ausztria talán legszebb tartománya Tirol. Innen indítjuk kirándulásainkat a környék látványosságainak megtekintésére. A főszerep a természeté; hegyek, vízesések, kristálytiszta vizű folyók, fantasztikus zöld rétek. A program során kirándulunk fogaskerekűvel, 100 éves gőzössel és hajóval is. Ezt egészítjük ki mesés városok megtekintésével.

Alapár tartalmazza

Szállást, reggelis ellátást, az autóbuszos utazás költségeit, a felsorolt programokat az idegenvezetést és az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, belépőket és a további étkezések díját.

Hossz: 
4 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Minimum létszám: 35 fő
Program: 

1. nap: Szeged (Pécs, Debrecen) – Budapest – Tirol (675 km)
Reggeli indulás. Hegyeshalmi határátlépés után Salzburg mellett haladunk el, miközben szép rálátásunk lesz a városra. Ezt követően kitérőt teszünk egy szurdok felé. A kb. 1 órás kirándulás során láthatjuk, hogy a folyó milyen meredek kanyont vágott a sziklában. (Megfelelő cipő szükséges.) Továbbhaladva több ezer méter magas hegyek fogadnak bennünket zöldellő mezőkkel, virágokkal díszített házakkal, szép, fafaragásos erkélyekkel. Szállás egy hangulatos tiroli hotelben, fakultatív vacsora (3 éj).

2. nap: Achensee (vonat + hajó) – Swarovski – Innsbruck (170 km)
Első programunk Tirol legnagyobb és legszebb fjordszerű tava az Achensee, mely az Alpok hegyei közt, közel 1000 m magasságban található. Ezt egy több mint 100 éves nosztalgiagőzössel érjük el. Hajóval folytatjuk utunkat. Kitűnően látszanak a tavat övező 2000 méternél is magasabb csúcsok. Kiváló felvételeket készíthetünk a hegyekről és a türkizkék színű tóról. Ezután még egy különlegesség szerepel programunkban: a Swarovski Kristályvilág, ahol különböző megvilágítású Swarovski kristályok fantasztikus csillogását bemutató kiállítás látható. A végén vásárolhatunk is a világ legnagyobb Swarovski shopjában.Délután a tartomány fővárosában, Innsbruckban töltünk több órát. Megcsodáljuk Innsbruck belvárosát. A Burg Mária Terézia idején gyakran volt a család nyaralóhelye. Az Aranytetős erkély a város jelképe, de ez csak egyik látványossága a főtérnek. A Hofkirche szobrai külön-külön is szobrászati remekművek, hát még így, egy „csokorban”. A Diadalív Mária Teréziát dicsőíti. Szabadprogram is lesz a városnézés után.

3. nap: Ellmau – Kitzbühel – Kundler szurdok – Alpbach (125 km)
Ma reggel hegyi kirándulásra megyünk. Fogaskerekűvel utazunk fel több mint 1500 m magasra. Itt nemcsak a csodálatos táj látványa fogad bennünket, hanem könnyed terepen tudunk túrázni, sétálni is. Koradélután jövünk le a hegyről. Ezt követően folytatjuk utunkat és Ausztria egyik leghíresebb téli üdülővárosát keressük fel, a hegyek közé ékelődött Kitzbühelt. Séta a nagyon hangulatos belvárosban. Délutáni programunk a természet egy újabb érdekességének megtekintése, ez a Kundlerklamm, mely egy viszonylag széles, könnyen járható szurdok. Itt sétálunk kb. 1,5 órát és gyönyörködünk a mellettünk magasodó sziklákban és a gyorsfolyású patakban. Méltó befejezése napunknak Alpbach. Ez a városka néhány éve elnyerte Ausztria legvirágosabb városa címét. Ez sok mindent elárul a ránk váró látvánnyal kapcsolatban. Szállásunk a már megszokott helyen.

4. nap: Tirol – Kufstein – Magyarország (680 km)
Reggeli után „Tirol kapuját”, Kufsteint tekintjük meg. A városi sétát az Inn partján kezdjük. Emellett haladva érjük el azt a kis utcácskát, mely a város legszebb szeglete. Borospincék, szép cégérek, díszes házacskák. A főtéren keresztül felvonóval közelítjük meg a várat. Ott először megtekintjük a Néprajzi Múzeumot, majd felmegyünk a vártoronyba, ahol hosszú éveken keresztül hazánk hírességei raboskodtak. Kazinczy és Wesselényi mellett Rózsa Sándor is volt „lakója” a toronynak. Táblák jelzik, hogy melyik cellában ki raboskodott. A kufsteini vár megtekintése után folytatjuk utunkat, és a tájban gyönyörködve hagyjuk el az Alpok vidékét. Hegyeshalomnál határátlépés. Esti órákban hazaérkezés. Budapest után mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Kapcsolódó cikkek

» Ősz a Wilder Kaiserben - Négyesi Miklós, 2012. október. 05
» Kiváló síszállás Ausztriában - Dorfhotel Seeleitn - Kovács Attila, 2018. május. 18
» Síelés Heiligenblutban - Hunguest Hotel Heiligenblut téli ajánlat! - Kovács Attila, 2018. május. 14
» Schlögener Schlinge - Hegedüs Anett, 2018. január. 03
» Az első hó Karintiában - Kovács Attila, 2016. november. 19
» Túra a Dürre Wandon - Ürögi Beáta, 2014. január. 17
» Wasserloch szurdok, Ausztria - Kovács Attila, 2013. október. 24
» Bécs este - Kovács Attila, 2013. október. 14
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Szállást, reggelis ellátást, az autóbuszos utazás költségeit, a felsorolt programokat az idegenvezetést és az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza: 

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, belépőket és a további étkezések díját.

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők ára: kb. 87 Euro/fő

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Kényelmes, légkondicionált autóbusszal.

Szállás: 

*** panziókban, 2 ágyas, tusolós/WC-s szoba, reggelivel. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Felár ellenében félpanziós ellátás igényelhető.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Vélemények, értékelések
5.0
1 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
5.0
Szállás értékelése
5.0
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
5.0
Tatabánya
5.0
Gyönyörű táj, jól szervezett programok, humoros, felkészült idegenvezető, családias, barátságos vendéglátás. Nagyon jól éreztük magunkat.
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!