Ausztria legszebb tájai - Salzkammergut

4 NAPOS PRÉMIUM KÖRUTAZÁS AUSZTRIÁBAN

Ausztria legszebb tájait fedezzük fel ezen a csodálatos nyári hosszú hétvégén. Nyugati szomszédunk híres tájegysége a festői Salzkammergut - a sóbányák, császári fürdővárosok, gyönyörű magashegyi tavak és csodálatasos kilátások között barangolunk négy napon keresztül - bejárjuk a Königsee-t, Salzburg városát, felfedezzük Hallstattot, Bad Ischl-t, Gmunden-t és Obertraunt. A városnéző séták mellett rövid kirándulásokon is részt veszünk a lenyűgöző salzkammerguti tájon.

PRÉMIUM UTAZÁS

- Kényelmes kisbuszos utazás (8 fő)
- gasztro és kulturális programok
- igényes szállások

Alapár tartalmazza

az utazást és a túravezetést

Alapár nem tartalmazza

a szállást 3 éjszakára reggelis ellátással,az egyéb étkezéseket, belépőket, az utas valamint az útlemondási biztosítást. A szállás ára 9000-11000 forint/fő/nap, melyről pontos ajánlat a minimum létszám elérésekor küldünk ajánlatot, a szállás a hátralék fizetésekor utalandó.

Hossz: 
4 nap
Szállás: 
panzió
Létszám: 
8-16 fő
Kovács Attila
Az utazom.com tartalom felelőseként tudósítok arról, miért érdemes velünk felfedezni a hazai tájakat, messzi vidékeket. A válasz egyszerű: utazom.com - az igazi kaland innen indul!

Élménybeszámolók

» Ékszerdoboz Ausztriában - a festői Hallstatt - Kovács Attila, 2014. január. 09

Kapcsolódó cikkek

» Kiváló síszállás Ausztriában - Dorfhotel Seeleitn - Kovács Attila, 2018. május. 18
» Síelés Heiligenblutban - Hunguest Hotel Heiligenblut téli ajánlat! - Kovács Attila, 2018. május. 14
» Schlögener Schlinge - Hegedüs Anett, 2018. január. 03
» Az első hó Karintiában - Kovács Attila, 2016. november. 19
» Túra a Dürre Wandon - Ürögi Beáta, 2014. január. 17
» Wasserloch szurdok, Ausztria - Kovács Attila, 2013. október. 24
» Bécs este - Kovács Attila, 2013. október. 14
» Felhőszakadás után sárlavina öntötte el az UNESCO világörökségi várost, Hallstattot - Etédi Alexa, 2013. június. 26
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:
» Schneeberg (2076 méter) - 1 nap
» Dachstein gyalogtúra - 4 nap
» Rax-Alpok gyalogtúra - 1 nap
» Alpesi kirándulás Ausztriában - 1 nap
» Schneeberg kirándulás - 1 nap
Részletes program
1 nap Budapest - Königsee - Salzburg - Strobl

Korán reggel indulunk Budapestről, majd a Königsee partjára utazunk. Innen a hírhedt Sasfészek helyén álló magashegyi éttermet keressük fel.  Innen Salzburga vezet az utunk. Szabadprogram keretében bejárjuk Mozart városát, felkeressük a gyönyörű Óvárost és a híres erődöt, felfedezzük a hangulatos utcákat és tereket. Innen Strobl városába utazunk, ahol a szállásunk lesz három napig. 

2 nap Strobl - Bad Ischl - Obertraun - Strobl

Ezen a napon a híres fürdővárost, Bad Ischl-t látogatjuk meg. Ferenc József és Zsófia főhercegné kedvenc városában gyönyörű villák és festői parkok őrzik a békeidők hangulatát. A városból egy kabinos felvonóval utazhatunk 1418 méteres magasságba, ahonnan a várost körülvevő gyönyörű alpesi környezetben gyönyörködhetünk. Innen a közeli Obertraun városába utazunk, ami a meseszép Hallstatti-tó partján fekszik. Innen egy öt ujjat formázó kilátóhoz felvonózunk, ahonnan varázslatos látvány tárul a szemünk elé. Délután térünk vissza a tóparti Strobl városkában található szállásunkhoz.

3 nap Strobl - Hallstatt - Gosausee - Strobl

Reggel a salzkammerguti tóvidék legszebb városába, a híres Hallstattba utazunk. A programot a föld mélyén, a világ legrégebbi, folyamatosan működő bányájának, a 6000 éves hallstatti sóbánya meglátogatásával kezdjük. Egy izgalmas siklóval utazunk a bánya bejáratához, közben a Dachstein és a hallstatti tó látványát élvezzük. A bánya történetének és a sóbányászat módszereinek megismerését magyar nyelvű audioguide segíti. A bányában kiépített járatokon és korabeli facsúszdákon közlekedünk - nem kell féltenünk a ruhánkat, mert a látogatáshoz autentikus bányászruhát is öltünk. A napfényre érve egy csodálatos kilátópontról gyönyörködünk a mélyen alattunk elterülő Hallstattban és a tóban. Innen leereszkedünk a tópartra és bejárjuk a tópart és a hegyek közé szorult kisváros varázslatosan szép utcáit. Délután egy rövid, de annál látványosabb kirándulásra indulunk a Gosausee partjára, ahol a Dachstein főcsúcsának és hófehéren ragyogó gleccserének látványával kísérve járjuk körbe a Vordere Gosausee-t. majd hazatérünk szállásunkra. A túratáv  csupán 3 kilométer.

4 nap Strobl - St Wolfgang - Attersee - Gmunden - Budapest

Ezt a napot a Wofgansee partján kezdjük, buszunkkal a tóparti St Wofgang kisvárosába utazunk. Innen híres hegyi vasúttal, a Schafberbahn-al zakatolunk fel 1783 méteres tengerszint feletti magasságba, ahonnan a tavak felé nyíló csodálatos panorámában gyönyörködhetünk. Ausztria legmeredekebb fogaskerekű vasútja 1893 óta működik - kis gőzmozdony küzd meg helyettünk a hegymászás nehézségeivel. Innen a csodálatosan szép Attersee partjára kirándulunk, ahol bejáruk Gustav Klimt kedvenc kilátóhelyeit egy rövid, mindössze két kilométeres séta során. Gmunden festői kisvárosában búcsúzunk el Ausztriától, majd a tóban található szigeten fekvő kastélyszálló megtekintés után hazaindulunk Budapestre. 

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

az utazást és a túravezetést

Alapár nem tartalmazza: 

a szállást 3 éjszakára reggelis ellátással,az egyéb étkezéseket, belépőket, az utas valamint az útlemondási biztosítást. A szállás ára 9000-11000 forint/fő/nap, melyről pontos ajánlat a minimum létszám elérésekor küldünk ajánlatot, a szállás a hátralék fizetésekor utalandó.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
40 euró
Várható költőpénz szükséglet: 
150-200 euró
Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
kisbusz
Felszerelés ajánló

Bejáratott, jó lábbelivel érkezz a túrákra, de megfelelő lehet egy erősebb sportcipő is. Érdemes hozni gy 25-30 literes hátizsákot, amibe az  enni- és innivalót tesszük. 

Szél- és esőálló kabát, valamint meleg pulóver is legyen nálad.

 
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Kényelmes, légkondicionált kisbuszokkal.

Szállás: 

A szállás ára 9000-11000 forint/fő/nap, melyről pontos ajánlatot a minimum létszám elérésekor küldünk ajánlatot, ez az összeg a hátralék fizetésekor utalandó. 

Csomagolás: 
Egy kisebb, 25-30 literes hátizsákba csomagold a szükséges élelmet, ruházatot, és az innivalót, egy nagyobb táskába pedig a többi holmid.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. A túravezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!