Ausztrália - Tasmánia - Új Zéland, Az Ayers Rocktól a Gyűrűk Uráig

21 napos körutazás Ausztráliában

Ausztrália a hatodik legnagyobb területű ország a Földön, az egyetlen olyan, amely az egész kontinensre kiterjed. Sydney, a Nagy Korallzátony és a Kék hegység mellett megnézzük a híres Ayers Rockot is, bennszülött nevén az Ulurut. Utunk következő állomása Tasmánia, a legkisebb területű szövetségi állam, melynek 20%-a a Világörökség része, majd átrepülünk Új-Zélandra, és a déli sziget gleccsereitől, fjordjaitól kezdve lassan eljutunk Rotoruáig, a maori őslakosok központjáig, amit megkoronázunk Hobbitfölddel, a Gyűrűk Ura forgatási helyszínével.

Alapár tartalmazza

Utazás, elhelyezés 3* hotelekben, transzferek, mikrobuszok a körutazás során, belépők a programban meghirdetett látnivalókhoz, reggeli (kivéve egy nap Tasmániában, Cradle Mountainsnál!), magyar nyelvű csoportkísérő/idegenvezető.

Alapár nem tartalmazza

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, repülőjegy illetékek kb. 390.000Ft, vízum szervízdíj Ausztrália: 5.000 Ft, egyéb belépők (igény szerint) kb. 150 Usd, storno biztosítás, egyéni kiadások, borravaló.

Hossz: 
21 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
min. 10 fő
Program: » Részletes program

1.nap Budapest > Hong Kong

2.nap Hong Kong

3.nap Cairns > Kuranda > Cairns

4.nap Cairns > Green Island > Cairns

5.nap Cairns > Alice Springs

6.nap Alice Springs > Ayers Rock

7.nap Ayers Rock > Sydney

8.nap Sydney > Hobart (Tasmánia)

9.nap Cradle Mountains > Launceston > Sydney

10.nap Sydney

11.nap Sydney > Kék-hegység

12.nap Sydney > Christchurch > Fox-gleccser

13.nap Fox-gleccser > Queenstown

14.nap Queenstown > „Fjordország”

15.nap Queenstown

16.nap Queenstown > Wellington

17.nap Wellington > Rotorua

18.nap Rotorua

19.nap Rotorua > Auckland

20.nap Auckland > Hong Kong

21.nap Budapest

További információ

Kapcsolódó cikkek

» A fjordok királynője: a Milford Sound, Új-Zéland - Kovács Attila, 2014. február. 10
» Új Zéland: a déli sziget tájain - Kovács Attila, 2016. december. 08
» A világ legmagasabb hintája - Új Zélandon - Kovács Attila, 2016. április. 11
» Akaroa, a "legfranciább" település Új-Zélandon - Kovács Attila, 2014. január. 22
» Új-Zéland legszebb túrái: a Mount Cook - Kovács Attila, 2014. január. 17
» Páfrányok és tengeröblök: Queen Charlotte track, Új-Zéland - Kovács Attila, 2014. január. 17
» Arany homok és tengerpart - Abel Tasman Nemzeti Park, Új-Zéland - Kovács Attila, 2014. január. 13
» A boszorkány konyhája Új-Zélandon: Wai-O-Tapu - Kovács Attila, 2013. december. 29
Részletes program

1.nap Budapest > Hong Kong

Indulás Budapestről a reggeli órákban. Repülés átszállással Hong Kongba.

2.nap Hong Kong

Érkezés Hong kongba a reggeli órákban. A tranzitálás alatt Hongkongban városnézés: Hongkong-sziget, Victoria-csúcs, Repulse-öböl, Aberdeen – hajókázás a dzsunkavárosban, Wong Tai Sin templom, majd séta Kowloonban, piaccal, vásárlási lehetőséggel. Tipikus kínai jellegű estebéd egy helyi étteremben, majd transzfer a repülőtérre, ahonnan folytatjuk tovább az utunkat Cairns felé.

3.nap Cairns > Kuranda > Cairns

Érkezés után transfer a hotelhez, majd a Freshwater Stationhoz megyünk, ahonnan egy korabeli – az egykori bányákhoz vezető – vicinálissal Kurandába vonatozunk. Kanyargós pályán, alagutakon átkelve haladunk, s útközben meg is állunk egy fotóra, hogy megörökítsük a Barron-vízesést. Kurandába érve végigsétálunk az egykoron hippik által kedvelt hangulatos városkában. A városnak van egy híres lepkefarmja, ahol színpompás trópusi lepkék figyelhetők meg. Déltájban egy az őserdő lombkoronája fölött ívelő 7,1 km-es drótkötélpályán gondolázva a Tjapukai Aboriginal Központba érkezünk, ahol az ausztrál bennszülöttek életével, történelmével, szokásaival ismerkedünk meg.

Szállás: Cairns (2 éj)

4.nap Cairns > Green Island > Cairns

Reggeli után  a cairnsi kikötőből egy katamaránnal a Nagy-Korallgát egy apró szigetére, a Green Island-re (Zöld-sziget) kirándulunk. Érkezés után módunk van napozni, fürdeni, vagy egy ún. semisubmarine-nal a víz alatti világot megcsodálni. A sziget krokodilfarmján megnézhetjük a hatalmas testű hüllők és teknősbékák etetését.

Szállás: Cairns

5.nap Cairns > Alice Springs

A mai napon a menetrend függvényében a belső-ausztráliai Alice Springsbe repülünk. A város a maga mintegy húszezres lakójával az ún. Vörös Centrum legnépesebb települése. Érkezés után a Régi Táviró Állomást, és/vagy a Repülőgépes Orvosi Szolgálat egykori épületeit keressük fel. ha marad időnk, a Simons-hasadékhoz autózunk.

Szállás: Alice Springs (1 éj)

6.nap Alice Springs > Ayers Rock

Kora hajnalban indulunk, a felkelő nap első sugarai már az ausztrál szavannán érnek minket. Délnek tartunk, majd mintegy 200 km megtétele után nyugatnak fordulunk. Ha igény van rá, a Lasseter Hwy-ről a Luritja Hwy-re lekanyarodva érhetjük el az egyik belső-ausztrál világörökséget, a Kings Kanyont. A kanyon peremén végigjárva láthatjuk a fokozottan védett ősi cikász-pálmákat (Marcozamia), vagy a természet felszínformáló erejének rendkívüli bizonyítékait, az amfiteátrum-szerű eróziós buckákat. Elhaladunk az Éden-kertje fölött, s egy pontról láthatjuk azt az aprócska folyót, melynek állhatatos munkája révén keletkezett a kanyon. A gyalogtúra után az Ayers Rock felé tartva egy igazi tanúhegyet, a Mr.Conner-t látjuk, s szerencsés esetben a napnyugtát már a hatalmas monolit, az Ayers Rock mellől fotózzuk. Estére Yularába érkezünk.

Szállás: Yulara (1 éj)

7.nap Ayers Rock > Sydney

Ma sem alszunk hajnalig, hiszen a napfelkelte már egy másik világörökség közelében, a Mt. Olgas (Kata Tjuta – „sok koponya”) mellett talál minket. A mintegy 550 m magas, gömbölyded alakú sziklaképződmények szintén méltán kerültek fel az UNESCO listára. A bizarr sziklaformációk által közrezárt hasadékban, a Szelek Völgyében rövid gyalogtúrát teszünk. A délelőtt folyamán visszatérünk az Ayers Rockhoz, aki akarja – bár az őslakók nem szeretik, mert ez szent helyük -, meg is mászhatja a 348 m magas sziklatömböt. Ezután látogatást teszünk az itteni bennszülött központban, majd a reptérre hajtunk, hogy a bérelt gépkocsi leadása után Sydney-be repüljünk. Érkezés után transzfer a szállodához.

Szállás: Sydney (1 éj)

8.nap Sydney > Hobart (Tasmánia)

Korai kelés után repülés Hobartba, ahol rövid, sétás városnézést tartunk: a Salamanca tér, Parlamet, kaszinó, waterfront. A Wellington-hegy lábánál 1803-ban alapított város névadója Lord Hobart brit gyarmatügyi miniszter. A város története úgy kezdődött, hogy fegyenctelepet létesítettek az Angliából elszállított rabok számára, ma pedig Ausztrália 11. legnépesebb városa. Aztán kiautózunk Porth Arthurhoz (kb. 60 km), ahol egykoron ugyancsak egy nagy fegyenctelep működött – ma ez a környék legismertebb nevezetessége. Ezután a Hartz Mountain Nemzeti Park mentén járunk, majd elhaladunk Tasmánia legmagasabb csúcsa, az 1627 m magas Mount Ossa mellett. Estére elérjük a Cradle Mountain tájait.

Szállás: Hobart (1 éj)

9.nap Cradle Mountains > Launceston > Sydney

A mai napon rövid gyalogtúrát teszünk a csipkés csúcsokkal övezett Dove Lake partján, a buja mérsékelt övi őserdők mélyén. A túra végére a sziget északi „kapujába”, Launcestonba érünk, ahonnan egy délutáni járattal melbourne-i átszállással Sydney-be repülünk. Szállás Sydneben.

Szállás: Sydney (3 éj)

10.nap Sydney

Ma az egész napot a város megismerésének szenteljük: séta a belvárosban: Anzac emlékmű, Hyde Park, Régi Parlament, Kórház, Hyde Park Barracks (kívülről), Operaház, Harbour Bridge, Rocks, Queen Victoria Bldg., Darling Harbour stb. Hajókázás a várost közrezáró öbölben.

Szállás: Sydney

11.nap Sydney > Kék-hegység

Egész napos kirándulás a Kék-hegységbe. A várostól mintegy 90 km-re lévő hegység a kigőzölgő eukaliptusz fák illóolajának hatására kéklik. Útközben letérünk a főútról, hogy a featherdale-i vadasparkban megismerhessük az ausztrál fauna jeles képviselőit: a koalát, wombatot, kengurukat, dingót, az erszényes sünt és az állatvilág egyéb érdekes képviselőit. A régi bányászvároskába, Katoombába érve kipróbálhatjuk a világ legmeredekebb sínen futó szerelvényét (51 fokos lejtő), majd egy drótkötélpályán függő kabinból csodálhatjuk az erozív táj szépségeit, a Három Nővér szikláit.

Szállás: Sydney

12.nap Sydney > Christchurch > Fox-gleccser

A mai napon a menetrend függvényében Új-Zélandra repülünk. Christchurch városa az úti cél, innen kelünk át a Déli sziget keleti oldaláról a Tasmán-tenger partjára. Kezdetben a Canterbury-síkságon haladunk, majd a Déli-Alpok tájain délnek tartunk. Rövid séta a Déli-sziget egykori bányászvárosában, s jáde-központjában, majd elérjük a Ferenc-József-gleccsert, ahol elfogadható időjárás esetén egy másfél órás gyalogtúra keretében közelítjük meg a hatalmas jégfolyamot. Tiszta idő esetén innen Új-Zéland legmagasabb csúcsát, a 3764 méteres Mt.Cook-ot is láthatjuk. Szállás a Fox-gleccser közelében fekvő hasonnevű településen.

Szállás: Mt.Cook (1 éj)

13.nap Fox-gleccser > Queenstown

Ha az időjárás engedi, első mai programunk a másik nagy gleccser, a Fox megtekintése. A gyaloftúra itt rövidebb, ha szerencsénk van, az új-zélandi hegyi papagájokkal, a keákkal is találkozhatunk. Utána továbbra is a hegyvidék mentén járunk, bal oldalunkon hófödte csúcsok magasodnak, a türkizkék színű Wanaka- és Hevea-tavakat érintve délnek tartunk. A hegyek közötti tisztásokon birkanyájak legelésznek. Estére Queenstown-ba érünk. Fakultatív program: Arrowtown, a hangulatos kisváros.

Szállás: Queenstown (3 éj)

14.nap Queenstown > „Fjordország”

Egész napos kirándulás a kietlen új-zélandi természet csúcspontjához, Fjordországba. A Wakatipu-tó mentén délnek tartunk. A Mirror Lake vizében tükröződő csipkés csúcsokat szemléljük, majd átkelünk a Homer-alagúton, és sétát teszünk a buja mérsékelt övi őserdőben. Az új-zélandi látnivalók egyik fénypontja egy fjord, a hegyekkel ölelt Milford Sound, amelyben egy svédasztalos ebéd elköltése közben hajótúra keretében gyönyörködünk. A hajókázás alatt szerencsés esetben pingvineket, fókákat, bálnákat és/vagy delfineket láthatunk. estére visszatérünk queenstown-i szállásunkra.

Szállás: Queenstown

15.nap Queenstown

Reggel sétát teszünk a kikötő környékén, majd drótkötélpályán felmegyünk a város legmagasabb pontjára, a Bob-csúcsra (kb. 30 NZD). Mivel Queenstownt a „kalandok fővárosaként” szokták emlegetni, további programok keretében mi is megismerkedhetünk a helybéli fiatalok pár adrenalin-szintnövelő „találmányával”: fakultatív programként pl. siklóernyőzhetünk a csúcsról, vagy gyorscsónakkal száguldozhatunk a Shotover–kanyon sziklái között, és/vagy bungy-t ugorhatunk a Kawarau-hídról (43 méter), ahonnan ezt a feltaláló, A.J. Hackett is tette.

Szállás: Queenstown

16.nap Queenstown > Wellington

Délelőtt transzfer a repülőtérre, ahonnan a Cook-szoros partján fekvő fővárosba, Wellingtonba repülünk. Érkezés után a szálláshelyünkre hajtunk, majd sétálva ismerkedünk a város látnivalóival: Lambton utcai drótkötélpálya (a kelburni kilátóponthoz megy fel), Parlament (Méhkas), Te Papa (Új-Zéland Nemzeti Múzeuma, kívülről), kikötő.

Szállás: Wellington (1 éj)

17.nap Wellington > Rotorua

Korai kelés után északnak tartunk, a maori kultúra fővárosa, Rotorua felé. Útközben megállunk a Tongariro Nemzeti Parknál, hogy a máig aktív Ruapehu vulkánt és két társát – Ngauruhoe és Tongariro – is megörökíthessük. A festői Taupo-tó elérése után geotermikus vidéken át vezet utunk. Ha érdeklődnénk, miként változtatja meg a felszínt a Föld mélyének belső hője, a Craters of the Moon (a Hold kráterei) nevű termálvidék kitűnő példa a jelenség tanulmányozására. Ennek közelében építették fel a világ első geotermikus létesítményét, a Wairakei Erőművet, melyre szintén módunkban áll egy távoli pillantást vetni. Estére a hasonnevű tó partján fekvő Rotoruába érünk. Orrunkat megcsapja a kénhidrogén jellegzetes illata, ékes bizonyítékul szolgálva, hogy a geotermikus jelenségek kellős közepére vetődtünk.

Szállás: Rotorua (2 éj)

18.nap Rotorua

Rotorua elsősorban két dolog miatt nevezetes: ez az őslakó maorik központja, valamint az iszapfortyogók, gejzírek és hőforrások által itt megtapasztalhatjuk Földünk belső erejét, a geotermikus aktivitást. Séta a geotermikus zónában a Maori Kulturális Központ területén (Te Puia), kivivel (Új-Zéland emblematikus röpképtelen madara), wakával (harci csónak), közösségi házzal. Este: Maori folklór program „hangi” vacsorával, zenével, énekkel és a félelmetes maori harci tánccal, a hukával.

Szállás: Rotorua

19.nap Rotorua > Auckland

Reggeli után Rotoruában még két programon vehetünk részt: Paradise Valley-ben egy vadasparkot nézhetünk meg – többek között pisztrángokkal, wallabikkal, madarakkal stb. -, és/vagy az Agrodome-komplexumban az új-zélandi birkatenyésztés fortélyaival ismerkedünk (a kettő együtt kb. 60 NZD). A műsor során elvonul előttünk az ország teljes „birkakészlete”, mely a közel 40 millió birkát – mintegy húsz fajtát – hiánytalanul reprezentálja. Tanúi lehetünk a gyors nyírásnak, birkaárverésnek, kutyás birkaterelésnek, s számos egyéb érdekes dolognak. Az Agrodome-ból az ország legnépesebb városába, Aucklandbe indulunk. Útközben megállunk Matamatánál, mely település a Gyűrűk ura c. film által vált világhírűvé, ugyanis itt láthatóak a hobbitok házmaradványi, az egykori filmes díszletek (80 NZD). Ezt követően kisebb kerülővel egy földalatti hajókázás során a Waitomo-barlangok világító féreglárváit szemléljük. Csónakkal járjuk be a mészkőbarlang zegzugos járatait, ahol ezrével pislákolnak a természet apró „lámpácskái”. Este rövid séta Auckland belvárosában, és felmegyünk a Sky Towerbe, amely Új-Zéland legmagasabb épülete.

Szállás: Auckland (1 éj)

20.nap Auckland > Hong Kong

A mai napon a menetrend függvényében Hongkongba, majd onnan tovább Európába repülünk.

21.nap Budapest

Az átszállást követően a déli órákban a Liszt Ferenc repülőtérre érkezünk.

Fakultatív programok

Egész napos kirándulás Kuranda őserdei állomásához (nagy buszos, nem privát program): 55.000,-Ft/fő

Egész napos kirándulás a Kék-hegyekhez (saját kisbuszos, privát program): 29.000,-Ft/fő

Jeep kirándulás a Skippers Kanyonba (négy kerék meghajtású jeep-ekkel): 35.000,-Ft/fő

Egyéb fakultatív programok a helyszínen fizetendők (pl.: helikopteres sétarepülés a fjordokon).

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Utazás, elhelyezés 3* hotelekben, transzferek, mikrobuszok a körutazás során, belépők a programban meghirdetett látnivalókhoz, reggeli (kivéve egy nap Tasmániában, Cradle Mountainsnál!), magyar nyelvű csoportkísérő/idegenvezető.

Alapár nem tartalmazza: 

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, repülőjegy illetékek kb. 390.000Ft, vízum szervízdíj Ausztrália: 5.000 Ft, egyéb belépők (igény szerint) kb. 150 Usd, storno biztosítás, egyéni kiadások, borravaló.

Kötelező költségek: 

Repülőjegy illetékek kb. 390.000Ft
vízum szervízdíj Ausztrália: 5.000 Ft,
egyéb belépők (igény szerint) kb. 150 USD

Helyszíni költségek leírása: 

Fakultatív programok,
programban nem szereplő étkezések.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
150 USD
Várható költőpénz szükséglet: 
Igények szerint változó
Előleg: 

Előleg: A részvételi díj 40%-a a jelentkezéskor
Fennmaradó összeg: Legkésőbb 30 nappal az indulás előtt

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az idulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerint közlekedő repülőjáratokkal, belső repülőjáratokkal.

Szállás: 

19 éjszaka 3 csillagos szállodákban, két­ágyas, fürdőszobás szobákban.

Étkezés: 
Reggelis (kivéve egy nap Tasmániában, Cradle Mountainsnál!)
A területről: 
Ausztrália, 7,7 millió négyzetkilométernyi területével az egyik legnagyobb ország és a legkisebb kontinens. Az európai telepesek megjelenése előtt 300 000 benszülött (aboriginal) élt itt törzsi keretek között. Minden törzsnek saját nyelve (több mint 250), kultúrája és hagyományai voltak, melyek a természethez és a földhöz való kötődésüket tükrözték. Bár az európaiak csak 1606-ban találkoztak a földrésszel Torres révén, az óceániai és ázsiai népeknek már volt kapcsolatuk az ittélőkkel. Ausztrália és a benszülöttek sorsa 1770-ben "végzetes" fordulatot vett, amikor Cook kapitány Endeavour nevű hajója lehorgonyzott a későbbi Sydney várostól nem messzi öbölben. Az ország azóta a Brit Nemzetközösség tagja. Új-Zéland valamennyi ide látogató turista szerint nyugodt, barátságos és varázslatosan szép ország. A nagyságát tekintve Anglia területének megfelelő ország fantasztikus életstílusáról és természeti szépségéről híres. A szubtropikus északi térségtől a hegyvidéki déli területekig minden megtalálható Új-Zélandon: napos tengerpartok, hófedte hegycsúcsok, kristálytiszta tavak, füstölgő vulkánok, gleccserek, ... sőt még ősi fjordok is. A polinéziai hatás mindenhol érezhető, emellett a maori hagyományok is jelentős mértékben hozzájárulnak a lebilincselő kulturális dimenzióhoz. A vásárlástól a síelésig, a sétálgatástól a bálnanézésig mindig lehet valami újat és izgalmasat felfedezni a világ legtisztább és legzöldebb országában!
Időjárás: 
Ausztráliában változatosak az időjárási viszonyok. Északon trópusi, a középső területeken sivatagi száraz, míg mérsékelt délebbre. A tél májustól októberig tart, és országszerte a július a leghűvösebb. A leghidegebb a hegységekben van, míg a trópusi területeken +5 és 30 fok közötti a téli átlaghőmérséklet. Az ausztrál nyár novembertől áprilisig tart. A kontinens északi részén a december a legmelegebb, míg a délebbi államokban a januárban és februárban kell hőségre számítani.
Vízum: 
Magyar állampolgárok csak vízummal utazhatnak Ausztráliába. Az útlevélnek a visszaérkezéstől számítva még 6 hónapig érvényesnek kell lennie, és minimum 2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lennie! Új-Zélandra vízum nélkül utazhatnak be a magyar állampolgárok, megérkezéskor majd egy belépési nyilatkozatot kell kitölteni.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. Védőoltás nem szükséges. Az egészségügyi előírásokról helyi partnereink megkérdezése alapján adtunk tájékoztatást. Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot (Budapest, IX. Gyáli u. 3/a). Telefon: (0036) (1) 476-1364, honlap: www.oek.hu
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!