Ausztrália és Új-Zéland II. 2020-es indulások

22 napos körutazás Ausztrália és Új-Zéland tájain

A II-es körutazásunkat kibővítettük egy négynapos kirándulással a szubtrópusi éghajlatú Észak-Ausztráliába, ahol Földünk egyik nevezetes természeti csodája, a Nagy-korallzátony található. Itt a dzsungel élővilágával és az ausztrál bennszülöttek életével is megismerkedhetünk, valamint egy kis pihenésre is nyílik lehetőség. Új-Zélandon ennél az utazásnál több idő jut az Északi-sziget látnivalóira, ezenkívül a Déli-szigeten tett körutazásunkat is meghosszabbítottuk egy nappal, így a fő attrakció, a fjordvidék bebarangolására egy nap helyett kettőt tudunk szánni.

Alapár tartalmazza

a repülőjegyeket (beleértve az összes belső járatot is), a 19 éjszakai szállást a fent megadott ellátással, az útlemondási biztosítást, az idegenvezetést a budapesti indulástól a budapesti érkezésig, a transzfereket, a helyi autóbuszos közlekedést és a felsorolt programokat, valamint a következő belépődíjakat: Featherdale állatkert, Sydney Tower, hajókirándulás Sydneyben, Shantytown, hajózás a Milford Soundon (fjordon), felvonó Queenstownban, Sky Tower Aucklandben, Waitomo-barlang, Rotoruában a geotermikus terület, a maori kulturális központ, a maori folklórprogram és az Agrodome. (Egyes nevezetességek ingyen látogathatóak, például Canberrában a Parlament, a Nemzeti Galéria és a katonai múzeum.)

Alapár nem tartalmazza

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, fakultatív programokat, repülőtéri illetéket.

Hossz: 
22 nap 19 éj
Szállás: 
szálloda
***

Szállás

19 éjszaka 3-4 csillagos szállodákban, két­ágyas, fürdőszobás szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Program: 

1. NAP:
Reggel elutazás Ferihegyről a világ egyik legjobb légitársaságának tartott Qatar Airways menetrend szerinti, közvetlen járatával Dohába, majd onnan tovább közvetlen járattal Sydneybe.

2. NAP:
Érkezés Sydneybe helyi idő szerint a kora esti órákban (magyar idő szerint a reggeli órákban). Transzfer a szállodába (1 éj).

3. NAP: CANBERRA
Délelőtt utazás Canberrába, Ausztrália sajátos hangulatú fővárosába. Canberra a Sydney és Melbourne közti versengésnek köszönheti létét, a XX. században építették fel, a világ egyik legmodernebb fővárosa lett, amely ugyanakkor számos szép parkkal, zöldterülettel rendelkezik. A városnézés során meglátogatjuk az új parlament épületegyüttesét is, melyet 1988-ban avatott fel II. Erzsébet királynő. A parlament tetejéről gyönyörű panoráma nyílik az egész városra. A városnézés után szabadidő, ezalatt lehetőség lesz vagy a Nemzeti Galéria, vagy a Világháborús Emlékműnél található katonai múzeum megtekintésére. Ez utóbbi igazi csemegét jelent a történelem kedvelőinek, a világ egyik leglátványosabb háborús múzeumáról van szó. Szállás Canberrában (1 éj).

4. NAP: KÉK-HEGYSÉG
Utazás a Kék-hegységbe, mely Sydney lakóinak a kedvenc kirándulóhelye (ősi eukaliptusz erdők, gyönyörűszép völgyek, szakadékok, vízesések). Az UNESCO világörökséghez tartozó hegység jelképe a Jamison-völgyből 300 méteres magasságba nyúló három egymás melletti sziklatömb, a „Három Nővér”. Lehetőség lesz a Scenic Railway és az üvegpadlójú Scenic Skyway kipróbálására. Az előbbi a helyiek szerint a világ legmeredekebb vasúti pályája, az utóbbi pedig egy közel 300 méter mély völgy két oldalát köti össze. A völgybe lezúduló Katoomba-vízesés lélegzetelállító látvány. Szállás a Kék-hegységben (1 éj).

5. NAP: FEATHERDALE ÁLLATKERT, CAIRNS
Ausztráliai programunkat a Sydney melletti Featherdale állatkert meglátogatásával folytatjuk, mely arról nevezetes, hogy itt kizárólag Ausztráliában őshonos állatokat láthatunk (koala, kenguru, wombat, tasmán ördög, dingó, emu, pingvin, óriáskrokodil, ausztráliai hangyászsün, kazuár stb.). Nagy élmény lesz a kenguruk simogatása és a fényképezkedés a koalákkal.
Továbbutazás Sydney repülőterére, a kora délutáni órákban repülés Cairns városába, a Korall-tenger partjára. Cairns Ausztrália szubtrópusi éghajlatú északi részének fő turistavárosa, köszönhetően annak a ténynek, hogy itt van a legközelebb a Nagy-korallzátony a kontinenshez. A megérkezést követően transzfer a tengerparti sétánytól néhány percre található, központi fekvésű szállodához (4 éj). A nap hátralévő részében szabad program.

6. NAP: CAIRNS, NAGY-KORALLZÁTONY, GREEN-SZIGET
Szabadprogram, pihenés, lehetőség strandolásra.
Fakultatív program: Egész napos hajókirándulás a Cairnstől 27 km-re található Green-szigetre, a Nagy-korallzátony legközelebbi szigetére. A Nagy-korallzátony Földünk egyik legismertebb természeti csodája, 2300 km hosszan húzódik Ausztrália északkeleti partjai mentén.
Utasaink üvegfenekű hajóról és ún. féltengeralattjáróról egyaránt tanulmányozhatják a korallokat, de a sziget homokos strandján lehetőség lesz fürdésre és sznorkelezésre is (felszerelést térítés ellenében biztosítanak). A pici sziget nagy részét dzsungel borítja, található itt egy kellemes tanösvény, valamint az érdeklődők megnézhetik a Marineland Melanesia nevű parkot is (óriáskrokodilok, teknősök, korallok, bennszülöttek fafaragásai stb.).
A fakultatív program ára: 32.400 Ft, mely tartalmazza a hajózáson kívül a kikötői transzfert, a büféebédet, valamint a korallok bemutatását a féltengeralattjáróról és az üvegfenekű hajóról.

7. NAP: CAIRNS, KURANDA, VONATOZÁS ÉS FELVONÓZÁS AZ ESŐERDŐBEN, BENNSZÜLÖTT PARK
Szabadprogram, pihenés, lehetőség strandolásra.
Fakultatív program: Egész napos kirándulás Cairns környékén. A hegyekben, a Barron folyó partján található egy hangulatos kisváros, Kuranda, mely kiváló piacairól ismert. Az odautat egy panorámavasúttal tesszük meg a világörökséghez tartozó esőerdőn keresztül. A másfél órás vonatozás alatt 15 alagúton és 40 hídon megyünk át. Az utazás csúcspontja a Barron folyó lenyűgöző vízesése, a többnyire bővizű trópusi folyó 260 méter magasból zúdul le, felejthetetlen látvány. (Itt 10 percre megáll a vonat.) A visszautazáshoz a Skyrail („égi vasút”) kabinjait használjuk. A 40 perces utazás a dzsungel felett, a hihetetlenül gazdag vegetáció tanulmányozása fentről egészen különleges élmény.
A nap második felében a Tjapukai Bennszülött Kulturális Parkba látogatunk, ahol Ausztrália őslakóinak kultúrájával, legendáival, életmódjával, táncaival, zenéivel ismerkedünk. A bennszülöttek a vadászfegyvereik, köztük a bumeráng használatát is megmutatják a látogatóknak.
A fakultatív program ára: 39.300 Ft.

8. NAP: CAIRNS
Szabadprogram, pihenés, lehetőség strandolásra. Cairnsnél a tengerpart nem alkalmas fürdésre, a turisták vagy a szállodák medencéit használják, vagy pedig a kikötőnél lévő ún. lagúnát. Ez tulajdonképpen egy hatalmas (közel futballpálya nagyságú) tengervizes medence, mely minden korosztály igényeit kielégíti. Cairnsben sok egyéb lehetőség is van a szabadidő kellemes eltöltésére: rengeteg üzlet, étterem, kávézó, de érdekes a város múzeuma és a Flecker Botanikus Kert is.
Azért is előnyös ennek a szabadnapnak a beiktatása, mert nagyon rossz időjárás esetén előfordulhat, hogy a hajók nem közlekednek a Nagy-korallzátonyhoz. Ebben az esetben ezen a napon lesz lehetőség a kirándulást pótolni.

9. NAP: SYDNEY
Transzfer Cairns repülőterére, dél körül utazás Sydneybe, Ausztrália legnagyobb városába.
Sokak szerint a Port Jackson-öböl partján elterülő Sydney a világ legszebb fekvésű nagyvárosa. Csodálatos fekvéséről utasaink is meggyőződhetnek, hiszen a megérkezés után felmegyünk a Sydney Tower közel 300 méter magasan lévő körkilátójába. Ezt a panorámát nem egykönnyen felejti el az ember. Ezután közös séta a belvárosban (sétálóutcák, felhőkarcolók, katedrális, régi városháza, Queen Victoria Building stb.). Ez utóbbi egy gyönyörűszép XIX. század végi bevásárlóközpont. Szállás Sydney központjában (2 éj).

10. NAP: SYDNEY
Délelőtt autóbuszos városnézés Sydneyben. Örök emlék marad utasainknak a sok szép villa, a rend, a tisztaság, a gondozott kertek, a mediterrán jellegű növényzet. A városnézés egyik csúcspontját jelenti a „Mrs Macquarie’s Chair” nevű kilátópont felkeresése, ahonnan remekül látszik mind a gyönyörű Port Jackson tengeröböl, mind a felhőkarcolók negyede, mind pedig Sydney jelképei: a világhírű operaház és a hatalmas Harbour Bridge (a Kikötő híd), melynek felső íve több mint 130 méter magasan van. A városnézés során egészen a Csendes-óceán partjáig megyünk. Itt található a legendás hírű Bondi Beach, a hullámlovasok paradicsoma.
A déli órákban egy ebéddel egybekötött másfél órás panoráma-hajókiránduláson vesz részt a csoport a Port Jackson-öbölben. Ez a sétahajózás ebben a csodálatos öbölben minden sydney-i látogatásnak kötelező része. Délután szabad program, ezalatt először lehetőség lesz részt venni egy vezetett túrán az operaház belsejében. Ezt követően séta a Királyi Botanikus Kertben, ami kiváló alkalom Ausztrália különleges növényvilágával való ismerkedésre. Később az érdeklődőkkel az egykori kikötő helyén létrehozott szórakoztató központba megy az idegenvezetőnk (a Darling Harbourba), ahol további attrakciók megtekintésére lesz lehetőség.

11. NAP: ARTHUR-HÁGÓ PANORÁMAÚTJA
Délelőtt elutazás Sydneyből Új-Zéland Déli-szigetére. Érkezés Christchurch repülőterére a délutáni órákban (helyi idő szerint), majd továbbutazás autóbusszal a sziget nyugati partvidékére egy gyönyörűszép panorámaúton, az Arthur-hágón keresztül (fotószünetek). Már az első új-zélandi napunkon ízelítőt kapunk a Déli-Alpok csodás tájaiból, szinte minden kanyar után más szépségben gyönyörködhetünk. Szállás a Tasmán-tenger partján fekvő kisvárosban, Greymouthban (1 éj).

12. NAP: PUNAKAIKI – PALACSINTA-SZIKLÁK, SHANTYTOWN, FRANZ JOSEF-GLECCSER
Délelőtt utazás egy látványos tengerparti úton Punakaiki falucskába, a Paparoa Nemzeti Park területén található Palacsinta-sziklákhoz (Pancake Rocks). Felejthetetlen élmény a körséta a morajló tenger fölé emelkedő különleges sziklaalakzatok között, szerencsés esetben még a gejzírszerű vízköpő kürtők (blowhole-ok) is tanulmányozhatóak.
A következő programunk Shantytown, az egykori aranyásó város helyén létrehozott nagyszerű skanzen. Utasaink itt megismerkedhetnek egyrészt egy XIX. század végi új-zélandi kisváros életével, másrészt a korai aranyásók munkájával, életkörülményeivel. Lehetőség lesz az aranymosás kipróbálására is.
Délután továbbutazás a Déli-Alpok nyugati lábainál, a Tasmán-tenger mentén Franz Josef Glacier falucskába. A Déli-sziget nyugati partvidékének nagy nevezetessége az egymás közelében lévő Franz Josef- és Fox-gleccser. Mindkettő a Déli-Alpok legmagasabb csúcsaitól indul, és a tengerszint felett mindössze 300 méteres magasságban végződik. Lehetőség sétára a Franz Josef-gleccserhez vagy pedig jó idő esetén fakultatív helikopteres sétarepülésre a gleccserek és hegyóriások világába. Szállás Franz Josef Glacier faluban (1 éj).

13. NAP: MATHESON-TÓ, THUNDER CREEK-VÍZESÉS, HAAST-HÁGÓ, BLUE POOLS
Délelőtt először a Matheson-tóhoz utazunk. A mérsékelt égövi esőerdőben található bűbájos tó partjáról tiszta időben nagyszerű panoráma nyílik a Mount Cookra, Új-Zéland legmagasabb hegycsúcsára (3754 m).
Ezt követően továbbutazás szép alpesi tájakon keresztül (fotószünetek). Pihenő a sűrű esőerdőben található Thunder Creek-vízesésnél. Ezután a Haast-hágón átkelve az érdeklődők egy könnyű sétát tehetnek egy csodás természeti látnivaló, a Blue Pools-túra útvonalán, amely egy gyönyörű, türkizkék vizű, mély folyami szurdok látványos függőhidakkal (oda-vissza összesen 1 óra gyaloglás nagyrészt sík terepen). Továbbutazás a Wanaka- és a Hawea-tó érintésével Queenstownba, a Déli-sziget turisztikai fővárosába, szállás (1 éj).

14. NAP: FJORDVIDÉK, MILFORD SOUND, MIRROR LAKES (TÜKÖR-TAVAK)
Utazás a fjordvidékre Új-Zéland egyik legszebb panorámaútján. A fjordok leghíresebbike, a Milford Sound sokak szerint a világ egyik leglenyűgözőbb természeti csodája. Az új-zélandi fjordok közül egyedül ez a fjord van közvetlen összeköttetésben az ország úthálózatával, tehát a turisták számára a legkönnyebben megközelíthető (igaz, hogy minimum négy órát kell buszozni Queenstowntól a fjord csücskéig).
A fjordon tett jó másfél órás sétahajózás óriási élmény, a hatalmas hegyek, a vízesések látványán kívül szerencsés esetben a hajóról az állatvilág is tanulmányozható (fókák, pingvinek, delfinek).
A hosszú autóbuszos utazás során természetesen fotószüneteket tartunk, például a bűbájos Tükör-tavaknál.
Szállás a fjordokhoz legközelebb eső kisvárosban, Te Anauban (2 éj).

15. NAP: TE ANAU, FJORDVIDÉK, DOUBTFUL SOUND
Szabadprogram, pihenés Te Anauban, az azonos nevű alpesi tó partján fekvő városkában.
Fakultatív program: Doubtful Sound
Egész napos kirándulás autóbusszal, hajóval, megint autóbusszal és megint hajóval, majd vissza.
A fjordok szerelmesei szerint egy hely van a világon, amelyik lenyűgözőbb a Milford Soundnál, ez pedig Új-Zéland másik viszonylag egyszerűen elérhető fjordja, a Doubtful Sound. Igaz, megközelítése jóval bonyolultabb a Milford Soundnál, hiszen először a nagy hegyek között fekvő Manapouri-tavon kell 45 percet hajózni, majd a tó nyugati csücskéből induló földúton szállítják a turistákat a fjordig egy látványos útvonalon, az esőerdőn keresztül. A Wilmot-hágó után a fjordra nyíló panoráma lélegzetelállító látvány.
Mivel a Doubtful Sound jóval hosszabb a Milford Soundnál, itt háromórás hajókiránduláson vesznek részt a turisták. A különös formájú hegyóriások, az érintetlen természet, a mérsékelt övi esőerdő, a rengeteg vízesés, a fjordban lévő szigetek együttese lázba hozza a természeti szépségeket szerető utazókat. A legmagasabb vízesés több mint 700 méter magasból zúdul le.
A fakultatív program ára: 61.600 Ft (garantált indulás).
Bár maga ez a kirándulás több mint 60.000 forintba kerül, úgy gondoljuk, hogy megéri részt venni rajta, hiszen egészen egyedülálló látványról van szó. Azért is előnyös két napot a fjordvidéken tölteni, mert sajnos itt elég gyakoriak az esőzések, viszont mivel jellemző módon gyakran változik az időjárás, az azért elég ritka, hogy két egymást követő nap folyamatosan csapadékos legyen.

16. NAP: KAWARAU FOLYÓ, ARROWTOWN, QUEENSTOWN
Kora délelőtt visszautazás Queenstown környékére, ahol a nap további részét töltjük. A Wakatipu-tó partján található szép fekvésű Queenstownt szokták nevezni az extrém sportok világfővárosának is. Nem véletlen, hogy a város közelében a Kawarau folyó szurdoka felett átívelő híd volt a helyszíne a világon először a bungee jumping halálugrásnak. Látogatás ezen a „történelmi” helyen, ahol szinte állandóan lehet látni bungee jumpingosokat.
Ezt követően ismerkedés egy bájos kisvárossal, Arrowtownnal. Az egykori aranyásó város központját mintaszerűen felújították, itt található a nívódíjas Lakes District („tóvidék”) Múzeum.
A kora délutáni órákban felvonóval felmegyünk a Queenstown városközpontja felett emelkedő hegycsúcsra, ahonnan pazar panoráma nyílik a városra, a tóra és a környező hegyvilágra. Ezt követően rövid közös séta, majd szabad program Queenstown hangulatos városközpontjában. Lehetőség lesz részt venni valamilyen egyéb programon: Kivipark, sétahajózás, Shotover Jet. Ez utóbbi programot a kalandkedvelő utasainknak ajánljuk. A 15 személyes csónakok 70-80 km/órás sebességgel száguldanak a Shotover folyó kanyonjában, gyakran 360 fokos fordulatot tesznek. Bővebb információ: www.shotoverjet.com
Szállás Queenstownban (1 éj).

17. NAP: AUCKLAND
Reggel elutazás Queenstown repülőteréről Aucklandbe. Megérkezés után városnézés. Auckland Új-Zéland egyetlen igazi nagyvárosa, itt él az ország lakosságának egyharmada, közel másfél millió ember. A szép fekvésű várost szinte minden oldalról tengeröblök és szigetek határolják, itt minden negyedik embernek van hajója. Ezért is nevezik Aucklandet a vitorlák városának. A városnézés során lehetőség lesz a város egyedülálló fekvését tanulmányozni a Sky Towerből, mely a déli félteke legmagasabb tornya. A nap folyamán lesz egy kis szabadidő is a város egyéni felfedezésére, a múzeumok közül ajánljuk a Tengerészeti Múzeum megtekintését. Szállás a városközpontban (1 éj).

18. NAP: WAITOMO-BARLANG, ROTORUA (GEJZÍREK, MAORI KULTÚRA)
Elutazás az Északi-sziget egyik nagy attrakciójához, a Waitomo-barlanghoz, ahol a szép cseppköveken kívül az új-zélandi barlangok jellegzetes állatait, a parázsférgeket is láthatjuk. Amikor minden mesterséges fényt lekapcsolnak a vezetők, az az ember érzése, hogy az éjszakai csillagos égbolt van a feje felett.
Továbbutazás Rotoruába, mely város és környéke az Északi-sziget legnépszerűbb turisztikai desztinációja. Köszönhető ez egyrészt a híres geotermikus jelenségeknek, másrészt Rotorua a maori kultúra fő központja. (A maorik Új-Zéland őslakosai, akik az európaiak XVIII. század végi megjelenésekor jóval magasabb szinten voltak a fejlődésben, mint Ausztrália őslakosai.)
A megérkezés után egy kis ismerkedés következik Rotoruával, az azonos nevű tó partján fekvő várossal, majd a város melletti Whakarewarewa geotermikus területre látogatunk, ahol nagy eséllyel több látványos gejzírt lehet megcsodálni. Ugyanitt található egy kiviház és egy maori kulturális központ (hagyományos maori házak, kézművesek). Este egy maori folklórprogramon vesz részt a csoport, melyhez bőséges büfévacsora is tartozik. Szállás Rotoruában (1 éj).

19. NAP: AGRODOME, AUCKLAND
Folytatjuk az ismerkedést az Északi-szigettel. Új-Zélandon nagyon fejlett az állattenyésztés. Bármerre jár az ember az országban, mindenfelé legelésző birkákat vagy teheneket lehet látni. Délelőtt a Rotorua melletti Agrodome-ban nézünk meg egy előadást, melynek legérdekesebb része a birkanyírás és a birkaterelő kutyák ügyességének bemutatása. Visszautazás Aucklandbe, transzfer a repülőtérre, majd a kora esti órákban továbbrepülés Ausztrália második legnagyobb városába, Melbourne-be. Érkezés este 9 óra körül (helyi idő szerint), majd transzfer a városközpont közeli szállodába (2 éj).

20. NAP: MELBOURNE, GREAT OCEAN ROAD (NAGY ÓCEÁNI ÚT)
Szabadprogram Melbourne-ben, lehetőség pihenésre, a város egyéni felfedezésére.
Fakultatív program: Great Ocean Road (Nagy Óceáni Út)
Egész napos kirándulás a Great Ocean Road (Nagy Óceáni Út) mentén. Melbourne-től nyugatra az 1920-as években építettek egy több mint 200 km hosszú tengerparti utat, mely az ausztrálok szerint a világ legszebb autóútja. Bár ez valószínűleg túlzás, mindenképpen nagy élményt jelent az utazás ezen a panorámaúton (gyönyörű tájak, látványos tengeröblök, rengeteg szörfös, hangulatos üdülővárosok, szép villák). Szerencsés esetben útközben szabadon élő koalákat és kengurukat is láthatunk. Az út egy szakasza az Otway Nemzeti Parkon vezet keresztül (mérsékelt égövi esőerdő). Az utazás csúcspontját a „Tizenkét Apostol” megtekintése jelenti. Ezek a hatalmas partmenti sziklatömbök több mint 60 méter magasra emelkednek ki az örvénylő óceánból.
Felhívjuk a figyelmüket, hogy a kirándulás során összesen kb. 500 km buszozásra kell számítani, de a természeti szépségek kedvelőinek a látvány megéri a hosszú utazást.
A fakultatív program ára: 22.900 Ft (garantált indulás).

21. NAP: MELBOURNE
Félnapos városnézés Victoria állam fővárosában. Melbourne nagyon hangulatos, kellemes város sok-sok szép épülettel, parkkal, zöldterülettel. A városnézés néhány fő állomása: az UNESCO világörökséghez tartozó Royal Exhibition Building; a neogótikus Szent Patrick-katedrális; a Fitzroy Gardens (egy gyönyörűszép park, benne a Cook’s Cottage, Ausztrália legrégibb épülete); az Olimpiai negyed; a XXII. századot idéző Federation tér; a Botanikus kert a világháborús emlékművel, mely az ókori világ hét csodája közé tartozó Halikarnasszoszi mauzóleum mintájára épült; az Albert Park, ahol a Forma-1-es autóversenyeket tartják stb.
A városnézés után szabad program, idegenvezetőnkkel lehetőség felmenni a 2006-ban épült Eureka-torony kilátóteraszára (Melbourne legmagasabb felhőkarcolója), majd a híres Melbourne Múzeum meglátogatására (állítólag a déli félteke leggazdagabb múzeuma).
Kora este transzfer a melbourne-i repülőtérre, elutazás a Qatar Airways közvetlen járatával Dohába, majd onnan tovább közvetlen járattal Budapestre.

22. NAP:
Érkezés Ferihegyre a déli órákban.

Kapcsolódó cikkek

» A fjordok királynője: a Milford Sound, Új-Zéland - Kovács Attila, 2014. február. 10
» Új Zéland: a déli sziget tájain - Kovács Attila, 2018. augusztus. 27
» A világ legmagasabb hintája - Új Zélandon - Kovács Attila, 2016. április. 11
» Akaroa, a "legfranciább" település Új-Zélandon - Kovács Attila, 2014. január. 22
» Új-Zéland legszebb túrái: a Mount Cook - Kovács Attila, 2014. január. 17
» Páfrányok és tengeröblök: Queen Charlotte track, Új-Zéland - Kovács Attila, 2014. január. 17
» Arany homok és tengerpart - Abel Tasman Nemzeti Park, Új-Zéland - Kovács Attila, 2014. január. 13
» A boszorkány konyhája Új-Zélandon: Wai-O-Tapu - Kovács Attila, 2013. december. 29

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fakultatív programok

Egész napos hajókirándulás a Cairnstől 27 km-re található Green-szigetre 32400 Ft/fő 

Egész napos kirándulás Cairns kör­nyé­kén 39300 Ft/fő

Doubtful Sound 61600 Ft/fő

Great Ocean Road (Nagy Óce­áni Út) 22 900 Ft/fő

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

a repülőjegyeket (beleértve az összes belső járatot is), a 19 éjszakai szállást a fent megadott ellátással, az útlemondási biztosítást, az idegenvezetést a budapesti indulástól a budapesti érkezésig, a transzfereket, a helyi autóbuszos közlekedést és a felsorolt programokat, valamint a következő belépődíjakat: Featherdale állatkert, Sydney Tower, hajókirándulás Sydneyben, Shantytown, hajózás a Milford Soundon (fjordon), felvonó Queenstownban, Sky Tower Aucklandben, Waitomo-barlang, Rotoruában a geotermikus terület, a maori kulturális központ, a maori folklórprogram és az Agrodome. (Egyes nevezetességek ingyen látogathatóak, például Canberrában a Parlament, a Nemzeti Galéria és a katonai múzeum.)

Alapár nem tartalmazza: 

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, fakultatív programokat, repülőtéri illetéket.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték - VÁLTOZHAT!
BBP biztosítás megkötése utazási feltétel!
 

Helyszíni költségek leírása: 
Az árak tájékoztató jellegűek!
 
Az itt felsorolt múzeumlátogatásokon, sétahajózásokon stb. a részvétel nem kötelező, a helyszínen mindenki maga döntheti el, hogy részt kíván-e venni az adott programon.
 
A teljes részvételi díjak tartalmazzák a belépődíjakat.
 
 
 
További fakultatív lehetőségek:
Kék-hegység Scenic World kombinált jegy AUD 49,- 
Sydney Operaház AUD 35,-
Franz Josef-gleccser helikopteres sétarepülés NZD 360,-
Arrowtown Lakes District Múzeum NZD 10,-
Queenstown Shotover Jet NZD 159,-
Melbourne Eureka-torony AUD 25,-
Melbourne Múzeum AUD 15,-
Cairns Cairns Múzeum AUD 15,- 
Flecker Botanikus Kert ingyenes 
Auckland Tengerészeti Múzeum NZD 20,- 
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulás időpontját megelőző 30 napon belül a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az idulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

A Budapest – Sydney – Cairns – Sydney – Christchurch / Queenstown – Auckland – Melbourne – Budapest útvonalon menetrend szerinti repülőjáratokkal. Ausztráliában és Új-Zélandon légkondicionált autóbuszokkal.

Több szempontból is előnyös a Qatar Airways járataival utazni Ausztráliába:
1. A budapesti felszállás és a sydney-i megérkezés között eltelt idő mindössze 24-25 óra.
2. Nem nyugat felé repülünk először, hanem Budapestről egyenesen délkelet felé, Ausztrália irányába.
3. Az utazás során mindössze egyszer kell leszállni, amikor Dohában átszállunk.
4. Dohában a csatlakozási idők nagyon kedvezőek.
5. Így már a 2. nap estéjén megérkezünk Ausztráliába. Igaz, hogy így egy éjszakai szállással több van a részvételi díjban, de a 3. napi programra pihenten indulhat a csoport.

Szállás: 

19 éjszaka 3-4 csillagos szállodákban, két­ágyas, fürdőszobás szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
19 bőséges reggeli, valamint 3 főétkezés (ebéd a 10. napon, vacsora a 11. és a 18. napokon). További ebédet vagy vacsorát a részvételi díj nem tartalmaz. (A szállodákban, illetve környékükön többféle étkezési lehetőség van, a kiválasztásban az idegenvezető természetesen segítséget nyújt.)
A területről: 
Magyarországhoz képest plusz 9 óra Ausztrália keleti részén, plusz 11 óra Új-Zélandon. A tényleges időeltolódásnál még figyelembe kell venni, hogy nálunk alapjában véve áprilistól októberig, náluk pedig októbertől márciusig van nyári időszámítás (plusz egy óra).
Időjárás: 
Az évszakok pont fordítva vannak, mint Európában. Amikor itt tél van, ott akkor van nyár.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő BBP biztosítás megkötése utazási feltétel! Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Védőoltásra nincs szükség. Az erős napsütés ellen célszerű védekezni napolajjal, sapkával, napszemüveggel.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!