Körutazás Dél-Amerikában

21 napos Óriáskörút a Tűzföldön

Tűzföld a Dél-Amerika legdélibb területét alkotó szigetvilág. Sehol máshol nem süt úgy a nap, sehol máshol nincsenek olyan fények, mint Dél-Amerika legtávolabbi csücskében, Tűzföldön. Számtalan Nemzeti park található a területén, amely különleges állat és növényvilágot tár szemünk elé.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

BBP utasbiztosítást, közlekedés külön busszal, hajóval, vonattal, elhelyezés középkategóriájú (kb. 3+- 4*-os) szállodában, kétágyas, fürdőszobás szobákban, reggelivel, magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig.

Részvételi díj nem tartalmazza

Nemzetközi és belső repülőjegyeket, reptéri illetékeket üzemanyag felárral, belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket, sztornó biztosítást, a fakultatív programokat, egyágyas felárat.

Hossz: 
21 nap
Létszám: 
Minimum létszám: 15 fő

Szállás

Elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodában, kétágyas, fürdőszobás szobákban, reggelivel.

Program: 

1. nap: Budapest – Rio de Janeiro (Brazília)
Elrepülés átszállással Budapestről Brazíliába, Rio de Janeiroba. Esti érkezést követően transzfer a szállodába. Szállás a Copacabanán. 

2. nap: Rio de Janeiro – Cukorsüveghegy - Corcovado
Reggeli után a Rio jelképének számító Cukorsüveghegy meglátogatása. Ez Rio egyetlen része, ahonnan a Copacabana tengerpartja teljes egészében belátható. Ezt követően városnézés a világ legszebb fekvésű városában. Felmegyünk fogaskerekűvel a Megváltó szobrához, amely a Corcovado hegy tetején magasodik, és ahonnan gyönyörű panoráma nyílik a városra. Szállás a Copacabanán.

3. nap: Rio de Janeiro – Iguazu (Brazil oldal)
Reggeli, majd délelőtt szabad program, séta a Copacabanán, vásárlási lehetőség. Délután transzfer a repülőtérre és elrepülés az Iguazu vízeséshez. Érkezést követően transzfer a szállodába. Szállás az Iguazunál.

4. nap: Iguazu (brazil oldal és argentin oldal - Argentína)
Reggeli, majd az Iguazu vízesés megtekintése, amely a világ legbővizűbb vízesése, melyhez mind növény-, mind állatvilágban igen változatos nemzeti park tartozik. A szubtrópusi környezetben fekvő vízesésrendszer, amelyet 275 apróbb vízesés alkot, Brazília, Paraguay és Argentína határán található. Séta a brazil oldalon a vízesések mellett és alatt, amely az UNESCO Világörökségek részét képezi. Idő függvényében fakultatív programlehetőség: Macuco szafari, azaz motorcsónaktúra a vízesés alá. Miután a dzsungelen keresztül lesétálunk az Iguazu partjára, motorcsónakokba szállunk és az örvénylő, sistergő folyón behatolunk a 70-100 méteres dübörgő vízfalak közé (helyszínen fizetendő – kb. 80 USD). Ezt követően kirándulás az Iguazu vízesés argentin oldalához, és megtekintjük az Ördög torkának nevezett részt (Gargante del Diablo). Szállás az Iguazunál.

5. nap: Iguazu – Posadas – San Ignacio Miní – Trinidad (Paraguay)
Reggeli, majd Argentína Misiones szubtrópusi tartományának fővárosában, Posadasban kezdjük meg látogatásunkat a missziók és jezsuita romok világában. Folytatjuk utunkat napjaink legnagyobb jezsuita missziós romjaihoz, San Ignacio Miní-hez, ehhez az igen népszerű vallási birodalomhoz. Továbbutazunk Trinidad városába, Paraguay-ba. Paraguay nevét legnagyobb folyójáról kapta. Az indián eredetű név jelentése: „papagájok vize”. Az egykori spanyol gyarmat 1811-ben nyerte el függetlenségét. Bolívia mellett a kontinens másik, tengerparttal nem rendelkező országa. Trinidad, az UNESCO Világörökségek listájára is felkerült misszió méretéből is képet alkothatunk az Újvilág jezsuita mozgalmának hatalmasságáról. Látogatásunk során számos aprólékosan faragott építményt csodálhatunk meg. Szállás Trinidadban.

6. nap: Trinidad – Encarnación - San Ignacio Guazú - Asunción
Reggeli után továbbindulunk Encarnación-ba, mely várost a Paraná-folyó Argentínához tartozó déli partján alapítottak a jezsuiták, és 1621-ben átköltöztettek jelenlegi helyére az északi partra, majd következő állomásunk, ahol a missziósok világában elmerülhetünk San Ignacio Guazú. Ezt követően utazás tovább autóbusszal Paraguay fővárosába, Asunciónba. Szállás Asunciónban.

7. nap: Asunción – Buenos Aires (Argentína) – Tigre-delta
Reggeli, majd transzfer a repülőtérre és elrepülés Buenos Airesbe, Argentínába. Délután utazás a Paraná-folyó deltájához, ahol katamaránba ülünk és elutazunk Tigrébe. A féltrópusi környezetben betekintést nyerhetünk az argentin jómódúak életébe (nyaralóházak, jacht-klubok és evezős-klubok). Visszatérés Buenos Airesbe. Szállás Buenos Airesben.

8. nap: Buenos Aires
Reggeli után félnapos városnézés: a Plaza de Mayo, a Casa Rosada, Kormányzósági Palota, Metropolitan katedrális, a Colon színház, Kongresszusi Palota, Obeliszk stb. Szállás Buenos Airesben.

9. nap: Montevideo (Uruguay)
Reggeli után szabad program vagy fakultatív programlehetőség: utazás busszal a kikötőbe, majd áthajózás Montevideoba, Uruguay fővárosába és legfőbb kikötőjébe a Rio de La Plata, az „Ezüst folyó” torkolatán. Érkezés után városnézés a tangó szülővárosában: séta az óvárosban, a katedrális megtekintése, stb. Este visszautazás Buenos Airesbe. (A program ára: 74.000 Ft.) Szállás Buenos Airesben.

10. nap: Buenos Aires – Santiago de Chile (Chile)
Kora reggel transzfer a repülőtérre és elrepülés Santiago de Chilébe, Latin-Amerika legnagyobb városába. Érkezést követően városnézés: főtér a 0 kilométer-kővel, Alameda (a város főutcája, mely kulturális sokféleségével és üzleteivel csábítja a nézelődőt), La Moneda (elnöki palota), Santa Lucia-hegy (Santiago alapításának helyszíne), bohém-negyed (kávézókkal, éttermekkel, kis színházakkal, könyvesboltokkal). Vacsora. Szállás Santiago de Chilében.

11. nap: Vińa del Mar – Valparaiso
Reggeli, majd szabad program vagy fakultatív programlehetőség: egésznapos kirándulás a tengerparti régióba. Első állomásunk Vińa del Mar, „a kertek városa”. Továbbutazás Valparaisoba, ahol megtekintjük a híres Nobel-díjas chilei költő, Pablo Neruda házát, amely ma emlékmúzeumként működik. A nap további részében szabad program, vásárlási, fürdési lehetőség. Visszautazás a fővárosba. (A program ára: 26.500 Ft.) Vacsora. Szállás Santiago de Chilében.

12. nap: Santiago de Chile – La Paz (Bolívia)
Reggeli, majd gyalogos városnézés: felmenetel a riói Krisztus-szobor másához függővasúttal. Már maga az út is lélegzetelállító, de felérve a hegy tetejére még gyönyörűbb panoráma tárul a szemünk elé: a város és az azt körülölelő hegyek. Transzfer a repülőtérre és elrepülés Bolíviába, La Pazba, érkezés az esti órákban. Szállás La Pazban.

13. nap: La Paz
Reggeli, majd délelőtt városnézés Bolívia kormányzati városában: Calle Jaén – gyönyörű állapotban megmaradt koloniális épületeiről nevezetes utca, Murillo Tér, San Fransisco templom, helyi piac. Délután felkeressük a La Paztól nem messze fekvő Hold-völgyét, ahol az évmilliók eróziójának eredményét láthatjuk a holdbéli tájon. Vacsora. Szállás La Pazban.

14. nap: La Paz – Cusco (Peru)
Reggeli, majd megkezdjük utazásunkat Punoba, Peruba (határátkelésnél buszváltás). Útközben gyönyörködhetünk a Titicaca-tó és a fennsík által nyújtott kilátásban. Érkezést követően hajózunk a Titicaca-tavon. Vacsora. Szállás Punoban.

15. nap: Cusco
Reggeli, majd továbbutazunk Cuscoba.  Útközben áthaladunk Pucará városkán, mely látványos régészeti terület, majd útközben láthatjuk a Raqchi inka romokat és Andahuaylillas-i híres, gyönyörű kápolnát. Vacsora. Szállás Cuscoban.

16. nap: Cusco
Reggeli után városnézés az „arany városban”: főtér, katedrális, Koricancha palota, Kenko, Puka Pukara romjai, Tambomachay és a Sacsayhuamani erőd, stb. Szabad program, vásárlási lehetőség a képgalériákban (Cusco Dél-Amerika egyik leghíresebb művészeti központja), kézműves butikokban. Vacsora. Szállás Cuscoban.

17. nap: Cusco – Szent völgy – Ollantayambo – Pisac – Aguas Calientes
Reggeli, majd egésznapos kirándulás a „szent völgybe”, ahol az indiánok élete az évszázadok során szinte semmit nem változott. Meglátogatjuk többek között Ollantayambot, az Urubamba folyó partján csodálatos épségben megmaradt inka romvárost. Ezt követően sétálunk Pisacban, a szintén inka romvárosban. A hatalmas kiterjedésű földművelő teraszok között elszórtan fekvő épületcsoportok közül a legnevezetesebb az ún. Intiwatana-csoport. Utazás vonattal Aguas Calientesbe. Vacsora. Szállás Aguas Calientesben.

18. nap: Aguas Calientes – Machu Picchu – Cusco
Reggeli, majd utazás vonattal a fenséges hegyormok közt megbúvó, lenyűgöző szellemvároshoz az inkák egykori szent városához, a Machu Picchuhoz, ahol, aki érőt érez magában felsétálhat egészen a Huayna Picchuhoz. Visszautazás Cuscoba. Vacsora. Szállás Cuscoban.

19. nap: Cusco – Lima
Reggeli után transzfer a repülőtérre és elrepülés Limába. Érkezés után városnézés a perui fővárosban, melynek óvárosa az UNESCO Világörökségek része. Megtekintjük többek között a Fegyverek Terét (Főtér), a katedrálist és a katakombákat, valamint az Antropológiai és Archeológiai Múzeumot. Vacsora. Szállás Limában.

20. nap: Lima …
Reggeli, majd a városnézés folytatása: Miraflores, Huaca Pucllana piramis. Délután transzfer a repülőtérre és elrepülés átszállással Budapestre.

21. nap: … Budapest
Hazaérkezés Budapestre.

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fakultatív programok

A 9. napi fakultatív program: 74.000 Ft (Montevideo - Uruguay)
A 11. napi fakultatív program: 26.500 Ft (Vina del Mar, Valparaiso)

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

BBP utasbiztosítást, közlekedés külön busszal, hajóval, vonattal, elhelyezés középkategóriájú (kb. 3+- 4*-os) szállodában, kétágyas, fürdőszobás szobákban, reggelivel, magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

Nemzetközi és belső repülőjegyeket, reptéri illetékeket üzemanyag felárral, belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket, sztornó biztosítást, a fakultatív programokat, egyágyas felárat.

Kötelező költségek: 

Útlemondási biztosítás.
Nemzetközi és belső repülőjegyek.
Reptéri illetékek üzemanyag felárral.
Belépők és a programban feltüntetett étkezések.

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők és a programban feltüntetett étkezések: 380 USD/fő (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)
Borravaló: ajánlott 4 USD/fő/nap 

Előleg: 

I. részlet:          előleg jelentkezéskor (a végösszeg 30%-a)
II. részlet:         kb. 60 nappal indulás előtt (a végösszeg 20%-a)
Indulás időpontját megelőző 30 napon belül a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 50%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő. 

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Repülővel, menetrendszerinti járatokkal: egy európai átszállással Budapestről Brazíliába, Rio de Janeiroba.

Étkezés: 

A részviteli díj reggelis ellátást tartalmaz.

Időjárás: 
Dél-Amerikában az évszakok pont fordítva vannak, mint Európában. A január a mi júliusunknak, a február a mi augusztusunknak felel meg. Brazíliában, valamint még Buenos Aires és Santiago környékén is meleg nyári időre kell számítani, szubtrópusi záporok is kialakulhatnak (különösen Brazíliában). Bariloche környékén (Argentína, Chile, Brazília körutazás) hűvösebb idő is előfordulhat, egy vastagabb pulóverre, széldzsekire szükség lehet.
Tájékoztatásul közöljük néhány város nyári átlagos napi csúcshőmérsékletét:
Rio de Janeiro: 32 °C / Foz do Iguassu: 31 °C / Manaus: 31°C / Buenos Aires: 28 °C / Bariloche: 21 °C / Santiago: 28 °C
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Kötelező védőoltás nincs. Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot (Budapest, IX. Gyáli u. 3/a).
Telefon: (0036) (1) 476-1364, honlap: www.oek.hu
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!