Argentína és Chile körutazás

12 napos körutazás Dél-Amerikában

Dél-Amerikát elsősorban ősi kultúrájáról és az őserdeiről ismerjük. Ezen az úton azonban másfajta természeti látványosságok kerülnek előtérbe. A Tűzföld Dél-Amerika legdélebbi pontja a világ egyik legtitokzatosabb területe. A Magellán-szorost évszázadokon keresztül a hajósok a világ legveszélyesebb hajózási pontjának tartották. Itt találkozik a két óceán. A levegő hőmérséklete miatt csodálatos gleccservidék és tórendszer alakult ki.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

9 éj színvonalas hotelekben (4 éj 4*+5 éj emelt 3*), 9 büféreggeli, repülőjegyek 6 szakaszra, programok (2 városnéző túra), utazás komfortos buszokkal, 2 egésznapos hajótúra, helyi és magyar idegenvezetés

Részvételi díj nem tartalmazza

a repülőtéri illetéket, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, kilépési illetéket, útlemondási biztosítást, árfolyam pótdíjat, fakultatív programokat, belépőket, egyéb étkezéseket. A részvételi díj nem tartalmazza az esetlegesen felmerülő, kötelezően fizetendő árfolyam pótdíjat, melynek pontos mértékéről az ügyintézők adnak tájékoztatást a foglalást követően (az árfolyam pótdíj összege függ: az EUR árfolyamtól, a választott fakultatív programoktól és egyéb opciós költségektől).

Hossz: 
12 nap
Létszám: 
minimum létszám: 15 fő

Szállás

9 éj színvonalas hotelekben (4 éj 4*+5 éj emelt 3*)

Program: 

1. nap: indulás Budapestről Air France repülőjárattal

2. nap: érkezés reggel Santiago de Chile-be, városnézés (2éj)

3. nap: Valparaiso – Vina del Mar A Csendes óceán látványában és az Unesco világörökséget képező építészeti hagyatékban gyönyörködhetünk Valparaiso kikötővárosban. D.u. Vina del Mar híres óceánparti üdülőhely megismerése: parkok, sétányok valamint eredeti Húsvét –szigeteki kultikus kőszobrok. Átuzaunk Chile egyik leghíresebb borvidékén is.

4. nap: Chilei Tűzföld / Punta Arenas és környéke Repülés a chilei Tűzföld fővárosába Punta Arenas-ba. Ismerkedés Chile legdélebbi, gyapjúkereskedelemből meggazdagodott városával (főtér pompás házai, Patagónia Intézet stb.), séta a Magellán-szoros partján. Fak.túra egy nagy pingvinkolóniához. Szállás Punta Arenas-ban (1éj)

5. nap:Chilei Patagónia csúcspontjai Utazás a Magellán-szoros majd fjordok mentén Puerto Natales-be. Rövid séta a barátságos belvárosban. Du. felkeressük a leghíresebb chilei nemzeti parkokat: túra a Torres del Paine látványos hegyormai és tavai mentén. Szállás a nemzeti park egy romantikus völgyében (1éj).

6. nap: Torres del Paine II. – El Calafate D.e. folytatjuk a páratlan szépségű nemzeti park felfedezését. D.u. utazás festői tájon át a dél-argentin El Calafate-be, a Lago Argentino partján fekvő kisvárosb. Szállás elfoglalása (3éj)

7. nap: Los Glaciares Nemzeti Park (dél) Lélegzetelállító hajótúrán veszünk részt tavak, jéghegyek és gleccserek mentén: a Lago Argentino, Argentina legnagyobb tavától a jéghegyek csatornáján (Canal del los Tempanos) hajózunk fel Földünk talán leglátványosabb hatalmas gleccseréhez, a Perito Moreno-hoz, amely még mindig növeli méreteit. Különleges élmény látni és hallani, ahogy a leszakadó hatalmas jégtömbök a gleccsertó vízébe csapódnak. Áthajózás a szomszédos szűk gleccsercsatornához (Brazo Rico). Késő d.u. szabadidő Calafate tópartján (madárles) és kedves belvárosában.

8. nap: Los Glaciares Nemzeti Park II. A Lago Argentino-ból északi irányba leágazó Brazo Norte pazar csatornán hajózunk a szintén döbbenetes látványt nyújtó Upsala – gleccserhez; Onelli-öböl séta a fényes Onelli tóhoz, ahol 2 gleccser összefolyását figyelhetjük meg.

9.nap: Buenos Aires Reggeli repülés az argentin fővárosba, melyet eleganciája miatt Dél-Amerika Párizsának is neveznek. Vezetett buszos városnézés a keretében: Boca negyed színes házacskái; Elnöki Palota a város főterével; La Recoleta művészien kidolgozott temető (Evita síremlékével) Fak. tangó est.

10. nap: BUENOS AIRES II. (vagy környéke): A város további értékeinek (Colosseo, Porto Madero kikötői negyed) felfedezése egyénileg; vagy fak. kirándulás a tipikus argentin vidékre egy lovas farmra, látogatás a Gaucho-knál (tradicionális marhatartók): múzeum, lovasbemutató. Vagy URUGUAY / Colonia del Sacramento fak. program keretében áthajózunk Uruguayba, az egykori gyarmati település Colonia del Sacramento történelmi városnegyedének (Világörökség) vezetett felfedezése. Ebéd, majd szabadprogram után du. visszahajózás.

11. nap: EL TIGRE (fak. program) De. szabadidő ill. vásárlási lehetőség Buenos Aires belvárosában (vagy múzeumlátogatás) illetve fak. kirándulás El Tigre-be: hajótúra. Este transzfer a repülőtérre.

12. nap: este érkezés haza

A program 10-14 fő részvételével is indul felár ellenében!

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

9 éj színvonalas hotelekben (4 éj 4*+5 éj emelt 3*), 9 büféreggeli, repülőjegyek 6 szakaszra, programok (2 városnéző túra), utazás komfortos buszokkal, 2 egésznapos hajótúra, helyi és magyar idegenvezetés

Részvételi díj nem tartalmazza: 

a repülőtéri illetéket, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, kilépési illetéket, útlemondási biztosítást, árfolyam pótdíjat, fakultatív programokat, belépőket, egyéb étkezéseket. A részvételi díj nem tartalmazza az esetlegesen felmerülő, kötelezően fizetendő árfolyam pótdíjat, melynek pontos mértékéről az ügyintézők adnak tájékoztatást a foglalást követően (az árfolyam pótdíj összege függ: az EUR árfolyamtól, a választott fakultatív programoktól és egyéb opciós költségektől).

Kötelező költségek: 

repülőtéri illeték
útlemondási biztosítás
kilépési illeték
árfolyam pótdíj

Helyszíni költségek leírása: 

A dél-amerikai repülőtér használati szabályok miatt a belső járatok reptéri illetékét a helyszínen kell fizetni. Belépők, borravalók, egyéb étkezések, személyes kiadások.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulás időpontját megelőző 30 napon belül a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az idulás előtt fizetendő. 

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

menetrend szerint közlekedő repülőjáratokkal átszállással, helyben busszal és repülővel.
 

Étkezés: 

A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Felár ellenében vacsora igényelhető.

Időjárás: 
Dél-Amerikában az évszakok pont fordítva vannak, mint Európában. A január a mi júliusunknak, a február a mi augusztusunknak felel meg. Brazíliában, valamint még Buenos Aires és Santiago környékén is meleg nyári időre kell számítani, szubtrópusi záporok is kialakulhatnak (különösen Brazíliában). Bariloche környékén (Argentína, Chile, Brazília körutazás) hűvösebb idő is előfordulhat, egy vastagabb pulóverre, széldzsekire szükség lehet.
Tájékoztatásul közöljük néhány város nyári átlagos napi csúcshőmérsékletét:
Buenos Aires: 28 °C / Santiago: 28 °C
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Javasoljuk a sárgaláz elleni védőoltást és a malária elleni tablettát bár kötelező védőoltásra nincs szükség. Az egészségügyi előírásokról helyi partnereink megkérdezése alapján adtunk tájékoztatást. Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot (Budapest, IX. Gyáli u. 3/a). Telefon: (0036) (1) 476-1364, honlap: www.oek.hu

99%-os indulási garancia (Kiscsoportos felár) Irodánk meghirdetett útjai – utasaink bizalmának és a vonzó ár/szolgáltatás aránynak köszönhetően – az előző évek átlagában 95% körüli arányban indultak el. Az indulások biztonságát tovább emeljük az alábbiak szerint:

Buszos csoportok: a minimális induló létszám 22 utas, azaz már 22 fős. Csoportot is elindítunk akár a leghosszabb programokra is! A tervezett létszám változatlanul 32-42 fő (az árkalkuláció is erre készült), amely összhangban áll a bemutatott 48-49 üléses autóbuszok férőhely kapacitásával.

22-29 fő közötti csoportok garantált indítását vállaljuk:

• A. az előzetesen kijelölt 49 fős autóbuszt indítjuk el, ez fokozott utazási kényelmet (esetenként akár 2 ülőhelyet is) jelent utasaink részére! A jelentősen emelkedő fejenkénti költségek részbeni kiegyenlítésére utasainktól 6% felár ráfizetését kérjük.

• B. Egyes rövidebb, általában 1 sofőrös programjainknál ún. Midi méretű 29-35 üléses komfortos autóbuszt indítunk. Ezeken a buszokon WC és büfé nincs. Ez esetben a felár mértéke csak 5% az alapdíjra.
 
Egyes rövidebb, általában 1 sofőrös programjainknál (Prága és Dél-Csehország, Alpesi varázslat, Varázslatos Dalmácia,) a minimális utaslétszám 15 fő!
 
Repülős csoportok: Minden repülős körútnál jelezzük a minimum létszámot, melytől a program biztosan indul. Ezenfelül megadjuk a tervezett utas számot is, mely ideális a program minél színvonalasabb lebonyolítására (ennek betartására is odafigyelünk). A minimum és tervezett létszám közti utas szám esetén azonban irodánk felárat számít fel. Ennek díját megtalálják az adott program szolgáltatási blokkjában. Értelemszerűen a jelzett tervezett létszám megléte esetén nem számítunk fel felárat. A nagyobb utazási komfort mellett a kiscsoportos utazás előnyei közé sorolható a bensőségesebb hangulat, a programidők, megállások hatékonyabb kihasználása, az idegenvezetővel való intenzívebb kapcsolattartás. Rendkívül versenyképes áraink és az említett előnyök alapján az elmúlt évek tapasztalata azt mutatja, hogy utasaink a szükséges 5-6 % költségnövekedést megértően fogadják. Emiatt senki sem
mondott még le utazást. Fontosnak tartjuk a meghirdetett programok indulásának garantálását ezáltal is megfelelve az Önök folyamatos bizalmának!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!