Argentína és Chile körutazás

12 napos körutazás Dél-Amerikában

Dél-Amerikát elsősorban ősi kultúrájáról és az őserdeiről ismerjük. Ezen az úton azonban másfajta természeti látványosságok kerülnek előtérbe. A Tűzföld Dél-Amerika legdélebbi pontja a világ egyik legtitokzatosabb területe. A Magellán-szorost évszázadokon keresztül a hajósok a világ legveszélyesebb hajózási pontjának tartották. Itt találkozik a két óceán. A levegő hőmérséklete miatt csodálatos gleccservidék és tórendszer alakult ki.

Alapár tartalmazza

9 éj színvonalas hotelekben (4 éj 4*+5 éj emelt 3*), 9 büféreggeli, repülőjegyek 6 szakaszra, programok (2 városnéző túra), utazás komfortos buszokkal, 2 egésznapos hajótúra, helyi és magyar idegenvezetés

Alapár nem tartalmazza

a repülőtéri illetéket, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, kilépési illetéket, útlemondási biztosítást, árfolyam pótdíjat, fakultatív programokat, belépőket, egyéb étkezéseket. A részvételi díj nem tartalmazza az esetlegesen felmerülő, kötelezően fizetendő árfolyam pótdíjat, melynek pontos mértékéről az ügyintézők adnak tájékoztatást a foglalást követően (az árfolyam pótdíj összege függ: az EUR árfolyamtól, a választott fakultatív programoktól és egyéb opciós költségektől).

Hossz: 
12 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum létszám: 15 fő
Program: 

1. nap: indulás Budapestről Air France repülőjárattal

2. nap: érkezés reggel Santiago de Chile-be, városnézés (2éj)

3. nap: Valparaiso – Vina del Mar A Csendes óceán látványában és az Unesco világörökséget képező építészeti hagyatékban gyönyörködhetünk Valparaiso kikötővárosban. D.u. Vina del Mar híres óceánparti üdülőhely megismerése: parkok, sétányok valamint eredeti Húsvét –szigeteki kultikus kőszobrok. Átuzaunk Chile egyik leghíresebb borvidékén is.

4. nap: Chilei Tűzföld / Punta Arenas és környéke Repülés a chilei Tűzföld fővárosába Punta Arenas-ba. Ismerkedés Chile legdélebbi, gyapjúkereskedelemből meggazdagodott városával (főtér pompás házai, Patagónia Intézet stb.), séta a Magellán-szoros partján. Fak.túra egy nagy pingvinkolóniához. Szállás Punta Arenas-ban (1éj)

5. nap:Chilei Patagónia csúcspontjai Utazás a Magellán-szoros majd fjordok mentén Puerto Natales-be. Rövid séta a barátságos belvárosban. Du. felkeressük a leghíresebb chilei nemzeti parkokat: túra a Torres del Paine látványos hegyormai és tavai mentén. Szállás a nemzeti park egy romantikus völgyében (1éj).

6. nap: Torres del Paine II. – El Calafate D.e. folytatjuk a páratlan szépségű nemzeti park felfedezését. D.u. utazás festői tájon át a dél-argentin El Calafate-be, a Lago Argentino partján fekvő kisvárosb. Szállás elfoglalása (3éj)

7. nap: Los Glaciares Nemzeti Park (dél) Lélegzetelállító hajótúrán veszünk részt tavak, jéghegyek és gleccserek mentén: a Lago Argentino, Argentina legnagyobb tavától a jéghegyek csatornáján (Canal del los Tempanos) hajózunk fel Földünk talán leglátványosabb hatalmas gleccseréhez, a Perito Moreno-hoz, amely még mindig növeli méreteit. Különleges élmény látni és hallani, ahogy a leszakadó hatalmas jégtömbök a gleccsertó vízébe csapódnak. Áthajózás a szomszédos szűk gleccsercsatornához (Brazo Rico). Késő d.u. szabadidő Calafate tópartján (madárles) és kedves belvárosában.

8. nap: Los Glaciares Nemzeti Park II. A Lago Argentino-ból északi irányba leágazó Brazo Norte pazar csatornán hajózunk a szintén döbbenetes látványt nyújtó Upsala – gleccserhez; Onelli-öböl séta a fényes Onelli tóhoz, ahol 2 gleccser összefolyását figyelhetjük meg.

9.nap: Buenos Aires Reggeli repülés az argentin fővárosba, melyet eleganciája miatt Dél-Amerika Párizsának is neveznek. Vezetett buszos városnézés a keretében: Boca negyed színes házacskái; Elnöki Palota a város főterével; La Recoleta művészien kidolgozott temető (Evita síremlékével) Fak. tangó est.

10. nap: BUENOS AIRES II. (vagy környéke): A város további értékeinek (Colosseo, Porto Madero kikötői negyed) felfedezése egyénileg; vagy fak. kirándulás a tipikus argentin vidékre egy lovas farmra, látogatás a Gaucho-knál (tradicionális marhatartók): múzeum, lovasbemutató. Vagy URUGUAY / Colonia del Sacramento fak. program keretében áthajózunk Uruguayba, az egykori gyarmati település Colonia del Sacramento történelmi városnegyedének (Világörökség) vezetett felfedezése. Ebéd, majd szabadprogram után du. visszahajózás.

11. nap: EL TIGRE (fak. program) De. szabadidő ill. vásárlási lehetőség Buenos Aires belvárosában (vagy múzeumlátogatás) illetve fak. kirándulás El Tigre-be: hajótúra. Este transzfer a repülőtérre.

12. nap: este érkezés haza

A program 10-14 fő részvételével is indul felár ellenében!

Kapcsolódó cikkek

» Patagónia hegyei között - Kovács Attila, 2018. január. 13
» Az Iguazú-vízesés - Kovács Attila, 2018. január. 06
» Chile hihetetlen tájain... - Kovács Attila, 2017. október. 02
» Az emberéleteket követelő csatorna - Etédi Alexa, 2013. június. 17
» "A Föld tele van jó emberekkel” - vallja az egyetlen ember, aki a világ összes országában járt - Etédi Alexa, 2013. június. 07
» A kilenc legszennyezettebb hely a Földön - Etédi Alexa, 2013. június. 05
» A világ 10 legcsodálatosabb helyszíne - Etédi Alexa, 2013. május. 15
» Patagónia tájain - Kovács Attila, 2012. december. 13
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

9 éj színvonalas hotelekben (4 éj 4*+5 éj emelt 3*), 9 büféreggeli, repülőjegyek 6 szakaszra, programok (2 városnéző túra), utazás komfortos buszokkal, 2 egésznapos hajótúra, helyi és magyar idegenvezetés

Alapár nem tartalmazza: 

a repülőtéri illetéket, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, kilépési illetéket, útlemondási biztosítást, árfolyam pótdíjat, fakultatív programokat, belépőket, egyéb étkezéseket. A részvételi díj nem tartalmazza az esetlegesen felmerülő, kötelezően fizetendő árfolyam pótdíjat, melynek pontos mértékéről az ügyintézők adnak tájékoztatást a foglalást követően (az árfolyam pótdíj összege függ: az EUR árfolyamtól, a választott fakultatív programoktól és egyéb opciós költségektől).

Kötelező költségek: 

repülőtéri illeték
útlemondási biztosítás
kilépési illeték
árfolyam pótdíj

Helyszíni költségek leírása: 

A dél-amerikai repülőtér használati szabályok miatt a belső járatok reptéri illetékét a helyszínen kell fizetni. Belépők, borravalók, egyéb étkezések, személyes kiadások.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulás időpontját megelőző 30 napon belül a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az idulás előtt fizetendő. 

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

menetrend szerint közlekedő repülőjáratokkal átszállással, helyben busszal és repülővel.
 

Szállás: 

9 éj színvonalas hotelekben (4 éj 4*+5 éj emelt 3*)

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Felár ellenében vacsora igényelhető.
Időjárás: 
Dél-Amerikában az évszakok pont fordítva vannak, mint Európában. A január a mi júliusunknak, a február a mi augusztusunknak felel meg. Brazíliában, valamint még Buenos Aires és Santiago környékén is meleg nyári időre kell számítani, szubtrópusi záporok is kialakulhatnak (különösen Brazíliában). Bariloche környékén (Argentína, Chile, Brazília körutazás) hűvösebb idő is előfordulhat, egy vastagabb pulóverre, széldzsekire szükség lehet. Tájékoztatásul közöljük néhány város nyári átlagos napi csúcshőmérsékletét: Buenos Aires: 28 °C / Santiago: 28 °C
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes útlevéllel utazhatnak. Vízumkötelezettség nincsen.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Javasoljuk a sárgaláz elleni védőoltást és a malária elleni tablettát bár kötelező védőoltásra nincs szükség. Az egészségügyi előírásokról helyi partnereink megkérdezése alapján adtunk tájékoztatást. Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot (Budapest, IX. Gyáli u. 3/a). Telefon: (0036) (1) 476-1364, honlap: www.oek.hu
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!