Argentína-Uruguay-Brazília körutazás

Argentína-Uruguay-Brazília körutazás Buenos Airestől Rio de Janeiróig

12 napos körutazás Dél-Amerikában

Rio de Janeiro páratlan fekvése, az európaiasan otthonos Buenos Aires, a füves pampák messzeségbe vesző horizontja, a fojtogatóan párás melegben alázúduló Iguazú vízesés monoton dübörgése és Patagónia szikrázóan kékesfehér gleccserei megerősítik az embert abban a hitében, hogy ennyi csodát, egy földrészen belül, a Teremtő csakis jókedvében alkothatott. Tartsanak velünk Rio mondén, szambát járó-futballt imádó mindennapjaitól a vadregényes Patagóniáig, ahol helyenként hatalmas táblák jelzik az utazóknak, hogy Isten hozta a Világ végén!

Alapár tartalmazza

Elhelyezést 3-4* szállodákban, ellátást a programban meghírdetett látnivalókhoz, transzfereket a helyszínen, privát autóbuszt a körutazás során, belépőket a programban meghirdetett látnivalókhoz, magyar idegenvezetőt, csoportkísérőt.

Alapár nem tartalmazza

A nemzetközi és belföldi repülőjegyeket, repülőtéri illetéket, belföldi járatoknál reptéri kilépési illetékek: kb. 60 USD/fő, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, fakultatív programokat, leírásban nem szereplő étkezéseket, ki- és belépési illetékeket, kötelező útlemondási biztosítás.

Hossz: 
12 nap
Szállás: 
szálloda
****
Létszám: 
minimum 10 fő
Program: 

1.nap Budapest - Buenos Aires
Indulás Budapestről, átszállás után érkezés Buenos Airesbe az esti órákban.
Szállás: Buenos Aires (2 éj)

2.nap Buenos Aires
Mai városnézésünk során igazi európai hangulatba csöppenünk, Argentína fővárosát nem véletlenül nevezik Dél-Amerika Párizsának! Megtekintjük a nyüzsgő metropolisz legfontosabb látnivalóit: Elnöki Palota, katedrális, La Boca-negyed, Recoleta-negyed, melynek híres temetőjében található Eva Perón sírja is. Este kihagyhatatlan élményt jelent a vacsorával egybekötött tangó show.
Szállás: Buenos Aires

3.nap Buenos Aires - Calafate
Délelőtt Calafatébe repülünk, mely Patagóniában, az Argentino-tó mellett található hangulatos kisváros. Patagónia földrajzi régió Dél-Amerika legdélebbi részében, amelyen Argentína és Chile osztozik. Körülbelül akkora, mint Németország háromszorosa, de ezen a hatalmas területen csak mintegy kétmillió ember él. Nyugati és déli részét az Andok hegyei borítják, keleti részén fennsíkok és alföldek osztoznak. Neve a patagón szóból származik, amelyet Magellán használt a vidék őslakóira, akikről azt hitték, hogy nagy lábú óriások.
Szállás: Calafate (2 éj)

4.nap Calafate
Elérkeztünk argentin programunk leglátványosabb részéhez, egész napos hajózás az Argentino-tavon, ahol behajózunk a híres gleccserek közé. Patagónia jégkorszaki gleccsereiből mára két jégmező maradt, a mai Chile és Argentína területén. A déli jégtakaró az Antarktisz után a legnagyobb a déli féltekén, melynek 47 nagyobb völgyi gleccseréből 13 irányul Argentína felé. Az ország leghatalmasabb gleccsere, az Upsala, négyszer nagyobb, mint Európa legnagyobb gleccsere. Borjadzása miatt leszakadt hatalmas jéghegyek között hajózunk, némelyikük eléri akár a többemeletnyi magasságot is.
Szállás: Calafate

5.nap Perito Moreno - Buenos Aires
Reggel utazás a Perito Moreno-gleccserhez, mely szokatlan módon egyre csak halad előre, és szinte rányomul a vele szemközti félszigetre. A tó általa elzárt vize egy jégalagúton próbál meg magának utat törni, a barlangalagút időnkénti leszakadása pedig számtalan turistát vonz a nemzeti parkba. Kisebb omlásoknak mi is tanúi lehetünk, a visszhang miatt úgy érezhetjük, mintha legalábbis dinamittal robbantottak volna a közelünkben. Délután visszarepülünk Buenos Airesbe.
Szállás: Buenos Aires (2 éj)

6.nap Buenos Aires - Colonia del Sacramento
Reggel áthajózunk Colonia del Sacramento városba, mely Uruguay délkeleti részén, a Rio de la Plata mellett, Buenos Airesszel szemben található. Az ország legidősebb városa, amelynek erődjét a portugálok építették 1680-ban, de nem sokkal ezután a spanyolok kezére került, s még sokáig a két hatalom viszályainak középpontjában állt. Colonia del Sacramento az ország harmadik legnagyobb turistacélpontja a főváros, Montevideo és Punta del Este után. Legfőbb látnivalója a San Gabriel-félsziget csúcsán fekvő óváros a hangulatos, kanyargós utcáival. Programunk után visszatérünk Buenos Airesbe.
Szállás: Buenos Aires

7.nap Buenos Aires - Iguazú
Délelőtt repülés Iguazúba, majd érkezés után bejárjuk a világhírű vízesés argentin oldalát. Először kisvasúttal elmegyünk az Ördögtorokig, majd rámpák segítségével egészen közelről végigsétálunk a vízesés peremén. A kalandvágyóbbak részt vehetnek egy safarin is, ahol motorcsónakokkal beviszik őket a vízesések közé. Délután busszal a szállodánkba megyünk, mely a vízesés brazil oldalán található.
Szállás: Iguaçú (2 éj)

8.nap  Iguaçú - Itaipú-vízerőmű
Reggeli után indulás az Itaipú vízerőműhöz. A világ egyik legnagyobb vízi erőművét, a Paraná folyóra felépült gátat, a brazil-paraguay-i határon találjuk. A 4,8 mérföld hosszú, betonból és kőből készült gát 19 generátorral rendelkezik és 18 év alatt készült el. A látogatás után megtekintjük az Iguaçú vízesés brazil oldalát. A több mint 200 vízesésből álló zuhatag nagyobbik része Argentínához tartozik, de a legszebb fotókat viszont a brazil oldalról készíthetjük.
Szállás: Iguaçú

9.nap Iguaçú - Rio de Janeiro
A déli órákban transzfer a repülőtérre, majd Rio de Janeiroba utazunk, mely Brazília második legnagyobb városa, az azonos nevű Rio de Janeiro állam fővárosa. 1960-ig Brazília fővárosa, a 19. századig a brazil császárok koronázóvárosa. Brazília legszebb fekvésű városa, mely híres a szambájáról, Karneváljáról, Maracanã Stadionjáról és a hatalmas méretű Krisztus-szobráról. Érkezés után transzfer a szállodába.
Szállás: Rio de Janeiro (2 éj)

10.nap Rio de Janeiro
Mai első kirándulásunk a Corcovado 710 m magas hegyére visz. A Tijuca őserdőben található hegyre kisvonatok viszik a látogatókat, és az onnan látható panoráma vetekszik a Cukorsüveg-hegyével. Az 1931-ben épített Krisztus szobor mára Rio de Janeiro első számú látványossága lett: a 30 m magas, 1145 tonna súlyú szobor szinte a város minden pontjáról jól látható. Ezután felmegyünk a Cukorsüveg-hegyre, ahonnan újabb fantasztikus panoráma tárul a szemünk elé, majd bejárjuk a város látványosságait, mint az új katedrálist, a Belvárost, elmegyünk a Maracaná stadionhoz, és a Sambodromóhoz, ahol évente tartják híres karneváli felvonulásaikat a szambaiskolák.
Szállás: Rio de Janeiro

11.nap Rio de Janeiro
Egész napos pihenés a Copacabana homokos tengerpartján, majd a késő délutáni órákban transzfer a repülőtérre.

12.nap Budapest
Európai átszállás után érkezés Budapestre a késő délutáni órákban.

Kapcsolódó cikkek

» Patagónia hegyei között - Kovács Attila, 2018. január. 13
» Az Iguazú-vízesés - Kovács Attila, 2018. január. 06
» Egy nap Rioban - Kovács Attila, 2016. február. 06
» A világ 10 legcsodálatosabb helyszíne - Etédi Alexa, 2013. május. 15
» Patagónia tájain - Kovács Attila, 2012. december. 13
» 7 hely, ahol tilos meghalni - Etédi Alexa, 2013. szeptember. 10
» Az amazonasi erdő jól viseli a klímaváltozást - Etédi Alexa, 2013. július. 30
» Rio de Janeiro: a szamba városa - Kovács Attila, 2012. május. 01
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Elhelyezést 3-4* szállodákban, ellátást a programban meghírdetett látnivalókhoz, transzfereket a helyszínen, privát autóbuszt a körutazás során, belépőket a programban meghirdetett látnivalókhoz, magyar idegenvezetőt, csoportkísérőt.

Alapár nem tartalmazza: 

A nemzetközi és belföldi repülőjegyeket, repülőtéri illetéket, belföldi járatoknál reptéri kilépési illetékek: kb. 60 USD/fő, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, fakultatív programokat, leírásban nem szereplő étkezéseket, ki- és belépési illetékeket, kötelező útlemondási biztosítás.

Kötelező költségek: 

nemzetközi repülőjegyek+illetékek kb.: 490.000 Ft/fő
kilépési illetékek kb.: 60 USD/fő

Helyszíni költségek leírása: 

kilépési illetékek kb.: 60 USD/fő

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
kb 60 USD/fő
Várható költőpénz szükséglet: 
Egyéni igények szerint változó
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulás időpontját megelőző 30 napon belül a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az idulás előtt fizetendő. 

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerint közlekedő nemzetközi repülőjárattal átszállással, belföldi repülőjáratokkal, légkondicionált autóbusszal a körutazás és a transzferek során.

Szállás: 

Buenos Aires: Hotel República****
http://www.hotelrepublica.com.ar/espanol/

Calafate: Hotel Picos del Sur***
http://www.hotelpicosdelsur.com.ar/index.php

Iguazú: Hotel Wyndham Golden****
http://www.nobilehoteis.com.br/hoteis/foz-do-iguacu/wyndham-golden-foz-suites/#box-galeria

Rio de Janeiro: Hotel Windsor Copa***
http://windsorhoteis.com/hotels/windsor-copa-hotel/presentation/?lang=en

Irodánk a kategórián belüli szállodaváltoztatás jogát fenntartja!
Egyágyas elhelyezésre felár ellenében van lehetőség.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.
Időjárás: 
Brazíliát nagy kiterjedése, változatos domborzata, váltakozó magasságai és levegő-áramlatai miatt sokszínű éghajlat jellemzi. Az Egyenlítő északon, a Baktérítő a délkeleti régióban szeli át. Így Brazília legnagyobb részén a trópusi éghajlat uralkodik. Itt a meleg és nedves klíma a meghatározó. Az átlagos hőmérséklet az egész országban 20 °C, a hőmérséklet-ingadozás alacsony. A legdélebbi vidékek éghajlata már mérsékelt égövi, itt télen előfordulhat fagy és hó.Nagy észak-déli kiterjedése és magasságkülönbségei miatt Argentínában nagyon változatos az éghajlat. a szubtrópusi északtól a szubpoláris délig terjed. A hegységek elzárt medencéiben félsivatagi körülmények uralkodnak.
Vízum: 
Vízum egyik országba sem szükséges, érvényes útlevéllel, legfeljebb 90 napig tartózkodhat magyar állampolgár Argentínában vagy Brazíliában. Az útlevélnek a hazautazástól számított további 6 hónapig érvényesnek kell lennie.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Kötelező védőoltás nincs. Amennyiben tájékozódni szeretne a térségben előforduló megbetegedésekről, kérjük, forduljon orvosához, vagy a nemzetközi oltóközpontokhoz. Országos Epidemiológiai Központ Nemzetközi Utazás-egészségügyi és Oltóközpont 1097 Budapest, Gyáli út 3/a Tel.: +36 1 476-1364 Rendelés Hétfõ – csütörtök: 9 -14 óra (13.30-ig lehet sorszámot húzni!) Nemzetközi Oltóközpont 1134 Budapest, Váci út 70. Tel: +36 1 78-78-770, +36 20-208-7878 Rendelés Hétfő – péntek: 10:00 – 20:00 Szombat: 10:00 – 16:00
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!