London, Stonehenge, Oxford II. - csillagtúra Dél-Angliában

8 napos buszos körutazás Londonban és környékén

London az Egyesült Királyság és azon belül Anglia fővárosa, világváros, a korábbi Brit Birodalom fővárosaként a világ egyik politikai, pénzügyi és kulturális központja. Ismerje meg ezt a csodálatos fővárost!

Alapár tartalmazza

Az autó­bu­szos uta­zást, a kompátkelést Angliába és a visszauta­zást a Csatorna Alagúton, a 7 éj­sza­kai szállást reggelivel, az út­le­mon­dá­si biz­to­sí­tást, a felsorolt progra­mo­kat és az ide­gen­ve­ze­tést indulástól érkezésig

Alapár nem tartalmazza

Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást, belépődíjakat.

Hossz: 
8 nap
Szállás: 
szálloda
Program: 

1. nap:
Elutazás Székesfe­hér­várról a Piac téri parkolóból reggel 4.45-kor. Bu­da­pest­ről az autó­busz 6 órakor indul a Déli pá­lya­ud­vartól. Utazás a Tatabánya – Győr – Hegyes­halom – Linz – Nürnberg út­vo­na­lon. Szállás Németországban, a Rajna-vidéken (1 éj).

2. nap: Dover fehér sziklái, Canterbury
Utazás az Aachen – Brüsszel – Calais út­vo­na­lon. Komp­átkelés a La Manche csatornán Doverbe a délutáni órákban. To­vább­uta­zás Canterburybe, az anglikán egyház központjába, Anglia egyik leg­szebb kisváro­sába. Is­mer­ke­dés a várossal. Szállás Lon­don­ban vagy kör­nyé­kén (5 éj).

3. nap: London
5-6 órás autó­buszos és gyalogos vá­ros­né­zés Lon­don­ban (Tower-híd, a City felhő­kar­co­lói, Szent Pál-székes­egyház, Oxford street, Hyde-park, Bucking­ham-palota, Piccadilly, Trafalgar tér, Par­la­ment, West­minster-apátság stb.). A vá­ros­né­zés után marad sza­bad­idő London egyéni felfedezésére, illet­ve lehe­tő­ség fakultatív hajó­ki­rán­du­lásra a Tem­zén, ahova idegenvezetőnk is elkíséri az ér­dek­lő­dő­ket.

4. nap: Stonehenge, Oxford, London (by night)
Egész napos kirándulás Londontól nyugatra. Első programunk Stonehenge: a rejtélyesen egymás mellé állított és egymásra rakott kőtömböket Európa talán leghíresebb történelem előtti emlékének tartják. 
To­vább­uta­zás Oxfordba, Anglia híres egyetemi váro­sába, mely tele van műemlékekkel. Séta a városban, is­mer­ke­dés néhány fontosabb kollégiummal. 
Visszautazás a szállodába London belvárosán ke­resz­tül, esti autó­buszos vá­ros­né­zés, illetve lehe­tő­ség rövid sétára a Piccadilly kör­nyé­kén. Érkezés a szállodába késő este.
Figyelem: A fél­pan­ziós felárat befizetőknek a vacsora ezen a napon nem a szál­lo­dá­ban lesz, hanem egy oxfordi étteremben („A” és „B” jelű csoportok).

5. nap: Windsor, London
Délelőtt az angol királyi család nyári rezidenciájának, a hatalmas Windsori kastélynak a meg­te­kin­té­se. Délután szabad program Londonban, illetve a Fe­hér­vár Travel idegenvezetője segítségével lehe­tő­ség to­váb­bi ne­ve­zetes­sé­gek meglá­to­ga­tására (pl. British Museum, National Gallery stb.).

6. nap: London, Hampton Court
Szabad program Londonban vagy ide­gen­ve­ze­tőnk­kel is­mer­ke­dés London to­váb­bi érdekes látnivalóival. Az érdeklődők számára lehe­tő­ség lesz a Tower (az angol királyok ősi erődítménye) és Madame Tussaud Panoptikumának a meglá­to­ga­tására. 
Délután VIII. Henrik nagyszerű kastélyának, Hampton Courtnak a meg­te­kin­té­se következik (dísztermek, park, sövénylabirintus, királyi teniszpálya stb.)

7. nap: Leeds várkastély, Csalagút
Délelőtt a festői Leeds várkastélyt és elbűvölő parkját látogatjuk meg, majd a Csatorna Alagúton átkelés a kontinensre. Utazás a Calais – Bruges – Brüsszel – Aachen út­vo­na­lon a németországi tran­zit­szál­láshoz (1 éj).

8. nap:
Hazautazás a Frankfurt – Nürnberg – Linz – Hegyes­halom – Győr – Tatabánya út­vo­na­lon. Érkezés Buda­pest­re, majd Székesfe­hér­várra a késő esti órákban.

Figyelem: A programok sorrendje (3-6. napok) a mú­zeu­mok nyitva tartásának függ­vé­nyé­ben fel­cse­ré­lőd­het.

Amennyiben programunk tetszik, de nem tudsz rajta részt venni, mert az időpont nem megfelelő, esetleg barátaiddal, munkatársaiddal szeretnél utazni egyedi szervezésben, saját igényeid szerint, akkor kérjük, hagyj üzenetet, munkatársunk hamarosan elkészíti az ajánlatot számodra.  (» Itt hagyhatsz üzenet.)

Kapcsolódó cikkek

» London ünnepi fényben - Kovács Attila, 2016. április. 01
» London időjárása - Etédi Alexa, 2014. február. 10
» Látnivalók Londonban: séta a Sohoban és Chinatown-ban - Etédi Alexa, 2014. február. 07
» Látnivalók Londonban: a Liberty áruház - Etédi Alexa, 2014. február. 06
» Londoni felhőkarcoló körkép - Etédi Alexa, 2014. február. 06
» Látnivalók Londonban: a Hampton Court palota - Etédi Alexa, 2014. január. 30
» Látnivalók Londonban: a Harrods áruház - Etédi Alexa, 2014. január. 27
» Látnivalók Londonban: Kensingtoni séta - Etédi Alexa, 2014. január. 24
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Az autó­bu­szos uta­zást, a kompátkelést Angliába és a visszauta­zást a Csatorna Alagúton, a 7 éj­sza­kai szállást reggelivel, az út­le­mon­dá­si biz­to­sí­tást, a felsorolt progra­mo­kat és az ide­gen­ve­ze­tést indulástól érkezésig

Alapár nem tartalmazza: 

Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást, belépődíjakat.

Kötelező költségek: 

BBP biztosítás megkötése utazási feltétel!

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők (tájékoztató árak!)

London
Westminster-apátság GBP 20,-
Szt. Pál-székesegyház GBP 16,-
hajókirándulás a Temzén (retúr) kb. GBP 11,-
British Museum ingyenes
National Gallery ingyenes
Tower GBP 19,80
Madame Tussaud's GBP 23,-
Hampton Court GBP 15,75
Stonehenge GBP 13,77
Windsor kastély GBP 18,-
Leeds vára GBP 15,25
Figyelem: nyugdíjas kedvezmény (15-20%) majdnem mindenhol van.

Az itt felsorolt múzeumlátogatásokon, sétahajózásokon stb. a részvétel nem kötelező, a helyszínen mindenki maga döntheti el, hogy részt kíván-e venni az adott programon.

 

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Légkondicionált autóbusszal (WC, video és/vagy DVD, italautomata).

Szállás: 

7 éj­sza­ka színvonalas szál­lo­dák­ban, kétágyas (pót­ágyazható), für­dő­szo­bás szo­bák­ban. Oda- és visszaúton 1-1 éj­sza­ka tran­zit­szál­lás Né­met­or­szágban jó 3 csil­la­gos szál­lo­dák­ban, 5 éj­sza­ka Londonban vagy kör­nyé­kén 3 csil­la­gos szál­lo­dák­ban az alábbiak szerint:

Május 05, június 01 és augusztus 28-i csoportok: egy London környéki kis­vá­rosban egy szép 3 csil­la­gos szál­lo­dá­ban.

Június 30 és augusztus 01-i csoportok: Londonban egy 3 csil­la­gos szál­lo­dá­ban. A városközpont tö­meg­köz­le­ke­dés­sel kb. 20-30 perc alatt elérhető.

Augusztus 18-i csoport: Londonban egy 3 csil­la­gos városközponti szál­lo­dá­ban.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz, Felár ellenében félpanzió igényelhető, kivéve augusztus 18-i időpont esetén.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal utazhatnak.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő BBP biztosítás megkötése utazási feltétel! Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!