A kanyonok földjén

12 napos körutazás az USA-ban

Az USA dél-nyugati, sivatagos államai kanyonjaikról és építészeti csodáikról is egyaránt jól ismertek. Ide futott be „Amerika főutcája” a Route 66, itt épült a gigászi méretű Hoover gát és itt található a navahó nemzet országnyi méretű rezervátuma is.

Alapár tartalmazza

Szállást, reggelis ellátást, programokat a felsoroltak szerint, helyszíni transzfereket, magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

Repülőjegyet és illetékeket, ESTA engedély díját és ügyintézést, belépőket (helyszínen fizetendő), útlemondási biztosítást (1,5%) és baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást.

Hossz: 
12 nap
Szállás: 
szálloda
***
Program: 

1. nap: Las Vegas, a fény városa a sivatagban
Elutazás átszállással Las Vegasba, esti érkezéssel. Utazás a szállodánkba. Bejelentkezés, majd erőnktől függően séta a Strip-en, Vegas főutcáján, látogatással a legismertebb kaszinókban: Caesar’s Palace, Bellaggio, New York-New York, MGM, Parisien. Hajnali ágybakerülés, majd nagyon kiadós alvás…másnap délelőttig. Éj Las Vegasban.

2. nap : A Colorado és a Hoover Gát
Délelőtti pihenő. 11:00 órai indulással látogatás a gigantikus méretű Hoover-gátnál. A Lake Mead kialakulásának bemutatása. A bátrabbaknak strandolási lehetőség a Lake Mead Természetvédelmi Terület gát alatti szakaszán a Coloradoban, a Willow Beach szakaszon. A XXI. század egyik első építészeti csodája, a Mike O’Callaghan-Pat Tillmann Emlékhíd fényképezése. Koraesti visszaérkezés a hotelbe. Szabadprogram a legismertebb kaszinók meglátogatásával. Éj Las Vegasban.

3. nap: Az extrémek földje – Death Valley
Kora reggeli indulássa utazás az Amargosa sivatagon át a Halál Völgyébe (Death Valley). Fényképezés az egyedülálló panorámát nyújtó Dante kilátópontról, majd leereszkedés a Death Valley Nemzeti Parkba. A világ leghíresebb „elborzasztó” nemzeti parkja a több 10 km-es panorámák, sós mélyföldek, homokdűnék és napégette csúcsok vidéke.
A -86 m tengerszint alatti mélységben lévő Badwater medencéből fényképezhető a 3.368 m magasságú Teleszkóp csúcs , úgy, hogy a májustól sokszor +40°C hőségből csodálhatjuk a 3.000 m feletti hófödte gerinceket. Rövid (nem kötelező...) séták: Kazán-szoros látogatóközpont, a Homokdűnék szaharai magaslatai, Ördög golfpályája sóvidék, Zabriskie Point azbeszt völgyek, Bad Water mélyföld. Esti visszaérkezés hotelünkbe. Éj Las Vegasban.

4. nap: Utah a kanyonok világa
Kora reggeli indulás a Mormon-hegység keleti előterében az erdők és kanyonok birodalmába. Átutazás a Zion Nemzeti Park szédítő homokkőfalai alatt. Kora délutáni érkezés a Bryce Canyon Nemzeti Parkba. A „millió tű vidékének” számtalan hatalmas, színes kőoszlopa hihetetlen, életre szóló látvány. Fényképezés a kanyon felső peremén, a legszebb kilátópontokról, rövid sétákkal: Napfelkelte Pont; Alkony Pont; Inspiráció Pont. Séta a kanyon aljában a Navahó Kanyar lovas-ösvényen. Éj a Bryce Canyon mellett.

5. nap: A navahó nemzet története és élete
Reggeli indulással utazás a Smoky Mountain hegyek úttalan útjain, pihenőkkel és fényképezéssel a Grosvenor Arch kőhíd jánál, majd a Cottonwood Canyon-ban. (Intenzív esők, árvíz esetén a szilárd burkolatú, Kanab-on átvezető utat használja a csapat.) A Colorado vizéből felduzzasztott”sivatagi óceán”, a Lake Powell látványosságai és a Glen Canyon Gát. Megérkezés az országnyi Navahó Indián Rezervátumba. Vezetés az Echo Cliffs (Visszhang Sziklák) déli oldalán a Navajo Bridge hídhoz. „Navahóország” kőbe vésett térképének és a Colorado mélyben hömpölygő vizének fényképezése. Éj Page-ben.

6. nap: A Monument Valley indiánjai
Kora séta az Antelope Canyonok alján. Tse’ bighanilini (navahó nyelven A sziklákon átfutó víz) jelentése sokat elárul a lágy navahó homokkőbe vájt réskanyonokról. A 20-30, sőt helyenként 40 m mélységű réskanyonokban a szemközti falak távolsága sokszor kevesebb mint 2 m. Megérkezés a festői Monument Valley déli bejáratához. A védett területen 20 km hosszú autós túra tehető a legelképesztőbb szikla formációkhoz. Útvonal: Mittens és Merrick Butte – Elephant Butte – Three Sisters. 2 órás fakultatív lovagolási lehetőség, indián vezetők segítségével. Ismerkedés a navahók lovas kultúrájával. Az Esőisten Meza megkerülése, majd fotózás a Totem és Yei Bi Chei szikláknál. Látogatás a „szélbeszélők” a II. Világháború navahó rádiósainak múzeumában. Esti vezetés a szálláshelyre, Chinle városkájába, a Navajo indiánok 5.000 fős központjába. Éj Chinle-ben.

7. nap: A navajo háborúk; A Pókasszony sziklája
Reggeli után látogatás a Canyon de Chelly-hez. A navajók csodálatos kanyonja mára nemzeti történelmi emlékhely. A több száz méter mély termékeny kanyonban védekeztek az utolsó harci főnökök Kit „Kötélvető” Carson kékkabátosai ellen. A nemzeti emlékhely legnagyszerűbb pontjai a több száz méter magas Pókszikla és a kanyonfalba épített pueblo erőd, a Fehér ház. Utazás aHubbel Trading Post nemzeti emlékhelyhez. Ismerkedés a XIX. századi kereskedelmi állomás és az indiánok életével. Látogatás Window Rockban, a navajo nemzet fővárosában. A Navajo Múzeum megtekintése, majd utazás északra, az új-mexikói fenyvesek között Tsailébe. Látogatás a Navajo Főiskolán, helyi indián kísérő vezetésével. Visszautazás a Canyon de Chelly vidékére. Az északi kanyon romjainak fényképezése. Gyalogtúra a Fehér házhoz, a kanyon aljába. Fényképszünetek a déli kanyon peremének legszebb pontjain. Időtől függően vásárlási lehetőség egy kiválasztott Trading Post helyen. Éj Chinle-ben.

8. nap: A hopi nép mezái; A Festett Sivatag matuzsálemei
Kora reggeli indulás nyugatra, a „navahó rezervátumba zárt” hopik földjére. Ismerkedés a két indián népesség - a nomád és földművelő kultúra különbségeivel. Pihenő a Cottonwood trading postnál (indián szatócsbolt), majd néhány missziós kápolnánál a félsivatagos prérin. Rövid pihenő Pinonban (trading post és templom), majd Hard Rocksnál megérkezés aHopi Indián Rezervátumba. Indián vezetővel tett túra Walpi erődfalvában. Megérkezés a Petrified Forest Nemzeti Parkba (megkövült erdő) kora délután. A késő triász kori, megkövült paleo-élővilágot őrző terület az amerikai kontinens egyik legkülönlegesebb helye. A színes sivatagokban kristállyá kövült erdők, növényi lenyomatok, dinoszaurusz leletek fényképezhetők, emellett 650 ásatási helyszínen (!) találtak ősi indián tárgyakat, néhai lakhelyeket. Rövid séták és fényképezés a Tawa, Chinde és Nizhoni pontoknál. A bizarr színű és formájú sziklák fényképezése, sétákkal: Puerco Pueblo (erődfalu), The Teepes (indián sátrak), Blue Mesa (kék fennsík). Séta a Kristály Erdő területén (több millió éve kikristályosodott, drágakő erdő), majd az Óriás Törzsek mezején (hatalmas, drágakő csillogású kristályos fatörzsek). Vezetés a Painted Desert (Festett Sivatag) területén át, esti érkezéssel szálláshelyünkre. Éj Winslow környékén.

9. nap: Az Arizona meteorit kráter; A Grand Canyon
Kora reggeli látogatás a több mint 1.000 m átmérőjű meteorit kráternél. 50.000 évvel ezelőtt, a becslések szerint 50 m átmérőjű vas-nikkel meteorit 60.000 km/óra sebességgel csapódott a préri síkságába. Utazás északra a Painted Desert (Festett sivatag) földjére. Indián zászlók, kézműves termékek és ékszerek vásárlása Cameron-nál és Desert Viewnnél, majd megérkezés Grand Canyon Nemzeti Park déli oldalához. Séták az UNESCO világörökségi védelem alatt álló kanyon déli oldalán. A 277 mérföld hosszú, 17 mérföld széles völgy legmélyebb pontja 1.700m-rel a látogatók lába alatt található. A déli oldalon 35 km hosszan követhető a kanyon, megannyi elképesztő kilátást kínáló kiálló pontjainak sorozata: Anya Pont, Nagykilátás Pont, Őrült Pont, Tusayan Indián Romok, Kilátótorony. Éj a Grand Canyon déli oldalán.

10. nap: A Grand Canyon és a Route 66
Dlelőtti séták a Grand Canyon peremén. 2 órás leereszkedés a kanyon oldalában. Rövid pihenő után vezetés Williams városán keresztül az Aubrey Cliffs sziklavidékére. Utazás a 66-os út festői, „Isten háta mögötti” vidékén Kingman városába, onnan Oatman szellemvárosba. Esti érkezés Las Vegasba. Utolsó esti lehetőség az út árának visszanyerésére… Éj Las Vegasban.

11-12. nap: Hazautazás
Délelőtti elrepülés átszállással, éj a repülőn. Budapestre érkezés a 12. napon.

Kapcsolódó cikkek

» A földöntúli szépségű Yosemite Nemzeti Park - Kovács Attila, 2018. május. 19
» Irány Észak! Bringatúra keresztül a Amerikán - Kovács Attila, 2018. május. 16
» Arizona lenyűgöző sivatagos tájain - Kovács Attila, 2018. március. 31
» Utah lenyűgöző tájain - Kovács Attila, 2018. március. 14
» Észak-Amerika csodálatos tájain - Kovács Attila, 2018. március. 02
» San Francisco utcáin - Kovács Attila, 2018. február. 19
» Egy hét Montanaban - Kovács Attila, 2018. február. 07
» Las Vegas, a Bűn Városa - a levegőből - Kovács Attila, 2018. január. 29
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Szállást, reggelis ellátást, programokat a felsoroltak szerint, helyszíni transzfereket, magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőjegyet és illetékeket, ESTA engedély díját és ügyintézést, belépőket (helyszínen fizetendő), útlemondási biztosítást (1,5%) és baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást.

Kötelező költségek: 

Repülőjegy és repülőtéri illeték.
Útlemondási biztosítás.
ESTA engedély.

Helyszíni költségek leírása: 

Belépőjegyek, borravalók, további étkezések, személyes kiadások.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított egy hónapon belül már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrendszerinti repülőjárattal, a helyszínen 12 személyes kisbusszal.

Szállás: 

Best Western szállodák 2 ágyas szobáiban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.
Vízum: 
Magyarország része a vízummentességi programnak, amely lehetővé teszi a magyar állampolgárok számára, hogy vízum nélkül utazhassanak az Egyesült Államokba. 2009. január 12-től a vízummentességi program kellékévé vált az elektronikus beutazási engedélyezés (ESTA). Az ESTA engedély nem vízum, hanem egy előzetes engedély arra, hogy az országba utazhassanak. Egy jóváhagyott ESTA kérelem még nem garantál belépést az Egyesült Államokba. A vízum nélküli utazás nem vonatkozik azokra, akik tanulni vagy dolgozni szeretnének az Egyesült Államokban, illetve 90 napnál hosszabb időt szándékoznak ott tartózkodni. Ezeknek az utazóknak szükségük van vízumra. Ha a bevándorlási tisztviselőnek oka van azt feltételezni, hogy az utazó a Vízummentességi Program keretein belül tanulni ill. dolgozni fog, vagy 90 napnál hosszabb időt fog kint tartózkodni, megtagadhatja a belépést. Szükséges iratok: elektronikus chipet tartalmazó érvényes magyar útlevél. Az útlevélnek érvényesnek kell lennie a hazautazástól számított legalább még 6 hónapig. (A vízummentes utazás szempontjából lényegtelen, hogy ez a chip tartalmaz-e ujjlenyomatot.) Ennek az e-útlevélnek bordó a borítója, ellentétben a régebbi nem-elektronikus kék borítójú útlevéllel. Érvényes USA vízummal rendelkezők továbbra is utazhatnak azzal, részükre külön ESTA engedély igénylése nem szükséges.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!