USA - Végig a Keleti-parton

18 napos körutazás az Egyesült Államokban és Kanadában

Az USA és Kanada keleti partjának felfedezésére hívjuk Önöket. 18 nap alatt rengeteg látnivalóval, történelmi értékkel, nagyvárosokkal, a Niagara természeti csodájával, az Amish vidékkel, a Polgárháború csatájának helyszínével, Washington nevezetességeivel, Great Smoky Nemzeti Parkkal, a blues, country és a jazz városaival ismerkedhetünk meg, és végül de nem utolsósorban ellátogatunk a Kennedy Space Center-be, USA űrkutatásának a központjába.

Alapár tartalmazza

17 éjszaka szállás középkategóriájú szállodákban, autóbuszos körutazást, a jelzett programokat a szükséges belépőkkel, adók, szerviz- és csomagdíjat (1 bőrönd/fő), angol nyelvű idegenvezetés. A Megadott árak 1USD=300 HUF árfolyamig érvényesek!

Alapár nem tartalmazza

A program indulási helyszínére illetve a visszaútra szóló repülőjegyet és az illetéket, fakultatív programok árát, a programcsomagban nem szereplő külön programok árait és a belépőket, útlemondási biztosítást, baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást

Hossz: 
18 nap
Szállás: 
szálloda
Program: 

1.nap New York - Boston
Találkozás az angol nyelvű idegenvezetővel New Yorkban a Manhattan Time Square szállodában 07:30-kor. 08:00-kor indulás a történelmi New England-be. Long Island-en és Hartfordon keresztül érkezés a kora délutáni órákban Bostonba. Gyalogos városnézés a híres-neves Freedom Trail sétányon a nevezetsségek megtekintése: Boston Common, Old State House, Faneuil Hall. Séta Beacon Hill macskaköves utcáin, Boston legrégebbi városnegyedében. Este szabadprogram. Szállás: Holiday Inn Brookline

2.nap Boston - New England - Québec City
Reggel indulás Kanada felé New Hapshire és Vermont államokon keresztül. Képet kapunk New England bájos kis falvairól és átutazunk a festői White Mountains-on is, ahol az utat erdőségek szegélyezik. Késő délután átlépjük az USA/Kanada határt és belépünk Quebec tartományba. Este szabadprogram, a jobbnál jobb éttermekben lehetőségünk nyílik kipróbálni a Francia konyha remekeit is. Szállás: Tryp by Wyndham Hotel Pur.

3.nap Québec City -Montréal
Quebec City városnézéssel indul a nap. Quebec tartomány fővárosa 1985-ben az UNESCO a világörökség részévé nyilvánította. A túra során érintjük a Parlament épületét és a Citadellát. Egy kellemes séta során megtekintjük a fallal körülvett óvárost, benne a 19. században épült Chateau de Frontenac várat, mely ma luxusszállodaként üzemel. Az óvárosból páratlan kilátás nyílik a Szent Lőrinc-folyóra. Ezután rövid szabadprogram, majd indulás Montrealba. Érkezés után rövid túra az óvárosban: Notre Dame de Montreal Basilica, Place Jacques Cartier. Este szabadprogram. Szállás: Quality Hotel Downtown Montreal.

4.nap Montéal - Ottawa - Toronto
Indulás Kanada fővárosa, Ottawa felé. A parkjairól is nevezetes város Parlamentjének az épülete lenyűgöző látványt nyújt, a világ legszebbjei közt tartják számon. Utunkat a Thousand Islands Parkway-en folytatva továbbutazunk Ontario tartomány fővárosa, Toronto felé, mely egyben Kanada legnagyobb angol nyelvű városa is. Este szabadprogram, vásárlási lehetőség a jól ismert Eaton Center-ben. Szállás: Bond Place Hotel.

5.nap Toronto - Niagara Falls
Reggel rövid városnézés, benne az üzleti negyed felhőkarcolói és az 553 méter magas CN Tower. Utunkat az Ontario-tó mellet folytatva áthaladunk a Welland csatornán mielőtt megérkezünk a világ egyik természeti csodájához, a Niagara vízeséshez. Rövid séta a Table Rock kilátópontra, ahonnan megcsodálhatjuk a mennydörgő Horshoe-vízesést. Fakultatív program: Maid of the Mist - hajózás a vízesés lábához ! Szállás: Best Western Plus Cairn Croft Inn.

6.nap Niagara Falls - Gettysburg - Amish Country
Utazás A Finger Lakes régión keresztül Gettysburg felé. Látogatás az Amerikai Polgárháború egyik legnagyobb csatájának helyszínén emelt történelmi emlékhelyen. Majd tovább a Susquehanna-folyó mentén Pennsylvania fővárosába Harrisburg-be. Szállás: Wyndham Garden York.

7.nap Amish Country - Washington D.C.
Utazás Pennsylvania államban, látogatás Amish Country-ban. Az Amish-ok a 18. században vándoroltak ki az USA-ba. Kultúrájuk és szokásaik azóta nem változtak: nem használnak elektromos áramot, modern eszközöket. Látogatás az Amish Múzeumban. Délután továbbutazás az USA fővárosába Washington D.C-be. Fakultatív program: Washington by Night. Szállás: Washington Hilton.

8.nap Washington D.C.
Egésznapos washingtoni városnézés a nevezetességek megtekintése: Capitolium, Fehér Ház, Kongresszusi Könyvtár, Washington Emlékmű, Lincoln Emlékmű, Arlington Temető. Délután lehetőség nyílik Smithsonian Múzeum kiállításaiba is belepillantani. Szállás: Washington Hilton.

9.nap Washington D.C. - Williamsburg - Roanoke
Reggel indulás a Williamsburg felé, mely a gyarmati időkben Virginia állam fővárosa volt. Városnézés: séta a Duke of Gloucester úton, melyen a gyarmati időkből származó koloniál stílusú épületek sorakoznak. Szállás: Wintson/Salem - Holiday Inn Tanglewood.

10.nap Roanoke - Blue Ridge Parkway - Gatlinburg
A Blue Ridge államközi főúton átutazunk a Blue Ridge hegységen, kora délután érkezünk Tennessee állam szivébe, Gatlinburg-be. Szállás: Edgewater Hotel.

11.nap Gatlinburg - Great Smoky Mountains - Nashville
Indulás az 1934-ben alapított Great Smoky Nemzeti Parkba. Látogatás a Mountain Farm Múzeumban ahol az Appalache-hegységben élő farmerek múltjával ismerkedhetünk meg. Továbbutazás Knoxville-n keresztül Tennessee állam fővárosába Nashville-be, a country- és western zene hazájába. Szállás: Clarion Nashville Downtown.

12.nap Nashville - Memphis
A country zene városát elhagyva a blues és a gyapot hazájába, Memphisbe érkezünk. Városnézés, érintve a Beale Street-et is, a blues központját is. Délután fakultatív kirándulás a rock and roll királyának, Elvis Presley-nek híres-neves birtokára, Graceland-re. Szállás: Sleep Inn Downtown Memphis.

13.nap Memphis - Jackson - New Orleans
Utazás Mississippi állam fővárosába Jackson-ba, majd következik Louisiana állam fővárosa New Orleans. Fakultatív program: este egy jazz-zenés hajókirándulás egy eredeti mississippi gőzhajón. Szállás: Sheraton New Orleans.

14.nap New Orleans
Egésznapos szabadprogram. Élvezzük New Orleans fantasztikus hangulatát. Sétáljunk a Francia Negyedben, csodáljuk meg a kovácsoltvas erkélyeket amik a szűk, macskaköves utcácskákra néznek, ahol hangulatos éttermek és jazz-klubok sorakoznak. Szállás: Sheraton New Orleans.

15.nap New Orleans - Gulf of Mexico - Pensacola
Reggel továbbutazás a Mississippi-öböl partvonalát követve és Mobile városon keresztül érkezés Pensacola-ba (Alabama állam). Útközben látogatás USA legszebb rózsakertjeinek az egyikében, a Bellingrath-ban. Szállás: Hampton Inn Cordova Mall.

16.nap Pensacola - Orlando
Indulás a telivér tenyészeteiről híres Ocala városába. Majd továbbutazás Florida középső részén keresztül Orlado felé. Útközben megcsodálhatjuk USA legnagyobb citrusültetvényeit. Érkezés az esti órákban. Szállás: Oak Plantation Resort.

17.nap Orlando
Egésznapos szabadprogram. Fakultatív program: látogatás Orlando témaparkjaiban. Walt Disney World, Epcot Center, Animal Kingdom stb. Szállás: Oak Plantation Resort.

18.nap Orlando - Miami
Reggel indulás a Kennedy Space Center-be, USA űrkutatásának a központjába. A kora esti órákban, 18:00 körül érkezés Miamiba. A program vége.

Kapcsolódó cikkek

» A világ 10 leglátogatottabb látványossága - Etédi Alexa, 2013. július. 05
» Irány Észak! Bringatúra keresztül a Amerikán - Kovács Attila, 2018. május. 16
» Észak-Amerika csodálatos tájain - Kovács Attila, 2018. március. 02
» San Francisco utcáin - Kovács Attila, 2018. február. 19
» Egy hét Montanaban - Kovács Attila, 2018. február. 07
» A világ legnagyobb kötélhintája - Kovács Attila, 2017. november. 19
» Jackson Hole tilt-shift videón - Kovács Attila, 2017. augusztus. 11
» Nyár a hegyekben - Kovács Attila, 2017. május. 19
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

17 éjszaka szállás középkategóriájú szállodákban, autóbuszos körutazást, a jelzett programokat a szükséges belépőkkel, adók, szerviz- és csomagdíjat (1 bőrönd/fő), angol nyelvű idegenvezetés. A Megadott árak 1USD=300 HUF árfolyamig érvényesek!

Alapár nem tartalmazza: 

A program indulási helyszínére illetve a visszaútra szóló repülőjegyet és az illetéket, fakultatív programok árát, a programcsomagban nem szereplő külön programok árait és a belépőket, útlemondási biztosítást, baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást

Kötelező költségek: 

Repülőjegy, repülőtéri illeték, útlemondási biztosítás valamint a kötelező borravaló az idegenvezetőnek és a gépkocsivezetőnek (kb. 5 USD/fő/nap)

Helyszíni költségek leírása: 

Étkezések, borravalók, személyes kiadások, valamint a fakultatív programok díja.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő. 

Hátralék: 

 A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Utazás egyénileg, országon belül autóbusszal.

Szállás: 

 Jó középkategóriájú szállodákban.

Étkezés: 
Az alapár az ellátást nem tartalmazza. (A szállodákban, illetve környékükön többféle étkezési lehetőség van, a kiválasztásban az idegenvezető természetesen segítséget nyújt. Amerikában az étkezést gyorséttermekben jóval olcsóbban meg lehet oldani, mint a szállodák éttermeiben.)
Időjárás: 
Míg az Egyesült Államok nagy részén szeszélyes az időjárás, a csendes-óceáni partvidéknek kiegyensúlyozott éghajlata van. Az óceán kiegyenlítő hatásának következtében San Franciscóban nincs hideg tél és forró nyár, mindössze egy hosszúra nyúlt tavaszból és őszből áll az év. A nemzeti parkokban (Grand Canyon, Yosemite) tavaszias időjárásra kell számítani. Kalifornia déli része mediterrán éghajlatú, Los Angelesben és San Diegóban a nappali csúcshőmérsékletek már megközelíthetik a 25-30 °C-ot. A Halál Völgyében és a Mojave sivatagban szintén meleg idő várható, hiszen ezek éghajlata sivatagi.
Vízum: 
Az utazáshoz 2006. okt. 26. után kiállított, biometrikus (bordó) útlevél szükséges, amelynek a hazautazást követően további 6 hónapig érvényesnek kell lennie. Az érvényes útlevél beszerzése az utasfelelőssége. Magyar állampolgár vízum nélkül utazhat az Egyesült Államokba, azonban rendelkeznie kell ESTA engedéllyel. Az engedély beszerzését irodánk segíti, de felelőssége az engedély elbírálására nem terjed ki. Az ESTA engedély két évig érvényes, többszöri kiutazásra jogosít fel,alkalmanként maximum 90 napos kinttartózkodással. Az Egyesült Államokba a belépést az érvényes vízum, ill. ESTA engedély nem garantálja, a végső döntést a belépési pontnál a Bevándorlási Hivatal tisztviselője hozza meg. Az Amerikai Bevándorlási Hivatal döntéséért az utazási iroda felelősséget nem vállal, az ebből eredő valamennyi kár az utast terheli.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. Védőoltásra nincs szükség.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!