USA - Óceántól óceánig

14 napos körutazás keresztül Amerikán

Keresztül utazni az Egyesült Államokon nem mindennapi élmény. New York-ból az Angyalok Városába egy csodálatos utazáson vehetünk részt. Hatalmas városok, lenyűgöző természeti értékek, történelmi emlékhelyek, sivatagok, kőszirtek, rezervátumok, kaszinók, show-műsorok, éttermek, bárok, séta a híres-neves Strip-en, Aki velünk tart, felejthetetlen élményekkel gazdagodhat.

Alapár tartalmazza

13 éjszaka szállás középkategóriájú szállodákban, autóbuszos körutazást, a jelzett programokat a szükséges belépőkkel, adók, szerviz- és csomagdíj (1 bőrönd/fő), angol nyelvű idegenvezetést. A megadott árak 1 USD = 300 HUF árfolyamig érvényesek!

Alapár nem tartalmazza

A program indulási helyszínére illetve a visszaútra szóló repülőjegyet és a repülőtéri illetéket, étkezéseket, fakultatív programok árait, a programcsomagban nem szereplő külön programok árait és a belépőket, útlemondási biztosítást, valamint a baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást

Hossz: 
14 nap
Szállás: 
szálloda
Program: 

1.nap New York
Érkezés New Yorkba, transzfer egyénileg a szállodába, találkozás a partnerirodánk angol nyelvű képvislőjével. Szállás: Affinia Manhattan.

2.nap New York
Városnézés New Yorkban, Manhattan legfontosabb látnivalóinak érintésével. Délután és esete szabadprogram. Szállás: Affinia Manhattan.

3.nap New York - Finger Lakes - Niagara Falls
Elutazás New York-ból. New York államon és a Finger-tavak régióján keresztül utazás a Niagara vízeséshez. Útközben borkóstolással egybekötött pihenő a Seneca-tó partján Watkins Glen-ben. Este érkezés a Niagarához. Szállás: Best Western Plus Cairn Croft.

4.nap Niagara Falls - Amish Country
Niagara - a világ egyik legfantasztikusabb természeti jelensége! Fakultatív program: Maid of the Mist - hajókázás a vízesés lábánál. Ezután fölgyalogolunk a Table Rock kilátóhelyre, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a dübörgő vízesésre. Fakultatív program: látogatás és ebéd a Skylon Towerben. Utunkat az Amish Country felé folytatjuk. Szállás: Hotel Genetti.

5.nap Amish Country - Gettysburg - Washington D.C.
Továbbutazás az Appalache-hegységen keresztül, USA keleti partvidékének leghosszabb folyója, a Susquehanna mentén. Délután látogatás az Amerikai Polgárháború legnagyobb csatájának a helyszínén, Gettysburg-ben. A történelmi emlékhely megtekintése után indulás az USA fővárosába, Washington D.C-be. Fakultatív program: Washington by Night. Szállás: Doubletree Washington Silver Spring.

6.nap Washington D.C. - Los Angeles
Transzfer a repülőtérre, átrepülés Los Angeles-be ( a repülőjegy költségét a részvételi díj nem tartalmazza !). Transzfer a szállodába. Szállás: Crowne Plaza Los Angeles.

7.nap Los Angeles - San Diego - Los Angeles
Reggel utazás San Juan Capistrano és San Clemente városokon keresztül San Diego-ba. Városnézés, látogatás Seaport Village-ben, San Diego óceánparti pihenőövezetében. Este vissza Los Angeles-be. Szállás: Crowne Plaza Los Angeles.

8.nap Los Angeles - Palm Springs - Phoenix
Az „Angyalok Városát" magunk mögött hagyva, továbbutazunk a San Jacinto-hegységen keresztül Palm Sprins-be. Kis üzletek, butikok, galériák várják az idelátogatókat. Majd a sivatagon keresztül utazás Arizona állam fővárosába Phoenix-be. Szállás: Marriott Phoenix Mesa.

9.nap Phoenix - Sedona - Grand Canyon National Park
Utunkat a Sonoran sivatagon keresztül folytatjuk. Az USA-ban ez a sivatag rendelkezik a leggazdagabb és legváltozatosabb ökoszisztémával. Majd érkezés Sedonába ahol megpillanthatjuk a nevezetes vörös homokkőszirteket, melyek a napsütésben ragyogó, narancsvörös színben játszanak, lélegzetelállító látványt nyújtanak. Látogatás a Grand Canyon kistestvérének is nevezett Oak Creek kanyonban. Továbbutazás a Grand Canyon Nemzeti Parkba. Szállás: Yavapai Lodge West.

10.nap Grand Canyon N.P. - Monument Valley - Page/Lake Powell
Kora reggel megcsodáljuk a napfelkeltét a Grand Canyon-ban, majd fakultatív programként egy reggelivel egybekötött sétára van lehetőség, élvezni a kanyon hangulatát. Továbbutazás sivatagi pihenővel, érkezés a Navajo Indián Rezervátumba, majd látogatás a Monument Valley-be, ahol a westernfilmekől jól ismert vörös sziklaalakzatok fogadnak minket. Délután érkezés a Powell-tó régiójába, Page városába. Látogatás a Glen Canyon Dam-nál, mely USA második legnagyobb beton-gátrendszere. A gátról csodálatos kilátás nyílik a Powell tóra. Éjszaka Page-ben. Szállás: Best Western Lake Powell.

11.nap Page/Lake Powell - Bryce Canyon National Park
Elérjük Utah államot. Kanab városának érintésével érkezés a Bryce Canyon-ba mely a sokszínű és változatos alakzatú homokkőformák hazája. A természet évezredeken keresztül alakítottak ezeket a hegyeket, felejthetetlen látványt nyújtva az idelátogatóknak. Este szabadprogram. Szállás: Bryce View Lodge.

12.nap Bryce Canyon N.P. - Zion National Park - Las Vegas
Továbbutazás a Zion Nemzeti Parkba, ahol a szél alakította sziklaformációk mellett a Virgin folyót is megpillanthatjuk. Délután megérkezünk Las Vegas-ba, a szórakoztatás „fővárosába". Szállás: Luxor Las Vegas - Pyramid rooms.

13.nap Las Vegas
Egésznapos szabadprogram. Kaszinók, show-műsorok, éttermek, bárok. Séta a híres-neves Strip-en, a látványos szállodák között. Szállás: Luxor Hotel - Pyramid rooms.

14.nap Las Vegas - Los Angeles
Elhagyva a kaszinók városát, átutazunk a Mojave-sivatagon, érkezés Los Angeles-be, 16:00 körül a program vége.

Kapcsolódó cikkek

» A világ 10 leglátogatottabb látványossága - Etédi Alexa, 2013. július. 05
» A tavasz Manhattanben - Kovács Attila, 2016. május. 09
» A világ legrondább pályaudvarai? - Etédi Alexa, 2013. július. 26
» New York a Grand Canyonban - Etédi Alexa, 2013. július. 24
» Elérte végleges magasságát a WTC-utódtorony - Etédi Alexa, 2013. június. 13
» Perzsaszőnyeg 7 MILLIÁRD forintért? - Etédi Alexa, 2013. június. 12
» Irány Észak! Bringatúra keresztül a Amerikán - Kovács Attila, 2018. május. 16
» Észak-Amerika csodálatos tájain - Kovács Attila, 2018. március. 02
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

13 éjszaka szállás középkategóriájú szállodákban, autóbuszos körutazást, a jelzett programokat a szükséges belépőkkel, adók, szerviz- és csomagdíj (1 bőrönd/fő), angol nyelvű idegenvezetést. A megadott árak 1 USD = 300 HUF árfolyamig érvényesek!

Alapár nem tartalmazza: 

A program indulási helyszínére illetve a visszaútra szóló repülőjegyet és a repülőtéri illetéket, étkezéseket, fakultatív programok árait, a programcsomagban nem szereplő külön programok árait és a belépőket, útlemondási biztosítást, valamint a baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást

Kötelező költségek: 

Repülőjegy, repülőtéri illeték, útlemondási biztosítás.

Helyszíni költségek leírása: 

Fakultatív programok díja, étkezések, ajánlott borravaló kb. 5 USD/nap/fő.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő. 

Hátralék: 

 A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
egyénileg
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Egyénileg valamint a helyszínen légkondicionált autóbusszal.

Szállás: 

 Középkategóriájú szállodákban.

Étkezés: 
Ellátást a részvételi díj nem tartalmaz. (A szállodákban, illetve környékükön többféle étkezési lehetőség van, a kiválasztásban az idegenvezető természetesen segítséget nyújt.)
Időjárás: 
Míg az Egyesült Államok nagy részén szeszélyes az időjárás, a csendes-óceáni partvidéknek kiegyensúlyozott éghajlata van. Az óceán kiegyenlítő hatásának következtében San Franciscóban nincs hideg tél és forró nyár, mindössze egy hosszúra nyúlt tavaszból és őszből áll az év. A nemzeti parkokban (Grand Canyon, Yosemite) tavaszias időjárásra kell számítani. Kalifornia déli része mediterrán éghajlatú, Los Angelesben és San Diegóban a nappali csúcshőmérsékletek már megközelíthetik a 25-30 °C-ot. A Halál Völgyében és a Mojave sivatagban szintén meleg idő várható, hiszen ezek éghajlata sivatagi.
Vízum: 
Az utazáshoz 2006. okt. 26. után kiállított, biometrikus (bordó) útlevél szükséges, amelynek a hazautazást követően további 6 hónapig érvényesnek kell lennie. Az érvényes útlevél beszerzése az utasfelelőssége. Magyar állampolgár vízum nélkül utazhat az Egyesült Államokba, azonban rendelkeznie kell ESTA engedéllyel. Az engedély beszerzését irodánk segíti, de felelőssége az engedély elbírálására nem terjed ki. Az ESTA engedély két évig érvényes, többszöri kiutazásra jogosít fel,alkalmanként maximum 90 napos kinttartózkodással. Az Egyesült Államokba a belépést az érvényes vízum, ill. ESTA engedély nem garantálja, a végső döntést a belépési pontnál a Bevándorlási Hivatal tisztviselője hozza meg. Az Amerikai Bevándorlási Hivatal döntéséért az utazási iroda felelősséget nem vállal, az ebből eredő valamennyi kár az utast terheli.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. Védőoltásra nincs szükség.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!