USA - Nyugati tájakon (Los Angeles, Las Vegas, San Francisco)

12 napos buszos körutazás az USA nyugati partján

Fedezze fel az USA nyugati partját Los Angeles, Las Vegas, San Francisco. Csodálja meg a Grand Canyon-t, és a Bryce Canyon-i, Zion-i, Death Valley-i, Yosemite-i Nemzeti Parkok lenyűgöző szépségeit.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

11 éjszaka szállást középkategóriájú szállodákban, autóbuszos körutazást, a jelzett programokat a szükséges belépőkkel, adók, szerviz- és csomagdíjat (1 bőrönd/fő), és az angol nyelvű idegenvezetést. A megadott árak 1 USD=300 HUF árfolyamig érvényesek!

Részvételi díj nem tartalmazza

A program indulási helyszínére ill. a visszaútra szóló repülőjegyet és reptéri illetéket (a repülőjegy és az illeték árát az aktuális napi áron adjuk meg), ellátást, fakultatív programok árait, a programcsomagban nem szereplő külön programok árait és a belépőket, útlemondási biztosítást és a baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást.

Hossz: 
12 nap

Szállás

 Jó középkategóriájú szállodákban.

Program: 

1.nap Los Angeles - Palm Springs - Phoenix
Indulás 08:00-kor a Crowne Plaza LAX hoteltől.. Az „Angyalok Városát" magunk mögött hagyva, buszozunk a San Jacinto-hegységen keresztül Palm Sprins-be. Kis üzletek, butikok, galériák várják az idelátogatókat. Majd a sivatagon keresztül utazás Arizona állam fővárosába Phoenix-be. Szállás: Marriott Phoenix Mesa.

2.nap Phoenix - Sedona - Grand Canyon National Park
Utunkat a Sonoran sivatagon keresztül folytatjuk. Az USA-ban ez a sivatag rendelkezik a leggazdagabb és legváltozatosabb ökoszisztémával. Érkezés Sedonába ahol megpillanthatjuk a nevezetes vörös homokkőszirteket, melyek a napsütésben ragyogó, narancsvörös színben játszanak, lélegzetelállító látványt nyújtva. Látogatás a Grand Canyon kistestvérének is nevezett Oak Creek kanyonban. Továbbutazás a Grand Canyon Nemzeti Parkba. Szállás: Yavapai Lodge West.

3.nap Grand Canyon N.P. - Monument Valley - Page/Lake Powell
Kora reggel megcsodáljuk a napfelkeltét a Grand Canyon-ban, majd fakultatív programként egy reggelivel egybekötött sétára van lehetőség, élvezni a kanyon hangulatát. Továbbutazás sivatagi pihenővel, érkezés a Navajo Indián Rezervátumba, majd látogatás a Monument Valley-be, ahol a westernfilmekől jól ismert vörös sziklaalakzatok fogadnak minket. Délután érkezés a Powell-tó régiójába, Page városába. Látogatás a Glen Canyon Dam-nál, mely USA második legnagyobb beton-gátrendszere. A gátról csodálatos kilátás nyílik a Powell tóra. Éjszaka Page-ben. Szállás: Quality Inn Lake Powell.

4.nap Page/Lake Powell - Bryce Canyon National Park
Elérjük Utah államot. Kanab városának érintésével érkezés a Bryce Canyon-ba mely a sokszínű és változatos alakzatú homokkőformák hazája. A természet évezredeken keresztül alakítottak ezeket a hegyeket, felejthetetlen látványt nyújtva az idelátogatóknak. Este szabadprogram. Szállás: Ruby's Inn.

5.nap Bryce Canyon N.P. - Zion National Park - Las Vegas
Továbbutazás a Zion Nemzeti Parkba, ahol a szél alakította sziklaformációk mellett a Virgin folyót is megpillanthatjuk. Délután megérkezünk Las Vegas-ba, a szórakoztatás „fővárosába". Szállás: Luxor - Pyramid rooms.

6.nap Las Vegas
Egésznapos szabadprogram. Kaszinók, show-műsorok, éttermek, bárok. Séta a híres-neves Strip-en, a látványos szállodák között. Szállás: Luxor - Pyramid rooms.

7.nap Las Vegas - Death Valley National Park - Mammoth Lakes
Délelőtt szabadprogram, délután indulás a Deat Valley felé. Pihenő a Zabriskie Point-nál és a Furnace Creek farmnál. A völgyön keresztül továbbutazás a Sierra Nevada-hegység felé. Érkezés a Mammoth Lakes-hez. Szállás: Mammoth Mountain Inn vagy Park Inn by Radisson.

8.nap Mammoth Lakes - Yosemite National Park
Indulás a Tioga-szoroson keresztül a Yosemite Nemzeti Parkba, ahol számos, a jégkorszak által formált gránitalakzatot láthatunk mint az El Capitan vagy a Half Dome. Szállás a park környékén: Wyndham Garden Inn. (Májusban és októberben a télies időjárás ill. elégtelen útviszonyok miatt a Tioga-szoros lezárásra kerülhet. Ebben az esetben a szállás Fresnoban vagy Visaliaban és a Mammoth Lakes-i kirándulás elmarad!)

9.nap Yosemite Gateway Area - San Francisco
Korán reggel indulás az Oakland Bay Bridge-n keresztül San Franciscoba, az USA egyik legkellemesebb városába. Városnézés, délután szabadprogram. Fakultatív program: San Francisco by Night. Szállás: The Fairmont San Francisco vagy Parc 55 Hotel.

10.nap San Francisco (Napa Valley)
Egésznapos szabadprogram. Az idegenvezető segítséget nyújt a város megismerésében: pld. utazás a híres Cable Car-on a Fischerman's Wharfhoz, vásárlási lehetőség a Union Square környékén. Fakultatív program keretében borkóstolás Napa Valley-ben. Szállás: The Fairmont San Francisco vagy Parc 55 Hotel.

11.nap San Francisco - Monterey/Carmel - Shell/Pismo Beach
Reggel indulás San Francisco-ból a Monterey-félsziget felé. Látogatás Monterey városában, mely csodálatos tengerpartjáról és bájos házacskáiról nevezetes. Rövid városnézés majd továbbutazás az óceánpartot követve dél felé. Szállás: SeaCrest Oceanfront Resort.

12.nap Shell/Pismo Beach - Santa Barbara - Los Angeles
A Santa Ynez völgyön keresztül utazás Santa Barbara-ra, a pálmafákkal szegélyezett, fehérhomokos „Amerikai Riviérára". Ventura városán keresztül érkezés Los Angelesbe, az"Angyalok városába". Városnézés a legismertebb látnivalók érintésével: Hollywood, Chinese Theatre, Sunset Trip, Beverly Hills, Santa Monica. A program az esti órákban 18:00 körül ér véget.

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

Kapcsolódó cikkek

» San Francisco utcáin - Kovács Attila, 2023. március. 24
» Jackson Hole tilt-shift videón - Kovács Attila, 2023. szeptember. 24
» Hihetetlen Oregon... - Kovács Attila, 2023. szeptember. 11
» Észak-Amerika csodálatos tájain - Kovács Attila, 2023. augusztus. 24
» Egy hét Montanaban - Kovács Attila, 2023. június. 30
» A Tahoe-tó csodája - Kovács Attila, 2023. április. 15
» A világ legnagyobb kötélhintája - Kovács Attila, 2023. január. 15
» A Grand Canyon - Kovács Attila, 2023. január. 05

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

11 éjszaka szállást középkategóriájú szállodákban, autóbuszos körutazást, a jelzett programokat a szükséges belépőkkel, adók, szerviz- és csomagdíjat (1 bőrönd/fő), és az angol nyelvű idegenvezetést. A megadott árak 1 USD=300 HUF árfolyamig érvényesek!

Részvételi díj nem tartalmazza: 

A program indulási helyszínére ill. a visszaútra szóló repülőjegyet és reptéri illetéket (a repülőjegy és az illeték árát az aktuális napi áron adjuk meg), ellátást, fakultatív programok árait, a programcsomagban nem szereplő külön programok árait és a belépőket, útlemondási biztosítást és a baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást.

Kötelező költségek: 

Repülőjegy, repülőtéri illeték, útlemondási biztosítás.

Helyszíni költségek leírása: 

Étkezések, személyes kiadások, borravalók.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő. 

Hátralék: 

 A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
egyénileg
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Egyénileg az indulás helyszínére, helyben légkondicionált autóbusszal.

Étkezés: 

A részvételi díj ellátást nem tartalmaz. Az étkezésekre a szállodákban, illetve környékükön többféle lehetőség van, a kiválasztásban az idegenvezető természetesen segítséget nyújt.

Időjárás: 
Míg az Egyesült Államok nagy részén szeszélyes az időjárás, a csendes-óceáni partvidéknek kiegyensúlyozott éghajlata van. Az óceán kiegyenlítő hatásának következtében San Franciscóban nincs hideg tél és forró nyár, mindössze egy hosszúra nyúlt tavaszból és őszből áll az év. A nemzeti parkokban (Grand Canyon, Yosemite) tavaszias időjárásra kell számítani. Kalifornia déli része mediterrán éghajlatú, Los Angelesben és San Diegóban a nappali csúcshőmérsékletek már megközelíthetik a 25-30 °C-ot. A Halál Völgyében és a Mojave sivatagban szintén meleg idő várható, hiszen ezek éghajlata sivatagi.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Védőoltásra nincs szükség.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!