USA - Nyugati part gazdagon

17 napos körutazás a Amerika Nyugati partján

San Francisco-i városnézéssel indul utazásunk, melyet szebbnél szebb nagyvárosok, Nemzeti Parkok varázslatos világa, különleges természeti értékek, lenyűgöző növény- és állatvilág, valamint látnivalók sokasága teszi különlegessé a 17 napos utazásunkat.

Alapár tartalmazza

16 éjszaka szállást középkategóriájú szállodákban, autóbuszos körutazást, a jelzett programokat a szükséges belépőkkel, adók, szerviz- és csomagdíjat (1 bőrönd/fő), angol nyelvű idegenvezetést. A megadott árak 1 USD = 300 HUF árfolyamig érvényesek!

Alapár nem tartalmazza

A program indulási helyszinére ill. a visszaútra szóló repülőjegyet és reptéri illetéket, ellátás, fakultatív programok árát, a programcsomagban nem szereplő programokat és a belépőket, útlemondási biztosítást, baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást. A megadott árak 1 USD = 290 HUF árfolyamig érvényesek!

Hossz: 
17 nap
Szállás: 
szálloda
Program: 

1.nap San Francisco
Érkezés San Francisco-ba, transzfer egyénileg a szállodába, este találkozás a partnerirodánk angol nyelvű képviselőjével. Szállás: Hotel Fusion.

2.nap San Francisco
Városnézés az ismertebb részek érintésével: Civic Center, Union Square, Fisherman's Wharf. Délután felfedezhetjük „San Francisco utcáit", végigsétálhatunk a ködbe burkolózó Golden Gate hídon, utazhatunk a világhírű Cable Car-on, vásárolgathatunk a Union Square butikjaiban. Szállás: Hotel Fusion.

3.nap San Francisco - Lake Tahoe - Sierra Nevada Mountains - Reno
Továbbutazunk California állam fővárosának, Sacramento-nak az érintésével. Rövid pihenő az óvárosban. Indulás a Sierra Nevada-hegység legnagyobb édesvizű tava a Lake Tahoe felé. Délután látogatás Virginia City-ben, mely a 19 században bányászati központ volt. Rövid utazás után érkezünk Reno-ba, ahol egy kaszinóban a szerencsénket is kipróbálhatjuk. Szállás: Harrahs Reno.

4.nap Reno - Black Rock Desert - Twin Falls
A Black Rock sivatagon keresztül folytatódik az utunk, Nevada állam északi részén pedig zsályaültetvények mellet haladunk el. Következik egy időszakos folyó a Humboldt, majd Elko városa, mely a Central Pacific vasútvonal építésénél élte virágkorát. Jackpot városánál elhagyjuk Nevada államot és belépünk Idaho államba. Érkezés Twin Falls városba, Idaho állam fővárosába. Szállás: Shilo Inn Twin Falls.

5.nap Twin Falls - Craters of the Moon - Yellowstone National Park
Utunk keresztezi a Snake-folyót, érkezés a Craters of the Moon Nemzeti Emlékhelyhez, mely a legnagyobb vulkanikus terület USA kontinentális részén. Egy holdbéli táj, ahol az Apollo űrprogram asztronautái is gyakorlatoztak. Délután érkezés USA legelső, Ulysses S. Grant által, 1872-ben alapított nemzeti parkjába a Yellowstone-ba. Szállás: Gray Wolf Inn/Brandin Iron Inn.

6.nap Yellowstone National Park
A túra során a park természeti szépségei tárulnak fel: gejzírek, vízesések, kanyonok és a változatos állatvilág. A program érinti a park legismertebb pontjait, mint Yellowstone Lake, Old Faithful, Mammoth Hot Springs, Hayden Valley. Szállás: Gray Wolf Inn/Brandin Iron Inn.

7.nap Yellowstone N.P. - Grand Tetons - Jackson - Salt Lake City
Továbbutazás a Grand Teton Nemzeti Parkba, mely egy törésvonal mentén fekszik, különleges sziklaformáit földrengések alakították ki évmilliók során. Érkezés a Sziklás-hegység „koronagyémántjának" is nevezett Jackson Hole-ba. Ebéd után ndulás Utah állam fővárosába, Salt Lake City-be, a Mormonok hazájába. Városnézés a nevezetességek megtekintésével: Parlament, Temple Square, Mormon székesegyház. Szállás: Red Lion Hotel Salt Lake Downtown.

8.nap Salt Lake City - Moab
Délelőtt szabadprogram. Utazás Moab városába, ahol különleges tájkép fogadja a látogatókat: hatalmas hegycsúcsok és mély kanyonok látványos kontrasztja teszi érdekessé a tájat. Szállás: Super 8 Moab.

9.nap Moab - Arches N.P. - Canyonlands National Park - Moab
A mai napos USA két leglátványosabb nemzeti parkjában teszünk látogatást. Az első az Arches Nemzeti Park melynek különlegességét a több mint 2000 természet formálta homokkőív adja. Közülük is a leglátványosabb a hatalmas Delicate Arch. Mellettük óriási sziklák és hegycsúcsok váltakoznak. A Canyonlands Nemzeti Parkban a Coloradi folyó által kivájt kanyonok százai nyújtanak felejthetetlen élményt. Fakultatív program: esti hajókázás a Colorado folyón a Jet Boat Float fedélzetén. Szállás: Super 8 Moab.

10.nap Moab - Capitol Reef N.P. - Bryce Canyon National Park
Látogatás a különleges álla- és növényvilággal rendelkező Capitol Reef Nemzeti Parkban, ahol egy, a pionírok idejéből származó település maradványait is megpillanthatjuk. Délután érkezés a népszer Bryce Canyon Nemzeti Parkba, mely a sokszínű és változatos alakzatú homokkőformák hazája. A természet évezredeken keresztül alakítottak ezeket a hegyeket, felejthetetlen látványt nyújtva az idelátogatóknak. Este szabadprogram. Szállás: Bryce View Lodge.

11.nap Bryce Canyon - Lake Powell - Grand Canyon - Flagstaff
Következik USA második legnagyobb mesterséges tava a Lake Powell, melynek kristálytiszta vizében tükröződnek a vörös sziklás kanyon falai. A Colorado folyót elhagyva megérkezünk a Navajo indiánok rezervátumába, majd átutazunk a Painted Desert ( színes sivatag ) eróziós, terméketlen vidékén mely a rendkívüli színeivel bűvöli el a látogatókat. Továbbutazás a világ hét természeti csodájának egyikébe, a Grand Canyon-ba. Rövid pihenő a kanyon déli pereménél , hogy gyönyörködhessünk a lélegzetelállító panorámában. Éjszaka Flagstaffban. Szállás: Days Hotel Flagstaff.

12.nap Flagstaff - Seligman/Route 66 - Las Vegas
A Coconino-fennsíkról leereszkedünk a Mojave sivatagba és elérjük a híres-hírhedt 66-os út egyik állomását Seligman városát, mely fölött szinte megállt az idő, ugyanúgy néz ki mint 60 évvel ezelőtt. Továbbutazás a „Szerencsjátékok fővárosába" Las Vegas-ba. Szállás: Luxor Hotel - Pyramid rooms.

13.nap Las Vegas (Death Valley)
Egésznapos szabadprogram. Kaszinók, show-műsorok, éttermek, bárok. Séta a híres-neves Strip-en, a látványos szállodák között. Fakultatív program: látogatás a Death Valley-ben, a Földünk egyik legforróbb, legszárazabb és legalacsonyabban fekvő területén. Szállás: Luxor Hotel - Pyramid rooms.

14.nap Las Vegas - Mojave Desert - Los Angeles
A Mojave-sivatagon keresztül utazás Los Angeles-be, rövid városnézés: Hollywood, Beverly Hills, Sunset Boulevard. Szállás: Marriott Los Angeles.

15.nap Los Angeles
Egésznapos szabadprogram vagy fakultatív program keretében ellátogathatunk a világ legnagyobb filmstúdiójába a Universal Studios-ba. Szállás: Marriott Los Angeles.

16.nap Los Angeles - Malibu - Santa Barbara - Shell/Pismo Beach
A Csendes-óceán partvonalát követve utazás észak felé érintve Santa Monica, Malibu, Santa Barbara üdülőhelyeket. Délután érkezés Central Coast partvidékre. Szállás: Oxford Suites.

17.nap Shell/Pismo Beach - Carmel/Monterey - San Francisco
Reggel továbbutazás a bájos kisváros, Carmel felé, majd látogatás a Monterey-öbölben. Késő délután érkezés San Franciscoba a Kabuki Hotelhez 18:00 körül. A program vége. (San Francisco-i hoszabbítás lehetséges.)

Kapcsolódó cikkek

» San Francisco utcáin - Kovács Attila, 2018. február. 19
» Irány Észak! Bringatúra keresztül a Amerikán - Kovács Attila, 2018. május. 16
» Észak-Amerika csodálatos tájain - Kovács Attila, 2018. március. 02
» Egy hét Montanaban - Kovács Attila, 2018. február. 07
» A világ legnagyobb kötélhintája - Kovács Attila, 2017. november. 19
» Jackson Hole tilt-shift videón - Kovács Attila, 2017. augusztus. 11
» Nyár a hegyekben - Kovács Attila, 2017. május. 19
» Észak Amerika döbbenetes tájain - Kovács Attila, 2017. március. 25
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

16 éjszaka szállást középkategóriájú szállodákban, autóbuszos körutazást, a jelzett programokat a szükséges belépőkkel, adók, szerviz- és csomagdíjat (1 bőrönd/fő), angol nyelvű idegenvezetést. A megadott árak 1 USD = 300 HUF árfolyamig érvényesek!

Alapár nem tartalmazza: 

A program indulási helyszinére ill. a visszaútra szóló repülőjegyet és reptéri illetéket, ellátás, fakultatív programok árát, a programcsomagban nem szereplő programokat és a belépőket, útlemondási biztosítást, baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást. A megadott árak 1 USD = 290 HUF árfolyamig érvényesek!

Kötelező költségek: 

Repülőjegy, repülőtéri illeték, útlemondási biztosítás.

Helyszíni költségek leírása: 

Fakultatív programok díja, étkezések díja, ajánlott borravaló kb. 5 USD/nap/fő.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő. 

Hátralék: 

 A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
egyénileg
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Egyénileg, valamint a helyszínen légkondicionált autóbusszal.

Szállás: 

 Középkategóriájú szállodákban.

Étkezés: 
A részvételi díj ellátást nem tartalmaz. Az étkezésekre a szállodákban, illetve környékükön többféle lehetőség van, a kiválasztásban az idegenvezető természetesen segítséget nyújt.
Időjárás: 
Míg az Egyesült Államok nagy részén szeszélyes az időjárás, a csendes-óceáni partvidéknek kiegyensúlyozott éghajlata van. Az óceán kiegyenlítő hatásának következtében San Franciscóban nincs hideg tél és forró nyár, mindössze egy hosszúra nyúlt tavaszból és őszből áll az év. A nemzeti parkokban (Grand Canyon, Yosemite) tavaszias időjárásra kell számítani. Kalifornia déli része mediterrán éghajlatú, Los Angelesben és San Diegóban a nappali csúcshőmérsékletek már megközelíthetik a 25-30 °C-ot. A Halál Völgyében és a Mojave sivatagban szintén meleg idő várható, hiszen ezek éghajlata sivatagi.
Vízum: 
Az utazáshoz 2006. okt. 26. után kiállított, biometrikus (bordó) útlevél szükséges, amelynek a hazautazást követően további 6 hónapig érvényesnek kell lennie. Az érvényes útlevél beszerzése az utasfelelőssége. Magyar állampolgár vízum nélkül utazhat az Egyesült Államokba, azonban rendelkeznie kell ESTA engedéllyel. Az engedély beszerzését irodánk segíti, de felelőssége az engedély elbírálására nem terjed ki. Az ESTA engedély két évig érvényes, többszöri kiutazásra jogosít fel,alkalmanként maximum 90 napos kinttartózkodással. Az Egyesült Államokba a belépést az érvényes vízum, ill. ESTA engedély nem garantálja, a végső döntést a belépési pontnál a Bevándorlási Hivatal tisztviselője hozza meg. Az Amerikai Bevándorlási Hivatal döntéséért az utazási iroda felelősséget nem vállal, az ebből eredő valamennyi kár az utast terheli.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. Védőoltásra nincs szükség.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!