USA - Nyugati-part és Hawaii

20 napos körutazás a Nyugati-parton Hawaii pihenéssel

Fedezze fel az USA nyugati partját: Los Angeles, Phoenix, Las Vegas. Csodálja meg a Grand Canyon-t, Monument Valley-t, Yosemite-i, Bryce-i, Zion-i, Nemzeti Parkok lenyűgöző szépségeit. A körút végén virágfüzéres fogadtatás mellett, megérkezünk a Hawaii szigetekre, ahol gyönyörű tengerparti fövenyen élvezhetjük a napsütést. Jöjjön velünk erre a 20 napos természeti csodákban bővelkedő körutazásra.

Alapár tartalmazza

19 éjszaka szállás középkategóriájú szállodákban, autóbuszos körutazást, étkezést a megadottak szerint, a jelzett programokat a szükséges belépőkkel, adók, szerviz- és csomagdíjat (1 bőrönd/fő), angol nyelvű idegenvezetést. A megadott árak 1 USD = 290 HUF árfolyamig érvényesek!

Alapár nem tartalmazza

A program indulási helyszínére illetve a visszaútra szóló repülőjegyet és a reptéri illetéket, retur repülőjegyet Hawaii-szigetekre, fakultatív programok árát, a programcsomagban nem szereplő külön programok árait, belépőket, útlemondási biztosítást, balaset-, betegség- és poggyászbiztosítást.

Hossz: 
20 nap
Szállás: 
szálloda
Program: 

1.nap Los Angeles
Érkezés Los Angelesbe, transzfer a szállodába, találkozó partnerirodánk angol nyelvű képviselőjével. Szállás: Crowne Plaza Los Angeles.

2.nap Los Angeles - San Diego - Los Angeles
Reggel 8 órakor indulás San Diegoba. Utazás San Juan Capistrano és San Clemente városokon keresztül Kalifornia második legnagyobb városába, melynek óceánparti fekvése kellemes éghajlattal párosul. Városnézés a történelmo óváros, a Gas Lamp negyed, az óceánpart valamint a festői Seaport Village érintésével. Visszaérkezés Los Angelesbe az esti órákban.

3.nap Los Angeles - Palm Springs - Phoenix
Indulás 08:00-kor. Az „Angyalok Városát" magunk mögött hagyva, továbbutazunk a San Jacinto-hegységen keresztül Palm Sprins-be. Kis üzletek, butikok, galériák várják az idelátogatókat. Majd a sivatagon keresztül utazás Arizona állam fővárosába Phoenix-be. Szállás: Marriott Phoenix Mesa.

4.nap Phoenix - Sedona - Grand Canyon National Park
Utunkat a Sonoran sivatagon keresztül folytatjuk. Az USA-ban ez a sivatag rendelkezik a leggazdagabb és legváltozatosabb ökoszisztémával. Majd érkezés Sedonába ahol megpillanthatjuk a nevezetes vörös homokkőszirteket, melyek a napsütésben ragyogó, narancsvörös színben játszanak, lélegzetelállító látványt nyújtanak. Látogatás a Grand Canyon kistestvérének is nevezett Oak Creek kanyonban. Továbbutazás a Grand Canyon Nemzeti Parkba. Szállás: Yavapai Lodge West.

5.nap Grand Canyon N.P. - Monument Valley - Page/Lake Powell
Kora reggel megcsodáljuk a napfelkeltét a Grand Canyon-ban, majd fakultatív programként egy reggelivel egybekötött sétára van lehetőség, élvezni a kanyon hangulatát. Továbbutazás sivatagi pihenővel, érkezés a Navajo Indián Rezervátumba, majd látogatás a Monument Valley-be, ahol a westernfilmekől jól ismert vörös sziklaalakzatok fogadnak minket. Délután érkezés a Powell-tó régiójába, Page városába. Látogatás a Glen Canyon Dam-nál, mely USA második legnagyobb beton-gátrendszere. A gátról csodálatos kilátás nyílik a Powell tóra. Éjszaka Page-ben. Szállás: Quality Inn Lake Powell.

6.nap Page/Lake Powell - Bryce Canyon National Park
Elérjük Utah államot. Kanab városának érintésével érkezés a Bryce Canyon-ba mely a sokszínű és változatos alakzatú homokkőformák hazája. A természet évezredeken keresztül alakítottak ezeket a hegyeket, felejthetetlen látványt nyújtva az idelátogatóknak. Este szabadprogram. Szállás: Ruby's Inn.

7.nap Bryce Canyon N.P. - Zion National Park - Las Vegas
Továbbutazás a Zion Nemzeti Parkba, ahol a szél alakította sziklaformációk mellett a Virgin folyót is megpillanthatjuk. Délután megérkezünk Las Vegas-ba, a szórakoztatás „fővárosába". Szállás: Luxor Las Vegas - Pyramid Rooms.

8.nap Las Vegas
Egésznapos szabadprogram. Kaszinók, show-műsorok, éttermek, bárok. Séta a híres-neves Strip-en, a látványos szállodák között.

9.nap Las Vegas - Death Valley National Park - Mammoth Lakes
Délelőtt szabadprogram, délután indulás a Deat Valley felé. Pihenő a Zabriskie Point-nál és a Furnace Creek farmnál. A völgyön keresztül továbbutazás a Sierra Nevada-hegység felé. Érkezés a Mammoth Lakes-hez. Szállás: Mammoth Mountain Inn vagy Park Inn by Radisson. (amennyiben október és május között a télies időjárás és az elégtelen útviszonyok miatt nem járható a Tioga-szoros, az éjszaka Fresnoban vagy Visaliaban lesz és a Mammoth Lakes-i kirándulás elmarad.

10.nap Mammoth Lakes  - Yosemite National Park
Indulás a Tioga-szoroson keresztül a Yosemite Nemzeti Parkba, ahol számos, a jégkorszak által formált gránitalakzatot láthatunk mint az El Capitan vagy a Half Dome. Szállás a park környékén: Wyndham Garden Inn.

11.nap Yosemite Gateway Area - San Francisco
Korán reggel indulás az Oakland Bay Bridge-n keresztül San Franciscoba, az USA egyik legkellemesebb városába. Városnézés, délután szabadprogram. Fakultatív program: San Francisco by Night. Szállás: The Fairmont vagy Parc 55 Hotel.

12.nap San Francisco (Napa Valley)
Egésznapos szabadprogram. Az idegenvezető segítséget nyújt a város megismerésében: utazás a híres Cable Car-rana Fischerman's Wharfhoz, vásárlási lehetőség a Union Square környékén. Vagy fakultatív program keretében borkóstolás Napa Valley-ben.

13.nap San Francisco - Monterey/Carmel - Shell/Pismo Beach
Reggel indulás San Francisco-ból a Monterey-félsziget felé. Látogatás Monterey városában, mely csodálatos tengerpartjáról és bájos házacskáiról nevezetes. Rövid városnézés majd továbbutazás az óceánpartot követve dél felé. Szállás: SeaCrest Oceanfron Resort.

14.nap Shell/Pismo Beach - Santa Barbara - Los Angeles
A Santa Ynez völgyön keresztül utazás Santa Barbara-ra, a pálmafákkal szegélyezett, fehérhomokos „Amerikai Riviérára". Ventura városán keresztül érkezés Los Angelesbe, az"Angyalok városába". Városnézés a legismertebb látnivalók érintésével: Hollywood, Chinese Theatre, Sunset Trip, Beverly Hills, Santa Monica. Szállás: Crowne Plaza Los Angeles.

15.nap Los Angeles - Honololu vagy Maui
Transzfer egyénileg a repülőtérre, utazás Honoluluba vagy Mauira. Érkezéskor virágfüzéres fogadás majd transzfer a szállodába. Szállás: Aqua Aloha Surf Hotel (Honolulu) vagy Kaanapali Beach Hotel (Maui)

16-19. nap Hawaii-szigetek
Pihenés a gyönyörű óceánparton, fakultatív programok, hajókázás, szigettúra.

20.nap Hawaii-szigetek - Los Angeles
Transzfer egyénileg a repülőtérre, hazautazás menetrend szerint.

Kapcsolódó cikkek

» San Francisco utcáin - Kovács Attila, 2018. február. 19
» Irány Észak! Bringatúra keresztül a Amerikán - Kovács Attila, 2018. május. 16
» Észak-Amerika csodálatos tájain - Kovács Attila, 2018. március. 02
» Egy hét Montanaban - Kovács Attila, 2018. február. 07
» A világ legnagyobb kötélhintája - Kovács Attila, 2017. november. 19
» Jackson Hole tilt-shift videón - Kovács Attila, 2017. augusztus. 11
» Nyár a hegyekben - Kovács Attila, 2017. május. 19
» Észak Amerika döbbenetes tájain - Kovács Attila, 2017. március. 25
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

19 éjszaka szállás középkategóriájú szállodákban, autóbuszos körutazást, étkezést a megadottak szerint, a jelzett programokat a szükséges belépőkkel, adók, szerviz- és csomagdíjat (1 bőrönd/fő), angol nyelvű idegenvezetést. A megadott árak 1 USD = 290 HUF árfolyamig érvényesek!

Alapár nem tartalmazza: 

A program indulási helyszínére illetve a visszaútra szóló repülőjegyet és a reptéri illetéket, retur repülőjegyet Hawaii-szigetekre, fakultatív programok árát, a programcsomagban nem szereplő külön programok árait, belépőket, útlemondási biztosítást, balaset-, betegség- és poggyászbiztosítást.

Kötelező költségek: 

Repülőjegy, repülőtéri illeték, útlemondási biztosítás.

Helyszíni költségek leírása: 

Fakultatív programok díja, a programban nem szereplő étkezések díja, ajánlott borravaló kb. 5 USD/nap/fő.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő. 

Hátralék: 

 A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
egyénileg
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Egyénileg, valamint a helyszínen légkondicionált autóbusszal és repülővel.

Szállás: 

 Középkategóriájú szállodákban.

Étkezés: 
A részvételi díj ellátást nem tartalmaz. A további étkezésekre a szállodákban, illetve környékükön többféle lehetőség van, a kiválasztásban az idegenvezető természetesen segítséget nyújt.
Időjárás: 
Míg az Egyesült Államok nagy részén szeszélyes az időjárás, a csendes-óceáni partvidéknek kiegyensúlyozott éghajlata van. Az óceán kiegyenlítő hatásának következtében San Franciscóban nincs hideg tél és forró nyár, mindössze egy hosszúra nyúlt tavaszból és őszből áll az év. A nemzeti parkokban (Grand Canyon, Yosemite) tavaszias időjárásra kell számítani. Kalifornia déli része mediterrán éghajlatú, Los Angelesben és San Diegóban a nappali csúcshőmérsékletek már megközelíthetik a 25-30 °C-ot. A Halál Völgyében és a Mojave sivatagban szintén meleg idő várható, hiszen ezek éghajlata sivatagi.
Vízum: 
Az utazáshoz 2006. okt. 26. után kiállított, biometrikus (bordó) útlevél szükséges, amelynek a hazautazást követően további 6 hónapig érvényesnek kell lennie. Az érvényes útlevél beszerzése az utasfelelőssége. Magyar állampolgár vízum nélkül utazhat az Egyesült Államokba, azonban rendelkeznie kell ESTA engedéllyel. Az engedély beszerzését irodánk segíti, de felelőssége az engedély elbírálására nem terjed ki. Az ESTA engedély két évig érvényes, többszöri kiutazásra jogosít fel,alkalmanként maximum 90 napos kinttartózkodással. Az Egyesült Államokba a belépést az érvényes vízum, ill. ESTA engedély nem garantálja, a végső döntést a belépési pontnál a Bevándorlási Hivatal tisztviselője hozza meg. Az Amerikai Bevándorlási Hivatal döntéséért az utazási iroda felelősséget nem vállal, az ebből eredő valamennyi kár az utast terheli.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. Védőoltásra nincs szükség.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!