USA - Nyugati part és a legszebb nemzeti parkok

14 napos körutazás az USA nyugati partjainál

Körutazásunk alatt felfedezhetjük az USA nyugati részét, a térség nagyobb városait. Megcsodálhatjuk a nemzeti parkok lenyűgöző tájait. Látogatást teszünk a Death Valley Nemzeti Parkban, mely a legszárazabb amerikai nemzeti park és itt található USA legmélyebb pontja is.

Alapár tartalmazza

repülőjegyeket (átszállással), kényelmes szállásokat reggelis ellátással, utazásokat kényelmes terepjáróval, magyar nyelvű túravezetést illetve a nemzeti park belépőket

Alapár nem tartalmazza

reptéri illetéket és üzemanyag felárat, árfolyam pótdíját, egyéb étkezéseket, személyes költségeket, szezonális felárakat, az útlemondási biztosítást és a baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást, két természetvédelmi belépőt: Antelope canyon és Monument Valley (mert ezek nem az állami hatóság, hanem a helyi indián közösség felügyelete alatt állnak), ESTA regisztrációt. A részvételi díj nem tartalmazza az esetlegesen felmerülő, kötelezően fizetendő árfolyam pótdíjat, melynek pontos mértékéről az ügyintézők adnak tájékoztatást a foglalást követően (az árfolyam pótdíj összege függ: az EUR árfolyamtól, a választott fakultatív programoktól és egyéb opciós költségektől).

Hossz: 
14 nap
Szállás: 
szálloda
**
Program: 

1.nap: kora d.u. érkezés Los Angeles-be; utazás a Mojave Sivatagon át Nevada fővárosába, Las Vegas-ba. Szállás elfoglalása, szabadidő a világhírű szórakozóvárosban.

2. nap: ZION Nemzeti Park
Megcsodáljuk a Virgin River által kivájt szűk Zion Canyon-t, Utah egyik legkülönlegesebb képződményét. Helyi busz visz be a kanyonba, ahol pazar gyalogtúrát teszünk különleges sziklaalakzatok mentén. (Angels landing, Keyhole). Estére beérünk Kanab-ba, dél – Utah No. 1. túristaközpontjába. Szállás. (kb. 280 km)

3. nap: Grand Canyon-Marble Canyon
A látványos Kaibab erdő érintésével vezet utunk Arizona ill. az egész USA elsőszámú természeti alkotója, a Grand Canyon felé. A Colorado-Plató ezen drámai beszakadását az északi perem (North Rim) mentén tekintjük meg: rövid séták és döbbenetes kilátóteraszok segítségével. A következő látványos megállásunk a Marble Canyon-nál lesz, ahol a Colorado folyó egészen ritka hajtűkanyarral kápráztatja el a turistákat. Szállás Page-ban, a Lake Powell mentén épült üdülővárosban. (2 éj). (kb. 330 km).

4. nap: GLEN Canyon/Lake Powell-PARIA hasadékok
A hosszanti Powell-tó partján elterülő „nemzeti pihenőkörzetben” felkeressük a szűk és mély Antilope-Kanyont, ahol egy rendkívül látványos túrán veszünk részt. Du. már a Vermilion Cliffs Nat. Monument részét képező Paria erősen szabdalt, csodált vidékét fedezzük fel (Buckskingulch-kanyon, Wire pass) ahol ún. „hoodoos”-okat (kéményszerű kősipkák) is fogunk látni. (kb. 120 km)

5. nap: MONUMENT VALLEY-a Navajok földjén
Utunk során ősi navajo indián emlékekkel ismerkedünk. Már messziről feltűnnek az útról a reklámfilmekből ismerős hatalmas és különleges formájú, lángoló vörös sziklatömbök. A látogatóközpont a navajo „törzsi park” területén található. A látványos vidéket jeep-pel járjuk be. Estére Moab városkába érünk, itt szállás 2 éjre.(kb. 440 km).

6. nap: ARCHES Nat.Park/Utah csodája
Az Arches N. Parkban döbbenetes látványban lesz részünk, mert itt található a világon a legtöbb természetes homokkő boltív. Túránk során megcsodáljuk a 80 sziklaképződmény legmegkapóbb példányait. Landscape Arch, Delicate Arch, Windows Section stb. Késő du. és este sétalehetőség a vadnyugati arculatát kiválóan megőrző Moab városkában (kb. 60 km)

7.nap: CANYONLANDS Nat. Park – CAPITOL REEF Nat. Park
Két folyó, a Colorado és a Green River alakította ki azt a vadregényes labirintusszerű kanyonvidéket, melyet a legszebb kilátópontokról fogunk megcsodálni. Dél körül továbbindulunk É-NY irányba, pihenő a vad Green River menti turistavárosban. Késő du-ra érünk a Capitol Reef N. Parkhoz, ahol a hosszú, színes sziklafalakban gyönyörködhetünk.Szállás Torrey-ban, a Capitol Reef mellett épült kedves városkában. (1 éj szállás). (kb. 300 km)

8. nap. GRAND STAIRCASE Nat. Monument – KODACHROME State Park
A hatalmas kiterjedésű Grand Staircase/Escalante változatos tájaival ismerkedünk: Boulder Creek és hegység, megkövesedett erdő, Spooky Canyon, sivatagos fennsíkon vezet utunk a Kodachrome Basin State parkba, amely a 67 szabadon álló homokkő-„kéményéről” nevezetes. Szállásunk a Bryce Canyon bejáratához közel lesz. (kb. 220 km)

9. nap: BRYCE CANYON N. Park – LAS VEGAS
Élménydús túrát teszünk (jeep-pel és gyalogosan) a Bryce Canyon lángoló vörös és rószaszín sziklaképződményei között. Elbűvölő kilátások a mély „amfiteátrumok” színes alakzataira; Navajo-szurdok, Natural Bridge, Sunrise Point stb. Délután utazunk vissza a kaszinóvárosba, Las Vegas-ba, ahol megtekinthetők a pompás épületek és az esti fényáradat. (kb. 380 km)

10. nap: Death Valley Nemzeti Park
Fél napos városnézés Amerika egyik legszebb nagyvárosában. Transamerica Piramis, a Kínai Nagyed, Union Square, Városháza, Golden Gate Park, a híres kábelvasút. Estére egy közép-kaliforniai kisvárosba érünk, a Sequoia N.P. közelébe, ahol szállásunk lesz.

11. nap: SEQUOIA Nemzeti Park
Kalifornia magas hegylánca, a Sierra Nevada egyik fő attrakciója a Sequoia N.P., amely elsősorban a nevét is viselő, hatalmas méretű ősfáiról híres. Rövid túrákat teszünk az ősvadonban: Giant Forest, Maro Rock, Tharp’s Log (otthonná kivájd szikvója fa). Kilátás a Mt. Whitney-re, amely a kontinentális USA legmagasabb hegye (4417 m). A túrák után dél felé utazunk Los Angelesbe, szállás LA északi elővárosában. (kb. 400 km)

12. nap: a CSENDES-ÓCEÁN mentén /Los Angeles I. Santa Barbara
Bepillantás nyerünk Kalifornia spanyol múltjába: azonos nevű missziója és egyéb gyarmati stílusú látnivalói (Bíróság, Történelmi Múzeum) rabul ejtik a látogatót. Végig LA hírneves óceánparti városrészein: Malibu, Santa Monica (móló), Venice (díszparkok) – rövid sétákkal. Majd megtekintjük az elegáns Beverly Hills művészeti és üzleti negyedet. (kb. 220 km)

13. nap: Los Angeles II.
A filmcsillagok városrészébe, Hollywood-ba utazunk: a „Hírességek sétánya” a nevezetes Hollywood Boulvard-on. Végül LA történelmi belvárosával ismerkedünk. Kora d.u. érkezés a reptérre és utazás haza.

Kapcsolódó cikkek

» New York a Grand Canyonban - Etédi Alexa, 2013. július. 24
» Irány Észak! Bringatúra keresztül a Amerikán - Kovács Attila, 2018. május. 16
» Észak-Amerika csodálatos tájain - Kovács Attila, 2018. március. 02
» San Francisco utcáin - Kovács Attila, 2018. február. 19
» Egy hét Montanaban - Kovács Attila, 2018. február. 07
» A világ legnagyobb kötélhintája - Kovács Attila, 2017. november. 19
» Jackson Hole tilt-shift videón - Kovács Attila, 2017. augusztus. 11
» Nyár a hegyekben - Kovács Attila, 2017. május. 19
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

repülőjegyeket (átszállással), kényelmes szállásokat reggelis ellátással, utazásokat kényelmes terepjáróval, magyar nyelvű túravezetést illetve a nemzeti park belépőket

Alapár nem tartalmazza: 

reptéri illetéket és üzemanyag felárat, árfolyam pótdíját, egyéb étkezéseket, személyes költségeket, szezonális felárakat, az útlemondási biztosítást és a baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást, két természetvédelmi belépőt: Antelope canyon és Monument Valley (mert ezek nem az állami hatóság, hanem a helyi indián közösség felügyelete alatt állnak), ESTA regisztrációt. A részvételi díj nem tartalmazza az esetlegesen felmerülő, kötelezően fizetendő árfolyam pótdíjat, melynek pontos mértékéről az ügyintézők adnak tájékoztatást a foglalást követően (az árfolyam pótdíj összege függ: az EUR árfolyamtól, a választott fakultatív programoktól és egyéb opciós költségektől).

Kötelező költségek: 

repülőtéri illeték és üzemanyag felár
útlemondási biztosítás
ESTA regisztráció
árfolyam pótdíj

 

Helyszíni költségek leírása: 

Két természetvédelmi belépő a helyszínen fizetendő: Antelope canyon és Monument Valley (mert ezek nem az állami hatóság, hanem a helyi indián közösség felügyelete alatt állnak), borravalók, egyéb étkezések, személyes kiadások

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő. 

Hátralék: 

 A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti repülőjáratokkal, Ame­ri­kában légkondicionált autóbusszal, terepjáróval

Szállás: 

Színvonalas és karakteres természetközeli motelek/fogadók tágas, fürdő/WC-s szobákban. Elővárosi lodge-okban, Las Vegas központi fekvésű Baymont Inn-ben.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. További étkezéseket egyénileg kell megoldani.
Vízum: 
Magyar állampolgárok esetében az útlevélnek legalább a hazaérkezés napjáig kell érvényesnek lennie. Az Egyesült Államokba történő belépés módjai: 1. bordó színű útlevél + elektronikus beutazási engedély (ESTA); 2. kék színű útlevél + érvényes amerikai vízum. ESTA: 2008. november 17-től magyar állampolgárok a Vízummentességi Program keretében üzleti vagy magáncélból 90 napnál nem hosszabb időtartamra vízum nélkül, ESTA engedéllyel utazhatnak az Egyesült Államokba. A beutazási engedélyt interneten keresztül lehet igényelni, a következő honlapon: https://esta.cbp.dhs.gov/esta/ Ennek díja (14 USD) az Amerikai Nagykövetségnek fizetendő, a fizetés bankkártyával az interneten keresztül történik. Az ESTA engedély többszöri beutazásra jogosít. VÍZUM: A vízum újonnan történő igénylését nem ajánljuk, mivel annak ügyintézése jóval körülményesebb és költségesebb a fent említett ESTA beutazási engedélynél. Ebben az esetben inkább az új (bordó színű) útlevél kiváltását és az ESTA engedély igénylését javasoljuk. Ha valaki már rendelkezik érvényes amerikai vízummal, nem kell ESTA engedélyt igényelnie, és az érvényes vízumot a régebbi nem elektronikus, kék borítójú, útlevélben is elfogadják. Az amerikai vízum a lejáratának napjáig jogosít a beutazásra, ezért az érvényes vízumot a lejárt útlevélben is elfogadják, ez esetben persze szükség van egy új, érvényes útlevélre is. Az USA - Nyugati-Part programok esetében a tijuanai programon is részt vevő utasainknak legalább kétszeri belépésre jogosító vízumra van szüksége. A beutazási engedély (vagy a vízum) egyénileg intézhető, de természetesen irodánk szükség esetén segítséget nyújt. További információk az elektronikus utazási engedéllyel és a vízummal kapcsolatban: www.usembassy.hu
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Védőoltás nem szükséges. Az egészségügyi előírásokról helyi partnereink megkérdezése alapján adtunk tájékoztatást. Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot! Cím: Budapest, IX. Gyáli u. 3/a, telefon: 06-1 476-1364, honlap: www.oek.hu
Vélemények, értékelések
4.8
1 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
5.0
Szállás értékelése
4.0
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
5.0
Verőce
4.8
Csak a reggeliket és a hűtőszekrényeket hiányoltuk,
Mi jóra értékeljük az egész programot.
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!