USA - Nyugati-part csodái (Los Angeles, Las Vegas, San Francisco)

9 napos buszos körutazás az USA nyugati partján

Fedezze fel az USA nyugati partját Los Angeles, Las Vegas, San Francisco. Csodálja meg a Grand Canyon-t, és a Bryce Canyon-i, Zion-i, Death Valley-i, Yosemite-i Nemzeti Parkok lenyűgöző szépségeit. Jöjjön velünk erre a 9 napos természeti csodákban bővelkedő körutazásra.

Alapár tartalmazza

8 éjszaka szállást középkategóriájú szállodákban, autóbuszos körutazást, a jelzett programokat a szükséges belépőkkel, adók, szerviz- és csomagdíjat (1 bőrönd/fő), és az angol nyelvű idegenvezetést. A megadott árak 1 USD=300 HUF árfolyamig érvényesek!

Alapár nem tartalmazza

A program indulási helyszinére ill. a visszaútra szóló repülőjegyet és reptéri illetéket (a repülőjegy és az illeték árát az aktuális napi áron adjuk meg), étkezéseket, fakultatív programok árait, a programcsomagban nem szereplő külön programok árait és a belépőket, útlemondási biztosítást és a baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást.

Hossz: 
9 nap
Szállás: 
szálloda
Program: 

1.nap Los Angeles - Palm Springs - Phoeni
Találkozó és indulás Los Angeles-ből 08:00 órakor a Crowne Plaza Hotel LAX elől.. Az „Angyalok Városát" elhagyva  a San Jacinto-hegységen keresztül Palm Sprins-be érünk, ahol üzletek, butikok, galériák várják a látogatókat. Továbbutazás a sivatagon keresztül Arizona állam fővárosába, Phoenix-be. Szállás: Marriott Phoenix Mesa.

2.nap Phoenix - Sedona - Grand Canyon National Park
Az utazás a Sonoran sivatagon keresztül folytatódik., Az USA-ban ez a sivatag rendelkezik a leggazdagabb és legváltozatosabb ökoszisztémával. Érkezés a vörös homokkőszirtjeiről nevezetes Sedonába, amely a napsütésben lélegzetelállító látványt nyújt. Látogatás a Grand Canyon „kistestvérének" is nevezett Oak Creek Canyonban. Továbbutazás a Grand Canyon Nemzeti Parkba. Szállás: Yavapai Lodge West.

3.nap Grand Canyon N.P. - Monument Valley - Page/Lake Powell
Kora reggel fakultatív programként egy reggelivel egybekötött séta keretén belül élvezhetjük a napfelkeltét és a Grand Canyon hangulatát. Továbbutazás sivatagi pihenővel, érkezés a Navajo Indián Rezervátumba, majd látogatás a Monument Valley-be, ahol a westernfilmekből jól ismert vörös sziklaalakzatok fogadnak. Délután érkezés a Powell-tó régiójába, Page városába. Látogatás a Glen Canyon Dam-hoz, az USA második legnagyobb beton-gátrendszeréhez. A gátról csodálatos kilátás nyílik a Powell tóra. Éjszaka Page-ben. Szállás: Quality Inn at Lake Powell.

4.nap Page/Lake Powell - Bryce Canyon National Park
Indulás Utah államba. Kanab városának érintésével megérkezünk a Bryce Canyon-ba mely a sokszínű és változatos alakzatú homokkőformák hazája. A természet évezredeken keresztül alakította a hegyeket, felejthetetlen látványt nyújtva az idelátogatóknak. Este szabad program. Szállás: Ruby's Inn.

5.nap Bryce Canyon National Park - Zion National Park - Las Vegas
Továbbutazás a Zion Nemzeti Parkba, ahol a szél alakította sziklaformációk között megpillantjuk a Virgin folyót. Délután érkezés Las Vegasba, a kaszinók „fővárosába", a világ szórakoztató központjába. Szállás: Luxor Hotel - Pyramid rooms.

6.nap Las Vegas
Egésznapos szabad program. Séta a híres Strip-en, a látványos szállodák között, betekintés a kaszinókba. Szállás: Luxor Hotel - Pyramid rooms.

7.nap Las Vegas - Death Valley National Park - Mammoth Lakes
Délelőtt szabad program, délután indulás a Death Valley felé. Pihenő a Zabriskie Point-nál és a Furnace Creek farmnál. A völgyön keresztül továbbutazás a Sierra Nevada-hegység felé. Érkezés a Mammoth Lakes-hez. Szállás: Mammoth Mountain Inn vagy Park Inn by Radisson. (Októbertől májusig a télies időjárás vagy rossz útviszonyok esetén a Tioga-szoros zárva van. Ebben az esetben a Mammoth Lakes-i kirándulás kimarad. Szállás Visalia vagy Fresno.

8.nap Mammoth Lakes - Tioga Pass - Yosemite National Park
Indulás a Tioga-szoroson keresztül a természeti csodákban bővelkedő Yosemite Nemzeti Parkba. Hatalmas erdők, számtalan vízesés és különleges növények várják az idelátogatókat. Szállás: Wyndham Garden Inn.

9.nap Yosemite National Park - San Francisco
Indulás a kora reggeli órákban San Francisco-ba. "Frisco" USA egyik legkedveltebb városa, számos múzeummal, látnivalóval. A körutazás városnézéssel ér véget 17:00 körül.

Kapcsolódó cikkek

» San Francisco utcáin - Kovács Attila, 2018. február. 19
» Irány Észak! Bringatúra keresztül a Amerikán - Kovács Attila, 2018. május. 16
» Észak-Amerika csodálatos tájain - Kovács Attila, 2018. március. 02
» Egy hét Montanaban - Kovács Attila, 2018. február. 07
» A világ legnagyobb kötélhintája - Kovács Attila, 2017. november. 19
» Jackson Hole tilt-shift videón - Kovács Attila, 2017. augusztus. 11
» Nyár a hegyekben - Kovács Attila, 2017. május. 19
» Észak Amerika döbbenetes tájain - Kovács Attila, 2017. március. 25
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

8 éjszaka szállást középkategóriájú szállodákban, autóbuszos körutazást, a jelzett programokat a szükséges belépőkkel, adók, szerviz- és csomagdíjat (1 bőrönd/fő), és az angol nyelvű idegenvezetést. A megadott árak 1 USD=300 HUF árfolyamig érvényesek!

Alapár nem tartalmazza: 

A program indulási helyszinére ill. a visszaútra szóló repülőjegyet és reptéri illetéket (a repülőjegy és az illeték árát az aktuális napi áron adjuk meg), étkezéseket, fakultatív programok árait, a programcsomagban nem szereplő külön programok árait és a belépőket, útlemondási biztosítást és a baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást.

Kötelező költségek: 

Repülőjegy, repülőtéri illeték, útlemondási biztosítás.

Helyszíni költségek leírása: 

Étkezések, személyes kiadások, borravalók.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő. 

Hátralék: 

 A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
egyénileg
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Egyénileg a program helyszínére, helyben légkondicionált autóbusszal.

Szállás: 

 Jó középkategóriájú szállodákban.

Étkezés: 
A részvételi díj ellátást nem tartalmaz. Az étkezésekre a szállodákban, illetve környékükön többféle lehetőség van, a kiválasztásban az idegenvezető természetesen segítséget nyújt.
Időjárás: 
Míg az Egyesült Államok nagy részén szeszélyes az időjárás, a csendes-óceáni partvidéknek kiegyensúlyozott éghajlata van. Az óceán kiegyenlítő hatásának következtében San Franciscóban nincs hideg tél és forró nyár, mindössze egy hosszúra nyúlt tavaszból és őszből áll az év. A nemzeti parkokban (Grand Canyon, Yosemite) tavaszias időjárásra kell számítani. Kalifornia déli része mediterrán éghajlatú, Los Angelesben és San Diegóban a nappali csúcshőmérsékletek már megközelíthetik a 25-30 °C-ot. A Halál Völgyében és a Mojave sivatagban szintén meleg idő várható, hiszen ezek éghajlata sivatagi.
Vízum: 
Az utazáshoz 2006. okt. 26. után kiállított, biometrikus (bordó) útlevél szükséges, amelynek a hazautazást követően további 6 hónapig érvényesnek kell lennie. Az érvényes útlevél beszerzése az utasfelelőssége. Magyar állampolgár vízum nélkül utazhat az Egyesült Államokba, azonban rendelkeznie kell ESTA engedéllyel. Az engedély beszerzését irodánk segíti, de felelőssége az engedély elbírálására nem terjed ki. Az ESTA engedély két évig érvényes, többszöri kiutazásra jogosít fel,alkalmanként maximum 90 napos kinttartózkodással. Az Egyesült Államokba a belépést az érvényes vízum, ill. ESTA engedély nem garantálja, a végső döntést a belépési pontnál a Bevándorlási Hivatal tisztviselője hozza meg. Az Amerikai Bevándorlási Hivatal döntéséért az utazási iroda felelősséget nem vállal, az ebből eredő valamennyi kár az utast terheli.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. Védőoltásra nincs szükség.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!