USA - Sziklás-hegység kincsei

14 napos körutazás a Nyugati-Amerikában

A túra egy rövid denveri városnézéssel kezdődik, majd irány a Sziklás-hegységben lévő Nemzeti Parkok által nyújtott különleges világ. Gejzírek, vízesések, kanyonok és a változatos állat- és növényvilág, színes homokkő-alakzatairól híres Bryce Canyon, a titokzatos Navajo Indián Rezervátum, de a Mojave-sivatagon keresztül a híres-neves „66-os" úton is utazunk. Városlátogatások is színesítik programunkat: Las Vegas, San Francisco, Los Angeles.

Alapár tartalmazza

13 éjszaka szállás középkategóriájú szállodákban, autóbuszos körutazást, a jelzett programokat a szükséges belépőkkel, adók, szerviz- és csomagdíjat (1 bőrönd/fő), angol nyelvű idegenvezetést. A megadott árak 1 USD = 300 HUF árfolyamig érvényesek!

Alapár nem tartalmazza

A program indulási helyszinére ill. a visszaútra szóló repülőjegyet és reptéri illetéket, fakultatív programok árát, a programcsomagban nem szereplő programokat és a belépőket, útlemondási biztosítást, baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást

Hossz: 
14 nap
Szállás: 
szálloda
Program: 

1.nap Denver
Érkezés Denverbe, transzfer egyénileg a szállodába, találkozás partnerirodánk angol nyelvű képviselőjével 14:00 és 20:00 között. Szállás: Hotel: Holiday Inn Cherry Creek.

2.nap Denver - Rocky Mountain National Park - Cheyenne
A program 08:00-kor egy rövid denveri városnézéssel kezdődik, majd irány a Rocky Mountain Nemzeti Park. Utazás a Trail Ridge Road-on, melyet a Sziklás-hegység főutcájának is neveznek. Érkezés Cheyenne-be mely a vasút és a rodeó fővárosa volt a vadnyugaton. Szállás: Holiday Inn Cheyenne.

3.nap Cheyenne - Mt. Rushmore National Memorial -Rapid City/Deadwood
Reggel továbbutazás Fort Laramie-n keresztül a híres-neves Mount Rushmore Nemzeti Emlékhely felé, ahol 4 korábbi amerikai elnök: Washington, Lincoln, Jefferson és Roosevelt képmása van a sziklafalba faragva. Este érkezés Deadwood-ba. Szállás: First Gold Hotel.

4.nap Rapid City/Deadwood - Big Horn Mountains - Cody
Visszatérés Wyoming államba, átutazás a Big Horn-hegységen, mely végighúzódik Wyoming északi részén Montanaig. Érkezés Cody városába, látogatás a Buffalo Bill Történelmi Emlékhelyen (belépő az árban). Este szabadprogram. Szállás: Buffalo Bill Village.

5.nap Cody - Yellowstone National Park
Reggel rövid buszozás után érkezés a Yellowstone Nemzeti Parkba. A túra során a park természeti szépségei tárulnak fel: gejzírek, vízesések, kanyonok és a változatos állatvilág. A program érinti a park legismertebb pontjait, mint Yellowstone Lake, Old Faithful, Mammoth Hot Springs, Hayden Valley. Szállás: Gray Wolf Inn/Brandon Iron Inn.

6.nap Yellowstone - Grand Teton N.P. -Jackson Hole
Továbbutazás a Grand Teton Nemzeti Parkba, mely egy törésvonal mentén fekszik, különleges sziklaformáit földrengések alakították ki évmilliók során. Majd következik a Sziklás-hegység „koronagyémántjának" is nevezett Jackson Hole. Szállás: The Virginian Lodge/49-er Inn & Suites.

7.nap Jackson Hole - Salt Lake City
Délelőtt továbbutazás Utah állam központjába, a "Mormonok fővárosába", Salt Lake City-be. Városnézés a nevezetességek érintésével: Temple Square, State Capitol Building, Salt Lake Temple, Mormon Cathedral. Este fakultav vacsora a város egyik legjobb éttermében, a The Roof-ban. Szállás: Red Lion Hotel Downtown.

8.nap Salt Lake City - Arches National Park - Moab
Látogatás az Arches Nemzeti Parkban, mely az eróziós tevékenység folytán kialakult homokkő alakzatairól, sziklatornyairól nevezetes. Nevét a több mint 2000 természetes kőhídról kapta. Este érkezés a hatalmas hegycsúcsok övezte Moab városába. Szállás: Super 8 Moab.

9 nap. Moab - Canyonlands National Park - Moab
Egésznapos kirándulás a Canyonlands Nemzeti Parkba. Geológiai csodák egész sorával találkozhatunk. A Colorado folyó által kivájt kanyonok százai nyújtanak felejthetetlen élményt. Késő délután visszautazás Moab-ba. Szállás: Super 8 Moab.

10.nap Moab - Canyon de Chelly - Chinle
Látogatás a Canyon de Chelly Nemzeti Emlékhelyen. A Chelly kanyon mélyén megbúvó, oázishoz hasonló termékeny völgy volt sokáig az otthona a Navajo indiánoknak. Este érkezés Chinle városába. Szállás: Holiday Inn Canyon de Chelly.

11.nap Chinla - Gallup - Albuquerque
Chinle-t elhagyva a navajo rezervátumon utazunk keresztül a New Mexico-i Gallup felé. A város virágzása a híres Road 66 fénykorával esik egybe. Azóta szinte változatlan formában várja a látogatókat. Szállás: Best Western Rio Grande - Albuquerque.

12.nap Albuquerque - Santa Fe
A Sandia-hegység és a Cibola erdőség vonulatait követve utazunk tovább az ország egyik legrégebbi városa Santa Fe felé. A város jelentős művészeti központ, több múzeumnak (Amerikai Indiánok Művészeti Múzeuma, Georgia O'Keeffe Múzeum) is otthont ad, melyeket a délutáni szabadprogram alatt lehetőség van felkeresni. Szállás: Courtyard Santa Fe.

13.nap Santa Fe - Taos - Garden of the Gods - Colorado Springs
A Rio Grande vonalát követve utazunk tovább Taos felé. Útközben csodálatos kilátás nyílik a festői Taos völgyre. Látogatás az Unesco Világörökség részét képező Pueblo indiánközösségben. Taos-t elhagyva észak felé folytatjuk az utat. Colorado Springs felé festői szépségű tájak váltják egymást. Útközben rövid pihenő a Garden of the Gods kilátóhelyen. Szállás: The Elegante Hotel.

14.nap Coloradi Springs - Denver
Visszatérünk Denverbe, ahol ha időnk engedi mindenképpen látogassunk el a város nevezetsségeihez. A program vége 12:00 körül (Denver International Airport).

Kapcsolódó cikkek

» San Francisco utcáin - Kovács Attila, 2018. február. 19
» Irány Észak! Bringatúra keresztül a Amerikán - Kovács Attila, 2018. május. 16
» Észak-Amerika csodálatos tájain - Kovács Attila, 2018. március. 02
» Egy hét Montanaban - Kovács Attila, 2018. február. 07
» A világ legnagyobb kötélhintája - Kovács Attila, 2017. november. 19
» Jackson Hole tilt-shift videón - Kovács Attila, 2017. augusztus. 11
» Nyár a hegyekben - Kovács Attila, 2017. május. 19
» Észak Amerika döbbenetes tájain - Kovács Attila, 2017. március. 25
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

13 éjszaka szállás középkategóriájú szállodákban, autóbuszos körutazást, a jelzett programokat a szükséges belépőkkel, adók, szerviz- és csomagdíjat (1 bőrönd/fő), angol nyelvű idegenvezetést. A megadott árak 1 USD = 300 HUF árfolyamig érvényesek!

Alapár nem tartalmazza: 

A program indulási helyszinére ill. a visszaútra szóló repülőjegyet és reptéri illetéket, fakultatív programok árát, a programcsomagban nem szereplő programokat és a belépőket, útlemondási biztosítást, baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást

Kötelező költségek: 

Repülőjegy, repülőtéri illeték, útlemondási biztosítás.

Helyszíni költségek leírása: 

Fakultatív programok díja, étkezések díja, ajánlott borravaló kb. 5 USD/nap/fő.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő. 

Hátralék: 

 A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
egyénileg
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Egyénileg, valamint a helyszínen légkondicionált autóbusszal.

Szállás: 

 Középkategóriájú szállodákban.

Étkezés: 
A részvételi díj ellátást nem tartalmaz. Az étkezésekre a szállodákban, illetve környékükön többféle lehetőség van, a kiválasztásban az idegenvezető természetesen segítséget nyújt.
Időjárás: 
Míg az Egyesült Államok nagy részén szeszélyes az időjárás, a csendes-óceáni partvidéknek kiegyensúlyozott éghajlata van. Az óceán kiegyenlítő hatásának következtében San Franciscóban nincs hideg tél és forró nyár, mindössze egy hosszúra nyúlt tavaszból és őszből áll az év. A nemzeti parkokban (Grand Canyon, Yosemite) tavaszias időjárásra kell számítani. Kalifornia déli része mediterrán éghajlatú, Los Angelesben és San Diegóban a nappali csúcshőmérsékletek már megközelíthetik a 25-30 °C-ot. A Halál Völgyében és a Mojave sivatagban szintén meleg idő várható, hiszen ezek éghajlata sivatagi.
Vízum: 
Az utazáshoz 2006. okt. 26. után kiállított, biometrikus (bordó) útlevél szükséges, amelynek a hazautazást követően további 6 hónapig érvényesnek kell lennie. Az érvényes útlevél beszerzése az utasfelelőssége. Magyar állampolgár vízum nélkül utazhat az Egyesült Államokba, azonban rendelkeznie kell ESTA engedéllyel. Az engedély beszerzését irodánk segíti, de felelőssége az engedély elbírálására nem terjed ki. Az ESTA engedély két évig érvényes, többszöri kiutazásra jogosít fel,alkalmanként maximum 90 napos kinttartózkodással. Az Egyesült Államokba a belépést az érvényes vízum, ill. ESTA engedély nem garantálja, a végső döntést a belépési pontnál a Bevándorlási Hivatal tisztviselője hozza meg. Az Amerikai Bevándorlási Hivatal döntéséért az utazási iroda felelősséget nem vállal, az ebből eredő valamennyi kár az utast terheli.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. Védőoltásra nincs szükség.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!