USA - keleti parti nagyvárosok és a Niagara-vízesés

11 napos körutazás a Ameika keleti partján

11 napos utazásunk során képet kapunk a keleti-part szépségeiről: autóbuszos városnézés Manhattanben, Finger Lakes tóvidék és a Niagara-vízesés felfedezése, utazás Amish Country-ba, az Appalache-hegységen át Gettysburgben, ahol az amerikai polgárháború egyik legnagyobb csatája zajlott, városnézés az államok fővárosában, de elutazunk a nemzet bölcsőjének is nevezett Philadelphiába, ahol az Alapító Atyák egykor aláírták a Függetlenségi Nyilatkozatot és az Alkotmányt.

Alapár tartalmazza

Utazást menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest–New York–Budapest útvonalon, turista osztályon, a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal. 
9 éjszakai szállás középkategóriájú, helyi három és négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban, reggelis ellátással. 
A programokat belépőjegyek nélkül.
Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást és magyar idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

Az illetékeket, belépők felárát, a fakultatív programok árát és az ESTA engedély díját.

Hossz: 
11 nap
Szállás: 
szálloda
****
Program: 

1. nap
Elutazás Budapestről New Yorkba menetrend szerinti repülőjárattal, átszállással. Érkezést követően transzfer a szállodába, szállás Manhattanben.

2. nap
Egész napos autóbuszos városnézés Manhattanben: Times Square, Metropolitan Opera, Central Park, Guggenheim múzeum, Fifth Avenue, St. Patrick katedrális, Rockefeller Center, Greenwich Village, Soho. Kínai negyed, Little Italy, Wall Street. Manhattan híres panorámája egyénileg megtekinthető az Empire State Building tetején lévő kilátóból. Pillantás a Szabadság-szoborra a Battery Parkból, majd hajóval átkelés a Liberty Islandre. Szállás Manhattanben.

3. nap
Szabadprogram a „Nagy Almában". Ismerkedés New York-kal.

Fakultatív programlehetőség: 12-15 perces helikoptertúra Manhattan felett vagy belépés a város fölé magasodó Top of the Rock kilátóba, ahonnan rálátás nyílik az Empire State Building-re is. Szállás Manhattanben.

4. nap
Reggel utazás autóbusszal északi irányba a Finger Lakes tóvidéken át. Első állomás a Seneca-tó, ahol rövid pihenő és borkóstolási lehetőség Watkins Glenben. Az utazás folytatása a világ egyik természeti csodájához, a Niagara-vízeséshez. Szállás a vízesés közelében.

5. nap
Reggeli után a vízesés felfedezés egyénileg vagy részvétel az idegenvezető által ajánlott fakultatív programok egyikén, pl. „Hornblower" elnevezésű hajós programon, mely keretében hajókázás a dübörgő patkó-vízeséshez vagy ebéd a Skylon Tower panoráma éttermében, ahonnan szép látvány tárul a Niagarára. Délután kirándulás autóbusszal a kanadai Torontóba, ismerkedés a kanadai város látnivalóival. Szállás a vízesés közelében.

6. nap
Utazás folytatása az USA egyik egészen különleges hangulatú vidékére, az Amish Country-ba, a XVII. századi európai kultúrát és hagyományokat máig hűen megőrző „amis" közösség által lakott területre. Szállás Lancaster környékén.

7. nap
Utazás déli irányban az Appalache-hegységen át a vadregényes Susquehanna-folyó mentén. Megálló Gettysburgben, ahol az amerikai polgárháború egyik legnagyobb csatája zajlott. Délután érkezés Washington környékére, a szállás elfoglalása.

8. nap
Egész napos városnézés az Egyesült Államok fővárosában: Capitolium, Fehér Ház, a Washington emlékmű, Vietnámi Veteránok Emlékműve, Jefferson emlékmű, Lincoln emlékmű, a II. Világháborúban elesett amerikai katonák emlékére állított Iwo Jima emlékmű, az Arlington Temető megtekintése, ahol többek közt John Fitzgerald Kennedy nyugszik. Szállás Washington környékén.

9. nap
Elutazás autóbusszal az amerikai nemzet bölcsőjének is nevezett Philadelphiába, ahol az Egyesült Államok Alapító Atyái egykor aláírták a Függetlenségi Nyilatkozatot és az Alkotmányt. Félnapos városnézés: Independence Hall, Liberty Bell, Városháza, Fairmount Park. Szállás Philadelphiában vagy a környékén.

10. nap
Utazás New Yorkba a repülőtérre, útközben pihenő és vásárlási lehetőség egy bevásárlóközpontban, majd transzfer a repülőtérre, utazás átszállással Budapestre.

11. nap
Megérkezés Budapestre.

Kapcsolódó cikkek

» A világ 10 leglátogatottabb látványossága - Etédi Alexa, 2013. július. 05
» A tavasz Manhattanben - Kovács Attila, 2016. május. 09
» A világ legrondább pályaudvarai? - Etédi Alexa, 2013. július. 26
» New York a Grand Canyonban - Etédi Alexa, 2013. július. 24
» Elérte végleges magasságát a WTC-utódtorony - Etédi Alexa, 2013. június. 13
» Perzsaszőnyeg 7 MILLIÁRD forintért? - Etédi Alexa, 2013. június. 12
» Irány Észak! Bringatúra keresztül a Amerikán - Kovács Attila, 2018. május. 16
» Észak-Amerika csodálatos tájain - Kovács Attila, 2018. március. 02
Fakultatív programok

Fakultatív programok árai (minimum létszám: 15 fő)

New York – Helikopterezés 250 USD
Top of the Rock kilátó 35 USD
Niagara – Hornblower 30 USD
Niagara – ebéd a Skylon toronyban 40 USD

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Utazást menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest–New York–Budapest útvonalon, turista osztályon, a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal. 
9 éjszakai szállás középkategóriájú, helyi három és négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban, reggelis ellátással. 
A programokat belépőjegyek nélkül.
Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást és magyar idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

Az illetékeket, belépők felárát, a fakultatív programok árát és az ESTA engedély díját.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték.
Belépők.

Helyszíni költségek leírása: 

Étkezések, személyes kiadások, borravalók

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő. 

Hátralék: 

 A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest – New York – Budapest útvonalon, turista osztályon, a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal

Szállás: 

9 éjszakai szállás helyi négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.
Vízum: 
Az új, biometrikus, bordó útlevéllel rendelkező magyar állampolgárok vízummentesen utazhatnak az Amerikai Egyesült Államokba 90 napnál nem hosszabb időtartamra, de a beutazáshoz érvényes ESTA (utazási engedélyt jóváhagyó elektronikus rendszer) engedéllyel kell rendelkezni, melyet az utazás megkezdése előtt Interneten lehet megkérni. Bővebb tájékoztatást irodánkban, vagy a http://hungarian.hungary.usembassy.gov/ weboldalon kaphat.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. Védőoltásra nincs szükség.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!