USA - Keleti-part városai

8 napos körutazás New Yorkban és környékén

Az USA keleti partjának felfedezésére hívjuk Önöket. Városnézés New Yorkban, Washingtonban, Philadelphiában, kirándulás a Niagara vízeséshez és az Amish Countryba, Gettysburgbe.

Alapár tartalmazza

7 éjszaka szállás középkategóriájú szállodákban, autóbuszos körutazást, a jelzett programokat a szükséges belépőkkel, adók, szerviz- és csomagdíjat (1 bőrönd/fő), angol nyelvű idegenvezetés. A Megadott árak 1USD=300HUF árfolyamig érvényesek!

Alapár nem tartalmazza

A program indulási helyszínére illetve a visszaútra szóló repülőjegyet és az illetéket, fakultatív programok árát, a programcsomagban nem szereplő külön programok árait és a belépőket, útlemondási biztosítást, baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást.

Hossz: 
8 nap
Szállás: 
szálloda
Program: 

1. nap New York

Érkezés New Yorkba, transzfer egyénileg a szállodába. 14:00-20:00 között találkozó partnerirodánk angol nyelvű képviselőjével. Szállás: The Lexington New York.

2. nap New York
Délelőtt városnézés, Manhattan nevezetességeinek érintésével: Empire State Building, Battery Park, Wall Street, ENSZ Központ, Central Park, Metropolitan, Guggenheim és Természettudományi Múzeum, Harlem, Broadway, Times Square. Délután szabadprogram. Séta a „Big Apple- a Nagy Alma„ állandó forgatagában. Szállás: The Lexington New York.

3 .nap New York - Niagara Falls
Kora reggel indulás, utazás New York államon és a Finger Lakes Country-n keresztül a Niagarához. Útközben borkóstolás a Seneca-tó partján található Watkins Glenben. A tó a helyi indián közösségről kapta a nevét. Szállás: Best Western Plus Cairn Croft.

4. nap Niagara Falls - Amish Country
Délelőtt a Niagara vízesés megtekintése. A „Mennydörgő", ahogy az indiánok nevezték - megtekintése a kanadai és az amerikai oldalról is. FAKULTATÍV PROGRAM: hajózás a vízesés lábához („Maid of the Mist"), séta a Table Rock-on, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a vízesésre. Ebéd a Skylon Tower éttermében, mely több mint 300 méterrel magasodik a vízesés fölé és obszervatóriumából varázslatos kilátás nyílik a környező vidékre. Fakultatív program ára: 65 USD/fő. Továbbutazás az Amish Country-ba, érkezés az éjszakai órákban. Szállás: Hotel Genetti.

5. nap Amish Coutry - Gettysburg - Washington D.C.
Utazás az Appalache-hegységen keresztül a festői Susquehanna-folyóhoz, mely a keleti part leghosszabb folyója. Délután látogatás Gettysburg-be, az amerikai polgárháború legnagyobb csatájának a helyszínén. Továbbutazás Washington DC-be.Szállás: Hotel Sheraton National**** FAKULTATÍV PROGRAM: éjszakai városnézés Washingtonban (59 USD/fő). Szállás: Doubletree Washington Silver Spring.

6. nap Washington D.C.
Városnézés Washingtonban: Capitolium, FBI Székház, Washington emlékmű, Lincoln emlékmű, Fehér Ház, Arlington. A program után látogatás a Smithsonian Intézetben A Potomac folyó partjára épült város az ország közigazgatási központja. A Capitoliumtól a Lincoln Centerig húzódó 2 mérföldes sétatér, a Mall mellett sorakoznak az ismert épületek: a Fehér Ház, a Washington Obeliszk, az Űrhajózási Múzeum. Rövid sétával elérhető a Pentagon és az Arlingtoni temető, ahol a Kennedy fivérek sírja a leglátogatottabb emlékhely. Szállás: Doubletree Washington Silver Spring.

7. nap Washington D.C. - Philadelphia
Reggel indulás Philadelphiába. Amerika egyik legfontosabb történelmi városa, itt írták alá 1776 július 04-én az amerikai függetlenségi nyilatkozatot. Legfontosabb látnivalói közé tartozik az Independence Hall (Függetlenség Csarnoka) és a Liberty Bell. Este fakultatív vacsora lehetősége a város egyik legismertebb éttermében. Szállás: Sheraton Downtown.

 8.nap Philadelphia - New York
Visszautazás New Yorkba, érkezés a kora délutáni órákban, 15:00 körül.

Kapcsolódó cikkek

» A világ 10 leglátogatottabb látványossága - Etédi Alexa, 2013. július. 05
» A tavasz Manhattanben - Kovács Attila, 2016. május. 09
» A világ legrondább pályaudvarai? - Etédi Alexa, 2013. július. 26
» New York a Grand Canyonban - Etédi Alexa, 2013. július. 24
» Elérte végleges magasságát a WTC-utódtorony - Etédi Alexa, 2013. június. 13
» Perzsaszőnyeg 7 MILLIÁRD forintért? - Etédi Alexa, 2013. június. 12
» Irány Észak! Bringatúra keresztül a Amerikán - Kovács Attila, 2018. május. 16
» Észak-Amerika csodálatos tájain - Kovács Attila, 2018. március. 02
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

7 éjszaka szállás középkategóriájú szállodákban, autóbuszos körutazást, a jelzett programokat a szükséges belépőkkel, adók, szerviz- és csomagdíjat (1 bőrönd/fő), angol nyelvű idegenvezetés. A Megadott árak 1USD=300HUF árfolyamig érvényesek!

Alapár nem tartalmazza: 

A program indulási helyszínére illetve a visszaútra szóló repülőjegyet és az illetéket, fakultatív programok árát, a programcsomagban nem szereplő külön programok árait és a belépőket, útlemondási biztosítást, baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást.

Kötelező költségek: 

Repülőjegy, repülőtéri illeték, útlemondási biztosítás valamint a kötelező borravaló az idegenvezetőnek és a gépkocsivezetőnek (kb. 5 USD/fő/nap).

Helyszíni költségek leírása: 

Étkezések, személyes kiadások, borravalók valamint a fakultatív programok díja.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő. 

Hátralék: 

 A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
egyénileg
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Utazás egyénileg, országon belül autóbusszal.

Szállás: 

 Jó középkategóriájú szállodákban.

Étkezés: 
Az alapár az ellátást nem tartalmazza. (A szállodákban, illetve környékükön többféle étkezési lehetőség van, a kiválasztásban az idegenvezető természetesen segítséget nyújt. Amerikában az étkezést gyorséttermekben jóval olcsóbban meg lehet oldani, mint a szállodák éttermeiben.)
Időjárás: 
Míg az Egyesült Államok nagy részén szeszélyes az időjárás, a csendes-óceáni partvidéknek kiegyensúlyozott éghajlata van. Az óceán kiegyenlítő hatásának következtében San Franciscóban nincs hideg tél és forró nyár, mindössze egy hosszúra nyúlt tavaszból és őszből áll az év. A nemzeti parkokban (Grand Canyon, Yosemite) tavaszias időjárásra kell számítani. Kalifornia déli része mediterrán éghajlatú, Los Angelesben és San Diegóban a nappali csúcshőmérsékletek már megközelíthetik a 25-30 °C-ot. A Halál Völgyében és a Mojave sivatagban szintén meleg idő várható, hiszen ezek éghajlata sivatagi.
Vízum: 
Az utazáshoz 2006. okt. 26. után kiállított, biometrikus (bordó) útlevél szükséges, amelynek a hazautazást követően további 6 hónapig érvényesnek kell lennie. Az érvényes útlevél beszerzése az utasfelelőssége. Magyar állampolgár vízum nélkül utazhat az Egyesült Államokba, azonban rendelkeznie kell ESTA engedéllyel. Az engedély beszerzését irodánk segíti, de felelőssége az engedély elbírálására nem terjed ki. Az ESTA engedély két évig érvényes, többszöri kiutazásra jogosít fel,alkalmanként maximum 90 napos kinttartózkodással. Az Egyesült Államokba a belépést az érvényes vízum, ill. ESTA engedély nem garantálja, a végső döntést a belépési pontnál a Bevándorlási Hivatal tisztviselője hozza meg. Az Amerikai Bevándorlási Hivatal döntéséért az utazási iroda felelősséget nem vállal, az ebből eredő valamennyi kár az utast terheli.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. Védőoltásra nincs szükség.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!