USA - Elfújta a szél (Atlanta, Charleston, Savannah, Pensacola, New Orleans)

12 napos körutazás az USA-ban

Georgia állam fővárosában Atlantában kezdjük az utunkat, mely az Amerikai Polgárháború alatt a déliek egyik legfontosabb városa volt, de Margaret Mitchell is ebben a városban lakott amikor az Elfújta a szél című világhírű regényét írta. A 12 napos utazás alatt felfedezzük Charleston, Savannah, Jacksonville, Pensacola, New Orleans, Memphis, Nashville vagy épp Chattanooga városait, megismerkedünk nevezetességeikkel.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

11 éjszaka szállást középkategóriájú szállodákban, autóbuszos körutazást, a jelzett programokat a szükséges belépőkkel, adók, szerviz- és csomagdíjat (1 bőrönd/fő), és az angol nyelvű idegenvezetést. A megadott árak 1 USD=300 HUF árfolyamig érvényesek!

Részvételi díj nem tartalmazza

A program indulási helyszínére ill. a visszaútra szóló szóló repülőjegyet és a reptéri illetéket (a repülőjegy és az illeték árát az aktuális napi áron adjuk meg), étkezéseket, a fakultatív programok árait, a programcsomagban nem szereplő külön programok árait és a belépőket, útlemondási biztosítást és a baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást.

Hossz: 
12 nap

Szállás

 Jó középkategóriájú szállodákban.

Program: 

1.nap Atlanta
Érkezés Atlantába, Georgia állam fővárosába. Az Amerikai Polgárháború alatt a déliek egyik legfontosabb városa volt. 1864-ben Sherman tábornok foglalta el és teljes egészében felégette. Az azóta eltelt 140 év alatt a város fokozatosan fejlődött. Ennek eredménye volt az 1996-os Nyári Olimpiai Játékok megrendezése. Szállás: Crowne Plaza Midtown.

2.nap Atlanta
Délelőtt egy rövid városnézés keretében ismerkedés Atlantával és többek között látogatás a Margaret Mitchell házban (ma már múzeum), ahol az írónő az Elfújta a szél című világhírű regényét írta. Szállás: Crowne Plaza Midtown.

3.nap Atlanta - Augusta - Charleston
Reggel továbbutazás, Augusta városán keresztül Charleston felé.. Augusta, Georgia állam második legidősebb városa többek között a golfversenyeiről is híres (Masters Golf Tournament). Délután érkezés Charleston-ba, Dél egyik legbájosabb városába. Szállás: Holiday Inn Charleston.

4.nap Charleston
Egésznapos pihenés Charlestownban, fakultív program keretében lehetőség van egy ültetvénylátogatásra. Szállás: Holiday Inn Charleston.

5.nap Charleston - Antebellum Plantation - Savannah
Indulás délre. Útközben rövid megálló Port Royal szigetén, látogatás Beaufort-ban, Dél-Karolina állam második legöregebb városában. Az itt látható építészeti stílus (Antebellum) számos hollywoodi produkció hátteréül szolgált mint például a Forrest Gump. Ebéd után folytatjuk utunkat a világ legnagyobb gyapotkikötője, Savannah felé. A gyapot fénykorában innen irányították a világ gyapotpiacát. Érkezés után gyalogos városnézés a történelmi épületek között. Szállás: Comfort Inn Historic.

6.nap Savannah - St. Augustine - Tallahassee
Továbbutazás Georgia állam partjai mentén délre. Utunkat gazdag történelmi hátterű, bájos városkák szegélyezik. Délután átlépünk Florida államba, érintjük Jacksonville városát. Este érkezés Florida állam fővárosába Tallahasse-ba, mely az egyik legkisebb és legcsendesebb az államok székhelyei közül. Tölgyfával szegélyezett kedves utcái elvarázsolják az idelátogatókat. Szállás: Courtyard Marriott Tallahassee.

7.nap Tallahassee - Pensacola - Gulf of Mexico - New Orleans
Indulás Florida egyik legismertebb nyaralóhelye, Pensacola felé. 1599-ben spanyol gyarmatosítók alapították a várost, kiindulópontként a további terjeszkedéshez. Manapság a mérföld hosszúságú partszakaszokról ismerik a környéket. A következő megálló Mobile (Alabama). Az 1702-ben alapított város nagyon gyorsan a partvidék legfontosabb kikötőjévé vált. Este érkezés New Orleans-ba, Louisiana állam legfontosabb kikötővárosába. A város egy különleges elegye a spanyol, francia, karibi, afrikai és angol stílusnak. Ez a keveredés a gasztronómiában, építészetben és a zenében a legszembetűnőbb. Fakultatív program: séta a híres Francia Negyedben és látogatás egy Jazz klubban. Szállás: Sheraton New Orleans.

8.nap New Orleans
Egésznapos szabadprogram. Élvezzük USA egyik legkülönlegesebb városát. Fakultatív program: látogatás egy egy louisianai ültetvényen. Szállás: Sheraton New Orleans.

9.nap New Orleans - Baton Rouge - Natchez
Ma délelőtt átlépünk Mississippi államba, utazás Natchez felé, ahová minden évben ezer és ezer turista zarándokol el, hogy gyönyörködjön a Polgárháború előtti ún. antebellum építészeti sítlusban. Ez a város az egyik legjobb példája a késő 19. századi gyarmati építészetnek. Szállás: The Vue.

10.nap Natchez - Mississippi River Valley -Memphis
Indulás Memphis felé. Ez a hatalmas folyami kikötő volt az egyik legfontosabb láncszeme a polgárháború előtti korszak gyapotkereskedelmének. De Memphis a blues városaként is ismert. A rövid városnézés során belekóstolhatunk a Beale Street varázslatos hangulatába. A Front Street mely korábban a gyapotkereskedelem főutcájaként is ismertek. És természetesen a memphisi kirándulás nem lenne teljes egy Graceland-i látogatás nélkül. Fakultatív program keretében ismerkedhetünk Elvis Presley egykori otthonával. Szállás: Sleep Inn Memphis.

11.nap Memphis - Nashville
Utunkat a country és a western zene fővárosában, Nashville-ben folytatjuk. A város azzal nyerte el ezt a titulust, hogy itt kezdte el sugározni az első adásait a WSM Barn Dance rádióadó, mely az előfutára volt a most is népszerű Grand Ole Opry adónak. Az adó központja Nashville belvárosában található az újjáépített Ryman Auditorium-ban. Szállás: Clarion HOtel Downtown.

12.nap Nashville - Chattanooga - Atlanta
Indulás Chattanooga felé. Innen indult el világhódító útjára a híres Choo Choo. Fakultatív ebéd a városban majd továbbutazás, visszatérés Georgia államba. Az atlantai végállomás előtt egy rövid kitérő Roswell városában. Látogatás a Bulloch Hall ültetvényen. Visszaérkezés Atlantába a Holiday Inn Atlanta Downtown szállodához 18:00 körül. A program vége.

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

11 éjszaka szállást középkategóriájú szállodákban, autóbuszos körutazást, a jelzett programokat a szükséges belépőkkel, adók, szerviz- és csomagdíjat (1 bőrönd/fő), és az angol nyelvű idegenvezetést. A megadott árak 1 USD=300 HUF árfolyamig érvényesek!

Részvételi díj nem tartalmazza: 

A program indulási helyszínére ill. a visszaútra szóló szóló repülőjegyet és a reptéri illetéket (a repülőjegy és az illeték árát az aktuális napi áron adjuk meg), étkezéseket, a fakultatív programok árait, a programcsomagban nem szereplő külön programok árait és a belépőket, útlemondási biztosítást és a baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást.

Kötelező költségek: 

Repülőjegy, repülőtéri illeték, útlemondási biztosítás.

Helyszíni költségek leírása: 

Étkezések, személyes kiadások, borravalók.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő. 

Hátralék: 

 A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
egyénileg
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Egyénileg a program helyszínére, Ame­ri­kában légkondicionált autóbusszal.

Étkezés: 

A részvételi díj ellátást nem tartalmaz. Az étkezésekre a szállodákban, illetve környékükön többféle lehetőség van, a kiválasztásban az idegenvezető természetesen segítséget nyújt.

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Védőoltásra nincs szükség.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!