USA - Déli barangolások

12 napos körutazás az Egyesült Államok déli részén

New York-ból indulva Philadelphia-n, Washington-on, Williamsbur-on a gyarmati Virginia fővárosán keresztül, átkelve Blue Ridge hegységen, bepillantást nyerünk a Great Smoky Nemzeti Park gazdag növény-és állatvilágába, majd a blues, country és a jazz fővárosán keresztül utazva Pensacola, Orlando, Miami és Kennedy Űrközpont vár ránk. Tartson velünk ezen a 12 napos látnivalókban, programokban gazdag utazáson!

Alapár tartalmazza

11 éjszaka szállás középkategóriájú szállodákban, autóbuszos körutazást, a jelzett programokat és a szükséges belépőket, adók, szerviz- és csomagdíjat (1 bőrönd/fő), angol nyelvű idegenvezetést. A megadott árak 1 USD = 290 HUF árfolyamig érvényesek!

Alapár nem tartalmazza

Repülőjegyet és a repülőtéri illetéket, fakultatív programok árait, a programcsomagban nem szereplő külön programok árait és a belépőket, útlemondási biztosítást, valamint a baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást

Hossz: 
12 nap
Szállás: 
szálloda
Program: 

1.nap New York - Philadelphia - Washington D.C.
Indulás New Yorkból 08:00-kor. Utazás a fővárosba Philadelphia-n keresztül ahol egy rövid városnézésen belül megtekinthetjük a Függetlenség csarnokot és a Szabadság harangot. Érkezés Washington D.C.-be az esti órákban. Szállás: Omni Shoreham Hotel. (A programhoz Washington-ban is lehet csatlakozni. Találkozás a szállodában a partnerirodánk angol nyelvű képviselőjével).

2.nap Washington D.C.
Városnézés a főbb látvényossáhok megtekintésével: U.S. Capitolium, Kongresszusi Könyvtár, FBI Székház, Washington emlékmű, Lincoln emlékmű, a Fehér Ház, Arlington temető. Délután lehetőség van a Smithsonian Intézet múzeumainak kiállításait megtekinteni (ingyenes).

3.nap Washington D.C. - Williamsburg - Roanoke
Indulás Williamsburg, a gyarmati Virginia fővárosa felé. Séta a gyarmati időket idéző, koloniál stílusú házak szegélyezte Duke of Glouchester Street-en. Továbbutazás Winston/Salem városba. Szállás: Holiday Inn Tanglewood.

4.nap Roanoke - Blue Ridge Parkway - Cherokee
A Blue Ridge államközi főúton átutazunk a Blue Ridge hegységen, kora délután érkezünk North Carolina állam szivébe, Cherokee-ba. Szállás: Brookstone Lodge.

5.nap Cherokee - Great Smoky Mountains - Nashville
Indulás az 1934-ben alapított Great Smoky Nemzeti Parkba. Látogatás a Mountain Farm Múzeumban ahol az Appalache-hegységben élő farmerek múltjával ismerkedhetünk meg. Továbbutazás Knoxville-n keresztül Tennessee állam fővárosába Nashville-be, a country- és western zene hazájába. Szállás: Guesthouse International.

6.nap Nashville - Memphis
A country zene városát elhagyva a blues és a gyapot hazájába, Memphisbe érkezünk. Városnézés, érintve a Beale Street-et is, a blues központját is. Délután fakultatív kirándulás a rock and roll királyának, Elvis Presley-nek híres-neves birtokára, Graceland-re. Szállás: Sleep Inn Memphis.

7.nap Memphis - Jackson - New Orleans
Utazás Mississippi állam fővárosába Jackson-ba, majd következik Louisiana állam fővárosa New Orleans. Fakultatív program: este egy jazz-zenés hajókirándulás egy eredeti mississippi gőzhajón. Szállás: The Blake Hotel New Orleans.

8.nap New Orleans
Egésznapos szabadprogram. Élvezzük New Orleans fantasztikus hangulatát. Sétáljunk a Francia Negyedben, csodáljuk meg a kovácsoltvas erkélyeket amik a szűk, macskaköves utcácskákra néznek, ahol hangulatos éttermek és jazz-klubok sorakoznak.

9.nap New Orleans - Gulf of Mexico - Pensacola
Reggel továbbutazás a Mississippi-öböl partvonalát követve és Mobile városon keresztül érkezés Pensacola-ba (Alabama állam). Útközben látogatás USA legszebb rózsakertjeinek az egyikében, a Bellingrath-ban. Szállás: Hampton Inn Cordova Mall.

10.nap Pensacola - Orlando
Indulás a telivér tenyészeteiről híres Ocala városába. Majd továbbutazás Florida középső részén keresztül Orlado felé. Útközben megcsodálhatjuk USA legnagyobb citrusültetvényeit. Érkezés az esti órákban. Szállás: International Palm Resort I Drive.

11.nap Orlando
Egésznapos szabadprogram. Fakultatív program: látogatás Orlando témaparkjaiban. Walt Disney World, Epcot Center, Animal Kingdom stb

12.nap Orlando - Kennedy Space Center - Miami
Reggel indulás a Kennedy Space Center-be, USA űrkutatásának a központjába. Majd továbbutazás Miamiba, érkezés 18:00 körül. A program vége. Hazautazás.

Kapcsolódó cikkek

» A világ 10 leglátogatottabb látványossága - Etédi Alexa, 2013. július. 05
» A tavasz Manhattanben - Kovács Attila, 2016. május. 09
» A világ legrondább pályaudvarai? - Etédi Alexa, 2013. július. 26
» New York a Grand Canyonban - Etédi Alexa, 2013. július. 24
» Elérte végleges magasságát a WTC-utódtorony - Etédi Alexa, 2013. június. 13
» Perzsaszőnyeg 7 MILLIÁRD forintért? - Etédi Alexa, 2013. június. 12
» Irány Észak! Bringatúra keresztül a Amerikán - Kovács Attila, 2018. május. 16
» Észak-Amerika csodálatos tájain - Kovács Attila, 2018. március. 02
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

11 éjszaka szállás középkategóriájú szállodákban, autóbuszos körutazást, a jelzett programokat és a szükséges belépőket, adók, szerviz- és csomagdíjat (1 bőrönd/fő), angol nyelvű idegenvezetést. A megadott árak 1 USD = 290 HUF árfolyamig érvényesek!

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőjegyet és a repülőtéri illetéket, fakultatív programok árait, a programcsomagban nem szereplő külön programok árait és a belépőket, útlemondási biztosítást, valamint a baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást

Kötelező költségek: 

Repülőjegy, repülőtéri illeték, útlemondási biztosítás.

Helyszíni költségek leírása: 

Fakultatív programok díja, étkezések, ajánlott borravaló kb. 5 USD/nap/fő.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő. 

Hátralék: 

 A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
egyénileg
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Egyénileg, valamint a helyszínen légkondicionált autóbusszal.

Szállás: 

Középkategóriájú szállodákban.

Étkezés: 
Ellátást a részvételi díj nem tartalmaz. (A szállodákban, illetve környékükön többféle étkezési lehetőség van, a kiválasztásban az idegenvezető természetesen segítséget nyújt.)
Időjárás: 
Míg az Egyesült Államok nagy részén szeszélyes az időjárás, a csendes-óceáni partvidéknek kiegyensúlyozott éghajlata van. Az óceán kiegyenlítő hatásának következtében San Franciscóban nincs hideg tél és forró nyár, mindössze egy hosszúra nyúlt tavaszból és őszből áll az év. A nemzeti parkokban (Grand Canyon, Yosemite) tavaszias időjárásra kell számítani. Kalifornia déli része mediterrán éghajlatú, Los Angelesben és San Diegóban a nappali csúcshőmérsékletek már megközelíthetik a 25-30 °C-ot. A Halál Völgyében és a Mojave sivatagban szintén meleg idő várható, hiszen ezek éghajlata sivatagi.
Vízum: 
Az utazáshoz 2006. okt. 26. után kiállított, biometrikus (bordó) útlevél szükséges, amelynek a hazautazást követően további 6 hónapig érvényesnek kell lennie. Az érvényes útlevél beszerzése az utasfelelőssége. Magyar állampolgár vízum nélkül utazhat az Egyesült Államokba, azonban rendelkeznie kell ESTA engedéllyel. Az engedély beszerzését irodánk segíti, de felelőssége az engedély elbírálására nem terjed ki. Az ESTA engedély két évig érvényes, többszöri kiutazásra jogosít fel,alkalmanként maximum 90 napos kinttartózkodással. Az Egyesült Államokba a belépést az érvényes vízum, ill. ESTA engedély nem garantálja, a végső döntést a belépési pontnál a Bevándorlási Hivatal tisztviselője hozza meg. Az Amerikai Bevándorlási Hivatal döntéséért az utazási iroda felelősséget nem vállal, az ebből eredő valamennyi kár az utast terheli.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. Védőoltásra nincs szükség.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!