USA - Chicagotól Golden Gate-ig

14 napos körutazás keresztül Amerikán

Keresztül utazni az Egyesült Államokon nem mindennapi élmény. Chicagoból az San Franciscoba egy csodálatos utazáson vehetünk részt. Hatalmas városok, lenyűgöző természeti értékek, búza- és kukoricaföldek, farmok, prérik, sivatagok, Nemzeti Parkok, hegycsúcsok, csillogás, kaszinók, show-műsorok. Ez mind Amerika, aki velünk tart, felejthetetlen élményekkel gazdagodhat.

Alapár tartalmazza

13 éjszaka szállást középkategóriájú szállodákban, autóbuszos utazást, az említett programokat a szükséges belépőkkel, adók, szerviz- és csomagdíjat (1 bőrönd/fő), angol nyelvű idegenvezetést. A megadott árak 1 USD = 300 HUF árfolyamig érvényesek!

Alapár nem tartalmazza

Repülőjegyet és a repülőtéri illetéket, fakultatív programok árait, a programcsomagban nem szereplő külön programok árait és a belépőket, útlemondási biztosítást, valamint a baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást

Hossz: 
14 nap
Szállás: 
szálloda
Program: 

1.nap Chicago
Érkezés Chicago-ba, transzfer egyénileg a szállodába. Találkozás partnerirodánk angol nyelvű képviselőjével az esti órákban. Szállás: Hilton Oakbrook Resort.

2.nap Chicago
Egész napos szabadprogram. Fakultatív program: hajózás a Chicago-folyón. A 90 perces program alatt számos nevezetességet pillanthatunk meg. Szállás: Hilton Oakbrook Resort.

3.nap Chicago - Sioux City
Indulás Chicago-ból. A Közép-nyugati országrészt az USA éléskamrájaként is emlegetik. Az utat végig búza-és kukoricaföldek, farmok szegélyezik. Keresztezzük a Mississippi folyót és megérkezünk az Iowa állambeli Sioux City-be, a Missouri folyó partjára. Szállás: Marina Inn & Suites.

4.nap Sioux City - Badlands National Park - Mt. Rushmore - Deadwood/Rapid City
Indulás nyugat felé, a dél-dakotai prérin keresztül a Badlands Nemzeti Parkba, mely máig a bölények és antilopok élőhelye. Továbbutazás a Black Hills felé, látogatás a világhírű Mount Rushmore-nál, ahol 4 amerikai elnök: Washington, Jefferson, Lincoln és Roosevelt óriási acrképe van a hegyoldalba faragva.Szállás: Best Western Ramkota.

5.nap Deadwood/Rapid City - Bighorn Mountains - Cody
Továbbutazás Wyoming államba, mely természeti adottságairól híres: területén hegyek, prérik és sivatagok váltakoznak. Este érkezés a Yellowstone Nemzeti Parkba, Cody városába. (Abban az esetben, ha az időjárás vagy az útviszonyok miatt a Yellowstone nem elérhető, úgy az éjszakát Montana államban, Billings/Livingstone-ban tölti a csoport). Szállás: Buffalo Bill Village.

6.nap Cody - Yellowstone National Park
Látogatás az USA legelső nemzeti parkjában, a Yellowstone-ban. Gejzírek, vízesések, kanyonok és a vadvilág megannyi csodája a parknak. A látogatás során több nevezetesség is megtekinthető, mint a Yellowstone Lake, Old Faithful, Mammoth Hot Springs, Hayden Valley. Szállás: Gray Wolf Inn/Brandin Iron Inn.

7.nap Yellowstone National Park - Grand Teton National Park - Salt Lake City
Továbbutazás a Grand Teton Nemzeti Parkba (időjárástől függően) és megtekintjük a hatalmas, 4.000 méteres hegycsúcsokat. Következik Utah állam, a Mormonok hazája. Rövid látogatás Salt Lake City-ben: a Parlament épülete, Temple Square, Mormon székesegyház. Szállás: Red Lion Hotel Salt Lake Downtown.

8.nap Salt Lake City - Bryce Canyon National Park
Látogatás az USA egyik legszebb nemzeti parkjában, a Bryce Canyon-ban. Megcsodálhatjuk a természet által kialakított sziklaoszlopokat, sziklaíveket és csúcsokat. Délután szabadprogram. Szállás: Bryce View Lodge.

9.nap Bryce Canyon - Lake Powell - Grand Canyon - Flagsatff
Reggel indulás a Bryce Canyon-ból a Lake Powell felé, mely a második legnagyobb ember alkotta tó az USA-ban. Majd a Grand Canyon Nemzeti Park következik, egyike a világ 7 természeti csodájának. Pihenő a Desert View Tower-nél, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a hatalmas kanyonra: szurdokok, sziklacsúcsok, kialudt vulkánok és a kanyargó Colorado folyó. Szállás: Days Inn Flagstaff.

10.nap Flagstaff - Seligman/Route 66 - Las Vegas
Továbbutazás Las Vegasba, a „szerencsjátékok fővárosába". Szabadprogram: séta Las Vegas világhírű főutcáján, a Strip-en, vásárlás, esti show-műsorok és számos attrakció várja az idelátogatót. Szállás: Luxor Las Vegas -Pyramid rooms.

11.nap Las Vegas - Mojave Desert -  Los Angeles
Reggel indulás a Mojave sivatagon keresztül Los Angelesbe. Városnézés az „Angyalok városában": Hollywood, Sunset Boulevard, Beverly Hills. Szállás: Marriott Los Angeles.

12.nap Los Angeles
Fakultatív program: egésznapos látogatás a világ legnagyobb filmstúdiójában: a Universal Studios-ban. Szállás: Marriott Los Angeles.

13.nap Los Angeles - Santa Barbara - Shell/Pismo Beach
Indulás észak felé, a kaliforniaiak kedvenc pihenőhelyére, pálmafákkal szegélyezett hófehér homokos strandok hazájába Santa Barbarára. Pihenő után irány Pismo Beach. Szállás: Oxford Suites.

14.nap Shell/Pismo Beach - Carmel/Monterey-San Francisco
Reggel elhagyjuk Pismo Beach-et, utunkat Carmel felé vesszük, mely számos hírességnek, többek között Clint Eastwood otthona is. Rövid pihenő majd tovább utazunk Monterey felé. Rövid városnézés alatt fedezhetjük fel ennek a bájos kis üdülőhelynek a nevezetességeit. Délután San Francisco felé elhaladunk a Castroville és Santa Clara völgyek mellett. Érkezés 18:00 körül San Francisco-ba, a Hotel Fusion szállodához. A program vége.  (Lehetőség van néhány éjszaka hosszabbításra San Francisco-ban.)

Kapcsolódó cikkek

» San Francisco utcáin - Kovács Attila, 2018. február. 19
» Irány Észak! Bringatúra keresztül a Amerikán - Kovács Attila, 2018. május. 16
» Észak-Amerika csodálatos tájain - Kovács Attila, 2018. március. 02
» Egy hét Montanaban - Kovács Attila, 2018. február. 07
» A világ legnagyobb kötélhintája - Kovács Attila, 2017. november. 19
» Jackson Hole tilt-shift videón - Kovács Attila, 2017. augusztus. 11
» Nyár a hegyekben - Kovács Attila, 2017. május. 19
» Észak Amerika döbbenetes tájain - Kovács Attila, 2017. március. 25
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

13 éjszaka szállást középkategóriájú szállodákban, autóbuszos utazást, az említett programokat a szükséges belépőkkel, adók, szerviz- és csomagdíjat (1 bőrönd/fő), angol nyelvű idegenvezetést. A megadott árak 1 USD = 300 HUF árfolyamig érvényesek!

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőjegyet és a repülőtéri illetéket, fakultatív programok árait, a programcsomagban nem szereplő külön programok árait és a belépőket, útlemondási biztosítást, valamint a baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást

Kötelező költségek: 

Repülőjegy, repülőtéri illeték, útlemondási biztosítás.

Helyszíni költségek leírása: 

Fakultatív programok díja, étkezések, ajánlott borravaló kb. 5 USD/nap/fő.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő. 

Hátralék: 

 A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
egyénileg
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Egyénileg, valamint a helyszínen légkondicionált autóbusszal.

Szállás: 

 Középkategóriájú szállodákban.

Étkezés: 
Ellátást a részvételi díj nem tartalmaz. (A szállodákban, illetve környékükön többféle étkezési lehetőség van, a kiválasztásban az idegenvezető természetesen segítséget nyújt.)
Időjárás: 
Míg az Egyesült Államok nagy részén szeszélyes az időjárás, a csendes-óceáni partvidéknek kiegyensúlyozott éghajlata van. Az óceán kiegyenlítő hatásának következtében San Franciscóban nincs hideg tél és forró nyár, mindössze egy hosszúra nyúlt tavaszból és őszből áll az év. A nemzeti parkokban (Grand Canyon, Yosemite) tavaszias időjárásra kell számítani. Kalifornia déli része mediterrán éghajlatú, Los Angelesben és San Diegóban a nappali csúcshőmérsékletek már megközelíthetik a 25-30 °C-ot. A Halál Völgyében és a Mojave sivatagban szintén meleg idő várható, hiszen ezek éghajlata sivatagi.
Vízum: 
Az utazáshoz 2006. okt. 26. után kiállított, biometrikus (bordó) útlevél szükséges, amelynek a hazautazást követően további 6 hónapig érvényesnek kell lennie. Az érvényes útlevél beszerzése az utasfelelőssége. Magyar állampolgár vízum nélkül utazhat az Egyesült Államokba, azonban rendelkeznie kell ESTA engedéllyel. Az engedély beszerzését irodánk segíti, de felelőssége az engedély elbírálására nem terjed ki. Az ESTA engedély két évig érvényes, többszöri kiutazásra jogosít fel,alkalmanként maximum 90 napos kinttartózkodással. Az Egyesült Államokba a belépést az érvényes vízum, ill. ESTA engedély nem garantálja, a végső döntést a belépési pontnál a Bevándorlási Hivatal tisztviselője hozza meg. Az Amerikai Bevándorlási Hivatal döntéséért az utazási iroda felelősséget nem vállal, az ebből eredő valamennyi kár az utast terheli.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. Védőoltásra nincs szükség.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!